Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

10:45u het was nog koud en bewolkt op de Bocholtzerheide, toen de mannen van het tweede verzamelden om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te spelen. Na de bespreking waarin trainer Dean duidelijk maakte dat er vooral genoten moet worden, maakten de mannen zich klaar voor de pot. Het was een speciale dag, Roy Brassé en Christian Bücken zouden hun laatste thuiswedstrijd voor de WDZ-selectie spelen. Beide zullen volgend seizoen hun veters voor het vierde strikken.

Dit betekende ook dat Roy vandaag de eerste keer in zijn carrière de aanvoerdersband zou dragen! Een ongekend goede speech van Roy zorgde voor de extra motivatie die tegen een tegenstander als Voerendaal altijd welkom is.

De wedstrijd begon het zonnetje was uitgekomen en zo speelde WDZ ook. Het was genieten, af en toe wat kleine fouten, maar vooral goed voetbal. Na ongeveer dertig minuten stuurde Joep onze aanvoerder Roy diep richting doel van de tegenstander, deze passeerde een tegenspeler en speelde naar Dean C. een kap, een draai, schot & doelpunt. Hierna probeerde Voerendaal nog een keer gevaarlijk te worden, dit was echter alleen mogelijk door een handsbal.

Zo ging WDZ 2 met 1:0 de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde WDZ was de betere ploeg en zou dit in de tweede helft ook laten zien. Na ongeveer 10 minuten was het zo ver de laatste wedstrijd en zijn laatste doelpunt. Roy passeerde een verdediger en schoot de bal hard de kruising in. Een echt Brassé doelpunt! WDZ liet het hier niet bij en ging door! Niet veel later was het Joep die de bal achter de keeper plaatste! 3-0 voor WDZ 2! Maar er was nog tijd over. In de 70ste minuut was het tijd om te wisselen! Roy en Joep eruit en onze carnavals hooglustigheden Christian en Bram erin.

Na 5 minuten werkte Bram via rechts de bal vooruit richting Dean C. de bal ging uit en WDZ kreeg een ingooi. Hij aarzelde geen seconde en gooide de bal ver in. De bal stuiterde over de verdediger, daarachter loerde Christian op de bal! Op z’n Christians liep Christian door op de bal wist deze over de keeper te koppen, maar dit resulteerde tevens ook in een flinke botsing met de doelman van Voerendaal. 5 minuten later zat het ook al weer voor Christian erop en verliet hij het veld. Sander S. liet zichzelf nog 10 minuten van zijn beste kant zien en na stipt 90 minuten floot scheidsrechter René Flekken het eindsignaal.

Een prachtige 4-0 winst met een mooi een einde voor Roy en Christian die beide in deze laatste thuiswedstrijd hun goaltje konden prikken.

Tekst: Christian Bücken
Foto’s: John Bindels