19 maart 2023 14:30

J.J. Peeters

Sportpark Heigank

De opgave was duidelijk voor de mannen van Martin Kremers, punten zijn absoluut noodzakelijk om uit de gevarenzone te geraken en deze zone is dit seizoen extra groot door de versterkte degradatie.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Al in de derde minuut schoot Rául Erkens de thuisploeg met een snoeihard schot in de bovenhoek op 1-0. WDZ bleek echter niet onder de indruk en zocht regelmatig de aanval. Na een dik kwartier kwam de beloning. Marc Schröder gaf een bekeken steekpass op Jop Bleijlevens en deze liet de uitvallende keeper geen kans.

Op het half uur kwam FC Landgraaf alweer op voorsprong. Uit een ietwat onoverzichtelijke situatie schoot Sven van Haaren de bal binnen. Maar nog geen vijf minuten later was het weer gelijk. De bal werd vanaf de rechter flank voorgezet. Jop Bleijlevens zorgde nu met een kopbal voor de assist en Marc Schröder tikte binnen.

In de tweede helft werd het weer met een miezerregen minder, maar de wedstrijd bleef aantrekkelijk. Beide teams zochten de aanval en er kwamen over en weer de nodige fraaie kansen, maar de bal vloog meestal rakelings langs de verkeerde kant van de palen en kwam de bal tussen de palen dan waren de keepers sterk op hun post. Aan het eind werden de punten broederlijk gedeeld en daar mogen de teams ook wel tevreden mee zijn.

Tekst en foto’s: Huub Schepers