6065DZ
MONTFORT
tel. 0475-542102

SNA Vr.1 - WDZ Vr.1 3-2 (2-1) 2 oktober

Niet alleen is het niveau voor de WDZ Vrouwluuj even wennen maar ook de reisafstand is aanzienlijk verder weg. Vandaag ging de reis naar Montfort en was SNA de tegenstander. Het werd een levendige wedstrijd met twee teams die beide voor de winst gingen en met heel veel energie speelden.

Al na drie minuten kwam SNA op voorsprong - na een corner werd een afgeslagen bal door Nadine Delsing op doel geschoten- deze werd van richting veranderd en de 1-0 was een feit. Hierna volgden een aantal kansen voor zowel WDZ als SNA zich snel op. Een vrije trap van Nancy Kisters ging rakelings over het doel, Eva Brands speelde zich goed vrij en creëerde zo een schietkans. SNA is ook een ploeg die met verzorgd positiespel probeert op te bouwen. Met Rensie Mom en Janou Stokbroekx als drijvende krachten op het middenveld en met behendige en snelle aanvallers. Sarai van Duinen, Nadine Delsing en Chanou Fijneman vormden constant een bedreiging voor de WDZ verdediging. Zij verschenen 2x alleen voor Sharon van de Horck maar beide keren kwam de goalie als overwinnaar uit de bus. Hetzelfde geld voor het pareren van enkele schoten vanuit de tweede lijn.

In de 40ste minuut verstoorde Eva Brands de opbouw van de centrale verdedigster Melanie Koelen. Zij passeerde vervolgens de verdedigster en rondde fraai met een diagonaal schot af en bracht zo de stand op 1-1. Een fractie later viel de 2-1 binnen middels een vrije trap vanaf 20 meter die door Rensie Mom wel heel eenvoudig werd benut. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien - kansen over en weer. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en met counters werden aan beide kanten de aanvalsters in stelling gebracht. Aan de kant van SNA vormde Sarai van Duinen een constante bedreiging voor de WDZ verdedigers en Eva Brands was de plaaggeest aan de andere kant. Zij was vandaag het toonbeeld van een speelster met een niet aflatende inzet en ijver!

Na een uur pikte Sarai van Duinen de bal op het middenveld op en werd geen strobreed in de weg gelegd door de WDZ verdedigsters en schoot de bal in de linker beneden hoek. Tien minuten voor tijd was het weer de beurt aan Eva die de 2-3 liet aantekenen. De bal werd goed rondgespeeld rondom de zestien meter en beheerst afgerond door Eva. Druk werd opgevoerd om de gelijkmaker te forceren maar het mocht niet meer baten.

Weliswaar geen punten maar toch genoeg positieve dingen gezien. Volgende week gaan we uit naar RKHSV in Maastricht.