6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op de foto een eerbetoon van de Vrouwluuj aan trainer André die eerder op de dag geopereerd was. Ze lieten André zien dat ze het vanavond op de heupen hadden.

Donderdagavond mochten de WDZ Vrouwluuj aantreden tegen het Vrouwen 1 team van LHC/UOW. Gezien de stand op de ranglijst wisten onze Vrouwluuj dat ze aan de bak moesten. Tot dusver was er in de maand april tegen sterke tegenstanders 3x verloren, maar in alle drie de wedstrijden was er strijd geleverd en bij vlagen goed spel vertoond. De insteek was vanavond om die lijn door te trekken, in de overtuiging dat de resultaten dan zullen volgen.

Klokslag 20 uur klonk het fluitsignaal en de stormloop van de Vrouwluuj begon en een flink aantal kansen werden het eerste kwartier gecreëerd. Prima reddingen van de doelvrouw, de paal en soms gewoon pech, stonden echter een doelpunt in de weg.

Halverwege de eerste helft werd LHC/UOW voor het eerst gevaarlijk door vanaf 20 meter op goal te schieten. De bal verdween via de binnenkant van de paal onhoudbaar voor onze doelvrouw Lieve in de goal. De Vrouwluuj lieten hun kopjes niet hangen en trokken hun eigen goede spel door. De tegenstander bleef echter gevaarlijk in de counter met snelle middenveldsters. Even later volgde er opnieuw een schot op goal. In eerste instantie werd de bal nog gestopt, maar vanuit de rebound wist de spits van LHC/UOW de bal van dichtbij in het dak van de goal te jagen en 0-2 op het scorebord te zetten.

Opnieuw gingen de Vrouwluuj niet bij de pakken neerzitten en werd er prima gecombineerd en veelvuldig de aanval gezocht. Kort voor rust wist Esmee de verdiende aansluitingstreffer te scoren.

Tijdens de rust konden de dames even op adem komen, want er was met krachten gesmeten tijdens de eerste helft. De plannen voor de 2e helft werden nog kort doorgesproken en iedereen was er van overtuigd dat met het vertoonde spel die gelijkmaker wel zou vallen.

In de 2e helft bleef het spel op en neer golven. LHC/UOW had het team iets anders neergezet en het werd iets moeilijker voor de Vrouwluuj om uitgespeelde kansen te creëren. Halverwege de 2e helft volgde er dan toch een prima voorzet vanaf de rechterkant en Rian wist de bal via de binnenkant van de paal in het doel te plaatsen. Helaas had de grensrechter al gevlagd omdat een andere speelster buitenspel stond en werd de goal van Rian onterecht afgekeurd.

Opnieuw toonden de Vrouwluuj veerkracht en lieten ze zich niet uit het veld slaan. Duels werden gewonnen, prima combinaties werden op de mat gelegd en waar mogelijk werden onze snelle aanvallers gezocht. Met nog 5 minuten te gaan werd Nancy vanuit de verdediging naar het midden doorgeschoven en ging Esmee als diepe spits fungeren. Met deze alles of niets poging werd in de 88ste minuut de dik verdiende gelijkmaker gescoord door Esmee.

LHC/UOW probeerde de laatste paar minuten om nog de winnende treffer te scoren maar de Vrouwluuj gaven niets meer weg en wisten een broodnodig punt in de strijd tegen degradatie op de Bocholtzerheide te houden.

Komende zondag de uitwedstrijd tegen de dames van DVC / Keer, opnieuw een moeilijke tegenstander, maar met het vertoonde spel van donderdag reizen we vol goede moed af richting Cadier en Keer zondagochtend.

Tekst en foto: Ben Spelthaen.