6003BD
WEERT
tel. 0495-536251

WDZ wint na strafschoppen

Vandaag stond de beker kwartfinale wedstrijd tegen SV Laar 2 op het programma in Weert. Zoals de trouwe supporters en lezers van ons gewend zijn de laatste weken, was het voor trainer Dean Paas vanwege de vele blessures weer puzzelen om überhaupt 11 mensen op de been te krijgen. Als centrale verdedigingsduo werden daarom twee spelers van het 4e elftal ingevlogen. Samen 80 jaar oud, maar daar was niks van te merken. Noël Souren en Jesse Canisius speelden als vanouds een stabiele pot! Ook Maarten Goossens van de O19 werd bereid gevonden om nog als reserve mee te spelen.

Vies en guur weer, een gemiddelde leeftijd van 32 jaar bij WDZ en een tegenstander die koploper in de 1e klasse is. Betere omstandigheden zijn er niet te bedenken voor een ‘makkelijke’ pot voetbal.

Een droomscenario voor WDZ2 was het begin van een prachtige zondag. Na 5 minuten mocht Dean Swinkels aanleggen vanaf 11-meter. Mis!! De scheids besloot echter dat Dean mocht herkansen vanwege te vroeg van de lijn komen van de keeper! Poging 2, raak!! 0-1 voor de mannen van de Bócheserhei!

In de daarop volgende 40 minuten van de eerste helft stond WDZ flink onder druk, maar echte kansen creëerden beide teams niet meer!

Na enkele lovende en motiverende woorden in het kleedlokaal werd gestart aan de tweede helft. SV Laar ging aanvallender voetballen en daardoor kregen onze aanvallers meer ruimte. Helaas voor SV Laar stond onze verdedigingslinie zó goed, daar zou menig 1e elftal van dromen. Tot aan de laatste 5 minuten werd dan ook geen enkele kans weggegeven en bleef het bij afstandsschoten vanaf 25 meter.

WDZ 2 daarentegen kreeg de 2e helft kans na kans. Met uitstekende combinaties werd aanval na aanval opgezet en in de 55e minuut resulteerde dit in de 0-2 door Sem Sodermans! Daarna volgden nog vele kansen.

De laatste 8 minuten werd de druk op ons doel echter zo hoog, dat uit twee scrimmage situaties de bal tot twee keer toe met een gelukje achter Pelle werd gewerkt. Eindstand 2-2!

Penalty’s!! Na deze zinderende wedstrijd moesten en zouden wij deze penalty reeks winnend afsluiten, daar was ook onze keeper vastberaden in, en hoe!!!

Pelle Bindels ontpopte zich tot een ware held! De eerste 3 penalty’s werden door Pelle uit de hoek getikt! Dat maakte het voor onze penalty nemers alleen maar makkelijker, met minder druk op de schouders werd dan ook penalty na penalty raak geschoten, op 1 na! Maar dat mocht niet baten.

WDZ 2 bekert verder in de halve finale voor reserveteams! In Weert weten ze nu in elk geval ook waar de Bócheserhei is!