Jos Klijnenlaan 685
6164AP
GELEEN
tel. 046-4741628

Op een prachtige zonovergoten sportcomplex mocht WDZ 2 het opnemen tegen Geleen Zuid 2 in de 1/8 finale van de KNVB beker.

Een goed begin van beide teams zorgde voor een gelijk opgaande strijd. Echter, de grootste kansen kwamen van onze gelegenheidsspits Tijn Clignet. Twee keer vrij voor de keeper verzuimde hij het net te vinden. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant van het veld in het doel. WDZ 2 ging de rust in met een 1-0 achterstand.

De 2de helft pakten de mannen in wit-zwart het goed op. Veel spannende gebeurtenissen waren er niet te benoemen en de wedstrijd leek te eindigen in een 1-0 verlies, waarmee het beker avontuur zou eindigen.

Kort voor het eindsignaal kreeg de rechtsbuiten van Geleen Zuid een directe rode kaart, nadat hij een speler van WDZ belaagde. Een moment dat achteraf de ommekeer in de wedstrijd bleek te zijn.

Een ongekende uithaal van Max Hamers moest de keeper pareren en deze gaf daarmee een hoekschop weg. In de 93e minuut ging Tijn Clignet achter deze bal staan en besloot deze hoekschop rechtstreeks in het doel te krullen. De ontlading was groot en samen met de meegereisde supporters en de bankzitters werd dit moment goed gevierd.

Waar trainer Dean Paas al nadacht over de strafschoppenserie, besloten de 11 op het veld nog een keer vol de aanval te zoeken. Met een diepe bal op Tom Souren, een solo actie en een prachtig schot in de lange hoek bezorgde hij WDZ 2 de winst in Geleen. Een apotheose waar niemand nog rekening mee had gehouden!

WDZ 2 bekert verder en gaat de kwartfinale spelen! Met nog 5 Brabantse teams bij de laatste acht kan een bus van Taxi van Meurs misschien al gereserveerd worden….!

Tekst: Tom Souren
Foto’s: Wim Lauvenberg