Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680080

Op zaterdag 9 december stond de laatste wedstrijd van de tweede fase op het programma. WDZ nam het op tegen Laura Hopel combinatie. Als we deze wonnen, waren we kampioen. Wegens één zieke speler en drie afmeldingen kregen we hulp van Luuk en Jamie van de JO10 en Daan van de JO12.

Al weken zat het in ons hoofd: alles winnen en dan Winterkampioen worden. Maar dan moet je dat wel nog gaan waar maken. En dan ook nog de laatste wedstrijd tegen de nummer 3, gaat ons dat ook lukken?

Wat was de spanning groot van tevoren. Dit zorgde voor opperste concentratie voor de wedstrijd. En toen begon de wedstrijd, we kregen de bal en liepen meteen naar het doel van de tegenstander en Xavi scoorden al in de 1e minuut. Er werd meteen goed verder gespeeld en er kwamen behoorlijk wat kansen, waarvan Daan er ook vijf minuten later eentje kon inschieten, 2-0. En Xavi scoorde even later de 3-0. Zo gingen we de rust in met een leuke voorsprong. Maar we moesten scherp blijven want een tegenstander kan altijd nog terug komen als we niet ons best blijven doen.

Daarom na de rust weer met geslepen messen het veld op. We gingen direct verder, niet afwachten, maar zelf initiatief nemen. Al snel lag de bal weer in het net. Het vertrouwen groeide en dat resulteerde in mooie doelpunten van Mio en Shaun (5-0).

En we bleven goed voetballen, ook al was de buit al ver binnen. Dat resulteerde in veel doelpunten: Daan 6-0, Xavi 7-0 en Daan 8-0.

Helaas kregen we ook een doelpunt tegen en werd het 8-1. Maar dat mocht de pret niet drukken en gingen we nog even vrolijk door met scoren, Daan 9-1 en tenslotte scoorde Shaun de laatste goal van deze fase en werd het 10-1.

We hebben de toeschouwers op leuk potje voetbal getrakteerd met heel mooie aanvallen, goed samen gespeeld en vooral gewerkt voor die bal en dan ook nog eens 10x scoren.

Wat een toppertjes, na afloop was er al een klein feestje in de kantine met muziek en cake. Maar dat wordt nog eens overgedaan bij de surprise avond komende woensdag 13 december.

Tekst en foto’s: Irene Bosch.