6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ_JO13_-_UOW_02_JO13.JPG

De titel boven deze tekst Is na twee weken herfstweer wel al van toepassing op onze velden. Na een goede bekerronde zijn de matadors van de JO13 ingedeeld in de 1e klasse. Voor en na de training wordt er door de spelers regelmatig over gesproken ‘auowwieë hei dat weëd waal sjwoar wa’ en ‘went vier mer nit juus wie Ajax op de letste plaatsj eindige’.

Na de eerste wedstrijd van vorige week, waarbij met 3-3 gelijk gespeeld werd, komt er toch wat meer rust en vertrouwen in de ploeg en wordt met volle inzet gestart aan de eerste thuiswedstrijd. UOW is een bekende tegenstander voor onze mannen en er ontstaat vanaf minuut één een waar voetbalgevecht waarbij door het veld geen mooi en goed voetbal kan worden gespeeld, maar er voor elk duel wordt gevochten en vaak de lange bal wordt gespeeld. In de eerste helft heeft UOW een licht overwicht, maar komt WDZ door een intikker van Tim op 1-0.

Na de thee, ‘m ranja, neemt WDZ het initiatief en krijgt enkele goeie kansen maar de paal en gebrek aan nauwkeurigheid zitten een 2-0 voorsprong in de weg.

Door een snelle uitbraak van de sterke UOW spits valt de gelijkmaker in de korte hoek achter de WDZ goalie. Door een gele kaart van ons Dreh- und Angelpunkt op het middenveld Cas moeten de laatste minuten met 10 spelers verder gespeeld worden.

De WDZ defensie komt onder grote druk te staan, maar door een mooie bal door de as van het veld van Stijn komt Tjeu 1 tegen 1 te staan tegen de UOW goalie en scoort 2-1. Wat een opluchting bij het team en wat zijn de trainers trots op de mannen!