Op de Vijf Bunder 2
6361JG
NUTH
tel. 045-5244816

Op donderdag 14-9 kwam WDZ 1 samen voor de oefenwedstrijd uit tegen Vaesrade. Na de afgelaste wedstrijd thuis tegen RKHBS op dinsdag had de spelersgroep er erg zin om weer een wedstrijd te voetballen.

Promovendus Vaesrade gaf vanaf het begin van de eerste helft meteen veel druk. Er werd door beide ploegen op momenten heel goed gevoetbald en kansen vielen aan beide kanten. Vaesrade opende de score: 1-0, waarna niet veel later Marc Schröder de bal erin kopte na een scherpe corner van Rik Gillissen, 1-1.

WDZ begon niet scherp aan de aftrap waardoor de bal gelijk weer in het net lag 2-1. Jeroen Hünen maakte kort erna de 2-2 na een bal achter de verdediging van Tijn Clignet. Na een leuk samenspel op het middenveld kwam de bal op randje zestien. De keeper kwam uit, liet de bal los en toen stond Kyan Jacobi op de juiste plaats om de 2-3 binnen te schieten! In een van de laatste minuten van de 1e helft schoot Vaesrade de 3-3 nog binnen.

Vaesrade trapte de 2e helft af en begon weer met veel energie. Door de energieke omschakeling van Vaesrade kwamen ze weer op voorsprong: 4-3. Even later, door een fijn samenspel van WDZ en de “schijnbal” van Stijn De Vreede, werd Tijn Clignet diep gestuurd, een lage fraaie voorzet zorgde ervoor dat Kyan Jacobi de bal erin kon schuiven 4-4! Tien minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Vaesrade nog de 5-4 vanuit een voorzet. Ietwat later kreeg Jeroen Hünen de bal op 20 meter afstand van de goal. Hij legde de bal goed voor zijn rechter, schoot en krulde de bal geweldig via onderkant lat in de rechter boven hoek, 5-5! Paar minuten later floot de scheidsrechter af en gingen de mannen douchen en richting de kantine op de Bócheserhei.

Aanstaande zondag heeft WDZ 1 rust en speelt volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis tegen FC Kerkrade-west om 14.30u., tot dan!

Tekst: Tijn Clignet
Foto’s: René Flekken