Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Tegen de virtuele koploper lieten de Vrouwluuj zich van hun beste kant zien. Het werd een echte wedstrijd waarbij beide teams voor de winst gingen. Haslou heeft een goed voetballende ploeg met een aantal technisch vaardige, fysiek sterke en aalvlugge speelsters waar onder Jill Frissen, Lynn Kraus, Rowena Rekko en Birte Spronckmans.

Het spel golfde op en neer, heerlijke duels werden er uitgevochten en kansen werden er vooral door WDZ brigade gecreëerd. Bij Haslou daarin tegen was het veldspel goed verzorgd, maar echt gevaarlijk waren de voorwaartsen niet. Toch kwam Haslou op voorsprong, maar wel door een ongelukkig eigen doelpunt. Een schot vanaf de rechterkant zestienmeter werd in eerste instantie gepareerd door Lieve Wintraecke, maar verdween via een been van Robyn Wingen in het doel, 0-1

Na rust gingen de Vrouwluuj met veel energie op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal goede combinaties waren er te zien, maar ook de verdediging van de koploper onder aanvoering van Jill Frissen gaf weinig weg. Ondertussen loerde Haslou op de counter en was het opletten geblazen voor de Vrouwluuj verdedigers, maar met name Pim Kankaew en Desi Hamers knapten ontzettend veel ‘vuil’ werk op. Overigens toonde de hele ploeg karakter en werd er met een goede instelling strijd geleverd op alle fronten.

In de 80ste minuut besliste Haslou de wedstrijd. Bij een uitbraak over de rechterkant via de snelle Birte Spronckmans belandde haar voorzet voor de voeten van Rowena Rekko die de bal beheerst binnen tikte. 0-2 en dat betekende tevens de eindstand.

Haslou ging verdiend met drie punten huiswaarts maar ondanks het verlies was er de opluchting over het vertoonde spel en de strijdlust van de Vrouwluuj.

Tekst: André Hall.
Foto’s: Huub Schepers

WE WENSEN ANDRÉ EEN HEEL GOED HERSTEL VAN DE OPERATIE TOE.