6372XC
LANDGRAAF
tel. 045-5316658

Dat het een lastige klus zou worden dat was bekend. Schaesberg is een goed voetballende ploeg met veel kwaliteit in het team. Met o.a Maureen Hamers, Danielle Dierx, Germaine Vaessen en Wendy de Vries in de gelederen.

Na 3 min. moest onze gelegenheidskeeper Rian Smeets de bal al uit het netje halen. Dit beloofde niet veel goeds en WDZ werd in de beginfase steeds meer achteruit gedrukt. Het was aan onze goalie te danken dat de schade in het eerste bedrijf beperkt bleef. Met een aantal puike reddingen verijdelde ze de meest doelrijpe kansen. Toch wist Schaesberg voor rust nogmaals te scoren - Na weer een diepe bal liet Maureen Hamers onze verdedigers de hielen zien en bracht de 2-0 op het scorebord. De Vrouwluuj konden in de eerste helft geen vuist maken en waren niet bij machte om het tij te keren.

WDZ kwam na rust heel anders uit de kleedkamer. Nu werd er met veel meer energie en overtuiging gespeeld. Hoewel Schaesberg nog steeds dominant was werd er nu wel tegenstand geboden. Dit resulteerde dan ook in enkele goed uitgespeelde kansen en dreigende momenten voor het doel van de Schaesbergse keeper.

In de tussentijd groeide Rian Smeets uit tot de vrouw van de wedstrijd. Op een voortreffelijke wijze - of door goed mee te voetballen of met knappe reddingen voorkwam ze erger. Het werd 3-0 door een frommelgoal van Germaine Vaessen.

Een kwartier voor tijd verkleinde Sophie Bonten de achterstand na een uitstekende aanval en een heerlijke steekbal van Madelief Renierkens tot 3-1. In de slotminuut maakte Dani Erens er nog 4-1 van uit een corner.

Een verdiende overwinning voor de vrouwen uit Landgraaf. De Vrouwluuj zitten in de hoek waar de klappen vallen maar juist nu moeten we laten zien waar een ‘klein’ team groot in kan zijn.

Tekst: André Hall.
Foto’s: Nicolle Ortmans.