Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Een meer dan enerverende wedstrijd werd er op deze zonnige oktoberdag aan de aanwezige toeschouwers voorgeschoteld. En wat een contrast tussen het spel in de eerste en tweede helft. De eerste helft was volledig in handen van VV Hellas/RKSVB. WDZ kreeg totaal geen vat op het spel van de paars/witten die onder aanvoering van Janou Hendricks de wedstrijd dicteerde. De Vrouwluuj moesten steeds verder achteruit en waren niet bij machte om hier onderuit te voetballen. Het team uit Klimmen dartelde naar hartenlust over het veld met veel lopende spelers en veel diepgang. Er werd met goede passes gestrooid en het werd steeds dreigender.

Het duurde dan ook niet lang voordat Hellas de score zou openen. Binnen een kwartier stond er 0-2 op het scorebord via Tara Beuk en Lieve Geurts. Met veel kunst en vliegwerk bleef de schade beperkt in de eerste helft.

Na de pauze ontstond er een totaal ander spelbeeld. Na wat omzettingen gooide WDZ de schroom van zich af en zo ontstond er een compleet andere wedstrijd waarbij de bezoekers nu steeds meer onder druk kwamen te staan. Zonder andere speelsters tekort te doen was er good old Desi Hamers die trok en sleurde en veel ‘vuil’ werk voor haar rekening nam en zo de opbouw van de tegenstander ontregelde. De voorwaartsen werden nu wel bereikt, kansen werden gecreëerd en dreiging ontstond.

En zeker nadat een attente Sophie Bonten de aansluittreffer liet aantekenen was het geloof helemaal terug dat hier nog niks verloren was. Nu werden onze gasten steeds verder in de verdediging gedrukt en werden de kansen voor WDZ steeds talrijker. De aanvallers waren na een aantal goede kansen al dichtbij de gelijkmaker, maar ongelukkig in de afwerking. Maar de strijdlust werd uiteindelijk toch beloond want na een voorzet vanaf de linkerflank en goed doorzetten van Myrthe Ortmans werd de 2-2 alsnog van dichtbij binnen getikt door Maxe Crutzen. WDZ zette nog een keer aan en Hellas snakte naar het einde maar er werd niet meer gescoord en dus bleef het bij de gelijke stand. Over de gehele wedstrijd genomen ook wel een terechte uitslag.

Tekst: André Hall
Foto’s: Wim Lauvenberg