Bemelerweg 77
6267AL
CADIER EN KEER
tel. 043-4071951

Waar anderen op zondagochtend de wekker hadden gezet om de Formule 1 race van Max Verstappen te kijken, stond voor de WDZ Vrouwluuj de uitwedstrijd tegen de combinatie van SVO DVC’16 / VV Keer op het programma. Buien met natte sneeuw en een gure koude wind op deze vroege zondagochtend werden getrotseerd en de warming-up deed zijn naam eer aan op deze zondagochtend in April.

Doelstelling is om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken en de Vrouwluuj gaan voortvarend van start. Al na 19 seconden wordt het eerste schot om goal gelost, helaas niet moeilijk genoeg om de doelvrouw van DVC/Keer te verschalken. De eerste 20 minuten wordt er goed gevoetbald en diverse keren mooi gecombineerd, zonder echt gevaarlijk te worden.

DVC/Keer trekt echter langzaam het initiatief naar zich toe en met een mooie steekbal wordt de linksbuiten in stelling gebracht die de bal vervolgens in de 26ste minuut koelbloedig langs onze keepster Lieve in de verre hoek weet te plaatsen.

Tijdens de rust wordt teruggeblikt op het goede begin, maar ook geconstateerd dat we het laatste gedeelte van de eerste helft te veel duels verloren en bij sommigen de benodigde scherpte ontbrak om het deze tegenstander moeilijk te maken.

In de 2e helft wordt er meer energie in het spel gelegd en op alle posities hard gewerkt, maar DVC/Keer blijft een goed voetballende ploeg, fysiek sterk en door het goed druk zetten weten ze het spel van onze Vrouwluuj veelvuldig te ontregelen. Desondanks wordt er af en toe toch mooi gecombineerd en weet onze voorhoede enkele prima kansen te creëren, die ze helaas niet weten om te zetten in een doelpunt.

DVC/Keer laat zien dat ze vandaag de bovenliggende partij zijn en scoren in de 60ste minuut de 2-0. Onze Vrouwluuj geven niet op en blijven zoeken naar de aansluitingstreffer, maar DVC/Keer speelt de wedstrijd zakelijk uit. Helaas geen punten voor de Vrouwluuj op deze koude zondagochtend.

Komend weekend staat er voor de Vrouwluuj geen wedstrijd op de planning, met nog 4 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden op de planning liggen er nog genoeg kansen in het verschiet om de benodigde punten te pakken om nog te kunnen klimmen op de ranglijst.

Tekst: Ben Spelthaen.