6445EK
BRUNSSUM
tel. 045-5253877

Vanaf het beginsignaal werd het snel duidelijk dat het geen sprankelend duel zou worden. Bij WDZ ontbraken teveel spelers en reisden we noodgedwongen maar met elf speelsters af naar Brunssum. En bij SV Langeberg wil het dit seizoen niet echt lukken en ze staan troosteloos onderaan. Beide teams kunnen de punten heel hard gebruiken, maar dat biedt geen enkele garantie op een leuk of spannend duel.

Aan goede wil geen gebrek en aan de instelling lag het ook niet, maar het werd een saai duel met veel fouten en slordigheden. Na enkele halve mogelijkheden voor Madelief en Myrthe werd een vrije trap voor SV Langeberg - na een handsbal van Madelief – met een streep door Nina Tumbelaka onhoudbaar achter Lieve gepoeierd. Vlak hierna een afstandsschot van Nancy – via de onderkant van de lat pakte de keeper de bal achter de lijn, maar tot grote ontzetting van de WDZ aanhang werkte de scheidsrechter niet mee en bleef de gelijkmaker uit! Maar een paar minuten later dan toch gerechtigheid – na een goede aanval via Maxe en Sophie kwam de bal voor de voeten van Dajana en met een mooie voetbeweging scoorde zij de gelijkmaker. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden middels afstandsschoten van Madelief, Rian en Dajana, maar er werd voor rust niet meer gescoord.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld – WDZ wat meer dominant, maar de beste kansen waren er voor SV Langeberg, weliswaar ingegeven door persoonlijke fouten van de WDZ verdedigers. Maar ja – we weten allemaal hoe het werkt – dat als je de kansen niet afmaakt dan valt het doelpunt aan de andere kant. En zo geschiedde! Nancy verspeelde de bal rond de middencirkel en in de counter werd Nina in de diepte aangespeeld en ze scoorde met een geplaatst schot vanaf de zestienmeterlijn en zette zo SV Langeberg weer op voorsprong, 2-1.

Vijf minuten voor tijd werd de stand alsnog gelijk getrokken via Sophie, die met een droge knal de goalie het nakijken gaf. 2-2  Uiteindelijk was dit een terechte uitslag.

Tekst: André Hall.
Foto’s: Nicolle Ortmans.