Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

De verwachtingen waren hooggespannen. Een boeiende wedstrijd volgde. Beide teams staan goed voetbal voor met een fatsoenlijke opbouw en goed positiespel. Bovendien heeft Schaesberg een flinke dosis fysiek in huis die ze ook - daar waar nodig- lieten zien. WDZ daarentegen moet het meer hebben van de combinaties.

In de eerste helft was het heft  duidelijk in handen van de Vrouwluuj. Veel goede combinaties, een goede opbouw en er werden kansen gecreëerd waarbij een aantal bijna niet te missen waren, maar of de keeper Yaelle Bemelmans was een sta in de weg of de koelbloedigheid bij de spitsen ontbrak.

Bij een tweetal goede kansen van Schaesberg voorkwam  Sharon van de Horck met een uitstekende redding een achterstand. Uiteindelijk duurde het tot de 35ste minuut voordat WDZ de score opende. Op links zette Sophie Bonten goed door en haar voorzet werd door Esmee Muijrers ingeschoten. De keeper keerde de inzet in eerste instantie maar Dajana Cvjevanovic tikte de rebound binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze was het snel gedaan met de dadendrang van de Vrouwluuj. Binnen drie minuten scoorde Schaesberg twee keer mede door slecht uitverdedigen. Het team uit Landgraaf bleef dominant zonder echt gevaarlijk te worden maar WDZ was niet bij machte om de achterstand teniet te doen.

Na een halfuur werd de bal op de stip gelegd na een ongelukkige handsbal van Nancy Kisters 1-3. Vlak voor tijd wordt het ook nog 1-4 en daarmee neemt Schaesberg de drie punten mee naar Landgraaf.

Tekst: André Hall
Foto’s: Huub Schepers