Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op deze zonnige zondagochtend stond de wedstrijd tegen Vijlen 2 op het programma. Vijlen 2 dacht wel eventjes te kunnen winnen van WDZ 5, omdat ze dat al eerder dit seizoen deden. Maar deze wedstrijd kwamen ze voor een grote verrassing te staan. WDZ 5 begon met een frisse start aan deze wedstrijd met maar liefst 5 nieuwe spelers in de gelederen. Waarvan er zelfs 2 in de basis mochten starten.

In de eerste helft was het vooral WDZ 5 dat aan aanvallen toekwam. Nadat al een paar kansen om zeep waren geholpen, kwam uiteindelijk een mooie aanval over links, waar Nordin een prima voorzet gaf op Mark Leise, die dat met een fraai buitenkantje bekroonde met een doelpunt, de 1-0.

Even later was het weer raak voor WDZ 5, namelijk alweer Nordin die een fraaie voorzet gaf vanaf de linkerkant op de andere nieuwkomer Said, die de bal uitstekend controleerde, rustig bleef en de bal in het net werkte, de 2-0. Gaandeweg de eerste helft werden er nog een paar zeer goede kansen gemist om de marge te vergroten.

De tweede helft begon WDZ 5 wat moeizamer aan de wedstrijd. Ze lieten Vijlen 2 meer aanvallen en werden aardig onder druk gezet, wat leidde tot een vrije trap voor Vijlen 2. Vanuit die vrije trap scoorde Vijlen 2 met een kopgoal binnenkant paal waardoor de stand op 2-1 kwam na 55 minuten spelen. Even later een tweetal foute passes in de eigen verdediging, wat zorgde voor kansen voor de tegenstander, maar gelukkig leidde dit niet tot doelpunten.

Rond de 75ste minuut belandde een vrije trap van WDZ, getrapt door Roland, op de lat. In de 78ste minuut kwam er een goede doorbraak op het middenveld van WDZ 5. Via het doorzettingsvermogen van Said kwam de bal bij Patrick Leise die fraai de keeper omspeelde en de bal in het doel werkte, maar zijn inzet werd helaas van de doellijn gehaald door een verdediger van Vijlen 2.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd was het vooral volhouden en verdedigen voor WDZ 5, want Vijlen 2 probeerde koste wat het kost de 2-2 te maken. Door een afvallende bal van Vijlen 2 pakte Nordin voor WDZ de bal goed op wat leidde tot een schot dat net via de lat over ging. Met hard werken en goed verdedigen was het WDZ 5 die na 90 minuten verdiend de 2-1 over eindstreep wist te trekken.