5e klasse 02

7 november 2021 10:00

H.G. Schijns

Onbekend

Het derde elftal maakte zondag een mooie stap omhoog in de rangschikking. Door de zege op de reserves van Vijlen nestelde het team van coach Harry Lipperts zich op de vierde plek.

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op, beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Er kwamen wel kansen, maar deze werden niet verzilverd. Kort voor rust kreeg WDZ een strafschop toegewezen door scheidsrechter Bert Schijns. Lars Nicolaije schoot de bal hard in, maar de Vijlen goalie ranselde de bal uit het doel. Met de brilstand mochten de mannen aan de thee.

Kort na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Bram Beugels krulde bal uit een vrije trap om de muur heen in het doel. Op het uur kwam de onnavolgbare actie van Lars Nicolaije. Hij kapte op meesterlijke manier drie tegenstanders uit en bood Stan Timmer een niet te missen kans, 2-0.

Vijlen zette alles op de aanval, maar de WDZ defensie wilde niet buigen tot vijf minuten voor het einde. Een voorzet van links werd door Andy Vanwersch met een fraaie lob in de lange hoek doeltreffend afgerond. Maar daarmee was ook alle kruit verschoten en bleven de drie punten op de Bocholtzerheide.

Tekst: Huub Schepers
Foto’s: Wim Lauvenberg