Gronsvelderweg 1
6229VN
MAASTRICHT
tel. 043-3613667

Uit tegen koploper RKHSV 3 werd om 09.30 uur afgetrapt. De koploper speelde 3-5-2, iets waar WDZ de hele wedstrijd moeite mee had. Aangezien RKHSV iets dominanter was, moest WDZ zich meer aanpassen dan gewoon. Misschien werd daarom wel niet het vereiste niveau gehaald om te winnen. Met een 3-2 nederlaag was WDZ nog voor het middaguur weer terug op de Bocholtzerheide.

In de eerste helft kwam RKHSV op voorsprong. Roy Brassé stelde orde op zaken door uit een hoekschop met zijn schouder te scoren. Verder had WDZ, maar ook RKHSV, kansen om een tweede treffer te scoren.

In de tweede helft was het zeker met de voorwaartsen van de thuisploeg kwaad kersen eten. Die voorwaartsen hadden snelheid, een individuele actie en een dosis lef. WDZ brak op zijn beurt soms gevaarlijk door de linies, maar beet niet door. RKHSV wel, 2-1 en 3-1. In de slotfase kreeg WDZ een vrije schop. Dat was chefsache: Danny Stommen krulde de bal fraai in de lange hoek. Een slotoffensief kwam niet van de grond, omdat de speeltijd al bijna verstreken was toen de 3-2 viel.

Na afloop was het in opvallend stil in het kleedlokaal. Was nu terecht verloren, of was een mogelijke overwinning verspeeld?

Tekst: Noël Souren