Molenweg 1
6231BL
MEERSSEN
tel. 043-3642978

Uit tegen RVU 3 moest coach Rik Wiertz weer schrapen om zijn selectie rond te krijgen. In de eerste helft vielen ook nog eens beide vleugelverdedigers geblesseerd uit. Voetballende windvaan Peter Wiertz verschoof van rechtsbuiten naar linksback en scoorde een hele dikke voldoende. Hij werd overgetoept door Philippe Rompelberg op rechts. Met een werelddoelpunt, rushes en verre inworpen maakte hij indruk.

RVU had een aardige ploeg met een paar potige spelers. In de eerste helft kwam RVU verdiend op een 2-0 voorsprong. Maar vlak voor rust bediende Koen Schnackers Roy Brassé op maat. WDZ was weer helemaal terug.

WDZ besloot na de thee meer in de buurt van het doel van RVU te gaan spelen. Dat levert meer gevaar op. Voordat WDZ dat kon uitvoeren, deelden ze eerst drie cadeautjes uit. Het derde cadeau werd pas uitgepakt. Het doelpunt van Philippe Rompelberg (3-2, een ziedend harde volley) was het signaal om door te persen. Met opportunistisch spel en verre inworpen werd gevaar gecreëerd. Toen Roy Brassé werd gevloerd, kon Roy Kisters in de laatste minuut vanaf 11 meter resoluut de 3-3 binnenschieten.

Tekst en foto’s: Noël Souren.