Hendrick Avercamp 1
6445EK
BRUNSSUM
tel. 045-5253877

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Langeberg 2 op het programma. Trainer Dean had zijn manschappen met een glasheldere analyse van Marvin de wei ingestuurd. We begonnen tam aan het duel en eigenlijk kan dat van de hele eerste helft gezegd worden. Slordig in balbezit, te ver van de tegenstander dekken; we kwamen gewoon niet aan voetballen toe. Vanuit een corner kwam nog het grootste gevaar waarbij René Jorissen zijn kopbal door een veldspeler van de lijn gekeerd zag worden. Tum Spek positioneerde zich nog goed in een 1 tegen 1 duel met de doelman, maar deze bracht redding. Langeberg was deze eerste helft iets dreigender, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Stijn Janssen maar zijn plek centraal achterin werd met verve ingevuld door Jordy Kleijkers.

De tweede helft een heel ander WDZ. Zorgvuldig in balbezit en veel meer beweging vanuit het middenveld en voorhoede. Dean Swinkels kwam een aantal keer goed door over links en ook vanuit de lopende middenvelders werden een aantal schotjes genoteerd. Ook Langeberg  creëerde nog een aantal kansjes. Uit een perfecte aanval over meerdere schijven en een teruggetrokken voorzet op maat van Dean Swinkels leek WDZ door Koen Brands op een 1-0 voorsprong te komen, echter de grensrechter en uiteindelijk de scheidsrechter besloten daar een stokje (lees vlagsignaal) voor te steken.

Wel was dit het startsein voor WDZ om nog meer druk naar voor te zetten en het Langeberg moeilijk te maken. Bij Langeberg vloeiden de krachten weg, terwijl ons centrale middenveld juist een tweede adem had gevonden. En dan kwamen we met nog ruim 10 minuten te spelen ook nog tegen 10 man te staan na een onnodige rode kaart.

Na goed druk zetten van Tum, Tijn en Sem leek Sem dan toch de 1-0 op het bord te zetten, echter zijn zwakke inzet werd gekeerd door de doelman. Waar de wedstrijd op een 0-0 leek uit te draaien legde Marvin in de 89e minuut vanaf randje 16 aan, waarna zijn vlammend schot in de verre hoek achter de doelman verdween: 1-0!

In het restant werd niets meer weggegeven waardoor WDZ 2 de punten mee naar Bocholtzerheide kon nemen.

Tekst: Koen Brands