Sportlaan 5
6369VC
SIMPELVELD
tel. 045-5442114

Zondagochtend stond voor WDZ 2 de eerste derby van het seizoen op het programma. De mannen van Dean Paas waren te gast bij Simpelveld. WDZ 2 is het seizoen goed begonnen, getuige de behaalde negen punten uit de eerste drie wedstrijden, terwijl Simpelveld nog puntloos is. In de wedstrijdbespreking werd echter meerdere keren erop gehamerd dat van onderschatting absoluut geen sprake mocht zijn.

Een derby blijft een wedstrijd op zich waarin goed voetbal vaak schaars is en zo geschiedde. In de eerste helft had WDZ 2 veelal de bal, maar de spelers waren geregeld slordig in balbezit waardoor de bal veel vaker verloren werd dan nodig was. Simpelveld loerde op de counter en verscheen sporadisch voor het doel van Pelle Bindels. In de 20e minuut wist WDZ 2 dan toch op voorsprong te komen zonder zelf groots te voetballen. Roy Flekken wist met een crosspass op maat de bal achter de laatste linie van Simpelveld te leggen, waarna Koen Brands door een goede loopactie een fractie eerder bij de bal was dan de keeper van Simpelveld en de bal op die manier over de keeper heen wist te koppen. WDZ 2 kwam in het restant van de eerste helft nog een paar keer door via de zijkanten, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Voor de goal ontbrak het aan scherpte of was de laatste pass niet goed genoeg. Met een 0-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de theepauze ontstond hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft: veel balbezit voor WDZ 2, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Ook in de tweede helft kwam Simpelveld nauwelijks voor het doel van WDZ 2, maar toch wist Simpelveld in de 51e minuut op gelijke hoogte te komen. Een afvallende bal in het zestienmetergebied werd niet goed weggewerkt door de verdediging van WDZ met als gevolg dat de bal pardoes voor de voeten van een van de aanvallers van Simpelveld viel. Het was vervolgens een koud kunstje voor de aanvaller van Simpelveld om de bal op drie meter van de goal binnen te schieten. Na de gelijkmaker van Simpelveld probeerde WDZ 2 iets sneller de diepte te vinden in hun spel wat leidde tot een aantal mogelijkheden, maar wederom geen grote kansen. Desalniettemin wist WDZ 2 toch nog een keer te scoren. In de 68e minuut legde Bram Beugels de bal uit een vrije trap vanaf de rechterkant voor en Rick Kisters wist boven zijn directe tegenstander uit te torenen en wist op die manier de 1-2 binnen te koppen.

In het restant van de wedstrijd werd door beide ploegen weinig meer gecreëerd. Simpelveld ging het laatste kwartier opportunistischer voetballen om de gelijkmaker af te dwingen, waardoor WDZ nog een paar kleine countermogelijkheden kreeg, maar ook die leidde nergens toe. WDZ 2 trok de 1-2 over de streep en is zodoende nog foutloos in de competitie. Met 12 punten uit 4 wedstrijden voert WDZ 2, samen met BSV Limburgia 2, de ranglijst aan.

Tekst: Bram Beugels
Foto’s: René Flekken