Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Zondagochtend om 11.00 uur stond de wedstrijd WDZ 2 tegen Langeberg 2 op het programma. Alle randvoorwaarden waren aanwezig voor een mooie pot voetbal. Het veld lag erbij als een biljartlaken, de zon kwam af en toe tevoorschijn en er was een groep aan supporters die WDZ 2 naar de overwinning kwam juichen.

In de eerste helft had WDZ 2 een overwicht in het balbezit. Helaas te ver weg van de goal om tot echt gevaar te komen. Een aantal passes werden richting de 16-meter van Langeberg gegooid, maar het bleef bij goede bedoelingen. WDZ 2 bleef zoeken naar de ruimte maar het was Langeberg 2 dat in de eerste helft de grootste kans aantekende. Na een snelle uitbraak schoof hun spits de bal voorlangs, het bleef zodoende tot aan de rust 0-0.

In de tweede helft hebben er een paar wisselingen plaatsgevonden. Het spelbeeld bleef echter ongewijzigd. WDZ 2 had het merendeel van het balbezit, maar het was Langeberg 2 dat de grootste kansen had. Dit resulteerde uiteindelijk in een 0-1 achterstand.

Na het tegendoelpunt werd er door WDZ 2 nog alles op alles gezet om minimaal één punt in Bocholtz te houden. De druk werd opgevoerd en er kwamen hier en daar kansen om op gelijke hoogte te komen. Met een kopbal van Rick Kisters op de paal, een kopbal op de lijn gered door de keeper, een afgekeurd doelpunt van Dean Canisius, een 1 op 1 die werd afgefloten voor buitenspel en nog een aantal kleine kansen leek het geluk niet aan onze kant te zijn. Echter vlak voor het einde schopte Pelle Bindels de bal met alle kracht naar voor en stuurde hiermee een aanvaller weg aan de linker zijkant. Deze haalde de bal terug en zag voor het doel een goede loopactie van Dean Swinkels. De voorzet was precies op maat en de 1-1 leek er aan te komen, of nee,.. toch niet!  Opnieuw viel het geluk naar de kant van Langeberg. De poging van Dean eindigde te hoog en miste zodoende het doel.

Moe gestreden zocht het team de kleedkamers weer op. De sfeer was om te snijden, de eerste plek wordt nu gedeeld met BSV Limburgia. Volgende week wacht voor ons een uitwedstrijd tegen FC Hoensbroek. Met 2 overwinningen, twee gelijke spelen en 1 verliespartij in de laatste 5 wedstrijden is tegenstander FC Hoensbroek prima in vorm. Tot volgende week!

Tekst: Dean Canisius.
Foto’s: Wim Lauvenberg