Goswijnstraat 1
6367EB
VOERENDAAL
tel. 045-5752081

Op dinsdag 6 februari stond de uitwedstrijd tegen Voerendaal op het programma. Voor de wedstrijd benadrukte Dean dat de tegenstander al heel wat punten van hoger geklasseerde teams wist weg te snoepen, en waarschuwde om het team niet te onderschatten.

In de eerste minuten was er veel balbezit voor de mannen van WDZ, maar Voerendaal loerde op countermogelijkheden in de omschakeling. Dit zou het spelbeeld van de hele wedstrijd veelal bepalen. Na wat mogelijkheden over en weer werd er in de 20ste minuut een aangesneden corner genomen die over de keeper bij de tweede paal viel. Na wat geklungel werd de bal uiteindelijk door Yannick Frijns binnengewerkt voor de 0-1.

Een aantal minuten later werd na een snelle counter de bal vanaf 5 meter binnengetikt door Voerendaal, dit bracht de teams weer op gelijke hoogte 1-1. Hierdoor kreeg Voerendaal wat meer vertrouwen en wisten ze de mannen van WDZ wat vaker vast te zetten. Na een gestrande aanval van WDZ werd er een corner gewonnen. Deze werd genomen door Bram Beugels en met een geweldige curve (en wat hulp van de weergoden) draaide hij de bal in één keer in het doel achter de keeper voor de 1-2.

Na dit doelpunt kwam er wat meer beweging in het spel van WDZ, hier werd dan ook al snel van geprofiteerd. Er werd van achteruit opgebouwd en een aanval over meerdere schijven opgezet waarbij de bal uiteindelijk met een heerlijk buitenkantje door Kyan Jacobi bij de eerste paal langs de keeper werd geprikt, 1-3.

De weerstand van Voerendaal leek nu gebroken, maar toch herpakten zij zich en probeerde wederom vanuit de omschakeling nog wat kansen te creëren. Nadat er wat wissels hadden plaatsgevonden, werd er vlak voor tijd wederom een corner binnengewerkt door de mannen van WDZ. Deze keer was het (tot grote frustratie van Voerendaal) Tom Souren die de goal scoorde en de 1-4 op zijn naam zette.

Met de drie punten al praktisch in de tas werd de wedstrijd uitgespeeld en bleef de stand onveranderd. Na het laatste fluitsignaal van de scheids konden de drie punten mee naar Bocholtz en door de overwinning is de koppositie in het klassement weer overgenomen.

Tekst: Sem Sodermans
Foto’s: John Bindels