Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op de traditionele friet-saté dag stond de wedstrijd van WDZ tegen Voerendaal op de planning. Bij de start van de wedstrijd had de tandem aan de linkerkant een lekke band en dit resulteerde direct in een 2-0 achterstand na 10 minuten spelen. Gelukkig raakte het team niet in paniek en werd de band snel geplakt. Na een goede corner van Tijn Clignet kopte Yannick Frijns à la Luuk de Jong de bal keihard tegen de touwen. De getoonde veerkracht werd verder beloond, want vlak daarna werkte Dean Canisius de vroege voorzet van Dean Swinkels in het netje: 2-2.

WDZ bleef doordrukken en vlak voor rust kwam wederom een voorzet bij Dean Canisius terecht; hij verlengde de bal op Yannick Frijns, die voor de tweede keer zijn naam op het scoreformulier mocht noteren. Zo ging WDZ 2 toch met een 3-2 voorsprong de rust in. Voor de neutrale supporter was dit een uiterst vermakelijke eerste helft.

Na de pauze kwamen de mannen van WDZ een stuk sterker uit de kleedkamer. Na 5 minuten spelen zag Dean Swinkels de keeper ver voor de doellijn staan en koos ervoor om de keeper te verrassen met een geplaatst afstandsschot: 4-2. WDZ was vervolgens nog niet klaar, want na een ingooi van Sander Schmitz op de vijandelijke helft werd de bal verlengd en werd er wederom met een ijzersterke kopgoal gescoord, ditmaal door Dean Canisius.

Voerendaal probeerde nog druk uit te oefenen, wat resulteerde in meer ruimte achter de verdediging; hierdoor kon WDZ counteren. Over 3 schijven werd Koen Brands voor een leeg doel gezet en wist hij de 6-2 op het scorebord te noteren. Yannick Frijns kon hierdoor naast de geur van de overwinning ook de friet saté al ruiken. Na zijn wissel was hij er als de kippen bij om zich te voorzien van een versnapering. Vlak voor tijd werd er vervolgens nog een doelpunt gescoord door de uitspelende partij en dit maakte het doelpuntenfestijn op de Bocholtzerheide compleet: 6-3 was de uiteindelijke uitslag.

Tekst: Dean Swinkels
Foto’s: Huub Schepers