Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op een wisselvallige zondagochtend stonden de teams van WDZ 2 en RKHBS 2 tegenover elkaar in een felbevochten duel. De weergoden trakteerden ons op zon, regen, kou en wind, wat het speelveld extra uitdagend maakte. De uitslag zou later een duidelijk beeld geven van het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen. De thuisploeg begon de wedstrijd sterk en na 30 minuten viel dan eindelijk het verdiende doelpunt. Een prachtige voorzet van Sander Schmitz belandde perfect bij Joep Dreessen, die de bal beheerst onder de lat in het doel schoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd de voorsprong al snel verdubbeld toen Joep een afvallende bal op zijn wreef pakte op ongeveer 16 meter van het doel. Met een verwoestend schot liet hij de doelman van RKHBS kansloos, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. WDZ 2 bleef de druk opvoeren en werd beloond met een derde doelpunt. Ruben van Vark wist na een reeks gevaarlijke hoekschoppen de bal in het doel te koppen, waardoor de voorsprong werd uitgebreid tot 3-0.

Het vierde doelpunt voor WDZ 2 ontstond uit een indrukwekkende soloactie van Bram Beugels, die de bal voorlegde. Dean Canisius stond op de juiste plek om de bal in het doel te werken. Het slotakkoord kwam van Sander Schmitz, die de bal van zo'n 30 meter over de keeper in de kruising schoot.

RKHBS 2 slaagde er nog in om een eretreffer te scoren, wat resulteerde in de einduitslag van 5-1. De thuisploeg verliet het veld met een welverdiende overwinning. De mannen van WDZ 2 zullen de komende week hard willen trainen ter voorbereiding op de topper volgende week tegen de nummer 2 in de competitie, BSV Limburgia.

Tekst: Max Hamers
Foto’s: Wim Lauvenberg