MET SCHERPE TACKLES EN GEORGANISEERDE POSITIES ELKE AANVAL AFSLAAN

Tacitusstraat 130
6417TZ
HEERLEN
tel. 045-8516726

Op een vroege maar vooral koude zondagochtend nam WDZ 2 het op tegen RKSV Minor 2. Een moeilijke tegenstander. De wedstrijd werd gespeeld op een nat en glad kunstgrasveld van Bekkerveld.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel ging heen en weer en zo kwamen er ook een aantal kansen. Er werd een bal van gelegenheidsspits Rick Kisters goed doorgekopt, maar de daaruit volgende voorzet belandde helaas net niet bij een medespeler. Verder in de eerste helft haalde René Jorissen de bal op vanaf eigen helft en mocht tot aan de zestien van de tegenstander dribbelen. Hier gaf hij een steekbal die werd voorgetrokken. Helaas zat weer een verdediger van Minor ertussen.

Aan het eind van de eerste helft klopte Minor een paar keer op de deur van WDZ met een paar razendsnelle uitbraken door slordig balverlies van WDZ. Deze kansen werden niet echt gevaarlijk. Toen klonk het rustsignaal, snel opwarmen.

In de tweede helft ging het spel verder waar het was gebleven. Rick verlengde nog een paar keer goed met zijn hoofd de bal door, waardoor WDZ gevaarlijk werd via de zijkanten. Echter leidde dit niet tot een doelpunt. De wedstrijd bleef op en neer schommelen en beide ploegen hadden moeite met echte kansen creëren.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg het team van de tegenpartij nog een paar laatste kansen om de overwinning binnen te slepen. Echter, de verdediging van WDZ toonde zich uiterst alert en anticiperend. Met scherpe tackles en georganiseerde posities wisten ze elke aanval af te slaan, waardoor de kansen voor de tegenstanders keer op keer in rook opgingen. De vastberadenheid van de verdedigers van WDZ weerstond de druk en zorgde ervoor dat de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Met het gelijkspel blijft WDZ aan kop staan, met een voorsprong van 2 punten op de nummer 2. Dit punt zorgt voor behoud van positie in het klassement.

Tekst: Maarten Goossens
Foto’s: John Bindels