Zandweg 193
6419PK
HEERLEN
tel. 045-5413872

De aanloop naar de wedstrijd tegen RKHBS 2 was vergelijkbaar met de afgelopen weken. De personele problemen binnen de selectie zorgen ervoor dat trainer Dean Paas elke week met de nodige creativiteit probeert om 11 ‘fitte’ spelers aan de start van de wedstrijd te krijgen. Zo werd bekerkeeper Mirco Bindels uit het westen des lands ingevlogen, die naar eigen zeggen zijn laatste bal had gevangen in de bekerwedstrijd tegen Eijsden 2 op 22 oktober.

Voordat de meegereisde supporters hun plek aan de afrastering hadden gevonden, kon er al gejuicht worden. Een razendsnelle counter van Dean Canisius, die vervolgens de bal breed kon leggen op Joep Dreessen zorgde in de vierde minuut voor de 0-1. RKHBS liet niet zomaar over zich heen lopen en zocht steeds meer de aanval. Het bewegelijke middelveld van RKHBS zorgde ervoor dat het organisatorisch niet goed stond bij het elftal van WDZ. In de 25e minuut leidde dit tot een 1-1 stand. Nog voordat beide teams goed gepositioneerd stonden was Joep ontglipt aan de verdediging en maakte er 1-2 van. Deze stand wist WDZ tot de rust vast te houden zonder grote kansen weg te geven.

Na rust was het aan Pelle om het stokje in het doel over te dragen aan zijn broer om zich vervolgens te bewijzen als voorstopper. Waar het bij WDZ ontbrak aan creativiteit en vooral de lange bal werd gegeven, was het RKHBS dat steeds beter in de wedstrijd kwam. De gelijkmaker in de 55e minuut was dan ook niet onverdiend. Voor WDZ was het zaak om zich te herpakken, maar het spelbeeld veranderde niet. WDZ had moeite om voetballend de spitsen te bereiken, terwijl RKHBS de weg naar voor steeds beter wist te vinden. In de 70e minuut kwam daar de 3-2 voorsprong voor RKHBS. Hoewel WDZ bleef strijden, kon de gelijkmaker niet meer geforceerd worden. Vijf minuten voor het eindsignaal van de zeer correct fluitende scheidsrechter zette de ploeg van de Heerlerbaan de einduitslag van 4-2 op het scorebord.

Volgende week komt koploper BSV Limburgia 2 op bezoek op de Bocholtzerheide, waar in het uitduel een zwaarbevochte 1-1 uit het vuur werd gesleept. Zaak voor WDZ 2 om de achterstand terug te brengen tot 2 punten.

Tekst: Bram Brands.
Foto’s: René Flekken en Huub Schepers.