Jonker van Weerststraat 6
6441SW
BRUNSSUM
tel. 045-5256541

Op zondag stond WDZ 2, de huidige koploper van tweede klasse B, tegenover BSV Limburgia die op nummer twee in de ranglijst staan. De wedstrijd beloofde een intense strijd te worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk waarmee BSV Limburgia zijn tweede plaats in de competitie had verdiend. Ze oefenden onmiddellijk druk uit op WDZ, waardoor het spel vooral op de helft van WDZ plaats vond. Pelle verrichtte enkele cruciale reddingen en de spelers van WDZ toonden ondanks de hoge druk van BSV vastberadenheid om standvastig te blijven.

De middag nam, in een vroege fase van de wedstrijd, een ongelukkige wending. Dean Canisius viel ongelukkig op zijn schouder en moest van het veld worden gedragen door hulpverleners van de ambulance. We wensen Dean natuurlijk sterkte en een spoedig herstel!

De wedstrijd werd 40 minuten stilgelegd vanwege Dean's blessure. WDZ maakte van deze gedwongen onderbreking gebruik om tactisch bij te sturen, en ging dieper op eigen helft staan om BSV's snelle spelers geen ruimte te geven achter de verdediging, wat effectief bleek te zijn.

De tweede helft was enigszins chaotisch door veel slordige en hoge ballen. Beide teams hadden hier en daar kansen. WDZ bleek vooral uit standaardsituaties gevaarlijk te zijn voor BSV. Zo belandde een goed getrapte vrije trap van Sander op de lat.

In de 70e minuut brak de bliksemsnelle nummer 9 van BSV door en stond oog in oog met Pelle Bindels. Luca slaagde er echter op het laatste moment in om in te grijpen en de bal van de voet van de aanvaller te tikken. De getimede tackle had moeten resulteren in een hoekschop, maar tot ieders verrassing kende de scheidsrechter een strafschop toe - een beslissing die met veel vraagtekens werd ontvangen. Zelfs door de spits van BSV, die al richting de cornervlag liep. Een goed geplaatst schot in de rechterhoek van het doel zorgde voor een 1-0 voorsprong voor het thuisteam.

Dit moment markeerde een keerpunt in de wedstrijd, aangezien WDZ nu gedwongen werd om terug te komen en meer druk uit te oefenen. De vleugelspelers gingen hoog spelen en WDZ riskeerde alles door achterin 1 op 1 te gaan voetballen.

Het momentum verschoof in minuut 80 ten gunste van WDZ toen een hoge bal in het 16 meter gebied van BSV viel. Met behulp van veel gesjravel kon Dean Swinkels de bal op goal brengen die werd afgeweerd. Gelukkig stond Ruben niet ver en kon de rebound in het net leggen. 1-1!

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarbij beide teams toonden waarom zij bovenaan de ranglijst staan. WDZ 2 behoudt de positie als koploper van de competitie en zal volgend weekend in een spannende derby tegen Sportclub’25 opnieuw aan de bak moeten.

Tekst: Luca Matheus
Foto’s: Wim Lauvenberg