Clemensweg 7
6447AZ
MERKELBEEK
tel. 046-4424384

Op de eerste zondag van december stond de uitwedstrijd tegen Woander Forest 2 op het programma. Wetende vanuit vorig seizoen dat dit een stugge ploeg is, die het ook moet hebben van het harde werken, benadrukte Dean voor de wedstrijd dat dit vandaag weer het geval zou zijn.

Binnen het team zijn een aantal blessuregevallen, maar gelukkig (voor ons) werd de wedstrijd van het 4e afgelast en konden wij extra kracht krijgen. Die extra kracht was niemand minder dan Roy Brassé, die vorig seizoen 2 keer scoorde tegen deze ploeg waardoor de 3 punten thuis konden blijven. Mede hierdoor waren er bij WDZ dan ook geen koude rillingen. Het was goed koud, met een temperatuur rond het vriespunt. Dat viel ook aan de spelers te zien, aangezien de handschoenen en enkele leggings weer uit de kast waren gehaald. Voor de reserves waren er mooie nieuwe jassen, die zeker zijn goedgekeurd.

Zoals verwacht was ging het niet als een warm mes door de boter, het was een stugge tegenstander en er waren voor beide ploegen niet veel kansen. De thuisploeg had nog een kans middels een lange bal, waar Pelle goed uitkwam en de bal wegwerkte rond de 16. Toen in de 39e minuut was daar Joep, die mooi in de lange hoek afrondde na een voorzet van Bram Brands. Een mooie ruststand, 0-1.

Helaas was er geen warme thee om even op te warmen, maar stond er ranja klaar. Gelukkig stond de verwarming wel op een hoge stand en bleven de spieren goed warm. Dat de spieren nog goed warm waren dat bleek, in de 49e minuut werd de bal diep op Joep gespeeld, die een mooie solo koelbloedig afrondde door de keeper door de benen te spelen.

Dan in de 71e minuut was het zo ver. Roy Brassé loopt als oudsher door op een lange bal die door de verdediging slecht wordt verwerkt, hij profiteert van deze fout en rondt af als een ijskonijn, zoals wij van hem gewend zijn.

Na de 3-0 werd de wedstrijd op slot gegooid. WDZ gaf niks meer weg en hield alles dicht, al was het nog even spannend bij een vrije trap binnen de 16, waarvoor alle spelers terug werden geroepen.

Na de wedstrijd waren er dan toch wat zonnestralen, want de zon gaat niet onder voor hij geschenen heeft.

Tekst: Jordy Kleijkers
Foto's: Koen Brands