6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Moeiteloos lijken de jeugdige nieuwelingen zich te hebben aangepast. Als er nog twijfels waren dan zijn nu wel grotendeels weggepoetst. Aan niks was te merken dat de selectie behoorlijk was uitgedund.

Met goed en verzorgd spel werd Bunde vanaf de eerste minuut achteruit gedrukt. De verdediging stond als een huis – er werd niks weggegeven. De opbouw verliep via keeper Lieve beheerst en gecontroleerd. Het normaal gesproken sterke blok van Bunde – Kim Jacobs, Lynn Smeets en Idi Bindels werd vakkundig aan banden gelegd door ons middenveld en verdediging. Er werd door iedereen hard gewerkt – de verdediging gaf geen krimp – opbouw werd goed verzorgd.

Kansen werden gecreëerd – we hebben opkomende middenvelders gezien en aanvallers vormden voortdurend een bedreiging voor de defensie van Bunde.  De doelpunten konden eigenlijk niet uitblijven – na een aantal kansen voor Sophie en Esmee was het de beurt aan Maxe om de score te openen. Na een goed opgezette aanval via Nancy en Madelief werd Maxe aan de linkerkant aangespeeld – zij dribbelde naar binnen en krulde de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek. 1-0. Nog voor rust bracht Esmee de stand op 2-0 na een heerlijke steekpass van Maxe.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De druk op de verdediging van Bunde bleef aanhouden en de opbouw werd steeds in een vroeg stadium verstoord. In de hele wedstrijd zijn ze maar tweemaal in ons zestienmetergebied verschenen.

Na een kwartier werd Maxe aan de linkerkant vrijgespeeld – zij bediende Sophie en vanaf zestienmeter tekende zij voor de 3-0. Vijf minuten voor tijd scoorde Esmee haar tweede doelpunt – zij gleed een strakke harde voorzet van Maxe binnen, 4-0 en dat betekende ook de eindstand.

Wij kunnen tevreden zijn met de ontwikkeling tot nu toe, maar niet meer dan dat. Een goede stap is gezet – het team lijkt steeds beter op elkaar ingespeeld maar er zit nog veel meer rek in.

Op naar de volgende wedstrijd – dinsdag (morgenavond) tegen FC Kerkrade West Vr1

Tekst: André Hall
Foto’s: Huub Schepers