Sportlaan 5
6369VC
SIMPELVELD
tel. 045-5442114

Op zondag 15 oktober speelden zowel het eerste als het tweede elftal in Simpelveld. Rond het middaguur bond WDZ 2 de tegenstander SV Simpelveld 2 al met 1-2 aan de zegekar. Ruim drie uur later herhaalde WDZ 1 het kunstje.

Al zag het er in het begin niet naar uit. De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen het goed mis dreigde te gaan. Een lange bal vanuit de verdediging van de thuisploeg zeilde over de verdediging van WDZ heen. Keeper Bas de Vreede stormde uit de goal, maar Stefan Diender (of was het broer Stijn) was net iets eerder aan de bal en speelde de bal terug. Deze ging over Bas heen, maar hij raakte wel de bal met zijn hand. De bal zeilde de zestien meter in en de doorgelopen SV speler zou gemakkelijk hebben kunnen scoren ware het niet dat de scheids voor een vrije trap floot en Bas de gele prent voorhield. Tja, het kaartje had ook een ander kleurtje kunnen hebben. Tien minuten later moest Bas alsnog van het veld vanwege een liesblessure. Pelle Bindels, die al een wedstrijd in het tweede had gespeeld, nam zijn plaats in.

Rond de 35e minuut kwam de 0-1. Marc Schröder zette vanaf rechts voor en Yannick Frijns kopte in.

Na de theepauze ging SV Simpelveld driftig op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging van de gasten kwam aardig onder druk te staan, maar weigerde iets weg te geven. Rond de 65e minuut kwam opluchting. Uit een corner kopte Yannick Frijns de bal tegendraads in.

In de laatste twintig minuten werd er aan beide kanten hard gewerkt, maar dit leidde beiderzijds niet tot grote kansen. Max Hamers viel nog in en dat betekende aan het eind dat twee WDZ spelers zes punten meenamen uit Simpelveld.

Tekst: Huub Schepers
Foto’s: Wim Lauvenberg