Haanraderstraat 9
6464ER
KERKRADE
tel. 045-5459040

Op een van de eerste mooie dagen van 2024 mochten de mannen van de Bocholtzerheide afreizen naar Haanrade waar tegenstander H.A.C. de gastheer was. Op voorhand telde voor beide teams enkel de volle buit om het seizoen nog enigszins kleur te geven.

Vanuit een gesloten defensie en loerend op de counter opereerde H.A.C. de eerste helft. WDZ zette daartegen de wil om met verzorgd voetbal van achteruit opmars te trekken naar het doel van de tegenstander. Dit lukte enkele keren goed maar waren de voorwaartse niet scherp genoeg om zichzelf te belonen. Wisselen van goede combinaties naar kinderlijk eenvoudige fouten kenmerkte het spel van WDZ.  H.A.C. daarentegen zorgde met felle duels voor de verstoring van het veldspel van WDZ en werd tweemaal gevaarlijk via de lange bal naar de spits toe. De 3de lange bal werd de defensie en Bas de Vreede fataal en zodoende stond de ruststand van 1-0 op het scorebord.

In de eerste 20 minuten van de 2de helft een totaal ander WDZ. Direct vanaf de aftrap werd H.A.C. onder druk gezet en bij balbezit werd de simpele, voetballende oplossing gezocht. Bij de eerste keer voor het doel van H.A.C. in de 2de helft, na 3 minuten spelen, stond de 1-1 op het bord. Yannick Frijns was in de scrimmage er als de kippen bij.

Deze goal gaf nog meer energie om een goed resultaat te halen en de druk werd nog meer opgevoerd. In de 50ste minuut viel, via een voorzet van Marvin Everartz die werd ingekopt door Luca Matheus, de 1-2.

Het eerstvolgende opwindende moment had helaas geen voetbalgehalte. Zowel een speler van H.A.C. alsook van WDZ mocht vroegtijdig gaan douchen waardoor beide teams met 10 man verder gingen.

Er ontstond een spannend 2de deel van het de 2de helft. H.A.C met veelvuldig balbezit ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam enkele keren dichtbij. WDZ was niet bij machte om met meer ruimte voetballend te domineren. In de 90ste minuut maakte invaller Jeroen Hünen een einde aan het geloof van H.A.C. door na een soloactie de 1-3 langs de doelman te schuiven.

Tekst: Ralph Schepers.
Foto’s: Wim Lauvenberg.