6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

De winst van vorige op H.A.C. én de daaropvolgende trainingen bezorgden de mannen van de Bocholtzerheide het vertrouwen om tegen Abdissenbosch de lijn door te trekken en een nieuwe 3 punter te kunnen scoren.

De eerste helft speelde zich grotendeels af tussen de beide 16 meters in. WDZ, met een klein overwicht aan balbezit, probeerde zich met verzorgd spel richting het doel van de tegenpartij te begeven. In de 12de minuut werd de ban gebroken door Jeroen Hünen. Een afgeketste bal joeg hij van een meter of 20 bekeken in de bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper.

Aan het spelbeeld veranderde daarna weinig. Gedurende de resterende speeltijd liep WDZ, door enkele keren slordig balverlies, tegen de lange bal aan die gespeeld werd richting de op de counter-loerende twee spitsen die met hun snelheid het de verdediging lastig maakte.

Vlak voor de thee kwam Tom Gillissen, na een goede scherpe voorzet achter de verdediging van Daan Baggen, een schoenlengte tekort om het thuispubliek nogmaals te doen juichen. Ruststand 1-0.

In de 2de helft een secuurder WDZ en een aanvallender Abdissenbosch. Met de ruimtes die ontstonden sprong WDZ te slordig om, waardoor de voorsprong niet uitgebouwd werd. Tom miste een goede kans van dichtbij en Marvins afstandsschot zeilde vlak langs, waardoor Abdissenbosch kon blijven hopen op minimaal één punt.

Na wederom een tactische aanvallende aanpassing van de gastheren werd WDZ meer en meer in de verdediging gedrukt. Ook nu capituleerde de verdediging niet en werd de overwinning over de streep getrokken.

Tekst: Ralph Schepers.
Foto’s: Wim Lauvenberg.