Zandweg 193
6419PK
HEERLEN
tel. 045-5413872

Na de verloren thuiswedstrijd tegen de buren uit Simpelveld was WDZ vastbesloten om tegen RKHBS iets recht te zetten. In de eerste helft domineerde WDZ het spel. WDZ zocht zorgvuldig vanuit de achterhoede de aanval, maar de aanval strandde vaak net over de helft bij de tegenstander door het fel verdedigend optreden van RKHBS. Helaas ging RKHBS soms te ver in hun verdedigende acties en raakten ze herhaaldelijk de benen van de aanvallers van WDZ.

Vlak voor rust slaagde WDZ er toch in om de verdediging van RKHBS te doorbreken met een slimme pass. Maar de doelman van RKHBS was alert en onderschepte de bal, hoewel hij deze hiermee meteen in de voeten van Marc Schröder inleverde. Marc aarzelde niet en probeerde de bal over de doelman te stiften, maar helaas ging deze net langs de verkeerde kant van de paal. Zo gingen beide teams de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het RKHBS dat gevaarlijk werd. Ze misten een grote kans ruim en een goede voorzet resulteerde in een kopbal op de lat. WDZ deelde nog wat speldenprikjes uit, maar creëerde geen echt gevaar. Beide teams begonnen vermoeid te raken, wat leidde tot slordiger spel.

Ongeveer tien minuten voor het einde kreeg WDZ via de rechterkant nog een grote kans. Kyan Jacobi leek genadeloos af te ronden, maar de doelman van RKHBS was alert en hield zijn doel schoon met een fantastische reflex. Precies na 45 minuten floot de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal, waardoor RKHBS en WDZ de punten deelden.

Volgende week staat voor WDZ de thuiswedstrijd tegen Hellas op het programma.

Tekst: Tom Gillissen.
Foto’s: Huub Schepers.