6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op de warme zomerochtend van 10 september komt WDZ twee om 10 uur bij elkaar. Echter niet allemaal komen op tijd, want hoe wonderbaarlijk het ook is, er stond file in Bocholtz.

Om 11 uur klinkt het startsignaal. De wedstrijd begint rustig en slordig. De spirit zit er bij beide teams niet echt in, wat tevens met de warmte te maken heeft. De wedstrijd speelt zich gedurende de eerste helft hoofdzakelijk rond de middellijn af. WDZ komt een paar keer tot aan het 16 meter gebied, geeft wat voorzetten en krijgt corners, maar echte kansen blijven uit.

De ruststand is dan ook 0-0.

Na de rust wordt er met frisse moed gestart en zit er meer beleving in het voetbal. WDZ 2 heeft nu de rust gevonden en zoekt de vrije mannen in de opbouw. Er volgen enkele goeie kansen, maar een goal blijft uit. Na 10 minuten valt echter onverwachts een goal voor Minor. In de chaos in het 16 meter gebied schiet een speler van Minor de bal rechtsboven in de goal 0-1.

WDZ is duidelijk gebrand om dit recht te zetten en de energie in het voetbal schiet omhoog. Er volgen verschillende kansen met als uitblinker de vrije trap van Bram Beugels. Hij Schiet de bal vanaf 25 meter op de kruising, waarna de bal weer terug het spel in stuitert. Na een paar minuten komt de gelijkmaker. Roy Flekken schiet hard vanaf 25 meter een vrije trap langs de muur tegen de binnenkant van de 1ste paal waarna de bal via de rug van de keeper de goal in gaat 1-1.

Helaas valt al snel de 1-2, gecreëerd uit een omschakelmoment waarbij de bal wordt teruggelegd naar een speler op de 16 meter lijn welke hem fijn binnenschiet. WDZ baalt duidelijk maar komt na de drinkpauze weer gebrand terug het veld op. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd qua voetbal,  maar de meeste aandacht gaat uit naar irritaties over en weer tussen de teams en van Minor over de scheidsrechter. Er volgen verschillende vrije trappen, tijdrek momenten en uiteindelijk ook kleine opstootjes. Maar er wordt ook nog gevoetbald. WDZ heeft de betere kansen maar een goal blijft uit. Minor speelt op de lange bal en breekt één keer door en komt 1 op 1 met keeper Pelle. Deze redt uitstekend, geen goal en gelukkig dus nog steeds 1-2.

De sfeer wordt grimmiger. De laatste minuten zijn aangebroken, er volgt een corner voor WDZ. Iedereen gaat mee naar voren en in het drukke 16 meter gebied wordt Frank meermaals omvergeduwd nog voordat de corner is genomen. De scheidsrechter waarschuwt de Minor speler en de corner wordt genomen. Pelle kopt de bal, goal, maar er is al gefloten, want Frank werd weer geduwd. Penalty voor WDZ. Er volgt een ware opstoot na de treffer uit de door Dean Swinkels ingeschoten penalty en de 2-2. Na kortstondig juichen verandert het veld in een mierenhoop van spelers, staf en wissels. Waarna er wijselijk afgefloten wordt.

Tekst: Pelle Bindels
Foto’s: Annie en René Flekken