Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 15

Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Onder tropische omstandigheden, het enige wat ontbrak waren de palmbomen langs het veld, trapten de ploegen van WDZ en RKSVB af. Respect voor de tegenstander die energiek de zaken aanpakte, ondanks de voorafgaande feestavond bij gelegenheid van het negentig jarig bestaan van de club.

De thuisploeg zette meteen druk en zocht een snel resultaat, maar stuitte op taai verzet van de mannen van Ubachsberg. Vooral keeper Bert Ramakers onderscheidde zich met fraaie reddingen, gebruik makend van handen en voeten. Pas op het halfuur kwam de eerste goal, Rik Gillissen prikte de bal binnen uit een onoverzichtelijke scrimmage. Op slag van rust breidde Marc Schröder de voorsprong uit.

Na de theepauze, of was het vanwege de hitte ranja, schoot WDZ weer uit de startblokken. In de 49e minuut bracht Kyan Jacobi met een prachtschot de 3-0 op het scorebord. Beide teams namen wat gas terug, de mannen van RKSVB kregen het moeilijker om het tempo van WDZ bij te benen, maar ook nu wist Bert Ramakers zijn doel lang schoon te houden. Tien minuten voor tijd moest hij capituleren op een inzet van Jordi Frijns. Een minuut later bepaalde Tom Gillissen de eindstand op 5-0.

De wedstrijd doofde uit als de bekende nachtkaars en bij het laatste fluitsignaal van de scheids haalden het publiek en de begeleiders opgelucht adem dat alles goed was gegaan, want laten we wel wezen: sporten onder deze tropische omstandigheden is niet echt helemaal verantwoord.

Tekst: Huub Schepers
Foto’s: Wim Lauvenberg.