6286AN
WITTEM
tel. 043-4501560

Wat begint als een mooie voetbaldag, lekker zonnetje, ideaal voetbalweer, eindigt ook mooi.

In de eerste 10 minuten gaat het nog redelijk gelijk op. Van 0-1 achter, na 10 seconden, komen we al snel weer gelijk op 1-1. Heuvelland weet daarna de voorsprong uit te bouwen tot 3-1. In de tweede 10 minuten voetballen we misschien met te veel spelers naar voren, waardoor achterin ruimte ontstaat. Daar waar we voren 'vergeten' te scoren, ondanks voldoende kansen en goed samenspel, krijgen we achterin de les geleerd, Heuvelland zet de stand met rust op 9-1. Maar ondanks deze stand zijn we toch positief gestemd voor de tweede helft.

Met wat speciale opdrachten in de rust, 1 op 1, bij balbezit naar de buitenkant voetballen, keeper eerder uitkomen, blijven samen spelen enz., hebben we besloten om de tweede helft in ons voordeel af te ronden.

Met deze instelling bestormen we dan ook het veld en mogen na een minuutje of acht, de 0-1 aantekenen. In de laatste fase weet Heuvelland twee keer onze keeper te passeren. Maar we komen terug tot 2-2. In de laatste seconden van de wedstrijd een mooie voorzet vanaf de zijkant die we nog weten te verzilveren tot 2-3. Dan wordt er afgefloten. Missie tweede helft geslaagd, zoals eerder gezegd, het eindigt ook mooi.

Tekst en foto’s: Ron Schmets