JOHAN CRUYFF: SIMPEL VOETBALLEN IS HET MOEILIJKST

Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op een warme zaterdagmorgen stonden de spelers van de JO12 al vroeg op het veld voor de inhaalwedstrijd tegen de nummer 3 UOW.  Het is erg spannend wie er in de 3e klasse met het kampioenschap aan de haal zal gaan, want maar liefs 4 teams maken hier nog aanspraak op.

Doordat we de laatste uitwedstrijd tegen UOW in januari met 8-1  hadden verloren waren de WDZ spelers uit op eerherstel. De WDZ spelers startten hierdoor  furieus aan de eerste helft.

Door mooi combinatiespel ontstond de 1-0 van Tim gevolgd door de 2-0 van Tjeu. Het gemis van enkele belangrijke spelers bij de tegenstander was zichtbaar, maar desondanks scoorde UOW de 2-1. Het snelle spel was UOW te machtig en nog voor de thee scoorde Tjeu de 3-1 en Cas de 4-1.

In de rust werd de kleedkamer opgezocht om de verdiende  ranja te drinken. De trainers gaven de spelers complimenten voor het spel en inzet, maar benadrukten dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was en dat de eerste 10 minuten van de 2e helft beslissend hierin konden zijn.

In de tweede helft schoot WDZ weer uit de startblokken, Tjeu en Stijn scoorden en er stond vrij snel 7-2 op het scorebord. Door het wisselen van de trainers  werd het wat rommelig en kwam UOW betere in de wedstrijd. Hierdoor kon de tegenstander terugkomen tot 7-4 en ondanks enkele grote kansen in de laatste minuten kwam WDZ niet meer tot scoren. De uitspraak van Johan ‘simpel voetballen is het moeilijkst’  past het beste bij de laatste 15 minuten van de wedstrijd.

7-4 was de eindstand toen de uitstekend leidende scheidsrechter Ken affloot.

WDZ staat nu 3e plek met 2 punten achterstand op de nummer 1, maar WDZ heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dus er is nog veel mogelijk. Het wordt een zware week want er moet in 4 dagen tijd gespeeld worden tegen de nummer 1 en nummer 2 van het klassement.

Tekst: Bert Vaessen
Foto’s: Rob Moers