Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Dat WDZ het vanavond moeilijk zou krijgen tegen medekoploper ALFA SPORT leek vooraf een zekerheid, een zekerheid die ook bevestigd zou worden. Met snel en gevarieerd aanvalsspel werd de defensie van de gastheren meteen vanaf het begin onder druk gezet. Enige fraaie kansen werden niet benut. Rond de twintigste minuut ontsnapte WDZ op bijna wonderbaarlijke wijze aan een achterstand. Tot zeker drie keer werd de bal uit een scrimmage op het doel van Bas de Vreede geschoten, maar even zo vaak werd de val van de lijn gehaald.

De thuisploeg ontworstelde zich wat aan de druk en er kwamen zowaar kansen. Jeroen Hünen schoot de bal in de lange hoek, maar de keeper pareerde met een katachtige sprong. Een minuut later kopte Jop Bleijlevens de bal net over de lat. Met 0-0 gingen de teams aan de thee.

De aanvang van de tweede helft toonde eenzelfde beeld als het begin van de wedstrijd. Snelle aanvallen golfden richting WDZ doel. In de 49e minuut was het raak, een strak schot van buiten de zestien verdween onhoudbaar in de bovenhoek. De mannen van trainer Martin Kremers probeerden met man en macht iets terug te doen. Dit resulteerde in niet veel meer dan een harde kopbal van Stijn de Vreede die de lat scheerde.

Op het uur was het weer raak aan de overkant. Ook nu liet een afstandsschot keeper Bas de Vreede kansloos en trof doel. Vijf minuten voor het eind kwam de mooiste kans voor de mannen van de Bocholtzerheide. Een hard schot van Daan Baggen belandde op de binnenkant van de paal, waarna de bal terugkaatste in het veld. Het bleef bij de 0-2 en ALFA Sport nam verdiend de drie punten mee naar huis en mag zich hiermee kampioen van de eerste periode noemen.

Tekst: Huub Schepers
Foto’s: René Flekken