6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op zondag 12 februari hebben de trouwe supporters van het 2e elftal een waar spektakelstuk mogen aanschouwen. De mannen van trainer Dean Paas gingen maar met één missie de wei op: het reserve-elftal van Minor uit Nuth met de grond gelijk maken.

Dit uitte zich al direct in de eerste minuut, een diepe bal op Roy Brassé werd goed gecontroleerd en zorgvuldig afgelegd op Dean Canisius: 1-0. De mannen uit Nuth wisten niet wat ze overkwam, WDZ bleef oprukken met volle druk vooruit en nog geen twee minuten later werd door Marvin Everartz met een intikkertje ook het net gevonden. Hier bleef het echter niet bij, in de zesde minuut sloeg het liefdeskoppeltje Dean en Roy weer toe, nu gaf Dean Canisius de assist en schoot Roy Brassé het leer tegen de touwen.

Met een 3-0 voorsprong in de 6e minuut was de overwinning al vroeg in zicht, zeker toen Roy Brassé in de 17e minuut wederom trefzeker was. In deze fase van de wedstrijd had vooral WDZ de bal, en de honger voor doelpunten was zeker nog niet gestild. Aan het einde van de eerste helft werd door een voorzet de rechterbovenhoek gevonden door niemand minder dan, u raadt het al, Roy Brassé en hij maakte hiermee zijn hattrick compleet. Hier ging een mooie actie van Yannick Frijns aan vooraf. Met een 5-0 ruststand gingen de troepen van Dean Paas aan de thee.

De tweede helft ving met een doelpunt aan zoals je ze ook bij de profs ziet, een corner genomen door Sem Sodermans werd strak op de vijf meter klaargelegd en zakelijk zonder genade in de verre hoek gekopt door Max Hamers. Sem vond deze assist echter niet genoeg, even later schoof hij de bal in de verre hoek met zijn chocoladebeen na een assist van Tijn Clignet.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Jurgen Spork die in topvorm was, hij liet veel doorspelen waardoor het er zo nu en dan hard aan toe ging, vooral in de laatste 20 minuten was het echt sjravele. De mannen van Minor trainer Paul Maas kregen meer ruimte en maakten daar gebruik van, er werd een corner afgedwongen die na een scrimmage tot een doelpunt leidde: 7-1. Dit werd ook de eindstand en WDZ 2 staat nu mee bovenin de ranglijst met twee gewonnen wedstrijden.

Ook is dit verslag nog een eervolle vermelding schuldig aan onze Jasper Maertzdorf, die vandaag uithielp bij het 3e elftal en daar onberispelijk de bal tegen de touwen kopte! Scoren is eigenlijk iets dat niet past in zijn speelstijl, dus ter verontschuldiging zal hij dinsdag trakteren op vlaam!

Tekst: Frank Heijnen.
Foto’s: Wim Lauvenberg.