6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ 1 – KVC Oranje 1                  3-3 (3-2) 2 oktober 2022

Het team van KVC Oranje, getraind door oud WDZ-trainer Paul van Putten, was de gast tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Afgelopen seizoen werden er twee mooie wedstrijden uitgevochten, door twee teams die nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar waren. Op voorhand beloofde dit veel goeds voor de aanwezige supporters.

WDZ, met reeds 3 punten op zak uit de eerste wedstrijd, kwam goed uit de startblokken en noteerde na 10 minuten de 1-0 op het scorebord. Via een aanval over de linkerflank kon Max v.d. Linden de bal strak voortrekken en Randy Eberhard deze bij de 2de paal binnentikken. WDZ trok de lijn door en liet KVC niet in de wedstrijd komen door kort en fel op de huid van de tegenstander te zitten. In de 20ste minuut werd de score verdubbeld. Een vrije trap vanaf de rechterkant, op een meter of 20 van het doel, werd onderweg aangeraakt en verdween achter de doelman. Nog geen 5 minuten later waren het wederom de gastheren die tot scoren kwamen en de 3-0 op het scorebord lieten aantekenen. Max v.d. Linden profiteerde optimaal door geklungel in de opbouw van KVC Oranje. Hij bleef in een 1 tegen 1 duel met de goalie kalm en schoof de bal onder hem door.

Direct na de 3-0 kwam (bleek achteraf) een tactische meesterzet van trainer Paul van Putten. Hij zette zijn elftal op enkele posities en tactisch om. Vrij snel volgde de 3-1, na een openingspass richting de linkerflank waarna een scherpe voorzet volgde die in eerste instantie werd gekeerd door Bas de Vreede, die echter kansloos was in de rebound. Nog voor het rustsignaal kwamen de bezoekers met de aansluitingstreffer. Een schot van net buiten de 16 meter belandde onhoudbaar voor de WDZ goalie tegen de touwen.

In de 2de helft was het KVC dat op zoek ging naar de gelijkmaker en WDZ steeds verder in de verdrukking duwde. Bas de Vreede hield WDZ twee maal op de been met adequate reddingen. Na een fout in de opbouw van WDZ, waar een ingooi het resultaat van was, stond de organisatie niet goed waar KVC snel van profiteerde. De eerste inzet op Bas werd nog gekeerd, maar de rebound werd wederom tegen de touwen gewerkt. Een knotsgekke strijd met een score van 3-3 op het bord.

Met nog een 20 minuten restant werd er niet meer gescoord. Echter konden de supporters van beide ploegen enkele keren opveren door nauwelijks te missen kansen die wel gemist werden.

Tekst: Ralph Schepers.
Foto’s: René Flekken.