Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Het zou vandaag zeker geen gemakkelijke opgave worden om punten te pakken tegen de koploper. Trainer Martin Kremers was afwezig en tweede elftal trainer Dean Paas nam de honneurs waar. In de ochtend was het team van Dean tegen een onverdiende nederlaag aangelopen en dus peperde Dean de mannen in dat er vandaag zeker punten gepakt moesten worden, want thuiskomen bij de vrouw zonder een enkel punt uit twee wedstrijden zou een ware afgang zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Er werd snel en goed gecombineerd en er kwamen over en weer kansen, waarbij WDZ zeker niet de mindere was van de koploper. Het leek op een 0-0 ruststand uit te lopen, maar Hulsberg speler Vince Ekelhoff krulde op slag van rust de bal vanaf de linker flank in een fraaie boog in de verre bovenhoek.

Na rust trok de thuisploeg het initiatief steeds meer naar zich toe. Rik Gillissen mikte de bal aan de verkeerde kant langs de paal. Maar even later was het toch raak. Koen Brands brak door en schoot de bal tegen de keeper. Ook de tweede inzet pareerde de keeper, maar vervolgens was hij machteloos tegen de beheerste intikker van Rik Gilissen. WDZ kon nu helaas niet doordrukken. In de 65e minuut bracht Luuk Huijts de gasten weer op voorsprong.

Maar WDZ werd hierdoor niet van de wijs gebracht en toonde een enorme veerkracht en dat werd beloond. In de 75e minuut liet Jop Bleijlevens alle tegenstanders staan en schoot de bal vanaf 20 meter hard in de benedenhoek. Nog geen twee minuten later flikte Jop hetzelfde kunstje en bezorgde hiermee WDZ een heel belangrijke overwinning en Dean Paas een grote pleister op de wond.

Tekst: Huub Schepers
Foto’s: René Flekken