6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ 2 – Woander Forest 2 2-1 (0-0) 2 oktober 2022

Voor WDZ 2 stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Woander Forest 2. Na de klinkende zege op Heksenberg in de seizoensouverture wilde WDZ niet anders dan winnen. In de eerste helft was er weinig spektakel. WDZ had het meeste balbezit, maar  er werden door beide ploegen nauwelijks mogelijkheden of kansen gecreëerd om de score te openen en dus werden de kleedkamers opgezocht met de brilstand, 0-0.

In de eerste fase van de tweede helft bleef het spelbeeld het zelfde. WDZ had veelvuldig de bal, maar wist geen openingen te vinden om door de defensie van Woander Forest heen te spelen. Na circa een uur spelen verscheen Woander Forest voor het eerst echt voor het doel van WDZ en bij deze eerste poging was het meteen raak. Een rebound werd binnen getikt en zo wist Woander Forest de openingstreffer van de wedstrijd te maken.

Met nog twintig minuten te gaan ging WDZ opportunistischer spelen om zo nog de gelijkmaker te forceren. Na een inschattingsfout van de laatste man van Woander Forest kreeg Roy Brassé de kans geboden op een vrije doortocht richting het doel. Hij omspeelde de keeper en hij hield zijn hoofd koel. Met nog 10 minuten te spelen trok WDZ de stand dus gelijk naar 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg WDZ het geloof terug en werd er vol voor de overwinning gestreden. Twee minuten voor tijd werd Roy Brassé na een handig balletje op de rand van de zestienmeter oog in oog gezet met de keeper van Woander Forest. Ook nu aarzelde hij geen moment en schoot hij overtuigend raak in de lange hoek. Met nog één minuut te spelen gooide WDZ het achterin dicht en werd een zwaarbevochten zege geboekt.

Niet met heel goed veldspel, maar wel het maximale resultaat. WDZ blijft na de tweede zege op rij vooralsnog foutloos en is daarmee, voor in ieder geval nog één week, koploper van de competitie.

Tekst: Bram Beugels.
Foto’s: Wim Lauvenberg.