6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

WDZ VR1 – vv Bieslo VR1 0-2

‘We hebbe mar ien plan, elke wedstrijd winne!’ Die woorden van Rowwen Heze, die de avond van te voren nog luidkeels werden meegezongen, gingen even niet op voor de Vrouwluuj afgelopen zondag.

Na een goede serie van 3 gewonnen wedstrijden op rij was het zaak om deze goede reeks door te trekken tegen vv Bieslo, het team dat tot op heden nog geen punten had gehaald.

In de eerste helft kregen we echter geen enkele vat op de tegenstander. Waar we de laatste weken in slaagden om de tegenstander onze wil op te leggen door pressie te voeren en hoog druk te zetten, werden we nu compleet overlopen door het middenveld en de aanvallers van de dames uit Beesel. De energie, gretigheid en elan waar de Vrouwluuj normaal gesproken bekend om staan, was een groot aantal van het team de avond van te voren in de feesttent vergeten. “Na 10 minuten stond een speler al bij de dug-out als een vis op het droge naar lucht te happen met een droge moel en het idee dat er al 40 speelminuten opzaten”, aldus de woorden van één van de leiders. Daardoor keken we na 45 minuten tegen een 0-2 achterstand aan.

In de tweede helft kregen we wat meer grip op het spel en leek het eindelijk op een wedstrijd. De mogelijkheid om de wedstrijd toch nog tot een goed einde te brengen bleef desondanks uit doordat we zelf te weinig kansen konden creëren, mede ook door het goede verdedigende werk van vv Bieslo.

De positieve zaken uit de wedstrijd waren dat we de 2e helft de nul wisten te houden en dat Esmee voor het eerst dit seizoen weer speelminuten heeft kunnen maken. Extra positief: het volgende feest in America is gelukkig pas weer over een jaar.

Laten we ervan uitgaan dat we nog in een groeiproces zitten als eerste jaars in de 4e klasse en nu blijkt ook maar weer eens dat er in principe geen zwakke tegenstanders in deze klasse zitten. Voor ons is het een wedstrijd om snel te vergeten en we richten ons op de volgende tegenstander Bunde komende zondag 13 november.

Maar het beste nieuws van het weekend kregen we maandag 7 november te horen. Onze Kyra, die zondag nog met haar zwangere buik langs de lijn stond aan te moedigen, is bevallen van een prachtige dochter. Het team wenst Kyra, Guy en Lynn dan ook een mooie tijd en heel veel geluk voor de toekomst. 💛

Tekst: Ben Spelthaen en Eva Brands.
Foto’s: Maurice Verhoeve.