Mergelweg 122
6212XK
MAASTRICHT
tel. 043-3251340

Voor zondag 20 februari 2022 stond WDZ – Sportclub Jekerdal op het programma. Vanwege de slechte staat van de velden op het WDZ-complex hebben we in goed overleg met Sportclub Jekerdal helaas moeten besluiten om de wedstrijd in Maastricht af te werken. WDZ begon op het kunstgras aan de voet van de Sint-Pieter furieus. Gesteund door de snoeiharde wind in de rug zetten de gasten Sportclub Jekerdal vast op de eigen helft. In de loop van de eerste helft lukte het de thuisploeg steeds beter om onder die druk uit te voetballen. Voor het rustsignaal leidde een lange bal in de diepte over onze rechterkant tot ietwat weifelend handelen achterin. De balde rolde tergend langzaam over de doellijn, 1-0.

In de tweede helft was het eerste wapenfeit voor WDZ. Marc kwam na een goede aanval vrij voor de keeper en verschalkte deze met een geplaatst schot. Tot afgrijzen van alles en iedereen die WDZ liefheeft, langs de lijn en thuis of in de kantine voor de livestream, schoot een verdediger van Jekerdal zijn keeper op de doellijn te hulp. Aan de andere kant viel hij dan wel. Na een diepe bal over onze rechterkant werd een voorzet bij de eerste paal knap binnengewerkt. Een driedubbele wissel zorgde voor nieuw elan bij WDZ. Ondanks de 2-0 achterstand en de tegenwind zochten de wit-zwarten naar de aansluitingstreffer en met nog twintig minuten op de klok kwam die er. Een voorzet van de rechterkant belandde voor de voeten van Yannick en van net buiten de zestien twijfelde hij geen moment. Een goed genomen vrije trap van Sportclub Jekerdal verdween in de korte hoek en boorde daarmee de hoop op de gelijkmaker in de grond. Vrijwel direct daarna stond ook de 4-1 op het scorebord. In de slotminuten bleef de gasten groter leed bespaard toen Bas een penalty stopte en ook de rebound over de achterlijn werkte.

Tekst: Guido Schepers.
Foto’s: René Flekken.