Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680080

Afgelopen zaterdag stond voor onze JO11 een thuiswedstrijd tegen Heer op het programma. Beide clubs hadden vorige week een ruime overwinning geboekt en waren daarom na 1 wedstrijd spelen de nummers 1 en 2 van de competitie. Er werd verwacht dat er een gelijkwaardige tegenstander op bezoek zou komen en het een leuke wedstrijd zou worden.

De jongens en meiden van WDZ begonnen enthousiast en vol zelfvertrouwen aan de warming-up. Toen het drie kwartier later tijd was om de aftrap te nemen, was duidelijk dat het weer een mooie voetbalzaterdag zou worden: Alle 12 spelers van WDZ stonden vol energie klaar om de wedstrijd te beginnen en er waren veel supporters aanwezig, terwijl een al wat warmer zonnetje over Sportpark Neerhagerbos scheen.

De aftrap werd genomen en in de eerste minuten begon Heer fel aan de wedstrijd. Er kwam een tegenaanval en door een goede sprong van Xavi, die de eerste helft in de goal stond, werd de bal net voor de doellijn gered en meteen zag Xavi dat Mio de bal vroeg rond de middencirkel. Hij schoot meteen met een hard schot de bal op Mio af. Het leek wel alsof Mio naar FC Emmen – MVV had gekeken, want hij maakte net zo’n mooie goals als Besuijen. Met een wereldgoal maakte Mio de 1-0.

De wedstrijd ging op en neer en helaas kreeg WDZ nog voor rust een paar ongelukkige goals tegen. Toch werd de moed erin gehouden en Yosri bleef druk zetten en kon de bal zo onderscheppen, er werd vervolgens weer goed gecombineerd tussen Daley, Mio en Liam. Ook hield Liam goed het overzicht op het middenveld en zag dat Tygo aan de rechterkant vrijliep. Jammer genoeg had de tegenstander snel in de gaten dat Tygo snel was en werd hij goed gedekt. Als hij de bal kreeg werd hij meteen omsingeld en kon hij geen voorzet meer geven.

In de 2de helft waren beide teams weer gelijkwaardig. Als de tegenstander er soms snel uitkwam, waren daar Myrthe en Milan en Fenne die zoals altijd goed hun mannetje stonden en als de bal er dan toch onverhoopt doorheen kwam, maakte Luca een goede redding! Natuurlijk was Dyano ook niet te missen in de verdediging, want hij kon door snel de bal af te pakken een goede pass geven naar Liam, Daley of Shaun. Shaun had in de 2de helft een grote kans, maar helaas ging de bal net naast de goal. Tsja, het zat WDZ deze wedstrijd ook niet echt mee. Dat was ook wel te zien toen de tegenstander in de laatste minuten nog de 1-4 scoorde, wat ook de eindstand was.

Bij de penalty’s na de wedstrijd werd de inzet van de spelers van WDZ alsnog beloond, want er werden een paar mooie goals gescoord!

Ondanks de nederlaag, toch de complimenten aan de jongens en meiden van de JO11 voor de inzet, en soms moet je dan toch even dat beetje geluk hebben…

Tekst: Myrthe Ortmans.
Foto’s: Huub Schepers.