hoofdsponsor
subsponsoren
Na het daverende succes van afgelopen jaar, staat de nieuwe editie van WDZomer (WDZomer 2.0, oftewel WD2.0mer) volop in de steigers. Het belooft dan ook weer een fantastische sportzomer te worden. We gaan weer wandelen, hardlopen, mountainbiken, wielrennen, tennissen, bootcampen, heel veel voetballen en natuurlijk zullen de jeugddagen niet ontbreken.
Kortom, wederom een scala aan sportieve en leuke uitdagingen voor jong en oud, leden en niet-leden van WDZ. En zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, alles gratis en vrijblijvend.

 


Na het daverende succes van de KiKa-run tijdens de eerste WDZomer, geven we op zondag 8 augustus kleur aan WD2.0mer met een nieuwe goede-doelenactie. Deze keer werken we ons in het zweet tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS.
Vanaf het begin van de coronacrisis heeft WDZ op velerlei manieren sporten en bewegen gefaciliteerd. Iedere keer hebben we ons daarbij de vraag gesteld ‘kan dat wel´? En voor het antwoord op die vraag keken we dan altijd naar de geldende coronamaatregelen, bijvoorbeeld ‘kunnen we in groepen sporten?´; ‘wat mag er voor de jeugd en wat mag er voor volwassenen´?. Nooit hebben we onszelf afgevraagd of het fysiek mogelijk was. Dat het lichaam meewerkt bij al die activiteiten, daar gaan we gewoon vanuit. Voor patiënten die lijden aan ALS is dat helaas niet vanzelfsprekend.

In de media hebben we tijdens het ziekteproces van de voetballer Fernando Ricksen kunnen zien welke verwoestende gevolgen ALS heeft. En soms worden we van heel dichtbij geconfronteerd met de oneerlijke strijd die een naaste voert met ALS.

Zo ook mede-organisatrice Carla Reinders van Fitline Bocholtz: “In onze sportschool hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van een gewaardeerd lid. Iemand, die voor ons een voorbeeld was hoe wij op een sportieve en gezonde manier ouder willen worden, takelde door toedoen van deze verschrikkelijke ziekte binnen een tijdsbestek van een paar maanden steeds verder af. De impact en de snelheid van dat ziekteproces kwam bij ons keihard binnen. Toen het idee voor de gezamenlijke goede-doelenactie ontstond, was voor mij dan ook vanaf het begin duidelijk dat we ons graag sterk willen maken voor het financieren van onderzoek naar de oorzaak van ALS en daarmee hopelijk kunnen bijdragen aan het vinden van een succesvolle behandeling. Voor ons gewaardeerd lid, voor zijn nabestaanden en voor iedereen die op dit moment vecht tegen ALS of er onverhoopt in de toekomst mee geconfronteerd wordt."


DONEREN VIA: https://limburg.alsacties.nl/actie/rkvv-wdzTijdens de WDZomer gingen we hardlopen voor Kika en natuurlijk keert ook deze sport terug tijdens de WD2.0mer! Op zondag 8 augustus lopen we opnieuw voor een heel goed doel want dit jaar is het WDZjwese teage ALS.

We hebben een, deels onverhard, parcours ontworpen van circa 3 kilometer en we nodigen iedereen uit om op die zondagmorgen gezellig met ons mee te lopen. Zowel fanatieke als minder fanatieke hardlopers zijn welkom en deze activiteit is ook zeer geschikt voor de sportievelingen die de conditie gewoon op peil willen houden of, na een periode van relatief weinig sporten, weer vol in de benen moeten om fit te worden voor het komende sportseizoen.

Uiteraard liggen de start en finish op ons mooie complex en je bepaalt zelf hoeveel rondjes je loopt en in welk tempo. Wil je pauzeren voor een praatje tussen twee rondes? Wij vinden het helemaal prima! Dit korte parcours leent zich ook uitstekend voor een inschrijving als estafetteteam en ook dat is mogelijk bij ons. Tijdens de inschrijving kun je aangeven of je deel uitmaakt van een team.

Hardlopen doe je natuurlijk voor jezelf, echter zal deze loop ook in het teken staan van de strijd tegen ALS. De deelnemers worden uitgedaagd om een vrijwillige bijdrage te doen voor dit belangrijke doel. Na inschrijving hoor je hoe je een eventuele bijdrage kunt voldoen.

De exacte starttijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen maar ze zullen tussen 9:30 en 10:30 uur liggen.
 


Onder de bezielende leiding van Carla Reinders is Fitline al jarenlang een begrip in Bocholtz. In de moderne sportlocatie aan de Wilhelminastraat biedt zij traditionele fitness, circuittrainingen, core power program en BBB- trainingen aan.

Naast deze sporten kunt u bij Fitline terecht voor dynamische spinninglessen, maar ook voor sportmassages en voedingsadvies. 


Nadat Fitline tijdens de laatste lockdown al gebruik maakte van het WDZ-complex voor hun fitnessgroepslessen, verhuizen op 8 augustus de spinningfietsen naar de Bocholtzerheide voor een dag. Spinning is fietsen op muziek onder professionele begeleiding. Verschillende oefeningen komen aan bod tijdens een leuke en uitdagende les.


Denk aan sportkleding (wielerbroek is ideaal, maar reguliere sportkleding kan ook), sportschoenen, een handdoek en een bidon. Omkleden en douchen kan bij WDZ. Schrijf je snel in want vol is helaas vol.Op de dinsdagavonden in juli en augustus biedt WDZ in samenwerking met WSV NOAD wandelingen aan vanaf het Sportpark Neerhagerbos. Op de zondagochtenden gaat ook een groep aan de wandel in het kader van WDZóndigmörje Sjpatsere.

Beide activiteiten gaan we nu combineren voor het goede doel.
Op zondagmorgen 8 augustus gaan we wandelen voor de “Stichting ALS Nederland”.
Samen met NOAD hebben we een drietal routes uitgezocht door de prachtige omgeving van ons dorpje Bocholtz. Je kunt starten met routebeschrijving tussen acht en tien uur vanaf het sportpark en we proberen uiterlijk rond het middaguur op het beginpunt terug te zijn voor nog een gezellig uurtje tsezame zijn.


 


Wat hebben we vorig jaar mooie avonden beleefd bij onze vrienden van TC Bocholtz. En deze zomer gaan we terug! Vanaf woensdag 30 juni staan de WD2.0mer Tennisclinics op het programma. De clinics worden verzorgd door de enthousiaste trainer van TC Bocholtz, Bjorn Elings. Tijdens de druk bezette avonden afgelopen jaar nam Bjorn de aanwezigen mee op een uitstapje in de wereld van tennis. Ook dit jaar kunnen zowel beginners als gevorderden weer vol aan de bak om hun service, forehand, backhand en volley te perfectioneren. Per woensdagavond staan twee clinics op de rol. De eerste sessie start om 20.00 uur, de tweede om 20.45 uur. Let op: het maximum aantal deelnemers per clinic is 12 personen. Het is niet mogelijk om 2x op dezelfde avond deel te nemen.

Wel of geen tenniservaring – lijkt het je leuk om deel te nemen, aarzel niet langer en schrijf je in. Mocht je in het bezit zijn van een racket, neem dit mee. Heb je geen racket? Ook geen probleem, want dan ontvang je er een op de tennisclub.


 


Vorig jaar waren de jeugddagen heel succesvol en daarom gaan we het dit jaar weer organiseren! In de zomervakantie gaan we op drie vrijdagmiddagen sporten, spelen en plezier hebben met alle kinderen tot en met 13 jaar.
Onze voetballertjes, maar ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom. Gewoon iedereen hoort erbij, er zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer?
Vrijdag 30 juli, 13 augustus en 27 augustus van 13:00 uur tot 17:00 uur

Je hebt alle vrijheid om je aan te melden. Per keer dat je mee wilt doen, kun je je inschrijven, uiterlijk tot vijf dagen voor begin van de activiteit.

Aanmelden:
Vrijdag 27 augustus, KLIK HIER


 Met een lauw blik bier in de hand tussen de etensresten meezingen met de meest foute hits. Je zou het kunnen herkennen van een doorsnee donderdagavond in je studententijd.
Op donderdag 5 augustus kun je deze oude tijden weer herleven bij WDZ tijdens de opening van het seizoen 2021-2022. De kantine zal voor één avond omgetoverd worden tot Sociëteit VIV, oftewel Valet Indole Virtutis (je mag zelf opzoeken wat dat betekent).

Wat kun je verwachten tijdens de WDZjtudenten aovend?
Je gaat in duo´s strijden voor de titel “Eeuwige Erelid Sociëteit Valet Indole Virtutis 2021-2022". Aan de hand van een aantal klassieke WDZjtudenten games zullen de eeuwige studenten zich onderscheiden van de feuten.
Tijdens deze avond komt een goede hand-oog coördinatie, uithoudingsvermogen en uiterste concentratie zeker van pas. Klik op de onderstaande link om je samen met je studiegenoot aan te melden, bedenk een originele naam voor jullie studentenvereniging en kom in studentenstyle naar de WDZjtudenten aovend.
Er hoeft geen collegegeld betaald te worden.

Traditioneel wordt het seizoen geopend met een hapje en een drankje. De studenten ruilen deze avond de kant en klaar maaltijden in voor de barbecue.
Geen zin in de WDZjtudenten games, maar wel zin om een hapje mee te eten van de barbecue? Meld je dan ook aan via de link. Om 19.30 uur wordt de barbecue aangestoken en om 20.00 uur starten de WDZjtudenten games. 

P.S. Aan deze activiteit zit geen ontgroening verbonden en is toegankelijk voor WDZ-leden vanaf 18 jaar.

We kunnen weer samen in een groep op pad in de buitenlucht en dat gaan we dan ook bij WDZ doen op de zondagochtenden. Vier tsezame gaan op pad in en rond ons dorp in een wandeling van ongeveer 8 kilometer. Onderweg pauzeren we ergens. We starten al op zondag 27 juni en vervolgens wandelen we op alle zondagen in juli. We vertrekken samen om 10.00 uur vanaf het Sportpark Neerhagerbos. Onderweg houden we ons aan de regel van 1,5 meter afstand, leden uit één gezin uitgezonderd. Rond het middaguur zijn we weer terug op het sportpark, waar we even op het terras kunnen uitblazen. Deelname is voor iedereen gratis en iedereen is welkom. Neem familie, vrienden en bekenden mee. Aanmelden kan t/m de vrijdag voor de zondag waarop gewandeld wordt.


Aanmelden:
Zondag 22 augustus, KLIK HIER
Zondag 29 augustus, KLIK HIER
 


Wat waren het prachtige wandelavonden vorige zomer. En daar gaan we met de hulp van WSV NOAD deze zomer mee door. Heerlijk buiten in de prachtige omgeving van Bocholtz. Bewegen is gezond voor lijf en geest en het is ook nog gezellig om samen op pad te gaan.

We wandelen vanaf 29 juni elke dinsdagavond! Tussen 19.00 en 20.00 uur kan gestart worden vanaf het Sportpark Neerhagerbos op de Bocholtzerheide. Deelnemers krijgen een routebeschrijving.

Je kunt kiezen tussen vijf en tien kilometer. Voor de tien kilometer geldt wel vertrekken vóór half acht.

Je kunt je tot maandagavond inschrijven voor de wandeling van dinsdag. Deelname is gratis en mogelijk voor iedereen. Aan de groepsgrootte wordt eigenlijk geen beperking gesteld (nou ja, niet meer dan 50 personen). Denk wel aan de 1,5 meter. Bedenk wel dat de organisatie niet aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele schade.


Aanmelden:
Dinsdag 24 augustus, KLIK HIER
Dinsdag 31 augustus, KLIK HIER
 


SAVE THE DATE:


Tennissen als een Prof: 
Datum nog nader te bepalen
Zoek alvast een dubbel- of mixpartner: we gaan namelijk tennissen als een prof!

Zomer(Bier)cantus: 
Hoe mooi is het om de WDZomer af te sluiten en het nieuwe seizoen af te trappen met een mooi feestje?!
En zou het niet nog mooier zijn om dat in de zwoele zomeravondzon te doen met een biertje in je vizier en een hoop valse noten? Blok dan alvast vrijdag 27 augustus in je agenda! Later meer (bier)!

 

Word jij de nieuwe Marianne Vos of Mathieu van der Poel? Altijd al het Zuid-Limburgse willen verkennen? De geheime pareltjes, waar iedere fietstoerist naar op zoek is, eindelijk beklimmen? De ruigste afdalingen en technische beklimmingen op je MTB bedwingen of het heuvelland verkennen op je e-bike? Zoek niet langer en meld je aan voor WDZ Mooiste!!

WDZ Mooiste:
Zondag 1 augustus organiseren we een heuze tourtocht waarbij gezelligheid voorop staat. Samen met andere WDZ‘ers, vrienden en familie een dagje op de fiets voor een mooie tocht op je racefiets, mountainbike of e-bike. Onderweg zie je de mooiste vergezichten en waan je je in de Toscane!! Alle hartslagzones worden aangesproken tijdens deze fantastische ervaring. Onderweg wordt gezorgd voor de versterking van de inwendige mens. En na de tocht worden alle ervaringen uitgewisseld op het terras van de “Club van het Jaar 2021". Starttijd WDZ Mooiste: 10.00 uur!


Seizoensafsluiting Jeugd:

De RegioCup zit er bijna op en de zomervakantie (met daarin natuurlijk weer een paar prachtige WD2.0mer-jeugddagen) komt er aan. Toch willen we het einde van het gekke voetbalseizoen 2020/2021 niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.

Op zaterdag 3 juli organiseren we dan ook een gezellige seizoensafsluiting voor onze jeugd. Naast heeeel veel leuke spellen zorgen we ook voor een hapje en een drankje.

Bambini t/m JO12 verwachten we om 13u en dat programma zal rond de klok van 15.30u ten einde zijn.
De JO14 t/m JO19 mogen vanaf 15u aan de bak.

Broertjes en zusjes zijn ook welkom, maar meld ze graag even apart aan.
 

Herinner je je vorig jaar nog? Die mooie zomeravond waarbij we konden genieten van fantastische uittrappen, onhoudbare goals, sprongen over hekjes waar menig antilope jaloers op zou zijn, ontroerende homeruns en natuurlijk de bierboys die met hun bierrugzakken voor verkoeling zorgden. We hebben het natuurlijk over het voethonkbal toernooi. En omdat het vorig jaar zo‘n succes was, gooien we ‘m er dit jaar weer in! Wanneer? Donderdag 8 juli!

Heb je uithoudingsvermogen, tactisch inzicht en een grandioze techniek? Mooi, dan kun je je opgeven. Heb je dat allemaal niet? Mooi, dan kun je je ook opgeven! Vorm een team van 6 (vrienden, familie, buren), trek je mooiste outfit uit de kast, oefen je sprintjes en dan zien we jou donderdagavond 8 juli! De regels leggen we die avond wel uit.

Het toernooi start om 19.30 uur!
 
Na de seizoensafsluiting voor de jeugd pakken we nog een keer groots uit. Zoals wij bij WDZ gewend zijn hoort bij een fantastisch optreden ook altijd een zugabe. Een zugabe hoort dan ook bij de seizoensafsluiting. Een seizoen dat anders was dan anders, maar waarin onze jeugd zich kostelijk heeft vermaakt.

Wij presenteren dan ook de WDZugabe. De WDZugabe is voor de jeugdteams O7 t/m O17. Op zaterdag 17 juli zullen de teams met elkaar de strijd aangaan met hele leuke spellen. Spellen die jullie ongetwijfeld als eens eerder hebben gespeeld, maar nog nooit op deze wijze.
Wat gaan we doen? We gaan honkballen, bowlen, biljarten, golfen, sjoelen en spelen curling. Bij alle spellen maken wij gebruik van een voetbal. De deelnemers zullen in leeftijdscategorieën worden ingedeeld.

Wij starten deze dag om 09.30 uur en gaan door tot 12.00 uur. Publiek is uiteraard welkom, maar wel met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Maar wat is een Zugabe nu zonder enthousiaste meiden? Helemaal niks natuurlijk. De meisjes krijgen deze dag speciale aandacht.

Op deze ochtend zullen ook de vrouwen van ons vrouwenelftal aanwezig zijn, om jullie de kneepjes van het vak te leren en leuke tips mee te geven.
De vrouwen spelen binnen WDZ een belangrijke rol, niet alleen op sportief gebied, ze zorgen ook voor de nodige gezelligheid.
Dit willen we natuurlijk graag overbrengen naar onze meiden in de jeugdteams.

Dus heb je zusjes, nichtjes, vriendinnetjes, buurmeisjes in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar die voetballen ook leuk vinden, of eens willen komen kijken.
Neem ze dan zeer zeker mee, zodat wij een groot aantal meiden mogen verwelkomen. Nog nooit gevoetbald? Dat maakt helemaal niets uit!!
 


Wil je je zelf uitdagen tijdens een intensieve training met persoonlijke begeleiding? Dan ben je tijdens de WD2.0mer Bootcamp aan het juiste adres.

Het is een training die maximaal een uur duurt, waarbij naast uithoudingsvermogen, ook je grote spiergroepen op een verantwoorde manier worden getraind. Iedere week zal er een gevarieerd programma voor je klaar staan, waardoor de verveling niet kan toeslaan. Starttijd Bootcamp: 09.30 uur! 

Wil jij een WDZummerbody, schrijf je dan snel in!

Aanmelden niet meer mogelijk.


Nadat we vorige zomer al onder andere zijn gaan tennissen, mountainbiken en voethonkbal hebben gespeeld, is het nu tijd om kennis te maken met weer een geweldige sport deze WDZomer. We gaan namelijk met WDZweefschijven gooien! Op donderdag 22 juli, 19.30 uur is het tijd voor het eerste WDZ Ultimate Frisbee toernooi. Ultimate frisbee, of gewoon ultimate, is een spectaculaire, relatief nieuwe teamsport waarbij behendigheid, uithoudingsvermogen en samenwerking centraal staan. Om een klein beetje een idee te krijgen wat jullie te wachten staat, kunnen jullie HIER een filmpje bekijken.

Dus…. Begin thuis alvast te oefenen, trommel je vrienden bij elkaar en zorg dat je minimaal vijf (of meer) personen hebt en wie weet worden jullie wel de eerste WDZultimate kampioen.
 

Na het daverende succes van WDZomaar 2020, vindt er dit jaar op donderdagavond 29 juli wederom een latje-trap en penalty toernooi plaats op ons sportcomplex.

De organisatie, in handen van de Veterinnen, gaat voor een heus WDZomaar 2.0, door een extra spelelement aan het toernooi toe te voegen. Naast het bekende latje-trap en het penalty‘s schieten zullen de deelnemers dit jaar ook hun kwaliteiten als levend tafelvoetbalspeler moeten laten zien.

De deelnemers strijden dit jaar in teams, en het team dat aan het eind van de avond over alle 3 de onderdelen de meeste punten heeft verzameld gaat met de eindoverwinning aan de haal. 

Inschrijven kan per team van 4 personen. Individueel aanmelden kan ook, je wordt dan door de organisatie in een team ingedeeld. Iedereen van onze JO14, JO17, JO19 en senioren kan meedoen. Schrijf je  HIER* in!

Uiteraard is ons terras geopend voor de nodige gezellige drankjes in de pauzes en na afloop. Wie er vorig jaar bij was weet vast nog wel dat je deze avond echt niet wil missen. Twijfel dus niet te lang en perfectioneer nog snel even je traptechniek.

 
 Om de tocht soepeltjes te laten verlopen, heb je de mogelijkheid om je teamgenoten te leren kennen en je conditie op peil te houden tijdens één of meerdere trainingsritjes. Ben je een beginner op het gebied van fietsen van tochten, kom dan naar de oefentochten. Op deze manier verschijn je als gevorderde aan de start van WDZ Mooiste!
Vertrektijden van alle tochten zijn om 19:15 uur vanaf het WDZ complex. 

wijfel niet langer en ga de uitdaging aan. We zien je graag tegemoet op zondag 1 augustus én tijdens de voorbereidingen voor WDZ Mooiste!!!

Belangrijke regels:
- Het is geen wedstrijd. We houden ons aan de verkeersregels.
- Op drukke wegen fietsen we achter elkaar, op fietspaden met maximaal 2 personen naast elkaar
- De fiets voldoet aan alle wettelijke verkeersvoorschriften
- Het dragen van een helm is verplicht
- Zorg zelf voor gevulde bidons/ energierepen
- Pech onderweg. Zorg dat je zelf een reparatiesetje bij je hebt. (of iemand die je kan ophalen)
- Samen uit, samen thuis
- Deelname is op eigen risico