hoofdsponsor
subsponsoren

WDZOMERWDZomer, het sportieve vervolg op het WDZestig-succesverhaal waarin wederom het thema ‘verbinden‘ centraal staat.
De afgelopen maanden gold het dringende advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Sporten was slechts onder zeer strikte voorwaarden mogelijk en samen iets ondernemen was simpelweg niet toegestaan. Langzaam bieden zich hiervoor weer mogelijkheden aan. En daar maken wij dankbaar gebruik van door het thema ‘verbinden‘ in een sportief jasje te steken. Zo willen wij de Bócheser gemeenschap een sportief hart onder de riem steken: Vier Tsezame Sjporte!

Tijdens WDZomer zullen wij de komende tijd diverse sportieve activiteiten organiseren. Dit alles vanzelfsprekend met inachtneming van de geldende regelgeving en adviezen. Samen op een verantwoorde manier sporten is en blijft hierin het motto.

Onderstaand tref je een overzicht van activiteiten aan. Blijf de pagina in de gaten houden, want er gaan nog vele andere activiteiten bijkomen. Zodra er iets nieuws wordt toegevoegd, volgt een update via de Facebookpagina van WDZ. Like de pagina om op de hoogte te worden gehouden van alle nieuws.Wandelen met NOAD:
In samenwerking met wandelvereniging NOAD Bocholtz wordt voor jong en oud tijdens de schoolvakantie op elke dinsdagavond een wandelroute uitgezet. Onze beide verenigingen vinden het belangrijk om mensen in Bocholtz en omgeving in beweging te brengen en te houden. Het is niet alleen gezond maar het geeft ook veel plezier om samen op pad te zijn. De ervaren wandelvereniging staat garant voor telkens mooie routes.

Wanneer? 14, 21, 28 juli, 4, 11 en 18 augustus
Hoe laat? Tussen 18.30 en 20.00 uur
Waar? Gestart wordt vanaf het sportcomplex van WDZ
Afstand? We beginnen de eerste twee dinsdagen klein met een route over 5 km. Daarna bekijken we of we kunnen uitbreiden met een route over 10 km.
Tijdblokken: Om drukte bij de startplaats te vermijden, kan alleen gestart worden in tijdblokken van 15 minuten. Per tijdblok mogen maximaal 20 wandelaars vertrekken. Maak op het inschrijfformulier een keuze voor de gewenste starttijd.
Inschrijven?: Het is mogelijk om je individueel of per groep in te schrijven. Bij het inschrijven van 2 of meer personen, is de persoon die inschrijft automatisch de contactpersoon. Schrijf snel in want: vol = vol.

Wandelen in juli: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!
Wandelen in augustus: KLIK HIER 


WDZomer Games:
Op vrijdag 7 augustus staat een avond vol voetbalspellen, plezier, muziek en natuurlijk heerlijke drankjes op het terras op de planning. Het eerste fluitsignaal is om 19.30 uur, zorg dat je optijd aanwezig bent om direct goed te kunnen starten

Meld je aan met een team van 5 personen, verzin een goede teamnaam en zorg dat je klaar bent om de strijd aan te gaan. De meest leuke, creatieve en vernieuwende spellen zullen die avond op WDZ worden gespeeld. Bij alle spellen zullen jullie je voeten moeten laten spreken daarmee de kampioensbeker binnen halen voor jullie team.

Het belooft een spectaculaire avond te worden, WDZ is er klaar voor. Jij ook?
Schrijf je met jouw team snel in want vol = vol, uiterlijk 5 augustus sluit de inschrijving.

Inschrijven WDZomer Games: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK! 


JEUGDDAGEN:
Wat hebben we ons cluppie en vooral onze voetbalvriendjes moeten missen in de afgelopen maanden. En ook het jeugdkamp ging aan onze neus voorbij.
Maar dat gaan we inhalen deze zomer. In de vakantie gaan we op vrijdagmiddag sporten, spelen en plezier hebben met alle kinderen tot en met 13 jaar. Onze voetballertjes, maar ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom. Gewoon iedereen hoort erbij, er zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer?
Vrijdag 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus

Telkens van 13:00 uur tot 17:00 uur

Je kunt je voor één of meerdere dagen aanmelden, uiterlijk tot vijf dagen voor begin van de activiteit.

Inschrijven per persoon met het inschrijfformulier via: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK! 


TENNISCLINICS:
Wat hebben we vorig jaar mooie avonden beleefd bij onze vrienden van TC Bocholtz. En deze zomer gaan we terug! Vanaf woensdag 15 juli staan de WDZomer Tennisclinics op het programma. De clinics worden verzorgd door de enthousiaste trainer van TC Bocholtz, Bjorn Elings. Tijdens de druk bezette avonden afgelopen jaar nam Bjorn de aanwezigen mee op een uitstapje in de wereld van tennis. Ook dit jaar kunnen zowel beginners als gevorderden weer vol aan de bak om hun service, forehand, backhand en volley te perfectioneren. Per woensdagavond staan twee clinics op de rol. De eerste sessie start om 19.00 uur, de tweede om 20.00 uur.

Let op: Het maximaal aantal deelnemers per clinic is 12 personen. Het is niet mogelijk om 2x op dezelfde avond deel te nemen.

Wel of geen tenniservaring – lijkt het je leuk om deel te nemen, aarzel niet langer en schrijf je in. Mocht je in het bezit zijn van een racket, neem dit mee. Heb je geen racket? Ook geen probleem, want dan ontvang je er een op de tennisclub.

Inschrijven Tennisclinics juli: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!
Inschrijven Tennisclinics augustus: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK! 


Hardlopen voor KIKA
Tijdens WDZomer zal er op zondag 2 augustus een hardloopparcours worden uitgezet voor zowel de fanatieke als minder fanatieke hardlopers. Maar, zeer zeker ook voor de sporters die de conditie op peil willen houden, of na een periode van relatief weinig sporten, weer vol in de benen moeten om fit te worden voor het komende sportseizoen.Het parcours zal starten én eindigen op het complex van WDZ. Het is zeker geen wedstrijd en we lopen in groepjes onder het motto "samen uit, samen thuis". Vanuit het complex zal 5 of 10km moeten worden afgelegd, door de mooie omgeving in en rondom de gemeente Simpelveld, om de finishlijn te bereiken. Hardlopen doe je natuurlijk voor jezelf, echter deze loop zal ook in het teken staan van KIKA. De deelnemers worden uitgedaagd om een vrijwillige bijdrage te doen voor dit belangrijke doel.

De exacte starttijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen maar ze zullen tussen 9:30 en 10:30 uur liggen.
Inschrijven Hardlopen voor Kika: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK! 
Na inschrijving ontvang je een link voor de vrijwillige donatie aan Kika.

Vier Tsezame Sjporte, Vuur KIKA!


WDZomaar
Op donderdag 23 juli komen een verfijnde traptechniek en stalen zenuwen goed van pas. Op deze avond staat er namelijk een combinatie van spellen op de rol: we gaan penalty schieten, op een doelwand mikken en latje-trappen.
De diverse spellen zullen om 19.30 uur starten!

Aarzel niet, meld je even snel aan - neem donderdag je voetbalschoenen mee en de rest komt helemaal goed.

Inschrijven: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!


WDZomer voetbalclinic voor de jeugd
Op zondagochtend 26 juli verzorgt de Euregio Voetbalschool een leuke en leerzame voetbalclinic voor jeugd in de leeftijd t/m 13 jaar. Onder leiding van techniektrainer Jo Wings staat de Euregio Voetbalschool bekend om z'n uitstekende trainingen. Met aandacht en passie voor de basisbeginselen van het voetbal wordt de clinic een waar voetbalfeest - voor kinderen die al jarenlang voetballen, maar ook voor iedereen die eens wil proeven aan het spelletje.

De clinic vindt plaats op ons sportcomplex en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van WDZ.

En zoals je het inmiddels gewend bent van WDZomer: deelname is gratis! Meld je snel aan - samen met de Euregio Voetbalschool gaan we er weer wat moois van maken.

De jongste jeugd (t/m 9 jaar) traint van 10u tot 11u. Inschrijven: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!

De oudere jeugd (t/m 13 jaar) traint van 11.30u tot 12.30u. Inschrijven: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!


Mountainbiken / Wielrennen:

Heb jij die dure racefiets of mountainbike al jaren in de garage staan en heb je er meer naar gekeken dan op gezeten? Dan is dit dé reden om hem af stoffen en onder begeleiding van wegkapiteins Tim Ortmans en Koen Brands een rit te maken door ons prachtige Heuvelland. Je dient zelf in het bezit te zijn van een fiets. Mountainbikers trekken met Tim de veldwegen en bossen in en de wielrenners met Koen het Heuvelland/ Voerstreek. Een rit zal 1,5 tot 2 uur duren. (Elkaar) moe maken mag, maar het is geen wedstrijd!

Om het fietsen voor iedereen uitdagend te houden maken we onderscheid tussen beginnende en gevorderden fietsers. Wat betekent dit precies:

Mountainbike:
Beginners: Je pakt af en toe de mountainbike en fietst vooral gravelpaden.
Gevorderden: Je pakt geregeld de mountainbike en kan goed uit de voeten op verschillende ondergronden.

Wielrenners:
Beginners: Rondje van +- 45 km met een gemiddelde van 22-25 km per uur
Gevorderden: Rondje van +- 60 km met een gemiddelde van 28-30 km per uur

Vertrektijden van alle tochten zijn om 19:00 uur vanaf het WDZ complex.

Dus, smeer die ketting, stel je zadel op de juiste hoogte in, scheer desnoods je benen zodat we er een mooie WDZomeravondrit van kunnen maken.
Inschrijven Mountainbiken: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!
Inschrijven Wielrennen: INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!

Belangrijke regels:
- Het is geen wedstrijd. We houden ons aan de verkeersregels.
- Op drukke wegen fietsen we achter elkaar, op fietspaden met maximaal 2 personen naast elkaar
- De fiets voldoet aan alle wettelijke verkeersvoorschriften
- Het dragen van een helm is verplicht
- Zorg zelf voor gevulde bidons/ energierepen
- Pech onderweg. Zorg dat je zelf een reparatiesetje bij je hebt. (of iemand die je kan ophalen)
- Samen uit, samen thuis
- Deelname is op eigen risico


WDZ - RODA JC Kerkrade
WDZomer staat bol van sportieve activiteiten voor jong en oud. De belangstelling is indrukwekkend. Aanmeldingen van leden en niet-leden voor de diverse activiteiten stromen binnen, regionale media hebben ons gevonden en vanuit de KNVB hebben we inmiddels een mooi compliment ontvangen en een vermelding op hun landelijke website.

Met gepaste trots presenteren wij nu het volgende hoofdstuk van WDZomer: een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade!

Helaas is de wedstrijd niet gewoon voor publiek toegankelijk. Toegang tot het sportpark is op deze avond uitsluitend mogelijk voor leden van WDZ en ook dat maar in beperkte mate. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. We begrijpen heel goed wat dit betekent, dat hierdoor wellicht sommige vaste supporters van ons eerste elftal niet kunnen komen kijken of dat jeugdspelers niet door hun ouders begeleid kunnen worden. Hoe spijtig we dit ook vinden en hoe graag we dit ook anders zouden willen zien, geldende wet- en regelgeving laten ons helaas geen andere keuze (en dan spelen allerlei zaken een rol zoals specifieke corona-wetgeving maar ook vergunning-technische aspecten).

Uitsluitend WDZ leden kunnen zich inschrijven voor een entreekaartje. Aan de tickets zijn geen kosten verbonden!

- Inschrijven is mogelijk tot zondag 12 juli 14.00 uur.
- Het aanmeldformulier kan slechts voor één persoon gebruikt worden.
- Inschrijvingen van niet-leden worden geweigerd.

We kunnen 150 inschrijvers een ticket geven, bij meer aanmeldingen zullen we zondagmiddag loten.
Uiterlijk maandagavond krijgt iedere inschrijver bericht, ook diegene die we helaas moeten teleurstellen.
Het entreeticket wordt per mail toegestuurd. Het is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!


VOETHONKBAL:

De sfeer in een voetbalstadion is voor de meeste mensen bekend. De sfeer in een honkbalstadion zal minder bekend zijn. De openingsactiviteit van WDZomer op donderdag 9 juli brengt een mix van beide sporten met Voet-Honkbal wedstrijden. Teams van 6 personen zullen, met alle regelgeving in acht, de strijd met elkaar aangaan om zich te kronen tot de kampioen Voet-Honkbal.
Het voethonkbal kampioenschap zal om 19.30 uur starten!

Hoe het spel precies gespeeld gaat worden en welke regels er allemaal zijn, houden we nog even voor je geheim. Voor deze activiteit is er maar plek voor 12 teams*.
INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK! HET TOERNOOI IS VOLLLLLL!!

* Er vanuit gaande dat de aangekondigde versoepelingen per 01-07-2020 in werking treden. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn, dan zullen wij hier uiteraard op gepaste wijze mee omgaan.


BOOTCAMP:
Wil je je zelf uitdagen tijdens een intensieve training met persoonlijke en professionele begeleiding? Dan ben je tijdens de WDZomer Bootcamp aan het juiste adres. Tijdens de bootcamp zal Natascha Voncken van Let‘s Move Heuvelland je laten sporten op een goede en verantwoorde manier. In 2015, na het succesvol afronden van de instructeursopleiding, is ze haar eigen bedrijf begonnen. Voor meer informatie kijk op www.letsmoveheuvelland.nl

Let's Move Bootcamp is een les die buiten plaatsvindt op zaterdag 18 juli van 09.30 tot 10.30 uur. Het is een training die maximaal een uur duurt, waarbij naast uithoudingsvermogen, ook je grote spiergroepen worden getraind. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Let op: Het maximaal aantal deelnemers is 15 personen. Wees er dus snel bij.

INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!