hoofdsponsor
subsponsoren

WDZ 1

Op de foto:
Achterste rij van links naar rechts: Marvin Everartz, Sander Marsman en Max van der Linden.
Middelste rij: Jo Lux (keeperstrainer), Christian Bücken, Marc Schröder, Koen Brands, Roy Kisters, Wilbert Palmen (verzorger) en Jos Brands (grensrechter).
Voorste rij: René Küpper (trainer), Jeroen Hünen, Ingo Schaeckx, Ward Schijns, Bas de Vreede, Luuk Brinkhoff, Sander Schmitz, Bas Hünen en Marc Keulen (leider).

Trainingstijden

Dinsdag: 20.00 - 21.30 uur Veld C
Donderdag: 20.00 - 21.30 uur Veld C

Contactpersonen

René Küpper
René Küpper
Hoofdtrainer
t. 06-41 02 57 08
e. renekupper@home.nl
Jos Brands
Jos Brands
Grensrechter
t. 043-306 27 47
e. jbrands-snellens@hetnet.nl
Wilbert Palmen
Wilbert Palmen
Verzorger
t. 06-16 01 15 00
e. wilbertpalmen@gmail.com
Joep Wetzels
Joep Wetzels
Elftalleider
t. 06 -15 65 85 89
e. wetzels.j@gmail.com
Mark Keulen
Mark Keulen
Elftalleider
t. 06-51 29 08 28
e. joelle.keulen@home.nl
Wiel Ramakers
Wiel Ramakers
Elftalleider
t. 06-50 26 23 34
e. w.ramakers@ziggo.nl
Jo Lux
Jo Lux
Keeperstrainer
t. 045-544 33 11
e.
 
Datum Type Wedstrijd Uitslag Aanvang Locatie Scheidsrechter
20-08 O SV Simpelveld - WDZ 1 - 2 12:00 Sportpark Simpelveld Ger Smeets
22-08 O WDZ - SNC'14 6 - 1 20:00 Sportpark Neerhagerbos Frans Puik
27-08 O WDZ - RKVVM 5 - 1 12:00 Sportpark Neerhagerbos Marvin Lahaije
03-09 B Keer - WDZ 3 - 3 14:30 Sportpark Bakkerbosch Verslag
De wedstrijd begon met vertraging, omdat de kalklijnen op het veld onvoldoende zichtbaar waren. Dit bracht WDz klaarblijkelijk niet uit het ritme, want voor een kwartier gespeeld was had Marvin Everartz de bal al twee keer in het net gedeponeerd. De gasten bleven druk zetten, maar konden de voorsprong niet uitbouwen.
In de pauze moet een of andere ondeugdelijke substantie in de thee gezeten hebben, want in de tweede helft raakte WDZ gaandeweg het spoor bijster. Op het uur kon de thuisploeg binnen twee minuten de stand gelijk trekken en een kwartier later bood een te zachte terugspeelbal de spits van Keer een niet te missen kans, 3-2.
WDZ trok het initiatief  weer naar zich toe en kreeg kansen. Vijf minuten voor tijd werd Rico Lauvenberg op schandalige wijze onderuit gehaald en moest noodgedwongen het veld verlaten. Bij aanvang van de blessuretijd liet Stijn Brands alsnog de verdiende gelijkmaker aantekenen.
10-09 B WDZ - RKVVM 1 - 0 14:30 Sportpark Neerhagerbos A. Pennings Verslag
Binnen enkele weken mocht WDZ voor de tweede keer de degens kruisen met RKVVM. Aanvankelijk was de thuisploeg de bovenliggende partij. Op het kwartier bracht Ralph Schepers de thuisploeg op voorsprong. Hieruit leken de mannen van René Küpper moed te putten en stoomden geregeld richting het gastendoel op. Het leverde echter geen doelpunten op. In de WDZ defensie begon vervolgens het geschutter, maar RKVVM kon niet profiteren van het foutenfestival. Aan de andere kant kreeg Luuk Brinkhof nog de mooiste kans, hij passeerde fraai de keeper, maar schoot de bal tegen een verdediger aan.
Over de tweede helft valt weinig te vertellen, beide ploegen deden hun best om de onderliggende partij te zijn. Weinig acties in de beide strafschopgebieden waren het gevolg. De scheidstrechter liet wel bijna 55 minuten spelen, hij had er tenminste lol in.
17-09 B WDZ - Geertruidse Boys 2 - 2 14:30 Sportpark Neerhagerbos P den Uijl Verslag
WDZ - Geertruidse Boys 2-2
De thuisploeg ging voortvarend van start en met snelle aanvallen werd de tegenstander ver op de eigen helft teruggedrongen. In de 10e minuut had de aanvalsdrift resultaat, Jeroen Hünen scoorde beheerst de 1-0. Geertruidse Boys beperkte zich tot snelle uitvallen en dat had in de 20e minuut resultaat. Met 1-1 gingen de teams aan de thee.
Na rust was van de voortvarendheid van de mannen van de Bocholtzerheide plots weinig meer over en na drie minuten lag de bal in het net achter keeper Bas de Vreede. WDZ bleef zoeken naar de juiste combinaties, maar pas in het laatste kwartier vonden de spelers elkaar weer in snel samenspel. Tien minuten voor het einde schoot Bas Hünen de gelijkmaker binnen uit een vrije trap. Nog genoeg fraaie kansen volgden, maar de bal ging niet meer in het doel, aan de overzijde kroop WDZ nog door het oog van de naald. Een terechte uitslag en met dit resultaat plaatste het eerste elftal zich in navolging van het tweede elftal voor de volgende ronde van de KNVB beker.
 
24-09 C WDZ - Vaesrade 1 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos P.J.N. Theunisz Verslag
De thuisploeg had het in de eerste helft moeilijk tegen de fel spelende ploeg uit Vaesrade. In het middenveld kreeg WDZ nauwelijks greep op de snel en goed combinerende gasten. Op het half uur kwam Vaesrade op een 1-0 voorsprong en deze wisten de mannen uit Vaesrade tot de rust vast te houden.
In de tweede helft ging WDZ uit een ander vaatje tappen. Er werd veel actiever op de bal gejaagd, maar helaas zorgden de vele foute passes tot veelvuldig balverlies, waardoor de voorhoede nauwelijks kansen kon creëren. De drie punten leken naar Vaesrade te gaan, maar in de 90e minuut schoot Marvin Everartz een afgeweerde vrije trap tegen de touwen. Met het gelijke spel mogen uiteindelijk beide partijen tevreden zijn.                                                      

 
01-10 C SV Zwart-Wit'19 - WDZ 1 - 1 14:30 Sportpark Hanzon S.N.M.G. (Sven) Martens Verslag
Zwart Wit ’19 - WDZ 1-1
De mannen uit Eijs begonnen fel aan de wedstrijd en hadden in het eerste kwartier een veldoverwicht. In de 20e minuut veroverde Roy Kisters de bal op het middenveld en gaf een splijtende dieptepass op Ingo Schaekxs. Deze schoof de bal feilloos langs de vergeefs uitvallende keeper. Het spel werd onrustiger, beide partijen leden veel balverlies en er kwam weinig spektakel in de doelgebieden. Tien minuten voor de rust ging de bal op de stip toen WDZ keeper Bas de Vreede de bal keerde, maar ook even de aanvaller aanraakte. Deze kans werd onberispelijk verzilverd.
In de tweede helft kwamen er wel kansen aan beide zijden, maar al met al bleef het wat rommelige strijd tussen twee aan elkaar gewaagde partijen. Aan de ene kant keerde Bas de Vreede een gevaarlijke kopbal, aan de andere kant was Jeroen Hünen de keeper al gepasseerd, maar hij schoof de bal te zacht in, zodat deze op de doellijn gekeerd kon worden. Met het uiteindelijk gelijke spel kunnen beide teams tevreden zijn.                                                               
 
08-10 C WDZ - KVC Oranje 1 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos R.M.W. Bemelmans Verslag
WDZ - KVC Oranje 1-1
In de eerste helft had de thuisploeg de handen meer dan vol aan de vlot combinerende gasten. Geregeld zorgden de aanvallers van KVC Oranje voor grote onrust en gevaar in het stafschopgebied van WDZ. In de 26e minuut was het raak. Een aanval leek afgeslagen te worden, maar de bal werd per ommekeer terugbezorgd en die tweede kans liet de Bleijerheidse aanvaller zich niet ontgaan. Met 0-1 gingen de ploegen aan de thee.
In de tweede helft kwam vers bloed in het WDZ elftal en gingen de mannen van trainer Küpper veel feller op de bal jagen. Een kwartier voor het einde werd Ingo Schaeckx onreglementair in de zestien meter tegengehouden. Jeroen Hünen schoot de penalty onberispelijk binnen. Vlak voor tijd redde keeper Bas de Vreede met een fabelachtige redding nog het punt voor WDZ.
15-10 C Passart-VKC - WDZ 0 - 3 14:30 Sportpark De Dem, Hoensbroek Verslag
Passart/VKC - WDZ 0-3
WDZ zocht met snel en goed verzorgd spel de aanval. Er kwamen enkele kansen, maar het vizier van de aanvallers stond niet goed afgesteld. De aanvalsdrift verflauwde gaande de wedstrijd en de thuisploeg kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van Bas de Vreede, gelukkig zonder resultaat. De laatste tien minuten van de eerste helft waren weer volledig voor WDZ, maar ook nu werden de kansen niet benut.
De tweede helft was amper drie minuten oud of de bal lag al bij Passart/VKC in het net. In een overtal situatie kon Marc Schröder over links alleen op de keeper afstormen en deze kreeg geen kans. In de 77e minuut ging Roy Kisters aan de haal over de rechter vleugel. Zijn voorzet op maat hoefde Max van der Linden maar in te tikken. De wedstrijd was gelopen. In de 89e minuut plaatste Luuk Brinkhoff de kers op de taart. Hij werd mooi vrijgespeeld door Jeroen Hünen en op het loeiharde schot van Luuk had de Passart/VKC keeper geen antwoord.
 
22-10 C WDZ - Sylvia 4 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos M. Janssen Verslag
WDZ - Sylvia 4-1
De thuisploeg trok voortvarend richting doel van de tegenstander, maar de schoten waren te onzuiver. In de dertiende minuut schoot Ingo Schaakxs van buiten de zestien en zijn schot werd van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was. Kort voor rust bracht Ingo de 2-0 op het scorebord met een fraai schot in de bovenhoek. Enkele minuten later kroop de tegenstander weer dichterbij door uit een snelle uitval te scoren.
Na rust bleef WDZ de duidelijk bovenliggende partij met ook de betere kansen, maar hiermee werd onzorgvuldig omgesprongen. Vijf minuten voor tijd maakte Sander Schmitz aan alle twijfel een einde door na goed voorbereidend werk van Bas Hünen beheerst te scoren. In blessuretijd gaf Bas Hünen met een fraai schot de score nog een gouden randje mee.
29-10 C SV Geuldal - WDZ 1 - 4 14:30 Sportpark Mauritiussingel, Schin op Geul F.M.H. (Flip) Kok
05-11 C WDZ - Rood Groen LVC'01 0 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos J.G.A. Abben Verslag
WDZ - Rood Groen LVC '01 0-1
De thuisploeg was gewaarschuwd, de tegenstander zou er vandaag bovenop zitten en fel de duels ingaan. Toch lieten de mannen van de Bocholtzerheide zich regelmatig de kaas van het brood eten. Nogal wat duels gingen verloren, de gasten wisten een overwicht te creëren. Binnen een kwartier betaalde dit zich uit in een treffer.
Langzaam wist WDZ het spel meer naar zich toe te trekken, maar te veel bleef men in de kleine ruimte spelen, waardoor Rood Groen telkens kans kreeg om in te grijpen.
In de tweede helft ontwikkelde zich een hectisch, maar aantrekkelijk spel met fraaie kansen aan beide kanten, maar de voorwaartsen van beide ploegen kregen de bal maar niet tegen het net. Een zure nederlaag was uiteindelijk het resultaat voor WDZ.

12-11 B Heer - WDZ 2 - 2 14:30 Sportpark Rabobank, veld Heer, Maastricht
19-11 C RKHBS - WDZ 3 - 2 14:30 Sportpark Imstenrade J.H.H. Rosbender Verslag
RKHBS - WDZ 3-2
De gasten kregen geen tijd om te wennen aan het kunstgras. De thuisploeg draaide meteen de kraan open en binnen enkele minuten lag de bal al achter keeper Bas de Vreede in het net. Gaandeweg herstelden de mannen van WDZ zich en zochten de aanval. Er kwamen fraaie kansen, maar de bal wilde niet in de goal. Naar de rust toe werd het spel onnauwkeuriger en speelde zich vooral buiten de strafschopgebieden af.
In de tweede helft een omgekeerd beeld bij aanvang, WDZ stoomde op en in de 47e minuut schoot Jeroen Hünen hoog in het doel de gelijkmaker binnen. De gasten zochten de voorsprong, maar ook nu stond Vrouwe Fortuna niet aan hun zijde. HBS beperkte zich tot snelle counters en had hiermee vijf minuten later al succes. In de 75e minuut werkte de WDZ defensie de bal onvoldoende weg en schoot een aanvaller van de thuisploeg de bal hard in de lange hoek. Met de moed der wanhoop viel WDZ aan en in de 90e minuut werd dit beloond met een fraaie treffer van Marc Schröder, helaas te laat om nog een gelijkspel af te dwingen.      
26-11 C WDZ - SV Brunssum 3 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos R.P.J.W. Degens Verslag
WDZ - SV Brunssum 3-1
De thuisploeg ging vol vuur uit de startblokken en kreeg binnen vijf minuten twee grote kansen. Brunssum verdedigde fanatiek met veel mankracht, zodat er door het woud van benen geen doorkomen aan was. Daarbij stond de doelman goed zijn mannetje. De gasten bleven wel gevaarlijk bij snel uitgevoerde counters. In de 20e minuut schoot Ruben van Vark WDZ op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust tikte Jeroen Hünen de bal uit een voorzet van Koen Schnackers perfect in de hoek.
Na rust trok de ploeg uit Brunssum meer initiatief naar zich toe en wist in de 53e minuut de achterstand tot 2-1 te verkleinen.  Verder lieten de mannen van trainer René Küpper het niet komen en in de 66e minuut bracht Luuk Brinkhoff met een kopbal de marge weer op twee. Het spel bleef op en neer golven zonder verder spectaculaire scènes in de strafschopgebieden. In de stand kwam dan ook geen wijziging meer.
 
04-02 C Vaesrade - WDZ 1 - 3 14:30 Sportpark Op de Vijfbunder, Nuth Verslag
vv Vaesrade - WDZ 1-3
De mannen van de Bocholtzerheide begonnen voortvarend aan de eerste wedstrijd na de winterstop. Met snel combinatiespel zochten de gasten de aanval en schiepen de nodige kansen. In de 13e minuut was het raak. Luuk Brinkhoff schoot de bal vanaf de zestien meter lijn precies in de hoek. Er kwamen nog de nodige kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar tot aan de rust kwam geen verandering in de stand.
Kort na rust leidde een van de sporadische uitvallen van de gastheren tot de gelijkmaker. Dit bracht de spelers van WDZ echter niet uit hun evenwicht. Ze bleven druk zetten op de defensie van Vaesrade. Nog geen tien minuten later bracht Jeroen Hünen WDZ weer op voorsprong. Kort voor tijd maakte dezelfde Jeroen aan alle onzekerheid een einde door de keeper kansloos te laten op een droge schuiver.
11-03 C Rood Groen LVC'01 - WDZ 5 - 3 14:30 Sportpark Lemiers T.G.C. Mazzei
25-03 C Sylvia - WDZ 1 - 3 14:30 Sportpark De Voort, Landgraaf
01-04 C WDZ - RKHBS 1 - 0 14:30 Sportpark Neerhagerbos
05-04 C WDZ - Kakertse Boys 3 - 3 18:30 Sportpark Neerhagerbos J.G. Mucher
08-04 C WDZ - SV Zwart-Wit'19 1 - 0 14:30 Sportpark Neerhagerbos P den Uijl
12-04 C WDZ - Passart-VKC 2 - 1 18:30 Sportpark Neerhagerbos T.A. Jeurissen
15-04 C Wijnandia - WDZ 1 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz M.A.A.M. de Haan
19-04 C RKTSV - WDZ 3 - 3 18:45 Sportpark Seghemanstraat, kerkrade H.Krekels
22-04 C WDZ - Voerendaal 2 - 4 14:30 Sportpark Neerhagerbos
26-04 C Voerendal - WDZ 3 - 3 19:00 Sportpark de Joffer, Voerendaal
29-04 C KVC Oranje - WDZ 3 - 3 14:30 Sportpark Bleijerheide J.Semrane
06-05 C WDZ - SV Geuldal 1 - 1 14:30 Sportpark Neerhagerbos J.G.H. Aben
10-05 C WDZ - Wijnandia 1 - 5 14:30 Sportpark Neerhagerbos F.M.H. Kok
13-05 C SV Brunssum - WDZ 5 - 2 14:30 Sportpark Peerdendries, Brunssum T.Bouders
20-05 C WDZ - RKTSV 3 - 0 14:30 Sportpark Neerhagerbos H.M.P. Lebens
27-05 C Kakertse Boys - WDZ 3 - 3 14:30 Sportpark De Kakert, Landgraaf