hoofdsponsor
subsponsoren

Jeugdafdeling WDZ

WDZ groeit en bloeit mede door de geweldige jeugdafdeling. Als één van de weinige verenigingen in de regio kennen wij al jaren een stijgende lijn in het aantal jeugdleden. Plezier en de mogelijkheid om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen als voetballer en als mens staan voor ons voorop.

De jeugdafdeling wordt aangestuurd door een brede jeugdcommissie waarvan u de leden iets verder op deze pagina kunt zien. De jeugdcommissie wil vooral de trainers in staat stellen om zich volledig te kunnen richten op de kinderen. Onze jeugdtrainers worden daarnaast nog ondersteund door een aantal specialisten zoals een specifieke techniektrainer, keeperstrainers en een expertgroep met deskundigen op het gebied van o.a. pedagogiek en psychologie.

Het belangrijkste blijft voor ons altijd het plezier van de bijna 200 kinderen die wekelijks sporten bij onze mooie club!

Vragen? Mail dan naar jeugd@vvwdz.nl of neem contact op met één van de leden van de jeugdcommissie.
John Bindels
John Bindels
Voorzitter
e. jenjbindels@hetnet.nl
t. 06-52 18 95 85
Harald Wenders
Harald Wenders
Secretaris
e. secretariaat.wdz@gmail.com
t. 06 - 20 00 08 91
Roger van der Linden
Roger van der Linden
Algemeen lid
e. roger.pm.vanderlinden@gmail.com
t. 06-22 46 04 16
Richard Bessems
Richard Bessems
Technisch jeugdcoördinator
e. info@delnoye-sport.nl
t. 06 - 20130643
Guido Schepers
Guido Schepers
Coördinator t/m O10
e. gjpschepers@kpnmail.nl
t. 06 - 22 24 36 10
Ron Schmets
Ron Schmets
Coördinator O11 t/m O14
e. ronschmets@gmail.com
t. 06-29 29 64 01
Jo Speck
Jo Speck
Coördinator O17 en O19
e. jospeck67@gmail.com
t. 06 - 33 73 80 96
 

Nieuwsberichten jeugd

WDZ O17 VERDER IN BEKER

WDZ O17 - Hellas O17 5-4
In een doelpuntrijke wedstrijd wist WDZ O17 door te dringen tot de volgende bekerronde. Na een voorzichtig begin van beide teams met aan weerszijden weinig kansen kwam de wedstrijd na een dik kwartier helemaal los. Een snelle aanval over de rechter flank werd door Hellas spits Jarno Leen onberispelijk binnengeschoten. Nog geen drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Tom Souren scoorde de gelijkmaker.

25-10-2021

SPAAR MET PLUS MEE VOOR ONS TERRAS

De lokale supermarkten Plus in Bocholtz en Simpelveld hebben een mooie actie op touw gezet om de lokale verenigingen een financiële steun in de rug te geven. Bij het boodschappen doen kun je sponsorpunten verzamelen en deze punten kun je weer verzilveren voor je favoriete club. Een prijzenswaardig initiatief, enerzijds koop je lokaal en anderzijds steun je jouw club.
WDZ heeft al een bestedingsdoel in gedachten. De renovatie van de kantine is op kleinigheden na rond en het is werkelijk prachtig geworden. Wat zou nu mooier zijn dan een mooi en gezellig terras voor de kantine. Twee spiksplinternieuwe grote parasols van sponsor Laumen zijn al geplaatst, nu nog een aansprekende bestrating, fraai meubilair en een gezellige verlichting en we kunnen met zijn allen genieten na de trainingen en de wedstrijden.
Spaar sponsorpunten en verzilver ze voor WDZ en u helpt ons om onze droom te verwezenlijken.

U KUNT DE SPONSORPUNTEN ZELF VERZILVEREN OF U KUNT ZE INLEVEREN IN DE KANTINE VAN WDZ

19-09-2021

KINGER, VIER TSEZAME!

RABO CLUBSUPPORT: HET STEMMEN IS BEGONNEN, STEUN DE WDZ JEUGDKAMPEN EN JEUGDDAGEN
Vanaf vandaag 4 oktober kun je als lid van de Rabobank je stem uitbrengen op je favoriete vereniging in de Rabo ClubSupport actie. Ieder lid mag vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op één vereniging en het zou fijn zijn als je voor WDZ kiest. Vorig jaar heeft WDZ in het gebied van de Rabobank Zuid Limburg de meeste stemmen behaald en dat heeft een heel mooi sponsorbedrag opgeleverd. Sinterklaas is ons hoogstpersoonlijk de cheque komen overhandigen op de Sinterklaasmiddag voor de jeugd.

06-10-2021

SPORTEN NAAR NORMAAL

De dalingen in het aantal besmettingen blijft doorzetten. Het kabinet heeft besloten om stap 4 in de versoepelingen te zetten. Dit betekent dat we dichtbij normaal komen. Voorzichtigheid en oog voor veiligheid van ons allen blijft echter geboden.
Wedstrijden en trainingen mogen weer onder normale omstandigheden gespeeld worden. Toeschouwers zijn weer toegestaan op het sportpark.
In de afgelopen maanden zijn de trainingen van jeugd en senioren van WDZ blijven doorgaan met inachtneming van de regels. Mooi om te zien dat hier ook goed van gebruik wordt gemaakt. Sporten in de buitenlucht is nu eenmaal essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid. Sporten in teamverband is natuurlijk heel leuk, maar ook in je eentje of in een klein groepje kun je sporten: ga wandelen, ga rennen, ga fietsen, ga dansen, ga fitnessen of wat dan ook, maar beweeg en het liefst buiten!
En vergeet niet: WDZ gaat weer aan de slag met allerlei zomeractiviteiten met veel sport, spel en ontspanning.

13-10-2020

WD2.0MER: WDZUGABE

Nadat wij twee weken geleden een mooie seizoensafsluiting hadden, moest en zou nog een keer, voordat de zomervakantie van start zou gaan, een activiteit voor de kinderen plaatsvinden.
Zaterdag stonden bijna 70 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar in de startblokken om deel te nemen aan de WDZugabe. De kinderen werden in 12 teams verdeeld en zij moesten het tegen elkaar opnemen bij een zestal spellen. De meisjes, bestaande uit vier teams, kregen vandaag speciale aandacht en werden begeleid door een aantal speelsters van ons eigen vrouwen team.

18-07-2021

WDZ O19 BLIJFT ONGESLAGEN

WDZ O19 – Woander Forest O19 6-2
In de thuiswedstrijd tegen Woander Forest O19 behaalde de WDZ O19 een dik verdiende overwinning en bleef zodoende met twaalf uit vier fier aan de kop van de rangschikking. De eerste plaats wordt gedeeld met ESB ‘19 O19, die eveneens de vier wedstrijden gewonnen heeft. Dat belooft wat voor de clash op het Sportpark Neerhagerbos van beide teams op 4 december a.s.
Maar voor uitdagende strijd hoeft het team van de Bocholtzerheide niet ver vooruit te kijken, op maandagavond 18 oktober wacht de wedstrijd om de KNVB beker in Lemiers tegen Rood Groen LVC ‘01. Drie dagen later wordt weer in competitieverband gespeeld tegen Bekkerveld O19-2.
In de wedstrijd tegen Woander Forest kwam de zege geen moment in gevaar. Met rust leidde de thuisploeg al met 4-0. De tweede helft toonde een duidelijk gelijkwaardiger strijd, waarbij beide teams nog twee keer scoorden, zodat uiteindelijk 6-2 op het scorebord stond na negentig minuten.

18-10-2021

DE ALLERJONGSTEN HEBBEN GROOT VOETBALPLEZIER

Op de zonnige zaterdagmorgen van de negende oktober speelden de O7 teams van ESB '19, Rood Groen LVC '01 en WDZ een klein toernooi met voor elk team drie wedstrijden. Een feest om het voetbalplezier van de kinderen te zien. Vooral voor de vele mama's en papa's en natuurlijk ook oma's en opa's.
Elk doelpunt, en dat waren er heel wat, werd uitbundig gevierd. De jonkies zijn de ware ambassadeurs van de verenigingsfilosofie: een club willen zijn die rust op drie pijlers: het bieden van sport, vertier en verbinding.

10-10-2021

ALGEMENE LEDENJAARVERGADERING

Vrijdag 15 oktober
20.00 uur
Kantine WDZ

We nodigen al onze leden uit om deel te nemen aan onze jaarvergadering. Jeugdigen onder zestien jaar in begeleiding van ouder/verzorger.
We hebben een bewogen jaar achter de rug met hoogte- en dieptepunten. We hebben in alle geledingen hard gewerkt om onze vereniging toekomstbestendig te houden. Graag willen we samen met jullie stilstaan bij verleden, heden en toekomst van onze voetbalclub.

Voor agenda jaarvergadering 2021: KLIK HIER
Voor notulen jaarvergadering 2020: KLIK HIER
07-10-2021

DE WDZ O15 BOEKT EEN MOOIE OVERWINNING

Sportclub Jekerdal O15-3 – WDZ O15-1 2-4
Op zaterdagmiddag 2 oktober ondernamen de jongens en meisjes van de WDZ O15 de reis naar Maastricht om aan langs de oever van de Jeker de competitiewedstrijd te spelen tegen de Sportclub Jekerdal O15-3. De Maastrichtse club staat bekend om een florerende jeugdafdeling en vormt een vijver waarin MVV graag vist.
Het werd een spannende wedstrijd, waarbij aan beide kanten veel kansen kwamen, waarvan er zes benut werden. De spelers van de Bocholtzerheide trokken uiteindelijk aan het langste einde.
Nicolle Ortmans zorgde voor een mooie fotoreportage, waarvoor dank.

04-10-2021

DOELPUNTENFESTIJN BIJ WEDSTRIJD O10

Op de zonnige zaterdagmorgen van 18 september gingen de spelertjes van de O10 naar de Heerlerbaan en speelden tegen de leeftijdgenootjes van RKHBS. Het werd een waar doelpuntenspektakel, waar het voetbalplezier vanaf spatte.
Dank aan Annie Flekken voor de foto's.


19-09-2021

WDZ O12-2 START SEIZOEN MET ZEGE

WDZ O12-2 - Amstenrade O12-2 7-1
Op zaterdag 11 september begon ook de jeugd van de O12-2 aan het nieuwe seizoen en dat meteen met een ijzersterke start. Met groot enthousiasme en met een onvermoeibare inzet werd het team uit Amstenrade onder druk gezet. Het gevolg laat zich raden, de nodige malen kon gejuicht worden om doelpunten, waarvan het ene nog fraaier dan het andere. En dat alles onder deskundige leiding van Maurice Degens en onder de toeziende ogen van ouders en grootouders.
Kortom, het was weer een feest en dat werd allemaal vastgelegd op de plaat door Nicolle Ortmans.

13-09-2021

HET JEUGDVOETBAL WEER AAN DE GANG

Voor het eerst sinds lange tijd speelden de jeugdteams wedstrijden “voor de echt". Op zaterdag 11 september werd gespeeld om de Zwaluwen Jeugd Beker. Van de vroege ochtend tot in de late namiddag was het een drukte van jewelste op het Sportpark Neerhagerbos. Geweldig om de kids weer vol enthousiasme aan de gang te zien en ook mooi dat ouders en grootouders weer vol trots mochten toekijken. We hebben het lang moeten missen, maar het maakt het er eigenlijk des te mooier op.

11-09-2021

AFSLUITING WD2.0MER JEUGDDAGEN

Grote, donkere wolken, soms een korte regenbui konden allemaal het plezier van de grote groep kinderen en begeleiders tijdens de spellenmiddag minder maken. Op vrijdagmiddag 27 augustus stonden vooral behendigheidsspelletjes met de bal op het programma. Maar ook rennen, springen, kruipen, trappen en gooien met de bal, het hoorde er allemaal bij.
Dat je dan af en toe moet uitrusten en weer even op adem komen, dat spreekt vanzelf. In de pauzes stonden grote schalen met fruithapjes voor de kinderen klaar en als afsluiter het traditionele ijsje voor de kids en de begeleiders. Want laten we even wel wezen, de grote groep begeleiders heeft toch een bewonderenswaardige prestatie geleverd om deze drie jeugddagen te organiseren en te begeleiden. Chapeau en heel veel dank hiervoor.
Ook dit jaar waren weer een aantal kinderen van de Buitenschoolse Opvang Ziezo, onderdeel van Humankind, aanwezig op de drie jeugddagen. En als je dan het plezier van al die kinderen ziet, dan wordt toch weer eens duidelijk benadrukt, dat verenigingen van en voor de gemeenschap zijn.

28-08-2021

STRALEND ZOMERWEER BIJ TWEEDE DAG VAN WD2.0MER JEUGDDAGEN

Nu eens een lekker zomerse dag waarop het voor de kids dan ook genieten was geblazen op de velden van het sportpark Neerhagerbos. Over de sportvelden waren een aantal spellen uitgezet voor de kinderen van 4 t/m 13 jaar. Elk team had een vaste begeleider en bij elk spel stond een spelleider voor uitleg en begeleiding.
De spellen vroegen de nodige behendigheid en vindingrijkheid van de kinderen, maar voor plezier was de belangrijkste plek ingeruimd. Een potje voetbal ontbrak natuurlijk ook niet. Maar het spel met het allergrootste plezier vormde toch de zeepbaan, zeker nu met het warme weer.
Tussendoor was er natuurlijk tijd ingeruimd voor een gezond fruithapje, meloen, banaan en druifjes. En wat is nu meer dorstlessend dan een flink stuk meloen?

14-08-2021

WDZJWESE TEËGE ALS EEN GROOT SUCCES

Op zondag 8 augustus werd op het WDZ sportpark uitgebreid gesport. De selectie werkte de eerste training van het nieuwe seizoen af en de WDZ vrouwen speelden hun eerste oefenwedstrijd tegen de vrouwen van UOW/LHC. Maar naast het sportief bezig zijn was het ook de bedoeling om met spinnen, hardlopen en wandelen geld in te zamelen voor het goede doel, de Stichting ALS Nederland. En zowel het sporten als het inzamelen van geld zijn een groot succes geworden.
Veel wandelaars begaven zich op weg om 5, 10 of liefst 20 kilometer af te leggen in ons prachtig Limburgs landschap. De hardlopers liepen rondjes van drie kilometer, drie rondjes was wel het minste, maar de doorgewinterde lange afstandslopers legden zeven rondjes oftewel een halve marathon af.
DONEREN KAN TOT 22 AUGUSTUS: KLIK HIER10-08-2021

WD2.0MER JEUGDDAGEN VAN START

Op vrijdag 30 juli begon WDZ met de eerste van de drie jeugddagen in het kader van WD2.0MER. Rond de klok van enen hadden zich een kleine negentig kinderen verzameld om te beginnen aan een middag plezier met een spellencircuit. Op de voetbalvelden waren door de organisatie negen spellen uitgezet. Door dertig begeleiders werd alles in goede banen geleid. Behendigheid, slimheid en doorzettingsvermogen werden op de proef gesteld, maar bovenal gold het plezier om samen te spelen met kinderen.
Tussen de spellen door kregen de kinderen allerlei gezonde snacks in de vorm van fruithapjes. In de grote pauze werden ze allemaal getrakteerd op een ijsje, gesponsord door You-Rent.
Even voor vijf uur konden de kinderen door de ouders aan de grote poort weer afgehaald worden. Beslist dat de kids na deze enerverende middag vroeg onder de wol zijn gekropen.
De volgende WD2.0MER Jeugddag is op vrijdag 13 augustus.

31-07-2021

WDZ BAMBINI EN WDZ O8 SLUITEN BEWOGEN SEIZOEN AF

Met een leuk feestje sloten de bambini en de O8 een vreemd, maar toch ook mooi seizoen af. Ondanks de beperkingen mogen de kinderen en de leiders op een heel plezierig seizoen terugkijken. Er is elke week doorgetraind met heel veel voetbalpret. Er zijn leuke activiteiten georganiseerd waaraan de kids veel lol aan hebben beleefd.
Op passende wijze werd dan ook onder een strakblauwe hemel een punt gezet achter het seizoen. Een grote attractie tijdens de slotmiddag vormde de Beach Fun baan. En tussen de bedrijven door ook nog tijd voor een drankje en een gezond hapje. Spijtig was natuurlijk wel dat 15 bambini het feestje moesten missen door een verplichte quarantaine van een tweetal kleutergroepen van de school.
Dank aan alle leiders voor hun grote inzet voor de kinderen.
Foto‘s: Martine Lux, Mariëlla Stuiver, Sven en Ellen Senden en Huub Schepers.

22-07-2021

SEIZOENSAFSLUITING JEUGD

Op zaterdag 3 juli sloot de WDZ jeugd een bewogen seizoen af. Het seizoen begon zo mooi, maar algauw was het met wedstrijden en trainingen afgelopen. Gelukkig kon de jeugd alweer snel met trainen beginnen en daar werd gretig gebruik van gemaakt, mede dankzij de grote inzet van het jeugdkader. We hebben in juni nog enkele wedstrijden kunnen spelen tegen teams van andere clubs en dat in het kader van de Regiocup.
De diverse jeugdteams hebben inmiddels op eigen wijze al een leuk einde aan het seizoen gemaakt, maar afgelopen zaterdag was dan het gezamenlijk feest en een feest dat was het…!
De organisatie had een geweldig spellencircuit uitgezet met als onderdelen tobbedansen (WDZeiknat), touwtrekken, spijkerbroek hangen, penalty schieten, verkleedspel, limbo dansen, strandbal race en tijgeren. Voor de oudere jeugd was er voethonkbal op heel aparte wijze. De uitvoering is moeilijk te omschrijven, je moet er eigenlijk bij zijn geweest, maar de foto‘s spreken voor zich.
Met een broodje hamburger, curryworst of frikandel en een drankje werd het feest afgesloten.
Dank aan de organisatie voor deze prachtige dag, maar ook dank aan het hele jeugdkader voor hun geweldige inzet in het afgelopen moeilijke seizoen. De pet heel diep af!
Foto‘s: Nicolle Ortmans, Huub Schepers en Silke Janssen.

05-07-2021

SJRAVELRUN4FUN SEIZOENAFSLUITING O11 EN O12

Op de laatste speeldag van de Regio-cup stond ook de seizoenafsluiting op het programma voor onze toppers van de O11 en O12. Rond de klok van 13.00 uur werd met 21 kinderen vertrokken richting Restaurant Bergzicht Vijlen in Vijlen. Hier werden we warm verwelkomd en werden we getrakteerd op frieten, snacks en een drankje. Vervolgens werden we aan de rand van het Vijlenerbos opgewacht door Jordy Bergmans van It's your sport uit Vijlen. Jordy had speciaal voor ons een Sjravelrun4fun uitgezet.

KLIK OP Lees meer

30-06-2021

REGIOCUP: WDZ O7 EN O8

Op een zonnige zaterdagmorgen speelden de jongsten van WDZ in het kader van de Regiocup op de laatste dag van deze serie thuis tegen Bekkerveld en ESB. In beide wedstrijden werd er duchtig op los gescoord. Het plezier van de kinderen spatte er werkelijk vanaf. Heel bijzonder was natuurlijk dat na heel lange tijd ook weer de mama‘s en papa‘s en de oma‘s en de opa‘s langs de lijn mochten genieten van het voetbal van de jeugd en met de jonkies konden meejuichen. Voetbal blijft toch een fascinerend spel om te spelen, maar ook om naar te kijken.
Foto‘s van de wedstrijd van de O10 tegen RKHBS volgen nog.

26-06-2021

WD2.0MER

Na het daverende succes van afgelopen jaar, staat de nieuwe editie van WDZomer (WDZomer 2.0, oftewel WD2.0mer) volop in de steigers. Het belooft dan ook weer een fantastische sportzomer te worden. We gaan weer wandelen, hardlopen, mountainbiken, wielrennen, tennissen, bootcampen, heel veel voetballen en natuurlijk zullen de jeugddagen niet ontbreken.
Kortom, wederom een scala aan sportieve en leuke uitdagingen voor jong en oud, leden en niet-leden van WDZ. En zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, alles gratis en vrijblijvend.

KLIK VOOR INFORMATIE EN INSCHRIJVEN OP DE AFBEELDING
25-06-2021

REGIOCUP: HELLAS O14 - WDZ 014

Op zaterdag 19 juni ging de jeugd van WDZ O14 naar Klimmen, op bezoek bij Hellas O14.
Het werd een spannende wedstrijd, heerlijk voor de jeugd om weer eens in een soort competitiewedstrijd de krachten te meten met jeugd van hun leeftijd. De thuisploeg sloot de wedstrijd winnend af, maar wie maalt erom. Het plezier om weer wedstrijden te mogen spelen won het van alles.
Foto‘s: Nicolle Ortmans.

22-06-2021

REGIOCUP: KRIJTLAND O9 - WDZ O9

Op donderdag 10 juni gingen de jonkies van de WDZ O9 naar Margraten. Hun wedstrijd tegen de O9 van Krijtland was een paar dagen naar voren gehaald i.v.m. de Nationale Voetbaldag enkele dagen later. In een spannende wedstrijd golfde het spel op en neer en werd er regelmatig gescoord. Uiteindelijk wist de thuisploeg de gasten van WDZ aan de zegekar te binden, maar het voetbalplezier van alle spelertjes was toch de grote winnaar.

13-06-2021

WD2.OMER 4 TEGEN 4 TOERNOOI DAG 4

In het kader van de Nationale Voetbaldag werd op zaterdag 12 juni voor de vierde en laatste keer in het WD2.0MER 4 tegen 4 toernooi gespeeld. Voor deze aflevering van het toernooi hadden zich 40 deelnemers aangemeld. Op een van de velden speelden in het kader van de Nationale Voetbaldag de walking football spelers van WDZ met de nodige gastspelers die ook eens wilden proeven aan het wandelvoetbal. Ook zij speelden een toernooitje. Sport, spanning en gezelligheid gingen hand in alle wedstrijden die alle zeer sportief verliepen. Tijdens de pauzes was het behalen van de titel “Club van het Jaar" hét gespreksthema.
Zes rondes werden gespeeld en rond de klok van vieren was het toernooi ten einde en kon begonnen worden met de prijsuitreiking. Namens de organisatie bedankte Guido Schepers alle deelnemers. Vervolgens maakte hij de dagwinnaars bekend. Op de derde plek eindigde Pelle Bindels. De gedeelde tweede plaats was voor Jesse Lipperts en Rico Lauvenberg. Ook de eerste plaats moest gedeeld worden en wel door Rian Smeets en Stefan Diender.
Hierna werd het algemeen klassement over de vier de toernooidagen bekend gemaakt. Derde werd Esmee Muijrers, tweede Rian Smeets en de 4 tegen 4 kampioen werd Jop Bleijlevens. Tot slot gaf Guido aan, dat dit zeker niet de laatste activiteit was in het kader van WD2.0MER. Nadere berichten over een aantal mooie en leuke activiteiten volgen zo spoedig mogelijk.

12-06-2021

REGIOCUP WEDSTRIJDEN VAN JONGSTE JEUGD

Op zaterdagmorgen 12 juni speelden de WDZ jeugdteams O7 2 en 3 en O11 thuis in het kader van de Regiocup tegen teams van ESB, Heuvelland en Hellas. Helaas moest de O8 afhaken, omdat een aantal spelertjes thuis in corona quarantaine zaten.
Het was heerlijk voetbalweer, het enthousiasme van de kinderen was enorm en aan weerskanten werd er driftig op los gescoord. Prachtig om te zien en dan is het toch des meer spijtig dat ouders en grootouders niet mogen meegenieten, terwijl op de voetbalvelden plek zat is om voldoende afstand van elkaar te houden.

12-06-2021

WDZ 'CLUB VAN HET JAAR 2021'

WDZ en Triple TreaT uit Haarlem zijn uitgeroepen tot ‘Club van het Jaar 2021‘ in de categorie sport en cultuur. Zij kregen woensdagavond 9 juni de prijs overhandigd door Erben Wennemars en Typhoon tijdens een feestelijke Awarduitreiking in TivoliVredenburg. De 3e editie van de verkiezing kenmerkt zich door veerkracht. Ondanks de impact van corona zetten diverse clubs hun beste beentje voor en maakten met inspirerende initiatieven het verschil.

10-06-2021

WD2.0MER GAAT VERDER

Vier tegen vier toernooi dag 3
Op de wat druilerige zondagmorgen startte Bert Schijns met ongeveer 20 deelnemers met de bootcamp. Ondertussen druppelden ook de deelnemers aan de derde ronde van het 4 tegen 4 toernooi binnen. Rond de klok van kwart over tien kon Kimberly Schröder het startsein voor het toernooi geven. De spelers kwamen wat moeizaam op gang, de mannen van de selectie waren blijkbaar nog niet helemaal hersteld van de grote schoonmaak van de vele reclameborden langs de lijn, andere waren waarschijnlijk na lange tijd nog eens in de kroeg geweest.
Aan de derde aflevering namen 48 spelers deel. De rondes werden zonder enig probleem afgewerkt en na het middaguur konden we op een prima geslaagde toernooi dag terugkijken. Het moment van de prijsuitreiking door Kimberly Schröder was aangebroken. Er waren 4 winnaars. Op de derde plek eindigde Jop Bleijlevens, tweede werd Jeroen Hünen en op een gedeelde eerst plaats eindigden Tijn Clignet en Bert Vaessen.
Na de prijsuitreiking konden de deelnemers melden bij Eva en Hub Corneth, opa en oma van Jop Bleijlevens, voor een lekker kop soep.
De laatste ronde van het vierdaagse 4 tegen 4 toernooi wordt op zaterdag 12 juni gespeeld tijdens de Nationale Voetbaldag, aanvang van het toernooi om 14.00 uur.

07-06-2021

JEUGDVOETBAL IN DE REGIOCUP

WDZ O17 - Weltania O17 3-2 Zaterdag 5 juni 2021
Op de eerste zaterdag in juni en op de eerste speeldag van de KNVB Regiocup speelden de O17 van WDZ en Weltania een wedstrijd waarin alle spanning en charme van jeugdvoetbal zat. Er werd snel gevoetbald met goed verzorgd spel. In de aanvangsfase hadden de gasten een licht overwicht. In de 10e minuut zorgde Koen Pezy met een kopbal na een corner voor de voorsprong van Weltania.
Het spel bleef op en neer gaan, maar met weinig kansen voor de doelen. Tegen het half uur ontbrandde het vuur in de strafschopgebieden. Weltania keeper Robin Cordewener weerde een harde inzet met de voet af en enkele minuten later tikte WDZ keeper Max Degens de bal over de lat. In de 33e minuut bracht Rik Gillissen met een harde schuiver in de benedenhoek de 1-1 op het scorebord en daarmee konden de mannen aan de thee.
In de tweede helft weer aantrekkelijk voetbal van beide teams, maar nu met een licht overwicht van de thuisploeg. In de 64e minuut kopte Tren Heuts uit een corner WDZ naar een voorsprong. Tien minuten later schoot Ivor Muijrers de thuisploeg naar de 3-1.
Het team uit Welten zette nog eens aan en Thijs Bisschof bracht 5 minuten voor tijd de spanning terug met een bekeken schot in de bovenhoek. Maar daarmee was het kruit aan beide kanten verschoten en bleef de 3-2 op het scorebord. Een groot compliment aan beide teams.

05-06-2021

WD2.0MER DENDERT VOORT: 4 TEGEN 4 EN VOETVOLLEYBAL

Op de zonnige zondagochtend van 30 mei, een dag na het overweldigende Oranjefestival voor de jeugd t/m 12 jaar, was het woord aan de oudste jeugd in combinatie met de senioren om het tweede 4vs4 toernooi af te werken. Ditmaal waren ook een groot aantal voetballers boven de 27 jaar aanwezig, waardoor er in tegenstelling tot vorige week maandag ook een voetvolleybal toernooi werd georganiseerd. Dit vanwege de nog geldende maatregelen. Net als afgelopen week werden er zes rondes afgewerkt. Wederom werd elke ronde in willekeurige teams gespeeld, gedurende 10 minuten per ronde. De organisatie heeft rekening gehouden met het mooie weer, waardoor de aanwezige spelers en speelsters tussen de rondes door konden genieten van enige rust, het mooie weer én een geserveerd drankje op het terras. Aan het einde van het actieve deel werden er vier winnaars uitgeroepen.
Bij het voetvolleybal was het een spannend spektakel tot de laatste pot toe. Uiteindelijk leverde dit drie winnaars op. Rian Smeets, Ivo Brauers en Koen Brands eindigden met hetzelfde aantal punten op de eerste plek. Bij het 4vs4 was Jop Bleijlevens de speler die de meeste punten in zijn eentje wist te veroveren. De vier winnaars ontvingen een mooie WDZ Sjaal ter herinnering aan hun triomf.

INSCHRIJVEN KAN NOG STEEDS!!

30-05-2021

STRALEND WDZ ORANJEFESTIVAL

Vorige week nog uitgesteld, maar nu was het dan op zaterdagmorgen zo ver. Het WDZ Oranjefestival kon van start. De deelnemers betraden onder een stralende Oranjeboog het prachtig versierde Sportpark Neerhagerbos.
Rond de klok van kwart van elf heette voorzitter Huub Schepers samen met WDZ mascotte ‘t Juupje alle aanwezigen welkom en even later zorgde het Wilhelmus tijdens de line-up van ruim 120 kinderen voor een waar kippenvel moment.
De voetballers konden aan het voetbalcircuit beginnen, voor de 4, 5 en 6 jarigen bestond het uit drie stations, voor de 7 t/m 12 jarigen uit zeven stations. Op elk station spatte het enthousiasme er vanaf. De tijd vloog voorbij en even na enen was het helaas veel te snel voorbij en konden de kinderen weer huiswaarts, nadat ze allemaal een fraai diploma uit handen van de organisatie hadden ontvangen. En daarbij ook nog een rugzak en een frisbee als herinnering aan het voetbalfeest. Het was een geweldige voetbalhappening onder een stralend zonnetje. Dank aan de organisatoren John, Guido, Richard, Ralph, Martine, Kim en Esmée en zeker ook petje af voor de 35 begeleiders bij het voetbalcircuit. Dank aan de crew van WDZ TV voor het beeldverslag en aan Wim Lauvenberg voor de foto‘s.

29-05-2021

UITNODIGING ONLINE AWARDUITREIKING ‘CLUB VAN HET JAAR 2021‘

Naar de finale
Het is zover! De vier finalisten cultuur en 4 finalisten sport zijn bekend en iedereen kijkt uit naar de grote finale waar Erben Wennemars en Typhoon de winnaars sport en cultuur bekend maken. Welke club heeft het afgelopen jaar uitzonderlijke veerkracht laten zien en verdient de titel ‘Club van het Jaar 2021´?
Uitnodiging
Graag nodigen we iedereen die WDZ een warm hart toedraagt uit om de feestelijke Awarduitreiking online bij te wonen op woensdagavond 9 juni van 20.00 uur tot 21.30 uur. Het wordt een avond waarin het belang en de (veer)kracht van clubs in Nederland in de schijnwerpers worden gezet, dus zeker de moeite van het kijken waard. Want ook WDZ heeft veerkracht getoond en verdient waardering en erkenning!
Programma
Het programma bestaat uit optredens van gerenommeerde artiesten en aanstormend talent, interviews met gastsprekers en natuurlijk ook met de finalisten. Hoogtepunt van het programma is de bekendmaking welke sport- en cultuurclub de titel ‘Club van het Jaar 2021´ mogen dragen.
Livestream
Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn bij de Awarduitreiking, maar via een livestream (Vimeo) is het programma voor iedereen te volgen.

GA NAAR DE LIVESTREAM

Videowall en prijzen winnen
Vind je het leuk vinden om kans te maken op gave prijzen en het prima vinden om af en toe zichtbaar te zijn op de videowall, dan kun je via Zoom meedoen.
Voor de deelnemers via Zoom zijn prachtige prijzen te winnen:
• Tickets voor optredens bij TivoliVredenburg
• Online jaarabonnement op de regionale krant (regiotitels van het AD)
• Geheel verzorgd verblijf op Sportcentrum Papendal (rondleiding, diner, overnachting en ontbijt).

GA NAAR ZOOM
(Meeting ID: 973 1421 3321; Passcode: 729418)

WIL JE “ONZE WEG" NOG EENS BEKIJKEN KLIK DAN OP DE AFBEELDING HIERONDER.
25-05-2021

WD2.0MER VAN START

Op zondag 24 mei werd de aftrap gedaan van WD2.0mer met de eerste aflevering van het 4 tegen 4 toernooi. Nog drie toernooidagen gaan plaatsvinden op zondag 30 mei, zondag 5 juni en de grote finale op zaterdag 12 juni.
De deelnemers bestonden uit jeugdspelers vanaf de 014 en seniorspelers t/m 26 jaar. Het thema “Vier tsezame" komt tot uitdrukking in het samen sporten buiten. Maar niet alleen samen sporten, maar ook verbinden vormt een rode draad. De teams van vier spelers speelden in elke ronde in een andere samenstelling. Bij iedere wedstrijd verzamelen de individuele spelers punten. Uit de diverse ronden komen dan uiteindelijk de dag winnaars voort. Na de laatste speeldag worden de punten van de vier dagen bij elkaar opgeteld en de speler met de meeste punten is kampioen “WD2.0mer 4 tegen 4".
Voor de eerste toernooi dag hadden zich 40 deelnemers aangemeld. Toernooileider Roger Wetzels heette iedereen welkom, legde in het kort de spelregels uit en wenste iedereen veel succes. De wedstrijden konden beginnen en werden gespeeld zonder scheidsrechter.
Na afloop werden de winnaars van de dag verrast met een mooie WDZ clubsjaal.
Inschrijven voor de volgende afleveringen kan nog steeds!

24-05-2021

WDZ JEUGDKAMP 2021

Op donderdag 13 mei rond 9.30 uur in de ochtend verzamelden zich op het WDZ-terrein ruim 90 enthousiaste kinderen en een paar handen vol vrijwilligers voor het WDZ Jeugdkamp 2021. Anders dan andere jaren kon er dit jaar niet overnacht worden op de wei, maar na het gemiste kamp van vorig jaar overheerste toch vooral het enthousiasme om elkaar weer te zien en samen te mogen sporten.
Onze jongsten, de bambini, mochten dit jaar voor het eerst ook meegenieten van het jeugdkamp, en die kans grepen ze met beide handen aan. In grote getalen, (bijna) volledig compleet, vol enthousiasme en niet moe te krijgen waren ze erbij en deden niet onder voor wie dan ook.
De opening van het kamp vond plaats op het terras voor het bambini-veldje, dat voor de duur van het kamp werd omgedoopt tot “Jo Bouman Veldje". In het bijzijn van de familie Bouman en onder luid applaus werd het naambordje officieel onthuld door de 4 kleinkinderen van Jo.

20-05-2021

JEUGDKAMP AAN DE GANG

Op Hemelvaartsdag ging om 10.00 uur het jaarlijks WDZ jeugdkamp van start. Meer dan 90 kinderen stonden te trappelen om aan de gang te gaan.
Voordat de kampactiviteiten begonnen onthulden de kleinkinderen van Jo Bouman het naambordje van het tijdens de kampdagen naar hem genoemde oefenveldje. De onthulling gebeurde in het bijzijn van Annie Bouman en de zonen Guido en Raymond. Voor Annie was er ook nog een mooi boeket bloemen.
Vele jaren was Jo Bouman de teamcaptain van de vele begeleiders van het kamp. Elk jaar was het kamp onder zijn leiding tot in de puntjes voorbereid en werd ook navenant uitgevoerd. Helaas is Jo ons in het afgelopen jaar plots ontvallen. Een prachtig gebaar van de kampcommissie om Jo op deze bijzondere wijze te eren.
Het kamp voert dit jaar het thema “Superhelden". WDZ heeft ook een eigen superheld in de gelederen, namelijk onze mascotte ‘t Juupje. In een cabrio werd onze held onder gejuich van de kids het veld op gebracht, terwijl uit de luidsprekers het clublied schalde. Enthousiast werd gezongen en geklapt. Maar toen kon het echte werk ook beginnen. Verspreid over de beide speelvelden en het Jo Bouman veldje gingen de kinderen aan de slag in allerlei uitdagende spelletjes, waar het nodige van het lijf maar ook van het vernuft verlangd werd.

14-05-2021

WD2.0MER: INDIVIDUEEL 4 TEGEN 4 TOERNOOI

“Vier tsezame" is inmiddels een sterk beeldmerk en een ultiem verbindend WDZ-motto! Na een zeer geslaagde WDZomer gaan we nu ook WD2.0mer in de steigers zetten! Het covid-virus krijgen we langzamerhand eindelijk onder controle door vaccinaties, antistoffen en stijgende temperaturen. We kunnen dus uitkijken naar wederom een mooie sportieve WD2.0mer.
Het motto “Vier tsezame" blijft ons daarbij inspireren! We hebben elkaar al veel te lang niet meer ontmoet en daar gaan we dus nu snel verandering in brengen tijdens het WDZ-4-tegen-4-toernooi. We gunnen elkaar zogezegd weer de noodzakelijke fysieke maar vooral ook sociale vitamines!

VOOR MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN: KLIK HIER

14-05-2021

ONZE WEG NAAR CLUB VAN HET JAAR

Het is een uitdagend jaar geweest voor alle sport- en cultuurverengingen. Desondanks was de veerkracht groter dan ooit en namen veel clubs mooie initiatieven om de verbondenheid met de leden en de buurt te behouden. Ook WDZ heeft deze veerkracht getoond en is in de tijd van de coronadreiging het motto “vier tsezame" blijven waarmaken. En die veerkracht is niet onopgemerkt gebleven!
Het is met gepaste trots dat wij mogen bekendmaken dat WDZ door het dagelijks bestuur van het feestcomité WDZestig is genomineerd voor de titel ‘Club van het jaar‘. Deze verkiezing is onderdeel van ‘Rabo ClubSupport‘.
BRENG JE STEM UIT VÓÓR 24 MEI.
VOOR STEMMEN: KLIK OP "STEM OP ONS"

STEM BEVESTIG
30-04-2021

WDZ KIENCOMMISSIE VERRAST JEUGDKAMPCOMMISSIE

Op woensdag 28 april had de kiencommissie nog een mooie verrassing voor de organisatoren van het jeugdkamp in petto. Slechts één kienavond was in 2020 mogelijk vanwege alle corona beperkingen. Deze avond bracht nog het mooie bedrag van 255 euro op.
Namens de kiencommissie overhandigden Kees de Heus en Miets Schepers de cheque en daarbij meteen de enveloppe aan Casper Horbach, de nieuwe voorzitter van de jeugdkampcommissie als opvolger van Jo Bouman, die ons helaas vorig jaar ontvallen is.
Het jeugdkamp wordt rond Hemelvaart gehouden op 13, 14 en 15 mei. Rond de negentig kinderen zijn momenteel ingeschreven. Aan de deelnemers wordt dit jaar geen eigen bijdrage gevraagd.
Dank aan de kiencommissie en we wensen de kinderen heel veel plezier tijdens het jeugdkamp.

29-04-2021

IÉS TSEZAME

Het belooft prima weer te worden dit weekend, dus trek er lekker op uit. Geniet van onze mooie omgeving en een ijsje, koffie of een andere lekkernij to go bij Hoeve Scholtissenhof.

Voor alle kinderen is het tweede bolletje ijs dit weekend voor onze rekening!
We helpen jullie al een beetje op weg met twee wandelroutes.

En uiteraard tellen de kilometers mee voor de BAS, samen actief wandelchallenge.
http://www.samenbas.nl/kalender/wandelchallenges

Mariette en Chantal heten jullie van harte welkom, zowel zaterdag als zondag tussen 10:00 en 18:00 uur.

Wandelroute 1: Bocholtzerheide: KLIK HIER
Wandelroute 2: Overhuizen: KLIK HIER


23-04-2021

WDZ ORGANISEERT UNIEK ORANJEFESTIVAL !

Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar WDZ. Zij genieten daar van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar zeker meer jongens en meiden uit de buurt zouden graag bij onze voetbalclub horen, waar ze heerlijk kunnen sporten in hun eigen omgeving. Om geïnteresseerde kinderen de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert WDZ op 29 mei 2021 een uniek Oranjefestival op sportpark Neerhagerbos.

Uitstel met één week
Voor zaterdag 22 mei ziet de weersvoorspelling dermate slecht uit dat we hebben moeten besluiten om het Oranjefestival te verplaatsen naar volgende week zaterdag 29 mei.

15-04-2021

WDZ JEUGDKAMP 2021

Heey voetballer!
Het WDZ jeugdkamp plaats van 13 t/m 15 mei 2021. Door corona gaat het logeren helaas NIET door, maar we doen er samen alles aan om er een Superkamp van te maken!
Vanzelfsprekend gaan we lekker voetballen, zoals dat bij WDZ hoort, maar we gaan ook nog andere bewegingen oefenen! En je team leer je beter kennen dan ooit tevoren!

08-04-2021

PAASHAAS BEZOEKT TRAINING

Op zaterdag 3 april bezocht de paashaas de training van de bambini, O7 en O8. De leiders hadden voor een passend programma gezorgd. In de eierrace kregen de kinderen een lepel waarop een paasei lag waarmee ze zigzaggend een parcours moesten afleggen. Als het ei viel, mochten ze opnieuw beginnen. Bij het wortelwerpen gingen de kinderen wortels gooien naar een paashaas van karton. Gooiden ze de wortel in de buik of in de mond van de paashaas, dan leverde dat punten op. En het moeilijkste kwam nog, de eierdans. Een duo moest met een paasei tussen de voorhoofden een parcours afleggen en dat ging natuurlijk niet zo heel gemakkelijk.
De hele training werd afgesloten met paaseieren zoeken en hierop storten de kids zich vol overgave. Na het zoeken kreeg elk kind een tweetal van de gevonden paaseieren mee in de papieren zak die rijk gevuld was met chocolade paasversnaperingen dankzij een gulle sponsoring van PLUS Bocholtz.
De razende reporters van WDZ tv Jesse en Danny zorgden voor een live reportage van het hele gebeuren.
Dank aan de sponsor, aan de organisatoren, de leiders, de paashaas,de reporters en de fotograaf voor deze prachtige morgen voor de kinderen.

03-04-2021

OEFENWEDSTRIJD WDZ O19-WDZ O23

Op de eerste zondagmorgen van de lente speelden de WDZ youngsters een onderlinge oefenwedstrijd. Het voelde fris aan in de oostenwind, maar al met al ideaal voetbalweer.
Het spel golfde op en neer en ondanks stug verdedigend werk aan beide kanten vielen ook links en rechts wat doelpunten. Het werd een sportieve partij onder deskundige leiding van scheidsrechter Hub Beckers. Voor de trainers en overige technische staf genoeg stof om later nog eens te bestuderen. Alleen zonde dat de vaste supporters van WDZ nog steeds geen wedstrijden mogen bijwonen. Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders. Maar één supporter had er toch iets op gevonden, vanuit zijn auto genoot hij van de wedstrijd, zo is ons sportpark ook meteen een autokino geworden en dat is toch ook heel bijzonder.

21-03-2021

WDZ JEUGD TRAINT OP ZATERDAG

Op zaterdag 20 maart trainden de pupillen van de WDZ jeugdafdeling onder een stralend zonnetje. Het was wel nog wat frisjes, maar je kon toch aan alles merken dat de lente er snel aankomt.
Zoals elke zaterdagmorgen was ook vandaag het plezier van de kinderen erg groot, of het nu oefenvormen of onderlinge partijtjes betrof, alles werd met groot enthousiasme uitgevoerd. Aan eigenlijk niks viel te merken dat het niet in competitieverband kunnen voetballen erg gemist werd. Een compliment aan de kinderen, die trouw blijven komen, maar zeker een groot compliment aan de jeugdleiders, die de hele winter door het sporten voor de kinderen verzorgd hebben.

20-03-2021

WDZ COMMUNICATIETOOLS TOEKOMSTBESTENDIG

Gevraagd: jouw mening en ideeën voor de nieuwe WDZ website!
Waarvoor gebruik jij de WDZ-website? En wat mag echt niet ontbreken op een nieuwe website? Een enthousiaste werkgroep is aan de slag met het vernieuwen van de WDZ-website. Om een beeld te krijgen van het gebruik van de huidige website en wat er op een nieuwe website beter kan hoort de werkgroep graag jouw mening en ideeën. Daarom is er een korte vragenlijst gemaakt. Een aantal van jullie heeft die vragenlijst al ingevuld, maar ze kunnen nog meer input gebruiken.
Het zijn 10 vragen en het invullen duurt hooguit tien minuutjes. Hoe meer input, hoe beter de nieuwe website aansluit bij de wensen van de gebruikers ervan. Ook als je de website nauwelijks bezoekt levert dat waardevolle informatie op. Je kunt er niks mee winnen. Maar je doet er WDZ (en uiteindelijk jezelf) een groot plezier mee.
Vul de vragenlijst vóór 22 maart in.
VOOR DE VRAGENLIJST: KLIK HIER

13-03-2021

TOPONTMOETING TUSSEN WDZ O14 EN O17

Op zaterdag 6 maart speelden de O17 en de O14 op het Sportpark Neerhagerbos een onderlinge wedstrijd in mixteams van beide leeftijdscategorieën. Het was wel een beetje frisjes, maar een lekker zonnetje maakte er ideaal voetbalweer van.
Deze eerste officiële wedstrijd van beide teams in 2021 stond onder deskundige leiding van UEFA scheidsrechter Hub Beckers met begeleiding van de VAR, waarvoor WDZ TV voor alle technische voorzieningen had gezorgd. De VAR scheidsrechter zat opgesloten in de bestuurskamer. Gelukkig deden zich geen discutabele VAR situaties voor in deze wedstrijd, die zoals alle professionele wedstrijden zonder publiek gespeeld moest worden. Helaas waren de benodigde corona sneltesten nog niet geleverd, zodat een proef met publiek van Fieldlab Evenementen op het laatste moment niet kon doorgaan.
Het werd een zeer spannende en gelijk opgaande wedstrijd waarbij Team Wit nipt wist te winnen van Team Blauw. Maar de grootste winst zat toch in het samen weer kunnen voetballen op de voetbalwei.

08-03-2021

WDZ O11 OP DE MOUNTAINBIKE

In plaats van op zaterdag een (onderling) wedstrijdje te spelen of te trainen hadden de jongens en meisjes van de O11 een mooi alternatief bedacht: mountainbiken! Afgelopen zaterdag om 10.00 uur stonden we allemaal gereed en te popelen om te vertrekken. We fietsten via de Groeneweg naar de Oude Simpelvelder weg. Onder de St. Jozefbrug reden we door richting Waalbroek. Hier hadden we noodgedwongen pauze i.v.m. een lekke band. Gelukkig hadden we een ervaren mountainbiker in ons midden die hierop was voorbereid. Uit zijn rugzak kwam een halve fietsenwinkel tevoorschijn en gelukkig konden wij weer snel de weg vervolgen. Onder de brug door van de A76 kwamen we bij een heus mountainbikeparkje aan. Hier moest iedereen alle zeilen bijzetten en gebruik maken van hun beste technieken. Via steile heuveltjes, leuke uitdagende afdalingen en veel modder kregen we een echt veldrijders gevoel. Wat moet Mathieu van der Poel toch een ijzersterke conditie hebben! Om te voorkomen dat we de hongerklop zouden krijgen werd de inwendig mens versterkt.
Na nog een tiental rondjes te hebben gefietst gingen we weer richting ons complex. Als laatste en moeilijke hindernis moest het pad tussen de Langheggerweg en Neerhagerbos overwonnen worden. Ondanks de vermoeidheid en de zware ondergrond kwam iedereen keurig bij ons complex aan. Klasse jongens en meisjes. Gezien het enthousiasme zullen we dit zeker nog eens gaan herhalen.
De leiders van de WDZ O11

01-03-2021

OPBRENGST WDZERIOUS CARNAVAL

We zijn bijzonder trots op alle donateurs die voor WDZerious Carnaval het bijzonder mooie bedrag van € 2.592,68 voor de cafés in Bocholtz bijeen hebben gebracht. We hebben Carnaval niet als vanouds samen met onze vrienden kunnen vieren in de Bocholtzer cafés. We hebben geprobeerd er het beste van te maken en we zijn alle vrijwilligers en deelnemers dankbaar dat ons dit op een prachtige manier is gelukt. Het was Carnavalshartverwarmend!
Volgend jaar ontmoeten we elkaar weer zoals we dat gewend zijn in de cafés van Bocholtz. We verheugen er ons alvast op.

17-02-2021

WDZERIOUS CARNAVAL SPORTEN

De sporters hebben zich in het Carnavalsweekend kunnen uitleven bij WDZ. Op zaterdagmorgen stond een Carnavalstraining voor de bambini t/m de O14 op het programma. Fraai uitgedost werden een vijftal stations afgewerkt, waarin behendigheid en balvaardigheid getest werden. Natuurlijk ontbrak ook niet de poefel en een drankje.
Op zaterdag beten de O17 en O19 het spits af met een kroegen bootcamp. De vier Bocholtzer cafés fungeerden als station op het sportpark Neerhagerbos. In tweetallen werd het parcours met intensieve oefeningen bij elk station meerdere malen afgelegd. Ook de veteranen, veterinnen en de oud WDZ-prinsen gingen aan de slag.
Op zondag gingen de senioren mannen en vrouwen verder op hetzelfde parcours, waarbij sommige tweetallen wel meer dan tien rondjes aflegden. Na afloop hoorde je hier en daar de verzuchting dat een kroegentocht nog nooit zo zwaar was geweest en dat zonder druppel alcohol.
Voor de thuisblijvers draaide DJ Mini de hele zondagmiddag verzoekplaatjes in het kader van WDZerious Request.
Klik voor de foto‘s op de afbeeldingen hieronder.


17-02-2021

WDZ BAMBINI EN O7 VIEREN CARNAVAL

Woensdagmiddag 10 februari was het zover… de geplande carnavalsactiviteit kon toch plaatsvinden. Het was nog heel even onzeker of de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn. De vraag was: Is het niet te koud? Maar het merendeel van de kinderen dacht: “Weer of geen weer, het is altijd carnavalsweer."
Dertig kinderen hadden zich alle moeite getroost om mooi uitgedost bij WDZ te verschijnen.
Na een dansje en een polonaise gingen de kinderen met veel plezier op pad met als opdracht: Pimp je bolderkar onderweg.
Tijdens de wandeling kwamen we meerdere pauzeplekken tegen, waar de bolderkar versierd kon worden met slingers, ballonnen en eigen tekeningen. Ook werden wij voorzien van een drankje en iets lekkers.
Met de versierde bolderkarren verlieten wij de laatste pauzeplek, niet wetende dat wij onderweg opgewacht werden door ‘t Juupje. Vol enthousiasme werd ‘t Juupje begroet.
Samen werd het laatste stuk van de wandeling voortgezet om vervolgens door de verspreid staande ouders opgewacht te worden bij WDZ.
Al met al een zeer geslaagde middag voor de kinderen en de bambini leiding.

10-02-2021

WDZerious Carnaval

Dit jaar helaas geen vasteloavendszietsoeng met nieuwe hoogheid in de kantine, geen optocht met de Sjelleboomkloeb. Maar, WDZ zou WDZ niet zijn zonder alternatief programma met sportactiviteiten en online-vertier voor jong en oud.

Carnaval vieren we bij uitstek met elkaar in de lokale cafés. Dat feest missen wíj niet alleen, maar ook onze kasteleins. Om hun een hart onder de riem te steken staat de carnaval bij WDZ dit jaar in het teken van de ‘wieëtsjafte va Bóches‘. Voor al die geweldige avonden die we daar samen hebben doorgebracht, voor het feest dat we daar dit weekend weer graag met jullie hadden gevierd en voor alle bijzondere momenten die we onszelf en onze jeugd daar nog toewensen.

Kortom, we gaan er alles aan doen om een bijzondere carnavalservaring met elkaar te kunnen beleven: ook in deze roerige tijden, juist in deze roerige tijden!

Wat mogen jullie verwachten? Klik op de afbeelding!
08-02-2021

TREKKING WDZ LOTERIJ

Op donderdag 28 januari is de trekking van de WDZ loterij verricht.


De winnende lotnummers zijn:
1e prijs: 0711
2e prijs: 5239
3e prijs: 0720
4e prijs: 4072
5e prijs: 3295
6e prijs: 1672
7e prijs: 4320
8e prijs: 3321
9e prijs: 1704
10e prijs: 1770
De prijswinnaars kunnen contact opnemen met Bart Wetzels: 06 - 28 94 08 82.
We feliciteren alle winnaars en danken alle mensen die door het kopen van loten onze jeugdafdeling steunen.

29-01-2021

SPEURTOCHT BAMBINI EN 07

Exact 14.00 uur op woensdagmiddag 20 januari stonden 36 enthousiaste kinderen te trappelen om te beginnen aan een 1,5 uur durende speurtocht. Wat waren ze blij elkaar weer eens te zien.
Lekker warm aangekleed en met stevig schoeisel trokken de 6 groepen over velden en wegen. Op de 2,5 km lange route moesten allerlei opdrachtjes uitgevoerd worden die te maken hadden met boer Henk. Hij moest op de boerderij helpen met allerlei klusjes en riep daarbij de hulp van de kinderen in. Hij had o.a. 6 eieren uit het kippenhok geraapt en voor ieder groepje had hij 1 ei dat op het einde heelhuids ingeleverd moest worden. Maar oooh, wat was dat lastig! Twee eieren kwamen zonder kleerscheuren terug, één ei werd ingeleverd in een kapotte eierschaal en één ei was onderweg beschikbaar gesteld door een oma, nadat het ei van de groep kapot gevallen was.
Na afloop was er voor ieder nog een lekker drankje met een stuk cake en daarna werden ze weer allemaal opgehaald. Een heerlijke middag.
Esmee Muijrers

25-01-2021

VIER TSEZAME SJTERK! RABO CLUBSUPPORT

Ook dit jaar heeft WDZ meegedaan aan Rabo Clubsupport. Leden van de Rabobank konden hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging. Voor iedere stem doneert de Rabobank een bepaald bedrag aan de club. En zoals vorig jaar kwam WDZ weer als vereniging uit de bus waar de meeste leden van de Rabobank Zuid-Limburg op gestemd hebben.

De winnaars
Het is mooi te zien hoe alle deelnemers zich vol overgave op hun campagne hebben gericht om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren op de club te stemmen. Onder de winnaars zien we ook dit jaar weer een aantal bekende namen.
De top drie is als volgt samengesteld.
1. R.K.V.V. WDZ, Bocholtz
2. Fanfare St. Blasius, Margraten
3. Harmonie Concordia, Margraten


Wij zijn bijzonder trots op het vertrouwen dat vele sympathisanten in onze mooie vereniging stellen en we zullen er alles aan doen om ook in 2021 het vertrouwen waar te maken.
Dank aan allen die op deze manier hebben laten zien, dat WDZ een bijzondere plek in hun hart inneemt. We wensen al deze mensen alvast een mooie jaarwisseling toe en een goed 2021, waarin we elkaar zeker weer gaan ontmoeten.

29-12-2020

TECHNIEKTRAINING WDZ JEUGD

De jeugdafdeling van WDZ sloot het jaar 2020 af met een techniektraining die verzorgd werd door de spelers van de O19 en hun trainer Ralph Schepers. De jeugdleiders fungeerden als assistenten.
Vol enthousiasme werkten de spelers de 6 verschillende skills oefeningen af, waarbij de nodige technische vaardigheden op speelse manier aan bod kwamen. Geregeld bleek dat het oefenen en onder de knie krijgen van balvaardigheid, trucjes met de bal en lichaamsbeheersing best wel taaie kost is, maar het enthousiasme en de gedrevenheid van de begeleiders hielden de kids goed bij de les.
Een mooie happening om het jaar af te sluiten en te beginnen met het kerstreces. Dank aan de O19 en hun trainer en de jeugdleiders.

De jeugdafdeling wenst alle spelers, leiders, ouders en supporters heel mooie feestdagen.

19-12-2020

SINTERKLAAS BIJ PIETENTRAINING

Op zaterdagmorgen 28 november stonden de WDZ kleintjes al voor tien uur te trappelen om te beginnen aan de Pietentraining. Vol overgave stortten de jonkies zich op de behendigheidsspelletjes. Over het dak lopen, als postbode Piet met een cadeautje rennen, met een zak vol cadeautjes slepen, cadeautjes in de schoorsteen mikken en door de schoorsteen kruipen waren enkele van de spelletjes in het circuit van de Pietentraining.
Om elf uur kwam dan het hoogtepunt. Sinterklaas arriveerde met twee pieten in een heuse oldtimer, een Volkswagen Kever. Gelukkig met open dak met plek voor de mijter van de Sint en zijn gouden staf. De kinderen begroetten het gezelschap met uitbundig gezongen Sinterklaas liedjes, waarbij ook de Pinten niet meer konden stilstaan en met de kinderen mee dansten op de voetbalwei.
Een voor een mochten de kinderen zich melden bij de Sint voor een mooi cadeau en een zak snoep. Na een klein half uur namen de Sint en de pieten afscheid onder luid gezang van de kinderen. Een prachtige ochtend voor jeugdspelers en de leiders van de teams. Jammer dat er geen broertjes en zusjes, mama‘s en papa‘s en oma‘s en opa‘s bij mochten zijn, maar de live uitzending van WDZender maakte veel goed.
VOOR FIM VAN SINTERKLAAS KLIK HIER

VOOR FOTO'S KLIK OP AFBEELDING.
28-11-2020

BIJZONDERE SINTERKLAAS SURPRISE VOOR WDZ

Op zaterdagmorgen 28 november kreeg de WDZ jeugd tijdens hun Pietentraining bezoek van Sinterklaas en twee Pieten. Naast de cadeautjes en zakjes snoep voor de kinderen had de Sint ook een bijzondere surprise voor de vereniging meegenomen. Tijdens de Rabo Clubsupport actie van de Rabobank hebben veel WDZ sympathisanten hun stem op WDZ uitgebracht. En dat heeft de club een heel mooi sponsorbedrag opgeleverd.
Sinterklaas in hoogsteigen persoon bracht de cheque mee en overhandigde deze namens Rabobank Zuid-Limburg Oost aan Roger Wetzels en Wim Lauvenberg van de WDZ sponsorcommissie.
Dank aan alle mensen die op WDZ gestemd hebben en dank aan de Rabobank.

VOOR SINTERKLAASFILM VAN WDZ TV KLIK HIER

28-11-2020

HIJ KOMT HIJ KOMT DIE LIEVE GOEDE SINT

Sinterklaastraining voor bambini, O7 en O8.

Wie is het handigst bij het over de daken lopen, wie kan het best pakjes in schoorstenen gooien? Wie is de beste speurder? Dat alles gaan we zien in de Sinterklaastraining met tussendoor allerlei leuke sportspelletjes.
En natuurlijk heeft de lieve goede Sint voor elk kind een leuke verrassing en een zakje snoep.

Zaterdag 28 november
10.00 - 11.45 uur


Helaas kunnen we vanwege de geldende coronamaatregelen geen publiek toelaten bij de training, maar we gaan mooie foto´s maken en natuurlijk is WDZ tv erbij en zorgt voor de live uitzending.

19-11-2020

TRAININGSCARROUSEL JEUGD

De WDZ jeugd ging op zaterdagmorgen 7 november weer aan de slag in een trainingscircuit, dat uitgezet was door technisch jeugdcoördinator Richard Bessems. Op de diverse stations werden partijtjes gespeeld, 4 tegen 4, 2 tegen 2 en 1 tegen 1 met doelen van verschillende afmetingen en verschillende stand van de doelen, op één station met vier doelen en op een ander station met de doelen achterstevoren, zodat van achter de goal gescoord moest worden. Op één veldje werd een heus rugby partijtje gespeeld.
Allerlei technische vaardigheden werden getraind zoals dribbelen, kappen, draaien, afwerken op goal met afstandsschoten en uitspelen van de keeper. Al met al kostte het nogal wat energie en die werd met bananen tussendoor aangevuld. De jeugdspelers genoten volop dankzij de goede begeleiding van de jeugdleiders.

07-11-2020

TRAININGSSCHEMA WINTER VOOR BUITEN EN BINNEN

John Bindels heeft het trainingsschema voor de winter voor binnen en buiten opgesteld. Klik op Schema trainingen vanaf 1 november .
Graag aandacht van de leiders voor de volgende zaken:
- Voor te starten met trainen in de zaal eerst contact opnemen met John Bindels anders staan jullie voor een gesloten deur.
- We hebben een kast ter beschikking! Deze staat in de opslagruimte direct naast de gymzaal. Het is de vierde kast van links met nummer 82/4.
- De sleutels van de kast blijven in de sleutelkast van de beheerder is afgesproken. Op die manier heeft iedereen toegang als hij gaat trainen. Gewoon aan de beheerder de sleutel WDZ 82/4 vragen én weer terug ophangen.
- Er zijn 3 Erima hybrid indoor ballen aanwezig.
- Er is nog plaats in de kast voor andere spulletjes als hesjes enz. daar s.v.p. zelf voor zorgdragen naar eigen behoefte.
- Op dit moment is het erg belangrijk dat wij de coronamaatregelen strikt opvolgen. De beheerders en Heton willen dat extra benadrukken.
- Belangrijkste regels: maximaal 2 trainers, géén ouders in de hal, ook niet op tribune, maak zo min mogelijk gebruik van sanitaire voorzieningen.
WE WENSEN JULLIE VEEL SPORTPLEZIER.
03-11-2020

VOLOP JEUGDVOETBAL OP ZATERDAG

De WDZ jeugd gaat gewoon door met trainen op de doordeweekse dagen. Op zaterdag helaas geen voetbal tegen tegenstanders van andere clubs, maar de jeugd blijft wel actief. De ene zaterdag zorgen de trainers voor een afwisselende circuittraining, de andere zaterdag worden onderlinge wedstrijden gespeeld. Zo ook op zaterdag 31 oktober. De O7 en de O8 speelden, de O9 en de O10 en de O11 en de O12. De trainers mengden de teams, zodat met gelijk sterke teams tegen elkaar gespeeld kon worden. Dit zorgde voor de nodige uitdaging voor de voetballers, die het met veel animo tegen elkaar opnamen. Veel sportplezier voor de jonkies waarvoor veel dank aan de leiders, die telkens weer klaarstaan. Petje af.

01-11-2020

ZATERDAGOCHTEND TRAINING VOOR WDZ JEUGD

Helaas niet zoals gebruikelijk wedstrijden tegen teams van andere clubs, maar dat vormt geen reden om op zaterdag stil te zitten. Technisch jeugdcoördinator Richard Bessems had een circuittraining uitgezet met een vijftal stations voor de jeugdspelers van de O7 t/m O14. Hier konden de jonkies zich naar hartenlust uitleven onder het toeziend oog van de jeugdleiders.
Na deze training speelden de O17 en O19 een onderlinge wedstrijd, nadat ze allen door hoffotograaf Nicolle Ortmans op de foto waren gezet.

25-10-2020

RABO CLUBSUPPORT: HET STEMMEN IS BEGONNEN

Vanaf 5 oktober kun je als lid van de Rabobank je stem uitbrengen in het kader van de actie Rabo Clubsupport. Iedereen met een Rabobank rekening kan lid worden.

Stemmen gaat als volgt:
Ga naar je Rabobank app. Dan komt “Stem op je Sportclub" in beeld en je wordt verder geleid. Zo niet, kies dan “Zelf regelen" en vervolgens “Lidmaatschap. Rabo Clubsupport komt in beeld. Klik hierop.

Kies minimaal drie verenigingen, waaronder liefst R.K.V.V.W.D.Z. Heb je dat gedaan, druk op “STEMMEN". Je kunt dan je vijf stemmen verdelen, waarbij graag 2 op R.K.V.V.W.D.Z. Ben je klaar dan “Stemmen indienen" en WDZ is weer twee stemmen rijker. DANKJEWEL!

Bij Rabobank Internetbankieren eigenlijk hetzelfde. Log in, ga naar “Zelf regelen" en vervolgens “Lidmaatschap" en ook nu komt de button Rabo Clubsupport in beeld.

06-10-2020

PRIMEUR VOOR WDZ O9

De WDZ O9 speelde op zaterdagmorgen tegen de leeftijdgenootjes van Krijtland. Het werd een enerverende wedstrijd, waarbij de doelpunten als rijpe appels van de bomen vielen. Het spel golfde op en neer en er werd aan beide lustig op los gescoord. Langs de lijn helaas geen papa's en mama's en opa's em oma's, maar daar letten de spelers niet op. Voetbalplezier puur voor de kids.

En een primeur: de eerste live uitzending van WDZ TV. Geniet nog eens na met de foto‘s van Annie Flekken en de wedstijdopname van WDZ TV.

03-10-2020

KANTINE GESLOTEN - GEEN PUBLIEK

De overheid heeft aangekondigd, dat alle sportkantines vanaf nu zijn gesloten. Deze maatregel geldt voor drie weken. Dit betekent dat de kantine voor alle publiek gesloten blijft. Voor personeel en medewerkers van de voetbalvereniging blijft de kantine als bedrijfsruimte zonder horeca-activiteit open. Tijdens en na trainingen en wedstrijden blijft de kantine gesloten!

De overheid heeft ook besloten dat alle sportwedstrijden en trainingen de komende drie weken zonder publiek moeten plaatsvinden. Bij de wedstrijden en trainingen zijn naast de spelers, de scheidsrechters en de begeleidende staf geen andere mensen toegestaan. Een aantal medewerkers van de vereniging zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden.
Chauffeurs voor jeugd naar uitwedstrijden horen bij de begeleiders. Wel een dringend verzoek om het aantal chauffeurs te beperken. Denk aan mondkapje in de auto. Helaas kunnen bij thuiswedstrijden en trainingen de ouders niet naar hun kroost blijven kijken.

30-09-2020

IN MEMORIAM JO BOUMAN

Op vrijdagavond 25 september bereikte ons het trieste bericht van het plotselinge overlijden van Jo Bouman. ‘s Ochtends zagen we hem nog bij het trekken van de kalklijnen op onze voetbalvelden en ‘s avonds dan het bericht dat ons allemaal verslagen achterliet.
Sinds 1988 was Jo een gewaardeerd lid van WDZ met vele verdiensten voor de vereniging. Hij was jarenlang jeugdleider, vele jaren trok hij de kar van het jeugdkamp voor pupillen en deze zomer nog was hij de animator van de jeugddagen in het kader van WDZomer.
Hij zorgde voor het sleutelbeheer van het sportpark, trok wekelijks de kalklijnen en was kartrekker en trainer van wandelvoetbal. Jo laat een grote lege plek achter bij ons allen. We wensen zijn vrouw Annie, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Jo.

Voor toespraak in de kerk: KLIK HIER
25-09-2020

EERSTE HEILIGE COMMUNIE IN ONZE KERKDORPEN

Van uitstel komt geen afstel en dat gold ook voor het feest van het ontvangen van de Eerste Heilige Communie in onze kerkdorpen Ubachsberg, Eys, Bocholtz en Simpelveld. De medewerkers van de basisscholen en de kerkbesturen hadden alles tot in de puntjes geregeld om het tot een onvergetelijke dag voor de kinderen, ouders en verdere familie te maken. En dat is in alle vier de kerken heel goed gelukt. Complimenten aan allen die hieraan hebben bijgedragen.
En thuis was er feest, ook hier met het nodige geregel en wat aanpassingen, maar het bleef een feest voor de communicantjes en de gasten. En bij zo‘n mooi feest mag ook onze mascotte ‘t Juupje niet ontbreken. Elk communicantje dat lid van WDZ is, werd thuis bezocht en verrast met een leuk cadeautje. De kinderen vonden het prachtig en ons Juupje niet minder. Ook hier de complimenten voor onze jeugdafdeling en ons Juupje.

22-09-2020

ALGEMENE LEDENJAARVERGADERINGVrijdag 9 oktober 2020
20.00 uur
Kantine WDZ


Voor alle leden van WDZ, onder 16 jaar alleen in begeleiding van ouder.
Toegang tot de ledenvergadering voor maximaal 30 personen.

Inschrijven verplicht. Voor inschrijven KLIK HIER


Klik voor agenda van de ledenvergadering van 9 oktober 2020 en de notulen van 4 oktober 2019 op onderstaande afbeelding.

17-09-2020

MOOIE PRESTATIES VAN WDZ JEUGDTEAMS O12 en O14

WDZ O12 - Walram O12 1-1
De O12 speelde alweer de tweede competitie wedstrijd. Vorige week werd in Lemiers een 3-4 overwinning behaald. Vandaag een spannende wedstrijd van begin tot eind, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg wist als eerste te scoren en deze stand ook een hele tijd vast te houden. In de allerlaatste seconden werd het echter alsnog 1-1. Een mooie prestatie.WDZ O14 - FC Kerkrade-W O14 11-0
De spelers van de O14 bekroonden een wedstrijd waarin alles werd gegeven met een overwinning met dubbele cijfers. Voor de KNVB beker werd in de poulefase in slechts één wedstrijd beslist wie verder mocht naar de volgende ronde. De beide teams waren de enige in de poule.
Over de wil om verder te komen liet de thuisploeg geen twijfel bestaan. Alles werd op de aanval gezet en van de kansen werden er heel wat benut.
Een mooie voetbalmiddag en we wensen de meisjes en de jongens veel succes in de volgende ronde.
Foto‘s: Nicolle Ortmans-Houben

15-09-2020

WDZ O19 BEKERT VERDER

Met een ruime 6-0 overwinning op de O19 van FC Kerkrade-W sloot WDZ O19 de poulefase van de strijd om de KNVB beker af. Met drie keer winst en een doelsaldo van 16 voor en 1 tegen gaat de ploeg van trainer Ralph Schepers door naar de knock-out fase.
Al snel in de wedstrijd nam WDZ het heft in handen en zette veel druk op de tegenstander. In de 22e minuut was het raak met een droge schuiver in de lange hoek. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld.
In de tweede helft kwam de doelpuntmachine pas goed op gang. Na vijf minuten lag de bal weer in het net van de Kerkradenaren. Ruim een kwartier voor tijd was het in vijf minuten tijd drie keer raak en werd de eindstand van 6-0 bereikt.
Veel succes mannen in de volgende bekerronde

13-09-2020

WDZ O19 WINT OOK TWEEDE BEKERWEDSTRIJD

Na de 6-0 overwinning afgelopen zaterdag tegen ESB ‘19 wachtte vandaag de tweede tegenstander in de poulefase van de strijd om de KNVB beker. Rood Groen LVC ‘01/Heuvelland vormde de tweede horde in het verder komen in de beker.
In de eerste minuten ging de wedstrijd gelijk op, maar allengs trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Na ruim een kwartier zette Joep Dreessen de bal mooi voor en Tren Heuts was ter plekke om met een fraaie kopbal af te ronden. Maar nog voor rust kwamen de gasten weer gelijk met een fraaie lob over keeper Pelle Bindels heen.
In de tweede helft werd WDZ sterker en sterker. Met verzorgd en snel aanvalsspel werd de druk op het doel van de mannen uit Lemiers steeds groter. Er kwamen genoeg kansen en die werden ook benut, met name door één speler, Milan Schrouff. Met een loepzuivere hattrick bracht hij de 4-1 eindstand op het scorebord.
Komende zaterdag begint om 14.30 uur op sportpark Neerhagerbos de laatste wedstrijd in de poule en wel tegen FC Kerkrade-W O19.

05-09-2020

WDZ JEUGD AAN DE GANG

Op zaterdagmorgen 5 september was het volle bak op het sportpark Neerhagerbos. De O7 speelde drie partijtjes tegen RKHBS, ESB '19 en Rood Groen LVC '01. Op het naastgelegen veld speelde de O9 tegen ESB '19.
Na deze wedstrijden kwamen de O10 en de O11 in actie tegen respectievelijk Groene Ster en Rood Groen LVC '01. Er werd in de wedstrijden duchtig op los gescoord. Einduitslagen doen er niet toe, het plezier van de kinderen en de vele ouders langs de kant telt het meest.

05-09-2020

WDZ O17 TEN ONDER IN EERSTE BEKERDUEL

Op zaterdagmiddag 29 augustus ontving de O17 van WDZ het combinatieteam Rood Groen LVC '01/Heuvelland in de eerste wedstrijd van de poulefase van de KNVB bekerreeks.
In de eerste helft was de thuisploeg het meest aanvallende team, maar helaas kon geen van de vele kansen worden benut. De ballen vlogen telkens langs de verkeerde kant van de paal. Ruststand 0-0.
In de tweede helft ging het snel mis, binnen tien minuten stond de 0-2 op het scorebord en was de fut er bij de thuisploeg een beetje uit. De gasten liepen met nog twee fraaie treffers uit naar 0-4 en aan de overzijde gingen nog enkele mooie kansen verloren, zodat de 0 voor WDZ op het scorebord bleef. De jongens hebben hard gestreden, maar vergaten zichzelf te belonen.

31-08-2020

BEKERWEDSTRIJDEN

Het spel om de echte knikkers gaat beginnen en wel komend weekend met de strijd om de KNVB beker. Op zaterdag al meteen een echte derby. De O19 neemt het in Simpelveld op tegen het combinatieteam van Zwart Wit ‘19/Simpelveld/Sportclub ´25. Ook de O17 en O14 gaan aan de slag. De O17 thuis in de derby tegen de Rood Groen/Heuvelland combinatie en de O14 trekt naar de Geitenberg.
Op zondag alweer een derby. Het WDZ vlaggenschip speelt in Lemiers tegen een waarlijk oude bekende, namelijk de mannen van Rood Groen LVC ´01. Het tweede elftal speelt thuis tegen de reserves van GSV ´28 uit Genhout. Ook het vierde elftal speelt thuis. De WDZ vrouwen spelen hun eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer André Hall in Sittard. Ook het vijfde elftal gaat eropuit en wel naar Wijlré.

26-08-2020

WDZ O19 IN WINNING MOOD IN OEFENCAMPAGNE

De mannen van trainer Ralph Schepers rijgen de ene overwinning na de andere aaneen in de serie oefenwedstrijden. Na de overwinning een week geleden in Landgraaf tegen UOW moest afgelopen donderdag vv Schaesberg er aan geloven met 3-2 en vandaag werd Raeren uit België aan de zegekar gebonden.
De Belgen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust stelde de thuisploeg met 2 doelpunten orde op zaken.
In de tweede helft bleef WDZ een overwicht houden en wist dit ook uit te drukken in drie doelpunten. In blessuretijd scoorden de gasten nog een tweede maal. Uiteindelijk stond een mooie 5-2 op het gloednieuwe scorebord.
Komende donderdag oefent de O19 tegen een combinatie van WDZ 2 en 3 en op zaterdag volgt dan de eerste bekerwedstrijd in Simpelveld tegen ESB O19-2.

23-08-2020

SPECTACULAIR OEFENDUEL

Dat maakten de mannen van de O19 van UOW en WDZ er van op een tropisch warme zaterdagmiddag. Op het mooie sportcomplex van UOW konden de toeschouwers genieten van een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Tot drie keer toe kwam de thuisploeg op voorsprong. Met rust was de stand 2-2.
Na de pauze kwam UOW voor de derde maal op voorsprong, maar na de gelijkmaker liep WDZ uit naar een 3-6 voorsprong. De gasten lieten de teugels begrijpelijkerwijs iets vieren en UOW wist terug te komen tot 5-6, maar verder lieten de mannen uit Bocholtz het niet komen. Compliment voor de spelers van beide teams en het arbitrale trio, prima prestatie in deze hitte.
De volgende oefenwedstrijd is donderdag 20 augustus om 19.30 uur op het Sportpark Neerhagerbos tegen Schaesberg O19.

16-08-2020

NAGENIETEN VAN ONVERGETELIJKE WDZOMER

We zijn aan het eind gekomen van de WDZomer activiteiten. We kunnen nauwelijks geloven dat ze nog geen zes weken geleden zijn begonnen, er is zoveel gebeurd, dat het lijkt dat we enige maanden bezig zijn geweest. Wat een prachtige activiteiten hebben we mogen meemaken. Het begon allemaal met fietsen en voetbalhonkbal. Het ging verder met tennisclinics, wandelen, voetballen en bootcampen. Leuke spel- en voetbalactiviteiten bij WDZomaar en WDZomer Games. Hoogtepunten waren ongerwijfeld ook de jeugddagen, de voetbalclinics en trainen als een prof. Aandacht was er ook voor het goede doel in het Hardlopen voor KiKa. Ach, het was gewoon allemaal even mooi. .
Hartelijk dank aan alle organisatoren en medewerkers voor hun enorme inzet voor onze familieclub, dank aan de meewerkende verenigingen, instellingen en scholen. Dank aan de gemeente voor hun ondersteuning.
Nog eens lekker nagenieten met de foto's: Klik op de afbeelding.

27-07-2020

WDZOMER, EERSTE JEUGDDAG

Zestig kinderen begonnen vrijdagmiddag aan de eerste dag van de WDZomer jeugddagen. Ruim 20 spelleiders stonden klaar om alles in goede banen te leiden. Acht spellen waren uitgezet en bij elk spel was een spelbegeleider aanwezig. Bij de spellen o.a.: Toren van Pisa met veel waterbekers, tennis oefeningen met de tennisleraar, een coördinatieoefening met hoepels en ladder, een voetbalpartijtje en op doel schieten met Mark Flekken in de goal.
Acht teams met elk een teamleider werkten met veel enthousiasme en plezier het hele parcours af. De spelleider, tevens omroeper regelde dat de groepen telkens op de juiste plek stonden. Drie kampmiepen zorgden voor de catering tijdens de spellen en in de pauze.
Een mooi moment op de dag vormde de fotoshoot met Mark Flekken. De uurtjes waren zo voorbij en er wordt al reikhalzend uitgekeken naar de volgende middag.
Inschrijven kan nog altijd! Klik hiernaast op WDZOMER

21-07-2020

BAMBINI SLUITEN SEIZOEN AF

De allerkleinsten in de WDZ familie, de bambini zijn alweer enige weken op de voetbalwei bezig. Ook zij hebben enkele maanden thuis moeten blijven, maar het plezier is er nu des te meer om.
Op woensdagmiddag 8 juli kwamen ze bij elkaar om het vreemde seizoen toch op een mooie manier af te sluiten. De juffrouwen hadden voor lekkere hapjes en drankjes gezorgd. Ook een gezonde bak fruit ontbrak niet. De kinderen amuseerden zich met leuke spelletjes, zoals sjoelen en een dierenbingo met heel leuke prijzen. Voor de geplande stoelendans was er al geen tijd meer, de twee uur waren om en buiten stonden al de mamma‘s en pappa‘s te wachten.
Ook een leuke middag voor de fotograaf, helaas geen prijs voor hem bij de bingo, maar het zien van het plezier van de kinderen maakte alles goed.
Grote complimenten voor de juffrouwen Toos, Kim, Marion, Martine en Mariëlle die week in week uit zorgen voor het sportplezier van de kinderen.

09-07-2020

WDZOMER JEUGDDAGEN

SCHRIJF NU IN!

Vijf middagen vol sport, spel en ontspanning voor de jeugd t/m 13 jaar.

25-06-2020

VIER GESLACHTEN

Met de inschrijving van Djayden Baggen zijn nu vier geslachten van de familie Baggen lid van WDZ. Overgrootvader Jo werd in 1967 lid en ging in het eerste elftal spelen, helaas maar van korte duur door een ernstige blessure. In 1970 was hij medeoprichter van de veteranenafdeling, waarvan hij vele jaren de kartrekker was en natuurlijk ook actief speler. Jo was leider van het eerste elftal, bestuurslid en de trouwe bezorger van het clubblad. Met zoon Ralf vormt hij een koppel achter het buffet in de kantine en hij is vrijwilliger in de onderhoudsgroep. Opa Ralf werd in 1974 lid en speelde in alle jeugdteams en kwam bij de senioren op het eerste elftal. Hij was medestichter en elftalleider van het roemruchte WDZ 7. In de tijd van het seniorenvoetbal was hij ook jeugdleider en maakte hij deel uit van de commissie voetbaltechnische zaken. In 1999 werd vader Stan lid en hij begon bij de bambini van juffrouw Toos. Na alle jeugdteams speelt hij momenteel in het jonge talententeam van WDZ 3. En zoon Djayden rent nu, hoe kan het ook anders, bij de bambini van de juffrouwen Toos, Kim, Martine en Mariëlle rond.

19-06-2020

WDZOMER VIER TSEZAME SJPORTE

De evenementen van WDZomer zijn in volle gang. Prachtige uitingen van sportief bezig zijn in de zomer. En daarbij zijn de weergoden ons gunstig gezind. De wielrenners gaven het startschot voor WDZomer en de officiële aftrap volgde twee dagen later met een drukbezocht voethonkbaltoernooi.
In de daaropvolgende week startte Wandelclub NOAD met de dinsdagavondwandelingen en op woensdag gaf tennisleraar Björn Elings de eerste tennisclinic op het complex van TC Bocholtz. Donderdagavond vond een vier tegen vier toernooi plaats van de O17 en O19.
Vrijdag was de dag van de hoogtepunten. ‘s Middags de eerste van de vijf jeugddagen, waarbij 65 kinderen de hele middag bezig waren met sporten en spelen. En ‘s avonds de absolute kraker: WDZ – Roda JC. Een van de eerste wedstrijden in den lande waarbij publiek werd toegelaten. Een tour de force voor de organisatie, een ware happening was de beloning.
Op zaterdag werd de boordevolle sportweek afgesloten met een bootcamp, verzorgd door Natascha Voncken van Let‘s Move Heuvelland en met 22 deelnemers heel mooi bezocht.
Er zit nog veel meer in het vat. Wandelen, fietsen, tennissen en de jeugddagen gaan gewoon door. WDZomaar gaat voor een avondvullend programma zorgen. Een voetbalclinic voor de jeugd, verzorgd door de Euregio voetbalschool, komt er. De hardlopers kunnen gaan rennen voor KIKA. Eric van der Luer gaat voor de jeugd van O17 en O19 trainen als een prof verzorgen. En geloof maar, dat is nog niet alles!
Voor nadere informatie en inschrijven klik op de knop WDZOMER in de kolom hiernaast.

17-06-2020

SILKE WINT DE VITAAL VERENIGEN SPORTQUIZ

Onlangs gingen verenigingsondersteuner Ken samen met wethouder Thijs Gulpen op pad om de prijswinnaars van de Vitaal Verenigen Sportquiz te verrassen.
De hoofdprijs, een bedrag van €250 voor de club, ging naar Silke Janssen. Zij speelde mee voor voetbalclub vv WDZ. Ook verdiende zij een individuele prijs: het officiële thuisshirt van Roda JC. De nummer twee was Fréderique Schmitz. Zij won daarmee toegangskaarten voor Park het Plateau in Brunssum. Daarna verraste Ken de derde winnaar Roel Degens; hij won een voetbal en een sporttas. Ivo‘s Sportshop, Roda JC Midden in de Maatschappij, Park het Plateau en BAS samen actief stelden de prijzen beschikbaar. “Het was een super middag. Leuk om de winnaars te verrassen en blij te maken. Bij deze nogmaals dank aan alle sponsoren én deelnemers.

09-06-2020

KNVB CAMPAGNE “WORD GEEN DAAN"

Geen competitiewedstrijden, geen grappen in de kleedkamer, geen lachen in de kantine. Door het coronavirus kunnen we het voetbal niet meer beleven zoals we gewend waren. Gelukkig kunnen we wel trainen. Maar misschien denkt toch wel de een of ander om maar te stoppen met voetbal en dat zou toch eeuwig zonde zijn, voor de speler zelf, voor zijn team en voor de club. Om toch spelers te behouden start de KNVB de campagne “Word geen Daan!". Hiermee hoopt de voetbalbond zoveel mogelijk twijfelaars en uitschrijvers over de streep te trekken om ook volgend seizoen weer onderdeel te zijn van ‘hun team‘. Want iedere speler vormt een onmisbare schakel. Zowel binnen, als buiten het veld. Kijk het filmpje.

En ben je nog geen lid? Geen nood, kom gerust eens kijken bij de trainingen. Kijk voor het schema op deze website. Aanmeldformulieren staan ook op de website.

06-06-2020

WDZOMER JEUGDDAGEN

Wat hebben we ons cluppie en voetbalvriendjes moeten missen in de afgelopen maanden. En ook het jeugdkamp ging aan onze neus voorbij.
Maar dat gaan we inhalen deze zomer. In de vakantie gaan we op vrijdagmiddag sporten, spelen en plezier hebben met alle kinderen tot en met 13 jaar. Onze voetballertjes, maar ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom. Gewoon iedereen hoort erbij, er zijn geen kosten aan verbonden.
Wanneer?
Vrijdag 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus
Telkens van 13:00 uur tot 17:00 uur
Aanmelden
Je kunt je voor één of meerdere dagen aanmelden, uiterlijk tot vijf dagen voor begin van de activiteit.
Inschrijven per persoon met het inschrijfformulier onder de knop.

03-06-2020

BEN JIJ DE GROOTSTE WDZESTIG KENNER TER WERELD?

Kom erachter op vrijdag 19 juni om 20.00u tijdens De Grote WDZestig Quiz!

Het zestigjarig jubileumfeest van WDZ was een groot succes. Maar wat weet jij er nog van? Met maffe vragen, interessante weetjes, veel uniek beeldmateriaal van het feestweekend en verrassende pauze acts wordt het een uitdagende, maar vooral ook heel gezellige quiz om jouw kennis te testen.

Iedereen kan aan de quiz mee doen, dus ook niet WDZ-leden. Speel in je eentje mee om te laten zien dat jij de grootste WDZestig kenner van het gezin bent. Of trommel je vrienden op en speel de quiz samen. Als het maar binnen de coronamaatregelen past. Enige kennis van WDZestig heb je wel nodig, want zoals de naam doet vermoeden gaan de vragen over WDZestig. Dus ben je er geweest, dan kun je zeker mee doen! Ben je er niet geweest? Ook geen probleem, de vragen zijn dan wellicht wat moeilijk, maar je komt een hoop te weten over WDZestig.

De wijn- en bierpakketten kunnen op donderdag 18 juni afgehaald worden!

LEES VERDER ONDER Lees meer

22-05-2020

EEN ZATERDAG VOL JEUGDVOETBAL

We mogen nog geen jeugdwedstrijden spelen en de trainingen zijn pas weer begonnen, maar het plezier in voetballen is gebleven. Dat bleek op zaterdag 16 mei, een hele dag vol jeugdvoetbal van de WDZ O7 t/m O13 en dat met leeftijdgenootjes uit het dorp. Het stralende zonnetje zorgde voor extra motivatie om er weer eens lekker tegenaan te gaan. Naast de doordeweekse trainingen is ook komende zaterdag weer een hele dag jeugdvoetbal, waarbij vriendjes en vriendinnetjes en alle kinderen die een balletje willen trappen van harte welkom zijn. Kijk op de WDZ website: www.vvwdz.nl voor meer informatie en geniet alvast van de foto's.

16-05-2020

VITAAL VERENIGEN SPORTQUIZ MET TOPSPORTERS

SCHRIJF JE NU VÓÓR A.S. VRIJDAG IN!

https://negen.typeform.com/to/CQTLbX

Vanwege de coronamaatregelen moesten we onze hun sportdeuren en -velden gesloten houden. Veel leden zitten nog altijd thuis en moeten onze club lange tijd missen. Daar moet verandering in komen volgens de verenigingsondersteuner van BAS samen actief. “We hebben samen met veel bekende (oud)topsporters de Vitaal Verenigen Sportquiz ontwikkeld. Vrijdag 15 mei is het zover en wordt de sportkennis van sportend Nederland op de proef gesteld", vertelt verenigingsondersteuner Ken.
LEES VERDER ONDER Lees meer

06-05-2020

DOE MEE MET DE VITAAL VERENIGEN SPORTQUIZ MET TOPSPORTERS IN HOOFDROL

Vanwege de coronamaatregelen moesten we onze hun sportdeuren en -velden gesloten houden. Veel leden zitten nog altijd thuis en moeten onze club lange tijd missen. Daar moet verandering in komen volgens de verenigingsondersteuner van BAS samen actief. “We hebben samen met veel bekende (oud)topsporters de Vitaal Verenigen Sportquiz ontwikkeld. Vrijdag 15 mei is het zover en wordt de sportkennis van sportend Nederland op de proef gesteld”, vertelt verenigingsondersteuner Ken.

06-05-2020

DE BAL ROLT WEER

Inmiddels zijn alle jeugdteams weer gestart met de trainingen. Op maandag 4 mei hadden de spelers van de O10 en de O12 de primeur. Op woensdag 13 mei zijn de bambini begonnen. Het plezier van de kinderen om weer samen te sporten spatte er van alle kanten vanaf. De trainingen verliepen perfect met alle maatregelen die op het sportpark getroffen waren en de vele voorschriften en adviezen om de hoogst mogelijke veiligheid voor spelers en trainers te garanderen. Het is natuurlijk wat aanpassen geblazen, maar ook hier geldt: samen staan we sterk. We willen graag alles in het werk stellen dat de kinderen dicht bij huis kunnen sporten.
Op zaterdag trainen alle pupillenjeugdteams (jeugd t/m 12 jaar) met uitzondering van de bambini. Bij deze trainingen zijn ook kinderen uit Bocholtz en Simpelveld welkom die niet lid zijn van WDZ. De bambini trainen op woensdagmiddag, ook daar zijn kinderen welkom. Kinderen laten sporten en bewegen staat in deze tijd voorop, daar willen wij ons als WDZ sterk voor maken. Voor informatie over de trainingstijden gelieve het trainingsschema te raadplegen.04-05-2020

AANPASSING REGELS TRAINEN JEUGD EN SENIOREN

Vanaf maandag 1 juni zijn de regels betreffende trainingen jeugd en senioren aangepast. Voor de jeugd t/m 18 jaar geldt de 1,5 meter afstand regel niet meer. Voor de senioren nog wel. De adviezen voor de ouders, de spelers en de trainers zijn naar de nieuwe richtlijnen aangepast. De aanpassingen op het sportpark Neerhagerbos blijven gehandhaafd.
Vanaf 1 juni mogen we ook weer gebruik maken van ons oefenveld, veld C. De jeugdcommissie stelt samen met de jeugdleiders en de commissie voetbaltechnische zaken een trainingsschema voor jeugd en senioren op. De trainingen blijven ook toegankelijk voor niet-leden die in de buurt wonen.
De jeugdleiders houden de ouders op de hoogte op welke tijdstippen getraind wordt, zo zullen ook de trainers en leiders van de senioren de spelers op de hoogte houden.
Als coördinator en aanspreekpunt voor het sportpark is voorzitter Huub Schepers aangewezen. Neem bij vragen contact met hem op: 045 - 568 02 06 of voorzitter@vvwdz.nl.
Neem goede nota van de adviezen. Vanaf 1 juni kan iedere Nederlander met COVID 19 verdachte klachten door de GGD getest worden op de aanwezigheid van het sars-coronavirus 2. Bel hiervoor het landelijke nummer: 0800-1202
We wensen iedereen veel sportplezier. 
01-05-2020

TRAININGEN JEUGD WEER OPPAKKEN

We hebben van premier Rutte gehoord dat er sprake mag zijn van een lichte versoepeling van de maatregelen. Deze versoepeling betreft voornamelijk de jonge jeugd. De jongsten mogen na de meivakantie weer naar school en de jeugd onder de 12 jaar mag weer samen sporten op het sportveld vanaf 29 april. Ook de jeugd t/m 18 jaar mag weer samen sporten, maar dan op gepaste afstand.
Momenteel wordt aan onze drie voetbalvelden groot onderhoud gepleegd, zodat deze vanaf 1 juli weer speelklaar zijn. Nu hebben we bij WDZ ook het kleine veldje en daarop kunnen we sporten, en daar geeft de gemeente in principe toestemming voor als we ons aan de regels houden en van de beide speelvelden en het trainingsveld wegblijven.
De jeugdafdeling gaat nu samen met de betrokken jeugdleiders bespreken of deze jeugdleiders voelen voor hervatting van trainingen. De jeugdleiders kunnen dan weer met de ouders overleggen of ze genegen zijn om hun kinderen naar de trainingen te laten komen. Kortom: we kunnen terecht op het kleine oefenveldje, nu verder overleg met jeugdleiders, dan overleg met ouders. Als dan het besluit valt om weer met de verschillende groepen te trainen, zullen wel regels opgesteld worden om de trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Let wel: kleedlokalen en kantine blijven gesloten.

 
22-04-2020

WDZ VOETBALQUIZ

Geen live sport op tv, geen voetbalwedstrijden op ons complex. Verwatert onze sportkennis hierdoor heel snel? Het zal toch niet waar zijn. De hoogste tijd om onze kennis eens goed te testen en dat kan met de WDZ voetbalquiz. Geen gemakkelijke klus, maar dat mag de ware liefhebber niet weerhouden. Klik op het plaatje en de quiz verschijnt. Ga aan de slag desnoods met de hele familie inclusief opa en oma en het moet te doen zijn.
Stuur de antwoorden naar pr@vvwdz. De antwoorden moeten uiterlijk 1 mei binnen zijn en wellicht win je een heel mooie prijs waar de hele familie van kan genieten.
Veel succes!
22-04-2020

PAASHAAS OP BEZOEK

Op Paaszaterdag bezochten de paashaas en zijn helpers alle jeugdleden van de O8, O7 en de bambini en bezorgden hen een mooie zak met paaseieren en paassnoep. De paashaas vond het maar heel jammer dat de kinderen niet samen met hem naar paaseieren hadden kunnen zoeken. Maar geen nood, hij trommelde zijn helpers op en op de vroege zaterdagmorgen werden alle pakketjes in gereedheid gebracht. Toen zwermden de haas en zijn helpers naar alle kanten uit en bezorgden huis aan huis.
Een prachtige actie met dank aan de sponsors Antoine Wattel en Gerrie Huppertz.

10-04-2020

BERICHT VAN DE KNVB

Waarschijnlijk hebben jullie zojuist ook de persconferentie gekeken waarin het kabinet de verlenging van de maatregelen heeft aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ons ertoe doen besluiten om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Tot onze grote spijt. Ook ons voetbalhart doet zeer. Maar gezondheid gaat voor alles.
Dit besluit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.
Hoewel dit een moeilijk besluit is geweest, vinden we het belangrijk om duidelijkheid te geven aan alle voetballiefhebbers van Nederland. Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Met de verlenging van de maatregelen kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om wedstrijden nog door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie in sommige regio‘s al op 4 juli start.

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten hebben we ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en duidelijke besluit is. We weten dat elk besluit pijn zal doen, afhankelijk van de plek waarop een team op de ranglijst stond. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.
31-03-2020

SPORTPARK NEERHAGERBOS NOG OP SLOT

Van overheidswege blijft het sportpark van WDZ voorlopig nog op slot. Alleen enkele vrijwilligers zijn geregeld aanwezig voor het broodnodige onderhoud van installaties en velden (sproeien) en voorraadbeheer. Ook start binnenkort het groot onderhoud van de velden. Voor de gezondheid van deze broodnodige en onmisbare vrijwilligers en beroepskrachten verzoeken we iedereen die niet met deze taken bezig is echt weg te blijven van ons sportcomplex. We hebben er alle begrip voor dat vele mensen het sociale contact in onze familieclub missen, maar het sportpark is nu even geen ontmoetingsplek in het belang van de mensen, die er dagelijks hun werk moeten doen.

15-03-2020

FRITES ZUURVLEES DAG UITGESTELD

Helaas kan onze jaarlijkse frites zuurvlees dag die de WDZ wandelclub op 5 april wilde organiseren niet doorgaan. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn ook alle sportclubs gesloten t/m 6 april. Frites en zuurvlees zullen nu op een later tijdstip besteld worden en dan zal het eetfeest voor alle WDZ leden alsnog doorgang vinden. Dat we nu geen enkele inschatting van mogelijke datum kunnen maken, zal iedereen duidelijk zijn.

07-03-2020

WDZ JEUGDKAMP VOOR PUPILLEN AFGELAST


Gezien de ontwikkelingen rond de verspreiding van het Corona virus heeft de overheid besloten om tot 1 juni alle evenementen te verbieden. Dit betekent dat het jeugdkamp voor de pupillen niet kan doorgaan. Het spijt de organisatoren van het kamp ontzettend, het zou toch mooi zijn dat leuke activiteiten aan de jeugd geboden konden worden na de moeilijke tijd die we nu doormaken, maar het is nu eenmaal niet anders. Van de kinderen die al zijn ingeschreven ontvangen de ouders het geld terug.

05-03-2020

WDZ SJELLEBOOMKLOEP IN DE OPTOCHT

Op Carnavalsmaandag was een groot deel van de WDZ familie al voor elf uur in de kantine om zich voor te bereiden op de optocht. De ballonnen moesten opgeblazen worden en elk gezicht werd op professionele wijze geschminkt. De stemming was opperbest, zeker nadat de inwendige mens versterkt was met enkele hotdogs.
Om twee uur stond de groep van meer dan honderd man in de Groeneweg klaar om van start te gaan. De wind was gelukkig gaan liggen en heel wat deelnemers hadden de weg naar de Bocholtzer optocht gevonden, zo ook het talrijke publiek langs de weg. Zo werd het een oergezellige tocht door Bocholtz waarvan alle deelnemers en toeschouwers met volle teugen genoten. Een opperbeste WDZ promotie waarvoor dank aan de organisatoren en deelnemers.01-03-2020

CARNAVALSFEEST WDZ JEUGD

Het was een groot carnavalsfeest voor de jeugd op zaterdagmiddag voor Carnaval. De BVV Kalk an de Books K.E. kwam al vroeg op bezoek met de Prinsen en de Keiridder, maar ook met de dansmarieches. Prins Bart I speldde Jo Bouman de onderscheiding Mit Hatz en Zieël vuur Bóches op als waardering voor het vele werk dat Jo voor onze vereniging doet.
Tussen de optredens van de jeugdteams en de soliste van de jeugd Fenne Theeuwen door traden de “professionals" op: de WDZ vrówlu, Femke Falderaa, Jit oes de Moas en de Kabènese. DJ Eric zorgde weer voor de passende muziek en Roy Kisters praatte het geheel aan elkaar. Dank aan Nancy Theissen en de Raad van Vier voor de organisatie van deze gezellige middag.

01-03-2020

D‘R WDZ VASTELOAVEND VUUR DE JOEGEND

Zamstigmiddag um 14.11 oer jeet ‘t loos in de WDZ kantien, d‘r vasteloavend vuur de kinger, mer óch vuur de mama‘s en papa‘s, brör en sjwestere, oma‘s en opa‘s, tantes en nonke en vuur jidderinge deë óch wilt mitkómme.
De Bócheser Vasteloavendsverein Kalk an de Books K.E. kunt als ieësjte an de rij. De drei dansmarieche treënen op en d‘r dansjroep Starexpress. De Prinse Bart I en Thijn I en d‘r Keiridder Huub Beckers zunt óch d‘rbij.
De vrówlu va WDZ zinge da op de buun en doanoa kunt ‘t optreëne van het Femke Falderaa.
Vier mósse effe op oam kómme. Noa de pauze bejinne de Sportkloep vrówlu ,Jet oes de moas.
De JO10, de Jo7 en de bambini treëne op als jroepe en het Fenne Theeuwen als soliste. De Kabènese sjlisse d‘r middag aaf.
Vier wunje jroeës en kling hieël vöal sjpas.
20-02-2020

KIENEN VOOR DE JEUGDKAMPEN UITGESTELD

KIENEN VOOR JEUGDKAMP VOOR PUPILLEN UITGESTELD
I.v.m. de maatregelen van de overheid om verdere verspreiding van het Corona virus in te dammen kunnen er tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden. Dat betekent dat ook het kienen voor de jeugdkampen in april en mei niet kan plaatsvinden. We gaan proberen deze kienavonden indien mogelijk in de zomer in te halen om zo een grote groep mensen toch een verzetje te gunnen.

16-02-2020

GULLE SPONSORING GRAUS BOUW

Vader Rik Heinen van ons jeugdlid Kyann werkt bij Graus Bouw te Brunssum. Graus Bouw neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus door sponsoring van een aantal goede doelen en verenigingen. Daarnaast stelt Graus Bouw ook elk jaar een geldbedrag ter beschikking voor een goed doel of activiteit waar eigen medewerkers bij betrokken zijn. Daarom viel dit jaar WDZ in de prijzen en kon een fraai geldbedrag van € 400,- in ontvangst genomen worden. Een groot deel van het bedrag zal besteed worden aan het jaarlijkse WDZ Jeugdkamp en daarnaast zijn de voetballertjes van de O9 in gloednieuwe voetbalshirtjes gestoken. Dit laatste uiteraard met het trotse logo van Graus Bouw op de borst! WDZ dankt de firma Graus Bouw voor de fraaie geste.


16-02-2020

WDZ GOT VASTELOAVEND TALENT

Op zaterdagmiddag 22 februari vindt het WDZ Carnavalsfeest voor alle jeugdspelers plaats. Het festijn begint om 14.11 uur en de nodige jeugdteams hebben zich al aangemeld voor een optreden, maar er kunnen er zeker nog bij. Optreden solo, als duo, trio enzovoort mag natuurlijk ook. Ook zijn die middag weer de nodige hoogheden aanwezig, zeker onze Keiridder Huub, Prins Bart I en Prins Thijn I en natuurlijk de WDZ Prins of Prinses (of allebei?). Broertjes en zusjes, mama‘s en papa‘s en oma‘s en opa‘s zijn allemaal welkom.
Aanmelden voor een optreden bij Nancy Theissen, nancy.degens@hotmail.com. Doe mee en we maken er samen een heel gezellige middag van.

07-02-2020

WDZ O19 OVERTUIGEND NAAR VOLGENDE BEKERRONDE

Op de mistige zaterdagmiddag van de 25e januari kreeg de WDZ O19 het combinatieteam Rood Groen LVC‘01/Heuvelland op bezoek. De spelers van de thuisploeg begonnen ietwat gespannen aan de wedstrijd, in Mechelen was voor de Kerst nog nipt verloren van dit team. Maar al gauw bleek geen enkele reden voor enige schroom nodig te zijn. Vanaf het begin tot het laatste fluitsignaal was WDZ de bovenliggende partij. En kwam de tegenstander eens in de buurt van zestienmeter van de Bocholtzer ploeg, werd de aanval vakkundig onschadelijk gemaakt.
Jesse Lipperts opende met een fraaie kopbal de score. De 1-0 leek de ruststand te worden, maar in de 44e en 45e minuut scoorden Jesse Lipperts en Timo Bröcheler nog eens. In de tweede helft bleef WDZ de bepalende ploeg, uitbreiding van de voorsprong bleef echter uit. De wedstrijdverlichting moest eerst aan, een absolute primeur voor een WDZ team, alvorens de mannen van trainer Ralph Schepers weer het net vonden.
In de 85e minuut scoorde Timo Bröcheler de 4-0 met een wonderschone stiftbal over de keeper. Een minuut later bepaalde Jesse Lipperts de eindstand op 5-0. De zege en de plaatsing voor de volgende ronde waren binnen en het spreekt vanzelf dat het nog even onrustig bleef in de kantine. Foto's: Wim Lauvenberg.
25-01-2020

BEKERKRAKER OP DE BOCHOLTZERHEIDE

Op zaterdagmiddag speelt de O19 op het Sportpark Neerhagerbos de bekerwedstrijd tegen Rood Groen LVC‘01/Heuvelland O19 en wil trainer Ralph Schepers met zijn mannen revanche voor de ongelukkige nederlaag in de competitie in Mechelen. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.

Aanvang 14.00 uur.


24-01-2020

WDZ O12 DOOR NAAR DE 3E RONDE IN DE BEKERCOMPETITIE

Op zaterdag 18 januari stond voor WDZ O12 de kraker, uit tegen SCG O12, in de 2e ronde van de bekercompetitie op het programma. Na de winterstop was dit weer de eerste wedstrijd voor het O12 team. Vanaf het begin was het een enorm spannende wedstrijd. Op het veld stonden twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. WDZ kreeg genoeg kansen, maar ondanks meerdere pogingen wilde de bal er niet in. Achterin moesten de verdedigers van WDZ ook flink aan de bank door een aantal gevaarlijke aanvallen van SCG. Een 1-0 achterstand werd gelukkig voor rust nog omgebogen naar een 1-2 voorsprong. Lang bleef deze stand op het scorebord staan. Pas in het laatste kwart scoorde WDZ 1-3. 5 Minuten voor tijd werd het nog erg spannend doordat SCG scoorde en de stand 2-3 werd. Nagelbijtend werd er gesnakt naar het eind van de wedstrijd. SCG had nog kansen om de stand gelijk te maken maar WDZ kreeg ook nog kansen om de stand te vergroten naar 2-4. Maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren waardoor WDZ O12, met een 2-3 overwinning, zich geplaatst heeft voor de 3e ronde in de bekercompetitie.
Pim, Angelica, Finn, Fedde, Dante, Renée, Viggo, Jaro, Tieme, Tijn van harte gefeliciteerd met deze prestatie !!!
19-01-2020

WDZ SPEURTOCHT AFGELAST

Wegens de aanhoudende regen en de vanavond te verwachten regen hebben we helaas de speurtocht moeten afgelasten. Het is spijtig, maar onder deze omstandigheden is het onverantwoord de speurtocht door weilanden en over onverharde wegen te laten doorgaan.
We gaan nu op zoek naar een datum in het najaar. Dus de speurtocht komt er zeker nog aan, wat in het vat zit verzuurd niet!
15-01-2020

WDZ JO17-1 BEHAALT GLORIEUZE 2E PLEK OP HET HALLENMASTERS STEIN

Maandag 23 december heeft een zevental van WDZ JO17-1 met succes deelgenomen aan het prestigieuze Hallenmasters zaalvoetbaltoernooi te Stein.
In de poule werd via 2-0 overwinning op De Ster uit Stein, een 2-2 gelijkspel tegen SHH-1 uit Herten en een 3-0 overwinning op SNA uit Montfort de 1e positie bereikt dankzij een beter doelsaldo.
LEES VERDER ONDER Lees meer
31-12-2019

WDZ O10-1 BUIGT IN FINALE VAN TOERNOOI IN VAALS

Vandaag nam onze JO10-1 deel aan het zaalvoetbaltoernooi in de Sporthal Citta Fit te Vaals. Bij aankomst bleek dat we in een sterke poule waren ingedeeld en dat het geen gemakkelijke wedstrijden zouden worden. De eerste wedstrijd werd tegen SJO Krijtland O10-2 gespeeld. Deze wedstrijd ging gelijk op en eindigde in een gelijkspel 1-1.
De volgende wedstrijd ging tegen Kerkrade West O11-1 en deze spelers waren dus ook allemaal een jaartje ouder. Ondanks dat we met 3-0 verloren hadden, hadden wij ons kranig geweerd.
LEES VERDER ONDER Lees meer.

30-12-2019

WDZ O7 WINT TOERNOOI IN VAALS

Net zoals het Nederlands elftal in 1988 hebben we de eerste wedstrijd met 2-1 verloren en de rest verdiend gewonnen. Met als hoogtepunt de finale. We zijn de trotste kampioenen.
De eerste wedstrijd tegen Rood-Groen O7 1 begonnen we goed, maar we moesten nog wennen aan de zaal en de omgeving. De ene na de anders kans ging er helaas niet in. Rood-Groen kwam echter 2 keer voor onze goal en scoorde beide keren. De wedstrijd werd met 2-1 verloren.
LEES VERDER ONDER Lees meer
28-12-2019

WIT ZWART KLEURT ROOD GROEN

Komend weekend is het derby time voor de Bocholtzerheide en Lemiers.
Op zaterdagmiddag is wedstrijd van de WDZ O19-1 tegen de combinatie van Heuvelland/Rood Groen LVC'01 O19-1 om de KNVB beker afgelast.
Op zondag trekt een hele stoet van WDZ supporters naar Lemiers. Om 10.00 uur trappen de WDZ en de Rood Groen LVC'01 vrouwen af voor hun onderlinge competitiewedstrijd.
In de middaguren treden de beide vlaggenschepen tegen elkaar in het strijdperk. De mannen van de Bocholtzerheide willen de uitglijder tegen RKHSV van afgelopen zondag kost wat kost goedmaken. De wedstrijd begint ook hier om 14.00 uur.

11-12-2019

WEIHNACHTSSCHOPPEN

Op zondag 22 december, de vierde zondag van de advent, organiseren Ralph en Ward een origineel Weihnachtsschoppen in het WDZ clubhuis. De bal ligt stil, een mooi moment om te bezinnen. Noa de més wordt om 11.00 uur begonnen met zang, oud-hollandse spellen en kaarten. Voor elke leeftijd is er wat te beleven. Natuurlijk ontbreekt ook de kerststol niet en een koel glas Wintervrund. Iedereen is welkom, neem wel als het kan leuke spellen van thuis mee. En na afloop kun je nog altijd aan het Weinachtsshoppen.

09-12-2019

JEUGDWEDSTRIJD VAN DE WEEK

NEERBEEK O15 TROEFT WDZ O15 AF
WDZ O15-1G - Neerbeek O15 1-4
Op zaterdagmorgen namen de spelers van de O15 het op tegen de leeftijdsgenoten uit Neerbeek. De gasten gingen na een verbeten strijd met een 1-4 overwinning aan de haal.
Foto's: Nicolle Ortmans.

08-12-2019

SPANNENDE PARTIJ

WDZ O10-1G – LHC/Haanrade O10-1G 3-5
30 november 2019
In een sportieve en spannende wedstrijd kwam de WDZ O10 net iets te kort. Bij de rust was het 1-4, maar de spelers van WDZ kwamen in het tweede bedrijf sterk terug, maar moesten toch met 3-5 de overwinning aan de gasten laten. Foto´s: Nicolle Ortmans


06-12-2019

ALAAF TSEZAAME!

Sjelleboomkloep WDZ mee in carnavalsoptocht: meld je aan!
Wat hebben we genoten van ons jubileumfeest WDZestig! Hét geweldig tentfeest zit nog vers in het geheugen. En wat waren we een mooie groep in de carnavalsoptocht 2019, liefst 213 deelnemers, WDZ op zijn best, in een woord GEWELDIG! .
Om dank te zeggen aan de Bócheser gemeenschap is d‘r Sjelleboomkloep ook in 2020 weer van de partij! Maandag 24 februari trekken we weer door de Bócheser straten.
Het kleurrijke WDZestig kostuum wordt nog een keer uit de kast gehaald.
DOEN JULLIE WEER MEE? #VIERTSEZAME
Aanmelden kan uiterlijk tot 31 januari 2020. Meelopen kost slechts € 15,- per volwassene en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar. Je krijgt het bekende WDZestig-kostuum, drinken, hapjes, muziek en een onvergetelijke optocht!
(Na carnaval lever je het pak weer in).
Aanmelden kan persoonlijk bij Jacqueline Lipperts, maar ook via e-mail h.lipperts@home.nl of door te bellen met 06-300 60 540.
Vier Tsezame!
WDZestig keer alaaf!
02-12-2019

SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ WDZ JEUGD

Op zaterdagmiddag 23 november bezocht Sinterklaas met zijn Pieten de jongste jeugd tot en met zeven jaar van WDZ. Rond de klok van twee zaten ruim 50 kinderen klaar om de Goedheilig man met Sinterklaasliedjes te verwelkomen. Nadat de Pieten ruim met pepernoten hadden gestrooid, nam de Sint plaats in de speciale Sinterklaas zetel en las de aantekeningen voor die zijn Pieten van alle voetballertjes hadden opgetekend in het grote boek.
Voor alle kinderen had de Sint een leuke verrassing meegebracht en de Pieten deelden aan alle kinderen een zak snoep uit. En natuurlijk was er ook wat lekkers voor de mama‘s en papa‘s en de oma‘s en oma‘s.


25-11-2019

JEUGDVOETBAL OP SPORTPARK NEERHAGERBOS

WDZ O8 HOUDT RUIME VOORSPRONG OP HET NIPPERTJE VAST
WDZ O8 – Rood Groen LVC‘01 O8 6-4 zaterdag 23 november 2019
Trainer Dullens op de persconferentie:
“Als het kwartje niet je kant op valt, dan kun je van geluk spreken dat je al een gulden op zak had!"

SPANNEND DOELPUNTENFESTIJN
WDZ O10 – Geleen Zuid O10 7-8 zaterdag 23 november 2019
De jongens en meisjes van onze JO10 speelden vandaag een thuiswedstrijd tegen FC Geleen Zuid. De gasten kwamen helemaal vanuit Geleen naar ons sportcomplex en het zou zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden. En dit werd het ook niet.
Lees verder onder Lees meer.25-11-2019

RINUSAVOND BIJ WDZ

Maandag 25 november
18.00 – 21.00 uur
Sportpark Neerhagerbos


Programma
18.15 – 19.00 uur: Demotraining van O12
19.00 – 21.00 uur: Uitleg Rinusapp door KNVB functionaris
Voor wie
Alle leiders en trainers van jeugd en senioren en voor allen die geïnteresseerd zijn.
Kijk voor meer informatie onder Lees meer.
12-11-2019

WDZ 019 BEKERT VERDER

WDZ O19-1 – NEC ‘92 O19-1 3-3
WDZ wint na strafschoppen, 6 november 2019
Na enige malen uitstel van de wedstrijd was het op woensdag 6 november toch zo ver. De WDZ O19-1 nam het in de tweede bekerronde op tegen eerste klasser NEC O19-1 uit Hoensbroek, een ploeg nog zonder puntverlies in zijn klasse.
De thuisploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Tom van Heijningen. Maar voor rust werd het nog 1-2, omdat de gasten twee keer na een standaardsituatie wisten te scoren, eerst na een vrije trap en de tweede keer na een corner.
Na rust drong WDZ aan, maar uit een snelle counter over de rechter flank viel de 1-3. WDZ liet het hoofd niet hangen en bleef aandringen. Nog voor het halfuur stond weer een gelijke score op het scorebord. Timo Bröcheler kreeg de bal van een tegenstander in de voeten gespeeld en aarzelde geen moment en pakte het cadeautje keurig uit. Even later werd na een korte combinatie in het middenveld Tren Heuts de diepte ingestuurd en hij verzilverde de kans op bijzonder fraaie wijze. In het laatste kwartier veranderde niets meer in de stand en beide teams mochten aan de penaltyserie beginnen. Na de reguliere serie van vijf telden beide ploegen vier treffers. De eerste twee om en om waren raak, in de tweede serie werd door NEC gemist en toen Max Hamers de zevende strafschop onberispelijk binnenschoot was de ontlading groot. In het kleedlokaal en de kantine werd nog een klein feestje gebouwd. Proficiat mannen.

07-11-2019

WDZ O9 IN DOELPUNTENFESTIJN

WDZ O9-1 – Groene Ster O9-3 5-5
Op zaterdag 2 november speelde de O9 tegen de O9 van Groene Ster. Met tien goals gelijk verdeeld over beide teams werd het een waar doelpuntenfestijn. Voetballen is leuk, maar scoren blijft toch nog het leukste bij het spelletje. En als de doelpunten dan ook nog eens eerlijk verdeeld worden is het feest op het veld en nadien in de kantine groot.
Met dank aan Rob Moers voor de mooie foto's.

06-11-2019

GEWELDIG PLEZIER BIJ DE WDZ JEUGD

O7
Op zaterdagmorgen in alle vroegte speelden de WDZ jonkies van de WDZ O7 1 en 2 spannende partijtjes tegen de jongste jeugd van Voerendaal. Het plezier bij de kinderen spatte er van alle kanten vanaf. Doelpunten vielen aan alle kanten, te veel om zonder scorebord bij te houden, maar ach dat doet er ook niet toe. Alle kinderen zijn winnaars van het voetballen. En dan nog de traktatie na de wedstrijd, die maakte de mooie ochtend compleet voor kinderen, ouders en grootouders. Broertjes en zusjes hadden immers meegevoetbald voor zover ze de buggy ontgroeid zijn.O11
In een spannende wedstrijd wisten de jongens en meiden van de O11 een knappe 4-3 overwinning te behalen tegen de leeftijdsgenootjes uit Landgraaf. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Een wedstrijd met veel voetbalplezier aan beide kanten en dat telt uiteindelijk nog het meest.
Dank aan Nicolle Ortmans voor de mooie foto's.

30-10-2019

WDZ O19-1 HOUDT DRIE PUNTEN OP DE BOCHOLTZERHEIDE

Op 26 oktober stond de derde competitiewedstrijd voor de O19 op het programma, thuis tegen SJO Krijtland, een samenwerking tussen de voetbalverenigingen Gulpen, Margraten en Sibbe. Zowel Krijtland (7 uit 3) als onze jongens (6 uit 2) hadden nog geen wedstrijd verloren.
Vanaf de aftrap was het veldoverwicht voor de gastheren waaruit te weinig kansrijke doelpogingen werden gecreëerd. Zelfs met een overtal situatie, wegens een tijdstraf voor een speler van Krijtland, lukte het de mannen van WDZ niet om gevaarlijk te worden. Krijtland hanteerde vaak de lange bal wat zo af en toe leidde tot gevaarlijke situaties voor het WDZ doel. Lees verder onder: Lees meer

28-10-2019

SINTERKLAAS KOMT BIJ WDZ OP BEZOEK

Op zaterdag 23 november brengt de Sint met zijn Pieten een bezoek aan de WDZ jeugd. Hiervoor zijn alle kinderen tot 8 jaar uitgenodigd, voetballertjes, niet voetballertjes, zusjes, broertjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk zijn ook alle mama‘s en papa‘s, oma‘s en opa‘s van harte welkom.
We verzamelen om 13.30 uur in het clubhuis en kleuren samen mooie Sinterklaastekeningen in. Om 14.00 uur komt de Sint en die heeft wel een uurtje werk. Voor ieder kind is er een leuk cadeautje.
Opgeven kan bij de leiders en leidsters van de bambini, de O7 en de O8. Graag vóór 2 november opgeven, want we moeten de cadeautjes nog bestellen bij de Sint in Spanje.
De Sint en zijn Pieten en WDZ verheugen zich op jullie komst en we zijn natuurlijk hartstikke benieuwd naar hetgeen de Sint over jullie in zijn grote boek heeft staan.
10-10-2019

WINST IN EXTREMIS

WDZ O19 – BMR/SNC O19 2-1
Op zaterdagmiddag stuitte de O19 op BMR/SNC O19. De O19 is al enige weken in de winning mood met drie overwinningen in de strijd om de KNVB beker en winst in de eerste competitiewedstrijd. Vandaag was het niet anders, beide partijen waren aan elkaar gewaagd en er ontspon zich een voor het talrijke publiek aantrekkelijke wedstrijd. De gasten kwamen op een 0-1 voorsprong, maar nog voor de rust trok Jan Willem Bisselink de stand weer gelijk.
Na de thee golfde het spel op en neer en had WDZ een groter aandeel in de kansen. Een gelijkspel leek de uitkomst te worden, maar dat was buiten Frank Heijnen gerekend, kort voor het laatste fluitsignaal schoot hij vanaf zestien meter de winnende treffer binnen.
Los van het resultaat, een mooie wedstrijd om naar te kijken.

08-10-2019

DRUK JEUGPROGRAMMA OP SPORTPARK NEERHAGERBOS

Op zaterdag was het drukte van jewelste op sportpark Neerhagerbos. De meeste van de jeugdteams speelden een thuiswedstrijd. De allerjongsten van de O7 en de O8 beten het spits af. Om negen uur begonnen de jongens en de meisjes van de O7 al. Als leeuwen werd gestreden, helaas gingen de vier partijen verloren, maar wie maalt daar nu om, het plezier staat voorop.
De O8 bond de strijd aan met de O8 van Langeberg. In een op en neer golvende wedstrijd trokken de WDZ spelers aan het langste eind. Het werd uiteindelijk een afgetekende 11-5 overwinning en dat ontlokte trainer Danny Dullens de uitspraak: "Het seizoen is nog jong, maar dit is een goed stel."
Na afloop was er ranja voor iedereen en natuurlijk zelfgebakken cake. En die lieten de opa's en oma's zich ook goed smaken.SPEL OP HOOG NIVEAU
Op een bewolkte en regenachtige ochtend speelde de WDZ O12 een spannende en hoogstaande wedstrijd tegen de sterke Scharn O12. Snel ging de bal heen en weer over het veld. Uiteindelijk hadden de gasten iets meer fortuin in de afwerking en keerden met een 3-5 zege op zak huiswaarts naar Maastricht.
Dank aan Nicolle Ormans voor de mooie foto's.

07-10-2019

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

WDZ O9 - FC Kerkrade-W O9 6-5
Op deze bewolkte en soms regenachtige zaterdagmorgen bond de O9 de strijd aan met de O9-2 van FC Kerkrade-W. In deze spannende wedstrijd golfde het spel op het neer. Er kwamen kansen en doelpunten aan beide kanten. Met rust leidden de gasten uit Kerkrade West met 3-2.
Direct na rust bouwden ze de voorsprong nog zelfs uit naar 5-3, maar toen kwam de WDZ O9 sterk terug. Uiteindelijk keerde het tij en ging de O9 met een 6-5 zege aan de haal. Sep en Cas scoorden allebei 3x. Proficiat O9!28-09-2019

DE WDZ BEKERSUCCESSEN

WDZ O12 NAAR VOLGENDE RONDE BEKERCOMPETITIE
Met een programma voor de boeg tegen 2 hoofdklasse teams en 1 eerste klasse team begon WDZ O12, als eerste klas team, als underdog tijdens de eerste 3 bekerwedstrijden. Tijdens de eerste helft van de eerste wedstrijd tegen Schaesberg moesten de spelers van WDZ nog even aan elkaar wennen in deze nieuwe samenstelling. Maar in de tweede helft nam WDZ afstand van Schaesberg door met goed samenspel en individuele acties de wedstrijd met 5-2 te winnen.
Tijdens de 2e wedstijd nam WDZ O12 het op tegen hoofdklasser FC Kerkrade-West. In deze wedstrijd liet WDZ O12 haar ware kracht zien. Met veel inzet, prachtig samenspel en individuele acties werd FC Kerkrade West dik verdiend met 0-6 verslagen.
In een spannende laatste wedstrijd thuis tegen hoofdklasser RKTSV liep WDZ in de eerste helft al snel uit naar een 4-0 voorsprong. In de 2e helft kwam de tegenstander sterk terug. Uiteindelijk won WDZ ook deze laatste wedstrijd met 5-3 als eindstand. Met 9 punten uit 3 wedstrijden is WDZ 1e geworden in de poule en door naar de volgende ronde in de bekercompetitie. Namens ouders en trainers een grote pluim voor de spelers van dit team.De O12 bevindt zich in goed gezelschap. Verder in de beker gaan:
WDZ 1, VR1, O19-1, O13-1, O12-1, O10-1 en O8-1.
Proficiat en succes!
18-09-2019

WDZ O13 BEKERT VERDER

Na een soevereine overwinning op Rood Groen LVC‘01 14 dagen geleden, werd ook vandaag een puike prestatie op de mat gelegd.
Kerkrade West O13-2 was vanmiddag de tegenstander. Al na 3 minuten wist WDZ de toon te zetten door met een uitbraak de 1-0 te noteren. Kerkrade West bleef goede tegenstand bieden, toch wist WDZ voor de rust de voorsprong uit te bouwen tot 6-0.
Na de rust een totaal andere opstelling van WDZ. Ondanks deze omstelling ging WDZ door met scoren. Eindresultaat 10-0. Een mooi punt voor het samenspel en inzet. Spelers O13, ga zo door.
Ron Schmets, trainer WDZ O13.
Foto's: Nicolle Ortmans
15-09-2019

WDZ O15 - SJO KRIJTLAND O15

Op dinsdagavond 10 september speelde de O15 op het Sportpark Neerhagerbos een wedstrijd om de KNVB beker tegen de leeftijdgenoten van SJO Krijtland. Ondanks verwoede tegenstand van de WDZ youngsters gingen de gasten met de overwinning aan de haal, 2-6 stond uiteindelijk op het scorebord.
Dank aan Nicolle Ortmans voor de prachtige fotoreportage.

12-09-2019

JEUGDWEDSTRIJDEN VAN DE WEEK

VOETBALPLEZIER VOOR DE WDZ YOUNGSTERS
Op zaterdag 7 september gingen de spelertjes van de O7 en O8 op stap. Al vroeg gingen ze op weg naar Eygelshoven en Mechelen. Met nog een beetje slaap in de ogen, het meest nog bij de leiders, gingen ze de wei op. Maar die slaap was gauw vergeten, de lol in het voetbalspel spatte er van alle kanten vanaf. Op de twee velden werd er door alle teams duchtig op los gescoord. Het gaat weer helemaal leuk worden in het voorliggende seizoen, zeker de moeite waard om eens te komen kijken. We wensen alle spelers, leiders en ouders veel succes, maar bovenal veel plezier.

WDZ O17 ZEGEVIERT MET 4-2
In een spannend duel wist de O17 op overtuigende wijze de overwinning naar zich toe te trekken. Tweemaal werd een achterstand goedgemaakt en met steeds sterker spel werd de tegenstander op de knieën gedwongen. Uiteindelijk kwam een 4-2 eindstand op het scorebord. Proficiat mannen.

09-09-2019

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER

Ook dit jaar vindt van 5 tot en met 13 oktober 2019 de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.
De verenigingsscheidsrechter is een onmisbaar persoon om de vele wedstrijden elk weekend in goede banen te leiden. Er is een grote behoefte aan vrijwilligers die dit werk willen doen, ook bij WDZ is deze behoefte erg groot.
Lijkt het jou iets om de fluit te hanteren bij jeugd- of seniorwedstrijden, aarzel niet en neem contact op met onze coördinator scheidsrechters:
Harrie Kisters: haleki@kpnmail.nl.
Voor je opleiding zorgt de vereniging.

04-09-2019

JEUGDWEDSTRIJD VAN DE WEEK

SV GEULDAL O11 – WDZ O11
Het voetbalseizoen is weer begonnen, ook voor de jeugd die begonnen is met wedstrijden in het kader van het Zwaluwen Bekertoernooi. Op zaterdag 31 augustus speelde de O11 uit tegen Geuldal O11. De voetballertjes speelden voor het eerst 8 tegen 8 op een groter veld. Helaas ging de wedstrijd verloren met 10-2. Dat neemt niet weg dat ze wel veel geleerd hebben en veel plezier hebben gehad.
Met dank aan Nicolle Ortmans voor de mooie foto's.

02-09-2019

DE WDZ BAMBINI

Ze zijn weer gestart, de WDZ bambini. Elke woensdag trainen ze onder leiding van de trainers Toos Brands-Snellens, Kim Theeuwen-Verhoeve en Martine Lux-Schepers van 15.30 toto 16.30 uur.
Op de eerste training spatte het spelplezier er al vanaf. Het is een feest om de kinderen zo bezig te zien. Kom gerust maar eens kijken. En lijkt het sporten met de ervaren trainers je ook iets voor jullie kinderen, kom dan kijken en neem het kind mee. Het kan meteen mee genieten. Vanaf vier jaar of even daarvoor zijn de kinderen welkom. Alvorens een lidmaatschap aan te gaan kan het kind geruime tijd proeven aan de sfeer en het plezier van het spel.
In de wintermaanden worden de trainingen overigens verplaatst naar de gymnastiekzaal.
KLIK HIER VOOR EEN IMPRESSIE

30-08-2019

WDZ - RODA JC, EEN GROOTS FEEST

Nog steeds zijn we diep onder de indruk van de prachtige avond rond de wedstrijd tegen Roda JC.
Rond de achthonderd toeschouwers waren aanwezig op ons Sportpark Neerhagerbos en genoten van een leuke pot voetbal met natuurlijk ook de nodige mooie fotomomenten.
Ons Juupje en René Trost verrichtten de aftrap van een partij, waarin de jongens van WDZ heel goed partij boden. Uiteindelijk werd het 0-7, maar na afloop was Roda JC trainer Jean Paul de Jong zeer te spreken over de kracht van onze selectie van eerste en tweede elftal. En die veer mogen de spelers en trainers zich toch op hun hoed steken. De Roda JC staf was vol lof over de organisatie van het hele gebeuren en sprak al over een mogelijke herhaling.
Na afloop van het voetballen bleef het lang gezellig druk op het Sportpark, waarbij de band Wrong Connection en DJ Nico voor de muzikale noot zorgden.
Kortom, een daverende afsluiting van het seizoen 2018-2019 en een uitstekende opwarmer voor het WDZestig festival.
Dank aan allen die bij de organisatie van WDZ - Roda JC waren betrokken.


08-07-2019

SJIEKE SEIZOENSAFSLUITING O15

Op woensdag 3 juli vertrokken we met de complete O15 per fiets vanaf WDZ voor ons afsluitende teamuitje: Kruisboogschieten bij St. Henricus op de Bòcheser sjutsewei!
Na een eerste schietronde hadden we de houten plaat al flink aan flarden geschoten. Na de tweede schietronde zelfs het opzetkruis versplinterd! Jaja, we zijn een snel lerende groep: een aantal van ons is al gevraagd om over 2 weken aan het Koningsschieten mee te doen.
Hierna hebben we de behaalde toernooibekers verdobbeld en hebben we ons trainerstrio bedankt met heuse "beer buckets". Dit spontane gebaar werd zeer op prijs gesteld.
Na een smakelijke pizzastop hebben we in de vorm van een kahootquiz nog teruggekeken op een leerzaam en succesvol voetbalseizoen. En nog enkele verrassende weetjes over o.a. onze trainers opgedaan.
Nu lekker genieten van de vakantie en tot volgend seizoen!

05-07-2019

VOORRONDE LK LATJETRAP

Op zaterdag vond op het Sportpark Neerhagerbos een van de vijf voorrondes plaats voor het Limburgs Kampioenschap Latjetrap, georganiseerd door Moonen Movies, L1 en Holland Casino.
Vijfenzeventig deelnemers in de leeftijd tussen 6 en 70 jaar hadden zich ingeschreven en rond de klok van twee werd begonnen in drie groepen. Iedere speler mocht drie keer vijf schoten richten op de lat. De afstanden hierbij waren 11 meter, 16 meter en 20 meter. Het was voorwaar geen gemakkelijke opgave en nul of een op vijftien was regelmatig aan de orde.
Uiteindelijk kwamen vijf man in de finale met elk zes treffers op de lat, Ties Baggen, Max van der Linden, Ralph Schepers, Sander Schmitz en Bas de Vreede. In deze finale wist Bas de Vreede de winst te pakken en won Sander Schmitz zilver. Brons ging naar Max, Ralph en Ties. De vijf finalisten gaan naar de grote finale in stadion de Koel in Venlo. De datum volgt nog.

17-06-2019

WDZ BAMBINI OP STAP

Op woensdag 12 juni gingen de leidsters Toos, Kim, Martine en Annie op stap met de bambini. Het oorspronkelijke plan was een bezoek aan de natuurspeeltuin in Maastricht, maar het weer gooide roet in het eten. Een prachtig alternatief vormde de binnenspeeltuin van Bollo in Landal Vaals. Hier konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven in de spellen. In de pauze vond een picknick plaats in de buitenspeeltuin, waarna binnen een heus optreden van Bollo volgde.
Een prachtige dag voor de kinderen, waarvoor dank aan de leidsters.


13-06-2019

WDZ JEUGDKAMP PUPILLEN

Rond Hemelvaart namen de jongste jeugdspelers van WDZ deel aan het jaarlijks jeugdkamp voor pupillen.
Op woensdagavond begon het kamp met een speurtocht in en rond Bocholtz. Op donderdagochtend volgde een GPS spel, waarna ‘s middags de voetbalvaardigheden van de spelertjes getest werden. De dag werd afgesloten met een avondspel. Op vrijdag trok de hele meute naar het Steinerbos. De avond ving aan met een barbecue op het sportpark, waarna alle groepen een optreden in de kantine verzorgden. Het kamp werd op zaterdagochtend afgesloten met Sumo worstelen.
Een geweldige happening voor alle deelnemers, dank aan de organisatoren en alle medewerkers.

10-06-2019

JUUPJE BEZOEKT COMMUNICANTJES

Eerste Pinksterdag is traditioneel de dag in Bocholtz dat de leerlingen van groep 4 hun eerste H. Communie ontvangen. Onder deze communicantjes waren acht spelertjes van WDZ. Onze mascotte ‘t Juupje bezocht alle communicantjes thuis om hun en hun ouders namens de hele WDZ te feliciteren met deze feestelijke gebeurtenis. Op alle plaatsen werden ‘t Juupje (Pelle Bindels) en zijn begeleiders John Bindels en Christian Bücken allerhartelijks ontvangen.
Noa, Roel, Kevin, Xander, Tim, Stijn, Cas en Zep, nogmaals allemaal van harte gefeliciteerd en geniet nog even na aan de hand van de foto‘s van John Bindels.

10-06-2019

SEIZOENSAFSLUITING WDZ 07

Op zaterdag 8 juni gingen de O7 spelers en leiders richting Kerkrade. Allereerst werden de spieren goed losgemaakt in de Soccer Arena. De eerste honger werd in het kleedlokaal gestild met een lekker stuk cake. Maar voor de grote honger trok de meute naar Happy Italy, waar eigen samengestelde pizza‘s de oven ingingen. Die lieten de kinderen zich uiteraard goed smaken. De dag werd tenslotte afgesloten met een lekker ijsje op hoeve Scholtissenhof.
Een prachtige afsluiting van een mooi seizoen, waarvoor veel dank aan de leiders van de O7, de spelers en de ouders.

09-06-2019

CURSUS PUPILLENTRAINER

In het voorjaar hebben drie jeugdtrainers van WDZ, Kim Theeuwen, Bert Vaessen en Martine Lux-Schepers de KNVB cursus pupillentrainer gevolgd. De cursus werd gegeven bij Roda JC en stond onder leiding van John Ortmans, jeugdtrainer van Roda JC en WDZ lid.
In de cursus wordt aandacht gegeven aan hoe je kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar kunt leren voetballen en plezier te hebben in voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en coaching vorm kan geven.
Concrete onderwerpen die tijdens de cursus aan bod kwamen zijn: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers.
De opleiding bestond uit een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestond uit acht bijeenkomsten bij Roda JC. Het ervaringsdeel bestond uit het coachen van het eigen pupillenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte voerden de cursisten opdrachten uit waarvan de resultaten verzameld werden in het portfolio.
Op de afsluitende avond mochten de jeugdtrainers als proeve van bekwaamheid een training op de velden van Roda JC verzorgen. De training werd gegeven aan spelers van pupillenteams van WDZ.
Proficiat Kim, Bert en Martine met het behalen van het trainersdiploma.

06-06-2019

JEUGDKAMP JUNIOREN 2019, EEN GESLAAGD EVENEMENT

Op 24 mei zijn wij met 32 jeugdleden en 7 leiders vertrokken naar Kinrooi. alwaar intrek werd genomen in jeugdverblijf Woutershof. Een prachtige locatie in een bosrijke omgeving met o.a. een voetbalveldje en een kampvuurplek, waar snel door de jongens hout werd gesprokkeld om het kampvuur metershoog op te stoken.
Het voetvolleybalnet van WDZ werd opgehangen en de ballen gingen snel uit de ballenzak. Gezien het uitstekende weer hebben wij al onze geplande buitenactiviteiten kunnen uitvoeren: zwemmen in en zeilen, kanoën, sub borden en vlotbouw op de Maasplassen. Natuurlijk stonden er ook voetbalactiviteiten op het programma zoals latje trap, voetvolley en voetbalbiljard. Een heuse kienavond stond ook op het programma natuurlijk geïnspireerd door het succes van de kienavonden bij WDZ die ons kamp financieel mede mogelijk maken. Nogmaals dank hiervoor. De voetbalkennis en WDZ weetjes werden bij onze spelers ook getest. Een boeiende quizavond werd net niet gewonnen door de leiders.
Zondag namiddag hebben we samen de start van de Formule 1 gekeken en na een weekend met weinig slaap vertrokken naar WDZ waar wij het super geslaagde weekend hebben afgesloten met friet en zuurvlees.
Een schitterend WDZ weekend zit er helaas op. Geniet van onze foto‘s en filmpjes!

31-05-2019

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

DE WDZ 08 BINDT RKHBS AAN DE ZEGEKAR

Op zaterdagochtend 18 mei speelden de WDZ jonkies van de O8 tegen de leeftijdgenootjes van RKHBS van de Heerlerbaan. Het werd een spannende wedstrijd met de nodige mooie voetbalstaaltjes aan beide kanten. Uiteindelijk gingen de jeugdspelers van de Bocholtzerheide met de overwinning strijken, maar ach, het gaat toch vooral om het spel en niet om de knikkers. De spelvreugde was er aan beide kanten goed van af te zien en daar gaat het toch om. Het was na de wedstrijd nog behoorlijk gezellig in de kantine.

MET DANK VOOR DE PRACHTIGE FOTO'S AAN ROB MOERS.

22-05-2019

VIER TSEZAME AN DUSJ

Op zondag 25 augustus vieren we in de feesttent samen de H. Mis met als thema verbinden. Na deze viering gaan we samen aan tafel voor een uitgebreide lunch, waarbij het thema verbinden zeker nog her en der ter sprake zal komen.
De H. Mis begint om half elf en om twaalf uur begint de lunch en met een goed gevoel en een goed gevulde maag kunnen we dan om twee uur aan de receptie beginnen.
Je kunt je inschrijven voor de lunch met de knop “Inschrijven WDZestig Lunch" in de middelste kolom van de website.
Je kunt ook kaarten (ook voor kinderen) verkrijgen bij:
Bakkerij Dreessen, Wilhelminastraat 27, Bocholtz
Plus Bocholtz, Gasthof 2, Bocholtz
Parochiekantoor, Past. Neujeanstraat 8, Bocholtz (Di, Wo en Do van 9.30 tot 12 uur)
Kantine WDZ, Neerhagerbosweg 5, Bocholtz (Do 20 - 22 uur, Zo van 11 tot 12 uur)
Slagerij Meggie en Loek, Dorpstraat 16, Simpelveld
De Witte Bazar, Dr. Poelsplein 3, Simpelveld
Parochiekantoor, Pastoriestraat 15 Simpelveld (Di, Wo, Do en Vrij van 10 tot 12 uur)

Voor de lunch vragen we een bijdrage van zes euro p.p. Kinderen tot en met twaalf jaar eten gratis mee, wel opgeven s.v.p., want ze hebben een stoel nodig.
We willen graag rond 10 augustus het aantal deelnemers weten om dit aantal door te geven aan de cateraar.
17-05-2019

OPHALEN FESTIVALTICKETS

Alle WDZ leden van 16 jaar en ouder krijgen gratis toegangskaarten voor het feestweekend. Voor de vrijdag, zaterdag en maandag ontvangen ze dan drie (losse) tickets. De WDZ leden die jonger dan 16 jaar zijn ontvangen zelf geen gratis toegangskaarten.
Voor de feestavonden op WDZestig donderdag (openingsavond voor leden) en zondag zijn geen tickets nodig.

De toegangskaarten kunnen door de leden zelf worden opgehaald in de kantine op de volgende tijdstippen:
• Donderdag 16 mei, tussen 21.00 en 22.00 uur
• Vrijdag 17 mei, tussen 21.00 en 22.00 uur
• Zaterdag 18 mei, tussen 10.00 en 13.00 uur

Partners van leden kunnen voor € 15,- toegangskaarten krijgen voor de feestavonden. Of ze nu één, twee of drie avonden komen, in alle gevallen betalen zij € 15,-.
De ouders van jeugdleden onder de zestien jaar mogen, met een maximum van 2, passe-partout kaarten kopen voor 15.00 euro per stuk.

16-05-2019

WEDSTRIJDEN VAN DE WEEK

WDZ O11 SLAAT ZIJN SLAG
Op zaterdag 4 mei ontving de WDZ O11 de leeftijdgenootjes van Haslou uit Elsloo. Na een spannende en op en neer gaande wedstrijd trokken de WDZ jonkies uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind.
Nicolle Ortmans maakte er een mooie fotoreportage van, waarvoor dank.POORT VAN MERGELLAND DERBY EINDIGT ONBESLIST
Op zondag 5 mei streden de vrouwen van WDZ en de SV Simpelveld/Sportclub '25 combinatie om de eer. Na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd stond uiteindelijk 1-1 op het scorebord.
Esmée Muijrers scoorde in de eerste helft de 1-0 voor de thuisploeg en vlak voor tijd zette Rianne van Wersch beide teams weer op gelijke voet.
Een mooie wedstrijd, een ware reclame voor het vrouwenvoetbal in onze gemeente.

06-05-2019

FRITES ZUURVLEES DAG

Op zondag 26 mei organiseert de WDZ wandelclub de jaarlijkse frites zuurvlees dag. Tussen 12 en 5 kan gegeten worden. Alle teams zijn welkom, jong en oud! Wel s.v.p. het team aanmelden vóór maandag 20 mei en doorgeven hoe laat en met hoeveel personen jullie willen eten.
Aanmelden bij: activiteiten@vvwdz.nl.
Ook supporters kunnen een vorkje meepikken. Het eten is gratis, een vrijwillige bijdrage aan de kas van het uitstapje van het vrouwenteam is welkom!

29-04-2019

PAASHAAS KOMT OP BEZOEK

Op Paaszaterdag bezocht de paashaas het Sportpark Neerhagerbos om met de jongste jeugd van WDZ naar paaseieren te zoeken, eieren die hij kort tevoren in zijn grote haast verloren had. Met de bambini zocht hij op het terras naar gekleurde eieren en met de overige kinderen voerde hij een zoektocht over de speelvelden uit.
Toen alle eieren weer terug in de mand waren, zochten de 40 speurneuzen de kantine op, waar een drankje en paasbrood al klaar stonden. Voor alle kinderen had de haas nog een lekkere versnapering in een papieren zak in petto. Een leuke ochtend voor de kleintjes, maar ook voor ouders, grootouders en broertjes en zusjes.
Dank aan de organisatoren en sponsors van deze dag.

27-04-2019

HET WAS GEWELDIG!

Op de kop af 97 kieners mocht de WDZ kiencommissie verwelkomen op de tweede kienavond voor de jeugdkampen. Tot in het laatste hoekje was de kantine gevuld. Spanning en gezelligheid gingen hand in hand. In de pauze weer de lekkere cake bij de koffie of thee. Dankzij gulle sponsoring waren er mooie prijzen te vergeven in de zeven rondes voor en zeven na de pauze.
Dank aan de organisatoren, dank aan de sponsors en heel veel dank aan de kieners, die onze jeugdkampen op een prachtige manier ondersteunen.


16-04-2019

DE PAASHAAS KOMT BIJ WDZ

Zaterdagochtend 20 april a.s. komt de Paashaas een bezoek brengen aan de jongste leden van de Jeugdafdeling. De Paashaas verstopt de eieren altijd zo goed, dat hij de hulp van alle jongens en meisjes van de Bambini, O7, O8 en O9 goed kan gebruiken! Natuurlijk wordt het harde zoeken ook beloond met een heerlijke traktatie! Ook voor alle ouders, opa's, oma's, familie en vrienden is er heerlijk paasbrood en koffie of thee in de kantine te verkrijgen.
Aanvang: 10.30 uur
Einde: 12.00 uur

Kom jij ook mee zoeken? Meld je nog snel aan bij je leid(st)er en tot zaterdag!

16-04-2019

WDZ KIENEN, WE ZIJN ER WEER KLAAR VOOR

Dinsdag 16 april
19.30 uur
WDZ kantine

We gaan weer kienen voor onze jeugdkampen. De WDZ roadies hebben alvast alles klaargezet voor een spannende en gezellige kienavond. Jong en oud kan meedoen. We hebben ook nu mooie prijzen.
Om 18.30 uur openen we de poorten, zodat we mooi op tijd om half acht kunnen beginnen. Kom op tijd, want de zaal loopt heel snel vol.

15-04-2019

WDZ O19 - ROOD GROEN LVC O19 3 - 4

In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Het sensationele scoreverloop was ook broodnodig om de supporters warm te houden, want het was echt sneeuw koud.
De gasten kwamen op een 1-0 voorsprong, WDZ scoorde de gelijkmaker. Het werd 1-2, 2-2, 2-3 en weer gelijk, 3-3. Een gelijkspel leek de uitkomst van de wedstrijd, maar vlak voor tijd scoorden de mannen uit Lemiers nog een keer en namen de drie punten mee naar huis.

14-04-2019

CLASH IN DERBY OP DE BOCHOLTZERHEIDE

De WDZ O19 ontmoet zaterdag op het sportpark Neerhagerbos in een rasechte derby de mannen van Rood Groen LVC '01 uit Lemiers, dat van de vier wedstrijden in de voorjaarsreeks er drie gewonnen heeft en eentje gelijk heeft gespeeld. WDZ heeft inmiddels zes wedstrijden achter de rug met vier overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag als resultaat. Gezien de stand op de ranglijst belooft het een spannende pot te worden. Supporters zijn van harte welkom om drie uur.
09-04-2019

VOLLE BAK JEUGDVOETBAL

Een prachtige voorjaarsdag en een overvol programma met jeugdvoetbal op zaterdag 30 maart op het sportpark Neerhagerbos. Om half tien begonnen de O7 en O8 al, Om drie uur begon de laatste wedstrijd, de O19 tegen Kerkrade-W. In de tussenliggende tijd speelden ook nog de O11, O13 1 en 2, de O15 en de O17. Mede ook door het weer was de belangsteling langs de kant behoorlijk groot. Een prachtige reclame voor ons jeugdvoetbal, waarbij Nicolle Ortmans de verrichtingen van de O7 en de O15 op de gevoelige plaat heeft vastgelegd, waarvoor onze grote dank. En Rob Moers fotografeerde de verrichtingen van de jeugdspelertjes van de O8, waarvoorvoor natuurlijk evengrote dank.
Van de foto's krijgen we eeen mooie indruk van het grote voetbalplezier van de kinderen, een genoegen om naar te kijken en om aan te moedigen.

WDZ O7 - SV Geuldal O7


WDZ O8 - Groene Ster O8


WDZ O15 - Walram O15
31-03-2019

WDZ O10 DELFT HET ONDERSPIT EN WDZ O13-2 OP BEZOEK BIJ GROENE STER O13-3

Op zaterdag 23 maart speelde de WDZ O10 thuis tegen de O10 van UOW uit Landgraaf. Ondanks alle inspanningen werd het een afgetekende nederlaag, maar het plezier in het voetbal was er niet minder om.
Op dezelfde dag gingen de jonkies van WDZ O13 op bezoek bij Groene Ster. Ze deden stinkend hun best, maar helaas moesten ze buigen voor een sterkere tegenstander.
Met dank aan Nicolle Ortmans voor de prachtige foto's.


27-03-2019

JEUGDKAMP JUNIOREN

Weekendactiviteit voor de leeftijdscategorie O15, O17 en O19 op 24, 25 en 26 mei 2019.
  • Accommodatie “Hopper jeugdverblijf Woutershof" te Kinrooi.
  • Informatie op: www.hopper.be/nl/jeugdverblijf/woutershof.
  • Heenreis per auto vrijdag 24 mei laat in de middag/avond en terugreis zondag circa 17.00 uur.
  • We verblijven in gebouw met slaapgelegenheid, wasgelegenheid en keuken.
  • Wij gaan de maaltijden zelf verzorgen.
  • Veelzijdige activiteiten als sport, spel, survival, avonturen enz.
  • De bijdrage per speler bedraagt € 32,50 Wij vragen jullie bij de inschrijving reeds een minimaal bedrag van € 15,- te voldoen. De bijdrage is relatief laag omdat WDZ een deel van de kosten voor haar rekening neemt, wij extra sponsoren hebben gevonden én door initiatieven bij WDZ-leden die onze jeugd een warm hart toedragen. Zo worden er kienavonden georganiseerd waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan deze jeugdactiviteit en het jeugdkamp voor de pupillen. Uiteraard gaan wij uit van een hoge opkomst vanuit de ouders!
  • Na de inschrijving komen er bijeenkomsten met nadere informatie.
  • Deelnameformulier inclusief € 15,- vóór 1 april 2019 inleveren bij één van de jeugdleiders.
John Bindels, Jeugdcommissie WDZ


19-03-2019

CHÈVREMONT O13-1 – WDZ O13-1 2-2

Op zaterdag 9 maart speelde de O13 in Kerkrade tegen de O13 van Chèvremont. Onder moeilijke weersomstandigheden met flink wat wind werd het op het kunstgras van de vv Chèvremont een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Beide teams wisten van de kansen er twee te benutten en zo verscheen 2-2 uiteindelijk als uitslag op het scorebord.12-03-2019

SJELLEBOOMKLOEP IN OPTOCHT BOCHOLTZ EN LEMIERS

Met ruim 200 deelnemers trok de WDZ Sjelleboomkloep als een bijzonder kleurrijk gezelschap mee in de optocht in Bocholtz. Al vanaf 10.00 uur ‘s ochtends was het een drukte van jewelste om alle personen netjes te schminken.
We hebben wat foto‘s geschoten van de voorbereidingen en er is natuurlijk een fraaie groepsfoto gemaakt. Omdat de fotografen meegingen in de optocht, hebben we van de optocht zelf geen foto‘s.
Heb je mooie foto‘s, stuur ze dan in originele grootte naar pr@vvwdz.nl. Je kunt ze verzenden met behulp van WeTransfer, maar je kunt ze ook op een USB stick zetten en deze naar Huub Schepers, Baneheiderweg 5 brengen. We zullen ze toevoegen aan de fotoreportage.

04-03-2019

CARNAVALSMIDDAG VOOR DE JEUGD

Op zaterdagmiddag presenteerden Danny van Gelder en Tom Koekelkoren een knallend carnavalsfeest voor de jeugd. De WDZ Narrentempel was bijzonder goed gevuld met kinderen en familieleden.
De ene act nog mooier en vrolijker dan de andere voerden de jeugdteams op. Tussendoor zorgde DJ Eric voor de nodige carnavalsstemming. De BVV Kalk an de Bóks K.E. was geruime tijd van de middag aanwezig. Natuurlijk was ons kersvers prinsenpaar Prinses Kyra I en Prins Lars I er ook bij.
Danny kroop in de rol van Fabrizio met vanzelfsprekend Roetewisser en Tom in de rol van Snollebollekes met het bekende Links Rechts.
Een van de hoogtepunten vormde de presentatie van onze mascotte ´t Juupje in de voor het WDZestig feest vernieuwde outfit.
Een super gezellige middag voor jong en oud.

03-03-2019

KIENEN VOOR DE JEUGD

We gaan weer kienen voor onze jeugdspelertjes. We willen graag de kampen voor de pupillen en de junioren een financieel steuntje in de rug geven. Verder ondersteunen we ook van harte de allerjongsten, de bambini.
Noteer alvast de data in je agenda. Een feest voor jong en oud. Ook dit jaar weer heel leuke prijzen, welwillend ter beschikking gesteld door een groot aantal sponsors.
Enne… de cake in de pauze ontbreekt vanzelfsprekend niet.

We beginnen al die avonden stipt om 19:30 uur!

De kiencommissie.

08-02-2019

CARNAVALSMIDDAG VOOR DE JEUGD

Op zaterdag 2 maart barst het Carnavalsfeest voor de jeugd los in de WDZ narrentempel. Het feest begint om 14.11 uur. Alle WDZ leden met papa‘s en mama‘s, oma‘s en opa‘s, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom
Inloop vanaf 13.00 uur, in de kantine staat voor iedereen een poefel klaar.
D‘r Road va Veer heeft een mooi programma in elkaar gedraaid. De middag wordt gevuld met optredens van de jeugdteams en er komt een heel speciale gast, de mystery guest. En misschien komt wel …. Fabrizio! Het programma wordt gepresenteerd door Danny van Gelder en Tom Koekelkoren.
Natuurlijk is de WDZ prins er ook. De BVV Kalk an de Bóks K.E. komt met Prins Sven I, Prinses Ninthe en Keiridder Pascal Andriolo. Het Dansmarieche is mee van de partij. En als het even meezit is de CV de Grensschiebere met in hun midden Prinses Katharina I en Hofnar Chantal ook op het feest.
Geef je als jeugdteam op om op te treden bij Nancy Degens-Theissen, mailadres: nancy.degens@hotmail.com. Graag opgeven vóór zondag 24 februari.
D‘r Road va Veer.

03-02-2019

VOORRONDE LIMBURGS KAMPIOENSCHAP LATJE TRAP BIJ WDZ

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies voor de tweede maal het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Het kampioenschap bestaat dit jaar uit een vijftal voorronden en één finaleronde, die wordt afgewerkt in het VVV stadion de Koel.

Het toernooi is voor alle leeftijden toegankelijk en gaat van start met vijf voorronden verspreid door de provincie. Hierbij dienen de deelnemers het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden.
De voorronde bij WDZ vindt plaats op:


Zaterdag 15 juni 2019 14.00 uur

De vijf beste deelnemers per voorronde veroveren een plek in de finaleronde, maar iedere voorronde kent daarnaast ook een individuele winnaar.
Voor meer informatie over het LK Latje Trap en Inschrijven: L1.nl/latjetrap.


29-01-2019

JUBILEUMLOTERIJ WDZESTIG

De verkoop van de loten van de WDZestig jubileumloterij is in volle gang. De loterij wordt gehouden in het kader van het zestigjarig jubileum dat voetbalvereniging WDZ dit jaar viert. Dit jubileum wordt van 22 tot en met 26 augustus groots gevierd met een bomvol feestweekend genaamd WDZestig. Voor die tijd kan het voor u echter ook al feest zijn dankzij de jubileumloterij! In totaal zijn er bijna vijftig prijzen te winnen, met als absoluut klapstuk de waanzinnige hoofdprijs van 7.500 euro! De kansspelbelasting betaalt WDZ, dus u krijgt daadwerkelijk 7.500 euro! Maar ook de andere prijzen zijn niet mis. Dit zijn namelijk onder meer een luxe tuinset ter waarde van 2.000 euro van Spork Tuinmeubelen, een vliegvakantiebon van 1.000 euro van Slangen Reizen en een waardebon van 1.000 euro van Jef Abels Bikes. Een groot aantal van de prijzen wordt al uitgereikt in drie trekkingen in de aanloop naar het jubileumfeest. De eerste trekking is al op vrijdag 17 mei, dus hoe eerder u een lot koopt hoe groter de kans op een prijs. De vierde en laatste trekking met de hoofdprijzen volgt tijdens het feestweekend. In totaal worden er 1.500 loten verkocht. Een lot kost 25 euro en zal te koop zijn bij de WDZ-leden en via de website www.wdzestig.nl. De opbrengst van de jubileumloterij wordt geïnvesteerd in de jeugdafdeling en in duurzame LED-verlichting voor de accommodatie. Dus koop een jubileumlot en misschien wint u in augustus 7.500 euro! Volg WDZestig op Facebook en Instagram voor de te winnen prijzen, hoe u loten kunt bemachtigen en om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom het WDZestig feestweekend!
#WDZestig.

Bezoek WDZestig.nl
24-01-2019

WDZ SPEURTOCHT

Op zaterdag 16 februari gaan de WDZ speurneuzen weer op pad. Dit jaar is gekozen voor een dropping. Vanaf 19.00 uur worden de groepen per busje naar de startplek gebracht. Die is natuurlijk geheim. De deelnemers gaan vervolgens via allerlei wegen en paden op weg naar het WDZ clubhuis. Tussen 22.30 en 23.30 uur worden de groepen terug verwacht. De route afstand is ongeveer 6,5 kilometer. Onderweg is er een pauzeplek met een hapje en een drankje.
Inschrijven kan per groep of alleen tot maandag 11 februari per mail aan activiteiten@vvwdz.nl. Vermeld bij aanmelding de namen van de groepsleden, het mailadres van de contactpersoon en het mobiele telefoonnummer (dit voor bereikbaarheid onderweg).
Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro p.p. en kan voor vertrek in de kantine voldaan worden.
Denk aan goed schoeisel en een zaklamp.
22-01-2019

WDZ IN OPTOCHT

Alaaf WDZ-carnavalisten en alsnog de beste wensen voor het WDZestig jaar 2019!
Zoals jullie wellicht al weten, we gaan Carnavalsmaandag 4 maart a.s met “d‘r Sjelleboomkloep va WDZ" mee met de optocht in Bocholtz; het thema dit jaar is WDZestig; we hebben een fantastische groep van tot heden 135 personen. Maar we willen meer, we streven naar een groep van 150 deelnemers.
Twijfel niet langer, maar geef je op, het wordt beslist een onvergetelijke gebeurtenis.
Aanmelden kan uiterlijk tot 15 januari 2019. Meelopen kost slechts € 15,- per volwassene en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar. Je krijgt een kleurrijk pak in de WDZestig kleuren, drinken, hapjes, muziek en een onvergetelijke optocht! (Na carnaval lever je het pak weer in).
Aanmelden kan persoonlijk bij Jacqueline Lipperts, maar ook via e-mail h.lipperts@home.nl of door te bellen met 06-300 60 540.
Het is van belang dat het pak en de kroon gepast worden zodat we voor iedereen de juiste maten kunnen bestellen c.q. maken. Om een en ander goed te laten verlopen, vinden er in de WDZ-kantine 2 pas-momenten plaats en wel op:
Donderdag 24 januari a.s. van 20-22.30 uur en Zaterdag 26 januari a.s. van 10-13 uur.
Vier Tsezame! WDZestig keer alaaf!
04-01-2019

DANK AAN WDZ VRIJWILLIGERS


Dag in, dag uit zijn ze er, onze vrijwilligers. Het lijkt vanzelfsprekend, dat alles geregeld is in onze voetbalclu, maar zo vanzelfsprekend is dat heus niet. Vele handen zorgen er voor dat we onze hobby kunnen uitoefenen en dat doen ze allemaal op vrijwillige basis, zonder dat hiervoor vergoeding tegenover staat.
Dank hiervoor aan de grote groep vrouwen en mannen die dit voor ons voor elkaar krijgen.
10-12-2018

SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ WDZ

Op zaterdagmiddag 24 november zaten de allerjongsten van WDZ met mama‘s en papa‘s, oma‘s en opa‘s klaar om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen. Rond half twee kwam de Sint met veel gedruis en pepernoten binnen, terwijl de kinderen uit volle borst “Sinterklaas kom maar binnen…" zongen.
De goedheilig man nam plaats in de grote zetel en riep de kleintjes in groepjes bij zich, van alle kinderen wist hij wel wat te vertellen en de kinderen zongen een mooi liedje. Voor elk kind hadden de Sint en de Pieten een mooi cadeautje.
Iedereen ging op de foto en voor elk kind was er nog een bakje met snoepgoed. Onder een mooi afscheidslied vertrokken Sinterklaas en de Pieten naar een ander kinderfeest en mochten de WDZ jonkies voldaan huiswaarts keren.
Een prachtige middag waarvoor dank aan de organisatoren. Dank voor de foto‘s aan Daniëlle Slangen.

25-11-2018

WDZESTIG IN CARNAVALSOPTOCHT

Meld je aan!
2019 is een belangrijk jaar voor WDZ. Van 22 t/m 26 augustus vieren we ons zestigjarig jubileum onder de naam WDZestig. Dit pakken we groots aan, met een bomvol programma in een vernieuwend concept. We hopen dat heel Bocholtz tijdens dit weekend samen WDZestig viert. Maar dat is niet vanzelfsprekend. We kunnen alle leden dan ook goed gebruiken bij de promotie van WDZestig.
Een belangrijk moment om ons als WDZ te presenteren aan het dorp is tijden de carnavalsoptocht op maandag 4 maart 2019. WDZ staat voor plezier, gezelligheid en saamhorigheid. Dat zullen we uitstralen door met een grote, kleurrijke, sfeervolle groep mee te lopen! We hopen stiekem dat we onze saamhorigheid laten zien door de grootste WDZ-groep ooit te vormen! Want met z‘n allen bepalen we het succes van WDZestig. En zo zorgen we er voor dat heel Bocholtz van WDZestig afweet en dat het een feest wordt dat niemand wil missen!
Het thema van WDZestig is ‘Vier Tsezame‘ en daarom roepen we iedereen op om mee te lopen. Jeugd, senioren, veteranen, veterinnen, supporters, oud-leden, sponsoren, maar ook broertjes, zusjes, kinderen, kleinkinderen, vaders, moeders, opa‘s, oma‘s, neefjes, nichtjes.. afijn jullie snappen het: iedereen is welkom! Het mooiste is natuurlijk als je je meteen met je hele team of vriendengroep aanmeldt!
Aanmelden kan uiterlijk tot 15 januari 2019. Meelopen kost slechts € 15,- per volwassene en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar. Je krijgt een kleurrijk pak in de WDZestig kleuren, drinken, hapjes, muziek en een onvergetelijke optocht! (Na carnaval lever je het pak weer in).
Aanmelden kan persoonlijk bij Jacqueline Lipperts, maar ook via e-mail h.lipperts@home.nl of door te bellen met 06-300 60 540.
Vier Tsezame! WDZestig keer alaaf!


18-11-2018

WDZ O13-2 BEHAALT KLINKENDE OVERWINNING

Op de stralende zaterdag van 13 oktober speelde de O13-2 een prachtige wedstrijd. Met groot enthousiasme en een grote inzet werd de tegenstander vv Schaesberg O13-2 op de eigen helft vastgepind wat ook tot de nodige doelpunten leidde. ook al waren de tegenstanders soms van wat groter formaat, de WDZ spelers wisten van geen wijken. Met 9-2 mocht WDZ de kantine opzoeken, waar het feestje nog even werd voortgezet.

Proficiat en dank aan Nicolle Ortmans voor de prachtige foto's.16-10-2018

WEDSTRIJDEN ONDER ZOMERSE OMSTANDIGHEDEN

Op zaterdag speelde de O10 onder een strak blauwe hemel een prima partij tegen de leeftijdgenootjes van RKTSV uit Terwinselen. Het spel van beide enthousiaste teams golfde op en neer en er werd vrolijk op los gescoord. De overwinning ging uiteindelijk naar de gasten, maar het voetbalplezier was er niets minder om.
Het tweede elftal speelde op zondag tegen de reserves van RVU. Al na vijf minuten kwam WDZ op voorsprong, maar nog voor de rust wist de thuisploeg twee keer te scoren. Na rust nam WDZ het initiatief weer in handen, maar verder dan een schot tegen de paal kwam men niet. Na 20 minuten werd de wedstrijd gestaakt, omdat de scheidsrechter onwel werd. De resterende 25 minuten worden later uitgespeeld.
Dank voor de foto's aan Nicolle Ortmans en Wim Lauvenberg.15-10-2018

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats en wel van 6 tot en met 14 oktober 2018. Een week waarbij de waardering voor de arbiter centraal staat.
Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!
In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zo veel mogelijk de scheidsrechters in het zonnetje zetten. Ons verzoek aan iedereen is om ervoor te zorgen dat spelers, staf, supporters en andere aanwezigen voor de wedstrijd applaudisseren voor de scheidsrechter.

05-10-2018

ONDERSCHEIDING VOOR JOS BRANDS

Op zaterdag 29 september ontving ons lid Jos Brands van de Bócheser Vasteloavends Verein Kalk an de Bóks K.E. de onderscheiding “Mit Hatz en Ziel vuur Bóches". In zijn 45 jarig lidmaatschap heeft Jos een enorme staat van dienst opgebouwd. Of het nu het voetbalgebeuren betreft, de nevenactiviteiten of activiteiten op ons complex, altijd staat Jos klaar om de helpende hand toe te steken. Een beresterke steunpilaar voor WDZ en dat geldt voor de hele familie Brands. Op deze mensen zijn we trots en blij dat we ze als vrienden in ons midden mogen hebben.
Jos, namens de hele WDZ familie van harte gefeliciteerd met deze dik verdiende onderscheiding.

29-09-2018

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Op vrijdag 28 september vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. We beginnen om 20.00 uur in ons clubgebouw.
We nodigen alle leden uit om deze vergadering bij te wonen, dus ook jeugdleden zijn welkom, weliswaar onder de zestien jaar in gezelschap van een wettelijke vertegenwoordiger. Ook ouders van jeugdleden zijn van harte welkom.
We kijken met de vertegenwoordigers van de commissies terug op een veelbewogen jaar en we kijken vooruit op ons jubileumjaar. Vanzelfsprekend komt de penningmeester van onze vereniging aan het woord, maar ook de penningmeester van het feestcomité.
Kortom veel en goed nieuws, het loont zeker de moeite om de vergadering bij te wonen.
18-09-2018

OPENING SEIZOEN EN KICK-OFF JUBILEUMJAAR

Op vrijdag 24 augustus heeft WDZ de officiële aftrap verricht van het nieuwe seizoen en ook meteen van het jubileumjaar dat leidt naar het feest van het zestig jarig jubileum in augustus 2019. Op ludieke wijze werd al voetballend begonnen. De technische staf maakte mixteams bestaande uit voetballers en vrijwilligers zonder onderscheid tussen vrouw en man. Veel spanning, maar bovenal veel voetbalplezier.
Om negen uur begon het officiële deel van de avond, de opening van het jubileumjaar. Danny van Gelder leidde de opening op speelse en humoristische wijze. Hij voelde de voorzitters van de vereniging en het feestcomité en van de diverse commissies uitgebreid aan de tand over hun kijk op hetgeen het komend jubileumjaar allemaal gaat brengen. Het jubileumjaar werd officieel ingeluid met de onthulling van het feestlogo: “Vier tsezame WDZestig"
En toen mocht gefeest worden onder de klanken van de band Easy met prachtige nostalgische muziek en DJ Nico. En dat feesten deden de vele aanwezigen uitgebreid op een prachtig aangekleed festival terrein waarbij natuurlijk ook de foodtruck niet ontbrak.

25-08-2018

KICK OFF JEUGDAFDELING

Aan jeugdspelers en ouders,
Ondanks dat er niet gevoetbald wordt, is de zomer toch altijd een spannende tijd binnen onze voetbalvereniging. De velden moeten vertroeteld worden in de hete zomerzon en zeker dit jaar hadden de mannen daar de handen vol aan.
Voor de teams, trainingen en wedstrijden moet uiteraard ook veel voorbereid worden maar doordat vrijwel iedereen geniet van zijn of haar vakantie is het niet altijd eenvoudig om de juiste mensen te pakken te krijgen. We zijn druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten zodat we volgende week lekker van start kunnen! Meer informatie over bijvoorbeeld trainingstijden volgt in de komende dagen.
Zaterdag beginnen we traditioneel het seizoen met onze Kick Off. Die is vooral bedoeld om te checken of iedereen nog weet waar het voetbalveld ligt en (hernieuwd) kennis te maken met teamgenoten en trainers. We doen dat met een compact programma waarin alle teams een uurtje aan de slag kunnen. Het schema daarvoor is als volgt:
• Van 10:00 tot 11:00 uur: O07 t/m O11
• Van 11:00 tot 12:00 uur: O13 t/m O17
De bambini en de O19 starten op hun eigen moment en worden/zijn daarover geïnformeerd door de eigen trainers.
Zorg dat je aanstaande zaterdag op tijd aanwezig bent en dan gaan we er vanaf die zaterdag samen een geweldig seizoen van maken!
Jeugdcommissie WDZ
15-08-2018

TRAININGEN GAAN BEGINNEN

Het gesloten seizoen van de velden loopt zo langzamerhand ten einde. Begin augustus kunnen we weer op het groene gras terecht. En dat het gras zo mooi groen is, is te danken aan de enorme inzet van een groepje vrijwilligers, die van 's morgens heel vroeg tot 's avonds heel laat onze velden beregend hebben, hoed af voor deze mensen.
We kunnen dus weer beginnen met het dringende verzoek de doelgebieden voorlopig te ontzien.
De trainingsaanvang van diverse teams voor zover deze zijn doorgegeven aan PR.
Vrouwen zondag 5 aug. 09.00 uur
Lagere teams donderdag 9 aug. 20.00 uur
Selectie zondag 12 aug. 12.00 uur
Veterinnen vrijdag 17 aug. 20.00 uur
O19 t/m O7 zaterdag 18 aug. 09.30 uur
30-07-2018

LANDELIJKE FINALE E-TALENTS CUP

Door het winnen van de WDZ OPEN E-talents cup hadden Tum Speck, Kay Ritt, Stijn Janssen en Tom Windmüller zich geplaatst voor de landelijke finale die op 7 juni plaatsvond in de jaarbeurs in Utrecht.
Onze jongens reisden met hun begeleiding vol goede moed af naar Utrecht om de WDZ belangen te verdedigen. Na enkele spannende wedstrijden werden onze jongens helaas al in de poulefase uitgeschakeld. Ondanks deze sportieve domper werd deze dag een onvergetelijke ervaring.
Het bezoek aan het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival was geweldig. Duizenden kinderen ontmoetten hun voetbalhelden, leerden de vetste tricks, speelden wedstrijdjes tegen elkaar, deden meer dan 30 fun games en hebben online gegamed.
Kinderen en hun ouders genoten van het uitgebreide voetbalprogramma. Op het hoofdpodium, wat verzorgd werd door Hélène Hendriks en Hans Kraay jr, konden kinderen vragen stellen aan hun idolen, waaronder Frank en Ronald de Boer, Nathan Rutjes, Urby Emanuelson, Mark van der Maarel, bekende vrouwelijke voetbalsters en voetballende YouTubers. Ze kregen vervolgens de kans om, in de daarvoor ingerichte meet & greet-ruimte, op de foto te gaan met hun helden. Daarnaast vond er ook een speciale dance battle plaats tussen de verschillende clubmascottes uit de Eredivisie, toonden edivisie-spelers hun gameskills en konden voetballiefhebbers het opnemen tegen Jean Doest (wereldkampioen pannavoetbal) tijdens het Elite Panna Tournament.
Na een fantastische dag vertrokken we dan ook pas laat in de middag weer richting thuis.
Ze weten nu ook in Utrecht wat WDZ betekent. Missie gelukt...
Het E-Talents Cup Team


13-07-2018

VOETGOLFEN VOOR O15-2

Het seizoen is weer ten einde en bij dat einde hoort natuurlijk een mooie jaarafsluiting. De leiders hadden dit jaar eens voor een heel andere tak van sport gekozen en wel golfen. Maar dan geen gewoon golfen, maar “voetgolfen" en wel op een schitterende locatie naast de molen op de Vrouwenheide.
Samen de wei in en ja hoor, met koeien en ook nog een stier, die de spelers de hele tijd goed in het oog hebben gehouden. Negen holes moesten al voetballend afgelegd worden, met alle "ongemakken" van dien, van koeienvlaai tot prikkeldraad en schrikdraad.
Het lukte allemaal wonderwel en dat leverde toch een paar uurtjes met veel plezier op.
Rest ons nog om alle spelers en ouders te bedanken voor het welslagen van het afgelopen seizoen.
Ron Schmets en Harrie Degens

03-07-2018

UITSTAPJE WDZ O13

We hebben het kampioenschap uitgebreid gevierd. Om het seizoen nu op een mooie manier af te sluiten maakten we op zaterdag 30 juni met de hele O13 een uitstapje.
Al vroeg in de morgen gingen we op pad naar gene zijde, zoals ze dat zo mooi in Vijlen zeggen en ze bedoelen daarmee aan de andere kant van het Vijlener bos. Om 11 uur begonnen we aan boerengolf bij “Paradijsvogels" in Cottessen. Boerengolf is geen gewoon golf, maar de golfclub is een bezemsteel met daaraan een klomp bevestigd. Het speelveld strekt zich uit over drie grote weilanden, waarin de schapen grazen. De leiders deelden de teams in en de meute trok de wei in. Ondanks de hitte was het wel goed te doen tussen de bomen.
Toen alle ballen in de holes waren geslagen en de teams weer binnen waren, kon de groep zich opmaken voor de tocht naar Happy Italy.
Hier mochten de kids zelf de pizza‘s beleggen, deze gingen in de oven en even later was het smullen geblazen. Als toetje kregen de kinderen een pizza Nutella.
We mogen terugkijken op een geslaagd team uitje met de O13. Dit hadden spelers en leiders wel verdiend na het mooie seizoen en het kampioenschap!

02-07-2018

JEUGDKAMP WDZ JUNIOREN

De O15, O17 en O19 heeft het seizoen afgesloten met een bijzonder geslaagd kamp in Overpelt. De weergoden waren de deelnemers goed gezind, het was een mooi weekend waarbij alle activiteiten buiten hebben kunnen plaatsvinden.
Op de prachtige locatie “De Winner" in Overpelt maakten sport en spel het grootste deel van de dag uit. In de avond ging het kampvuur aan waar het tot diep in de nacht gezelligheid troef was. Voetvolleybal, voetbalgolf, voetbal Quiz, BBQ dat alles werd gedaan. Het hoogtepunt vormde het bezoek aan de Paint Ball arena in het naburige Leopoldsburg, waar circa 400 kogels per persoon op elkaar werden afgevuurd. De inhoud van een paintball balletje is gelatine. Het is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor mens en milieu, al waren een aantal blauwe plekken onvermijdelijk.
Een speciaal woord van dank aan alle Kieners tijdens de kienavonden in de WDZ kantine. Mede door de bijdrage die wij van de kiencommissie hebben mogen ontvangen kijkt de jeugd terug op een geweldig geslaagd evenement.

29-06-2018

AFSLUITING O7

Zaterdag 16 juni werd het seizoen 2017-2018 door de O7 afgesloten. Rond de klok van 11.00u was het verzamelen bij WDZ, voor de gelegenheid hadden de leiders de hulp ingeroepen van een aantal ouders. Gestart werd met een “stevige" wandeling, onder een stralend zonnetje ging het door de velden naar de natuurspeeltuin in Bocholtz. Onderweg werd regelmatig gestopt om de groep weer bij elkaar te laten komen, zo aan het einde van het seizoen bleken er aanzienlijke verschillen in conditie en wandeltempo.
In de speeltuin hadden enkele mama‘s al alles in gereedheid gebracht voor een heuse picknick. Genoeg dekens voor iedereen om op neer te ploffen, en natuurlijk eten en drinken. Maar toen de wandelclub van de O7 in de speeltuin was gearriveerd, waren het vooral de leiders en ouders die neerploften… de kids gingen meteen schommelen en roetsjen. Kijk verder onder Lees meer.

18-06-2018

WDZ FELICITEERT ALLE GESLAAGDEN

Hard gewerkt en nu je doel bereikt, het diploma is binnen en dat verdient een dikke pluim. Het was natuurlijk spannend, maar op woensdagmiddag kwam dan toch het verlossende bericht: geslaagd! En dat betekende toch een fikse sprong in de lucht en heel terecht. Namens alle leden en supporters feliciteren we de geslaagden en wensen hen veel succes in een toekomstige carrière.
Maar daar nog even niet aan denken, het is nu tijd om goed te feesten en we wensen jullie allemaal veel plezier op de examenfuiven.

Boe is dat feestje...?


14-06-2018

WDZ SEIZOENSAFSLUITING 2018

Op zaterdag 2 juni sloot WDZ het seizoen af met een spellenmiddag en –avond voor jong en oud. Spellen waarbij het inzicht, behendigheid en doorzettingsvermogen van de deelnemers zwaar op de proef werd gesteld. Met een
enorme inzet en veel plezier vervulden de spelers alle opdrachten met wat meer of wat minder succes, maar niemand maalde erom, het plezier stond voorop.
Tussendoor kon de inwendige mens versterkt worden met lekkere hapjes van de barbecue.
Nicolle Ortmans en Wim Lauvenberg hebben het hele gebeuren in prachtige foto‘s vastgelegd. Lees verder onder “Lees meer".

06-06-2018

WDZ O13 KAMPIOEN

Op maandag 4 juni speelde de O13-1 hun laatste wedstrijd van de competitie tegen VV Chèvremont. Samen met SVN stond de O13-1, gelijk in verliespunten, bovenaan in de ranglijst. Om kampioen te worden moesten ze winnen. Ze zouden gelijk komen met een veel beter doelsaldo. Dus er hing wat spanning in de lucht!
Met bijna de gehele O13 categorie vertrokken we richting Kerkrade, waar wij de punten moesten pakken. De eerste 10 minuten van de wedstrijd kon je zien, dat er in de ploeg wat gezonde spanning hing en daardoor liep het in het begin van de wedstrijd moeizaam. Maar al gauw kwam de 0-1 voorsprong en voor het rustsignaal stond de stand al op 0-5 na geweldig samenspel en hard werken.
In de tweede helft kregen wij het even moeilijk en kwam de eerste tegengoal. Maar gelukkig herpakte WDZ zich en kregen ze weer veel kansen. Met 1-10 sloten ze de wedstrijd af.
Na de wedstrijd werd er ter plekke al gefeest met champagne en confetti. De trainers Rob, Lars, Patrick, Job en Nancy kregen een waterdoop op het veld. Het was prachtig om te zien dat er zoveel ouders, kinderen en supporters mee waren afgereisd naar Kerkrade! Geweldig!
In de kantine hebben de kids en ouders nog een uurtje doorgefeest. De ouders hebben gezorgd voor een hapje en een leuke traktatie voor de kinderen. Op de planning staat nog een toernooi en een gezellige afsluiting op 30 Juni.Film met dank aan Nicolle Ortmans.
06-06-2018

WDZ O10 KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag 2 juni stond voor WDZ O10 de laatste wedstrijd van de competitie op het programma: De kraker tegen Schinveld met als inzet het kampioenschap. Vanaf het begin van de wedstrijd lieten de spelers van de O10 zien wat ze het hele seizoen al hebben laten zien: goed samenspel, hard werken en mooie individuele acties. Van spanningen of zenuwen was bij de spelers niks te bespeuren (maar bij de trainers wel!). Bij rust stond WDZ met 5-0 voor.
De tweede helft werd "het klusje" geklaard door de wedstrijd met een 7-2 overwinning af te sluiten. De kinderchampagne werd ontkurkt, de partypoppers werden de lucht in geschoten en de trainers werden met kleren en al onder de douche gezet. Een schitterend kampioensfeest als afsluiting van een geweldig seizoen. Los van het kampioenschap hebben wij als trainers vooral genoten van de ontwikkeling van ieder kind op dit team. Schitterend om te zien hoe ze zich als individuele speler, maar ook als team ontwikkeld hebben. Wij, als trainers en coaches, hebben enorm genoten van de ontwikkelingen van de kinderen en van het team. De inzet, motivatie en het spelplezier hebben er voor gezorgd dat we een geweldig seizoen hebben gehad.
Met nog 2 toernooien en een teamafsluiting voor de boeg ronden we de komende weken het seizoen af.
Complimenten aan alle spelers van WDZ O10 en bedankt voor dit fantastische seizoen.
Alle ouders bedankt voor al jullie hulp, inzet en moeite.

03-06-2018

BAMBINI OP STAP

Op woensdag 30 mei maakten de bambini hun jaarlijks uitstapje. Met de huifkar ging het vanaf de Bocholtzerheide naar de boerderij van de familie Brands in Lemiers. Op het erf liet Toos Brands de kids uitgebreid kennis maken met het werk op de boerderij. De kinderen mochten de koeien en schapen voeren, ze maakten een stuk van de stallen schoon, ze speelden op de hooizolder en maakten kennis met de robot die de koeien melkt. Zelf konden de kinderen nog eens oefenen met het met de hand melken, zoals de boeren dat vroeger moesten doen. Nou, dat viel niet mee, daar waren ze het allemaal over eens.
Na al het inspannende werk was het tijd voor een groot glas ranja en een groot bord frites. Al met al een heel leuke en leerzame middag voor de kinderen.

01-06-2018

WDZ O10 KAMPIOEN?

De O10 speelt aanstaande zaterdag 2 juni om het kampioenschap.
De voorjaarscompetitie, waarin door WDZ O10 schitterend samengespeeld werd, hard gewerkt werd en geweldige resultaten behaald werden, nadert nu zijn hoogtepunt: Met nog 1 wedstrijd voor de boeg kunnen nog 3 teams kampioen worden. WDZ speelt om 10.00 uur thuis de kraker tegen medeconcurrent voor het kampioenschap Schinveld. De derde kampioenskandidaat Heer O10 speelt ook tegen een sterkte tegenstander en wel uit tegen Hulsberg. Kortom de spanning is om te snijden. Bij winst is WDZ O10 kampioen.
Iedereen is van harte welkom om naar deze wedstrijd te komen kijken en hopelijk om na afloop een welverdiend (kampioens)feest te vieren.

31-05-2018

OPBRENGST KIENEN NAAR JEUGD

Op donderdag 24 mei kon de kiencommissie enveloppes met mooie bedragen overhandigen aan de jeugdafdeling. De kienavonden waren heel goed bezocht en dankzij gulle giften van heel wat sponsoren bleef er netto een fraai bedrag over.
De leiding van de jeugdkampen voor pupillen en junioren en de leiding van de bambini mochten een goedgevulde enveloppe in ontvangst nemen.
Namens de jeugdafdeling veel dank aan organisatoren, sponsors en bezoekers van het kienen.

En we kunnen nu al melden, dat volgend voorjaar weer drie avonden gepland zijn.


28-05-2018

WDZ JONKIES AAN DE GANG

WDZ O9 - FC Gulpen O9, 15 mei 2018
Het resultaat is van minder belang in deze thuiswedstrijd van de WDZ O9. De kids beleefden het grootste plezier aan het voetbalspelletje en dat plezier blijkt wel uit de mooie foto's van Harrie Degens, waarvoor dank.

WDZ O7 - Heuvelland O7, 19 mei 2018
Van onze speciale verslaggever Rob Moers.
"Concentratie", "doorzettingsvermogen", "speelplezier", "gekke bekken" en "gras opvreten".....
Rob heeft er mooie foto's van gemaakt, waarvoor dank.19-05-2018

GESLAAGDE DERDE KIENAVOND

Met een prachtige derde kienavond hebben we de serie "Kienen voor de Jeugdkampen" afgesloten. Het WDZ clubhuis was tot de laatste plek bezet en in 14 rondes werd om prachtige prijzen gekiend op 1 en 2 rijtjes en op de volle kaart. Prijzen die mogelijk werden gemaakt door gulle sponsoring van plaatselijke en regionale ondernemers, waarvoor onze hartelijke dank. Ook dank aan de organisatoren en medewerkers van de kienavonden. Dank die tevens werd uitgesproken door de vele bezoekers, die genoten hebben van het kienen.
De hoofdprijs van de laatste avond was een dagtrip nar de Kerstmarkt in Trier voor twee personen en over deze reis volgt later meer nieuws.
De WDZ kiencommissie.

16-05-2018

JEUGDKAMP PUPILLEN 2018

Liefst 62 kinderen namen deel aan het jeugdkamp pupillen op het Sportpark Neerhagerbos. Nadat de slaapplekken in de tenten waren ingericht werden de groepen in Mamelis gedropt voor de avondspeurtocht. De volgende dag begon met een grote vossenjacht en na de lunch werd de middag besteed aan voetbalvaardigheden. 's Avonds stond de eredivisie tienkamp op het programma. Op vrijdagochtend toog de meute naar de markt in Simpelveld voor het boodschappenspel. De middag was gereserveerd voor vrij spelen en oefenen voor de optredens in de avonduren. Op de laatste ochtend werden de prijswinnaars bekend gemaakt en kon opgeruimd en ingepakt worden. Moe, maar voldaan keerden de kinderen huiswaarts.
Uitgebreide verslagen volgen nog.

15-05-2018

KIENEN VOOR DE JEUGDKAMPEN

Op 15 mei vindt alweer de laatste kienavond van het seizoen plaats. Met de opbrengst ondersteunen we de jeugdkampen financieel. De eerste avonden werden prima bezocht en we hopen natuurlijk op een grote opkomst op deze laatste avond. We hebben alle moeite gedaan om er iets moois van te maken, prachtige prijzen zijn er te winnen en een bijzondere hoofdprijs, maar die verklappen we nog niet. We hebben meerdere malen een prijs op twee rijtjes. In de pauze is er weer een plak cake bij de koffie.
We starten om 19.30 uur en de deuren van het clubhuis gaan om 18.30 uur open. Kom naar ons toe voor een gezellige en spannende avond. Neem de hele familie en vriendenkring mee.
De kiencommissie.

08-05-2018

SCHOOLVOETBAL

Op een zonnige woensdagmiddag vond het jaarlijks schoolvoetbaltoernooi op het sportpark Neerhagerbos plaats. Veertien van de vijftien ingeschreven teams, verdeeld over twee poules met jongens- of gemengde teams en een poule met meidenteams, bonden de onderlinge strijd aan.
Alle wedstrijden onder leiding van de scheidrechters Michel Nicolaije, Denise Ruijters, Ger Sauren en Peter Smeets kenden een sportief verloop, waarbij plezier in het spel voorop stond. Na een dikke drie uur stonden de teams vast die naar de regiofinale in Eijsden gaan. Bij de jongens- en gemengde teams waren dat Bocholtz 1, de Meridiaan 1, de Triangel en Witheim. Bij de meiden gaan de Meridiaan en de Triangel door. Voor alle deelnemers en aanwezigen een prachtige middag, waarvoor dank aan organisator Peter Smeets, alle medewerkers van WDZ en aan alle leerkrachten en begeleiders. We wensen de teams veel succes in de regiofinale.

19-04-2018

SEIZOENSAFSLUITING

Op zaterdag 2 juni gaan we onze traditionele seizoensafsluiting voor jeugd en senioren houden.

"WDZ bejrust de janse welt"
is het thema van de afsluiting voor de jeugd tot en met JO15.

"RISKeer je niet, dan win je niet"
is het motto van de afsluiting voor de JO17, JO19 en de senioren.

Meld je zo snel mogelijk aan!

Voor meer informatie kijk onder Lees meer.

17-04-2018

PAASHAAS

Op zaterdagmorgen 31 maart kwam de paashaas bij WDZ op bezoek. Vanaf half elf kwamen de kinderen van bambini, O7 en O9 met daarbij broertjes en zusjes en hun ouders bijeen in het clubhuis. Wim Lauvenberg verwelkomde de gasten met naast zich een verdrietige paashaas. Die was namelijk al zijn geverfde paaseieren kwijt, die hij had willen uitdelen aan de kinderen. Wim vroeg de kinderen de paashaas te helpen bij het zoeken van de verloren eieren. De kinderen gingen enthousiast op zoek naar de paaseieren en na een half uur had de paashaas zijn paaseieren allemaal terug.
In het clubhuis stond het paasbrood al klaar voor alle bezoekers en werd iedereen voorzien van een drankje. Rond 12 uur bedankte Wim alle kinderen voor hun hulp en als dank ontvingen ze van de paashaas een zakje met een paashaas en een paasei van chocola.
En de paashaas huppelde weer blij naar zijn holletje.

01-04-2018

RICHARD BESSEMS TECHNISCH JEUGDCOÖRDINATOR

Richard Bessems, geen onbekende in de voetbalwereld van zowel profs als amateurs, heeft vanaf 25 maart de taken van Dave Janssen als technisch jeugdcoördinator in de jeugdafdeling van WDZ overgenomen. Dave heeft door uitbreiding van taken bij Roda JC en de KNVB zijn functie bij WDZ moeten neerleggen. Richard zal zijn werk als TJC in ieder geval blijven doen tot het einde van het seizoen. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt hij de hoofdtrainer van RKMVC in Mechelen.
Kijk voor informatie over de functie van technisch jeugdcoördinator onder vereniging/commissies/jeugdcommissie.

30-03-2018

WDZ SPEURTOCHT

Een kleine 80 personen gingen, verdeeld over acht groepen, op vrijdag 23 maart in het donker op stap om de geheimcode van MI6 te kraken en dat bleek een moeilijke opgave.
Onderweg werden de wandelaren stevig aan het werk gezet. Ze moesten niet alleen de geheimcode kraken, maar ook naar letters zoeken en een foto-opdracht uitvoeren. De foto‘s moesten in de juiste volgorde gezet worden.
In de kantine van de SV Nijswiller was de pauzeplek, waar hotdogs weer voor de nodige energie zorgden. Het was erg gezellig in de kantine en de groepen bleven lang hangen en het werd alsmaar later. Even na middernacht kwam de laatste groep binnen, zij waren onderweg nog van nieuwe zaklampen voorzien.
Om half een waren alle formulieren nagekeken en konden de punten worden opgeteld. Groep 1 ging met de winst strijken, op enkele punten daarachter eindigde Après Ski en de derde plek was voor de Sjrobbelère.
Het was bijzonder mooi om te zien dat een groot aantal jeugdspelers aan de speurtocht deelnam.
Dank aan alle deelnemers aan de speurtocht en aan alle medewerkers, Truus en Roger Plummen, Miets Schepers, Wim Lauvenberg, Wim Mennens, Ger Vliegen en Jeuf Huppertz en dank aan de mannen in de kantine van de SV Nijswiller.
Kijk onder Lees meer voor alle antwoorden en opdrachten.

25-03-2018

JEUGDKAMP PUPILLEN 2018

Van woensdag voor Hemelvaart tot de daarop volgende zaterdag verblijft de WDZ jeugd van 6 t/m 12 jaar weer in de paviljoen tent op de kleine oefenhoek. Ok zes uur in de namiddag worden de youngsters verwacht. Kort daarna begint het programma, dat op donderdagochtend na een stevig ontbijt weer voortgezet wordt. De hele dag zijn de kinderen op donderdag en vrijdag in touw op het sportcomplex of elders. Om dit vol te houden zijn stevige maaltijden wel op hun plaats, maar daar zorgt de uitgebreide catering groep op een prima manier voor. Op zaterdag kan rond het middaguur weer iedereen naar huis en kunnen de leiders aan een welverdiende rust beginnen. Kijk onder Lees meer!
28-02-2018

DE PAASHAAS KOMT OP BEZOEK

Op paaszaterdag 31 maart brengt de paashaas weer een bezoek aan de jongens en meisjes van de O9, O7 en de bambini van WDZ. Rond elf uur kunnen de kinderen de paaseieren gaan zoeken, die de haas op het sportpark verstopt heeft. Als alle eieren gevonden zijn, gaat het feest verder in de kantine met eiertietsjen, waarna de eitjes verorberd kunnen worden, maar ook zijn ook genoeg andere lekkere hapjes. Naast de kinderen zijn natuurlijk ook broertjes en zusjes, ouders en grootouders van harte welkom. Het wordt hartstikke gezellig, dus schrijf de datum alvast in de agenda.

23-02-2018

TECHNISCH JEUGDCOÖRDINATOR DAVE JANSSEN STOPT

Per 1 maart legt Dave Janssen zijn werkzaamheden als technisch jeugdcoördinator bij WDZ neer. Dave krijgt andere taken bij Roda JC en de KNVB en kan dit niet meer combineren met de functie bij WDZ. De begeleiding van de implementatie van VTON wordt verder gedaan door Wiel Ramakers, Roger van der Linden en John Bindels. Dave vindt het spijtig dat hij de zaken die in de afgelopen maanden in gang zijn gezet niet verder kan afmaken, maar we begrijpen heel goed dat hij momenteel kiest voor de ontwikkeling van zijn carrière op langere termijn.
We danken Dave voor zijn inzet voor onze vereniging en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.
23-02-2018

WDZ IN OPTOCHT

Om elf uur op maandagochtend liep de kantine vol met Roma en Sinti. D'r Sjelleboomkloep ging zich met ongeveer 65 deelnemers klaarmaken voor de optocht in Bocholtz. Iedereen werd mooi geschminkt. Roger Wetzels, lid van de Raad van Vier, was bijzonder in zijn nopjes met zo'n grote en fraai uitgedoste groep. Dit beloofde toch veel voor de optocht in 2019, het jubileumjaar van WDZ. Hij wenste de zigeuners een prachtige optocht, het weer ging in ieder geval meewerken. Buiten werd de hele groep op de foto gezet, een prachtig gezicht. De optocht trok veel bekijks en de zigeuners werden op veel plekken hartelijk toegejuicht. Van de BVV Kalk an de Bóks kregen ze de eerste prijs bij de groepen, maar het plezier van alle deelnemers was de mooiste prijs. Kijk en geniet van de foto's van Wim Lauvenberg en Nancy Degens.
12-02-2018

CARNAVALSMIDDAG VOOR JEUGD

De oud Prinsen openden het Carnavalsfeest voor de jeugd met het WDZ lied. Daarna nodigde de president van de Raad van Vier, Roy Kisters, de BVV Kalk an de Bóks K.E. uit om op het podium te komen met Prins Rodney I, Prins Milan I, Prinses Nikki I en Keiridder Jo Direcks. WDZ Prins Roger II hing de Hoogheden de huisorde om. President Jean Horssen sprak alle feestvierders uitgebreid toe, waarna onze Prins de huisorde van de Carnavalsvereniging kreeg omgehangen. Het gezelschap van de Carnavalsvereniging maakte het podium vrij voor de Dansmariekes die een prachtige dans lieten zien. Hiermee waren de officiële daden nog niet allemaal vervuld. Prins Rodney I en President Jean haalden Jos Brands naar voren en maakten bekend, dat Jos voor zijn vele verdiensten op de feestavond van de carnavalsvereniging de Orde mit Hatz en Zieël zal ontvangen.
Toen was het de beurt aan de jeugdteams met prachtige optredens, maar ook het bestuur liet zich van zijn beste kant zien. De oud Prinsen, de Sjtuutbreur en de Kabènese traden ook op. Al met al een heel gezellige middag voor jong en oud.
11-02-2018

WDZ SPEURTOCHT

Helaas hebben we even moeten uitstellen maar op vrijdag 23 maart gaan de WDZ speurneuzen alsnog op weg tijdens de jaarlijkse speurtocht voor jong en oud. De organisatie heeft een mooie tocht uitgezet in en om Bocholtz.
Vanaf 19.00 uur gaan de groepen op pad vanuit het clubgebouw. Onderweg is een pauzeplek, waarvan we de locatie natuurlijk niet bekend kunnen maken.
Zorg voor geschikte kleding en een goed functionerende zaklamp. Een pen is ook nodig.
Deelname kost € 2,50 p.p. te voldoen bij de start op 23 maart.
Opgeven vóór 19 maart kan als groep, maar ook als persoon via activiteiten@vvwdz.nl.

 
07-02-2018

KINGERVASTELOAVEND

Op zamstigmiddaag vuur de vasteloavend zunt de kinger van WDZ mit hun eldere aan de rij um vasteloavend tse viere. Um 14.11 oer jeet 't loos in d'r WDZ Narretempel. D'r Danny van Gelder moelt d'r janse middaag anee. Alle teams junt inge noemmer bringe, mer ooch de oad-Prinse va WDZ zunt doa mit hunne nujje sjlaager. En zicher ooch oos eege Sjtuutbreur en de Kabènese. D'r Bócheser Vasteloavendsverein Kalk an de Bóks K.E. kunt mit de Prinse Rodney I en Milan I, mit de Prinses Nikki I en ozze Keiridder Jo Direcks. Mer ooch de Dansmarieches zunt d'rbij.
En zicher doa is ozze nujje WDZ Prins. Of mesjien toch Prinses? Dat wisse vuur noe nog nit! Ee dink is zicher: 't weëd inge sjunne middag, doa wiegelt en waggelt 't jebun.
06-02-2018

PRINS RODNEY I, JEUGDPRINS MILAN I, JEUGDPRINSES NIKKI I EN KEIRIDDER JO DIRECKS

WDZ feliciteert van harte de prinsen en prinses van de BVV Kalk an de Bóks K.E en Keiridder Jo Direcks.
Een kwartet met het nodige WDZ bloed in de aderen. Rodney Conraads speelt in het derde elftal, Milan Ruwette heeft zijn eerste stappen in het voetbal in de WDZ jeugd gezet, Nikki Gorissen is een telg uit de in hart en nieren WDZ familie Volders en Jo Direcks is al vele jaren speler en scheidsrechter in onze veteranenafdeling. We feliciteren natuurlijk ook partner, ouders, grootouders en broers en zussen, zij mogen met recht trots zijn op de prinsen en prinses en de keiridder. We wensen hen allemaal een fantastische Carnaval, een mooie receptie en een prachtige optocht. Een ding is zeker: WDZ zal present zijn!We gaan naar de receptie van prinsen en keiridder!

Alle leden zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan!


Op zaterdag 10 februari om 20.00 uur verzamelen in de gang van de Harmoniezaal!
17-01-2018

'T VASTELOAVENDSVIRUS HINGT IN DE LOEËT

Ook in 2018 is WDZ weer van de partij in de Bocholtzer optocht. Carnavalsmaandag valt al op 12 februari 2018 dus tijd voor actie!
We zetten het concept van de laatste jaren voort: de oude pakken worden verkocht en de nieuwe pakken kunnen tegen een acceptabel bedrag worden gehuurd.
De eigen bijdrage is € 15,- voor volwassen maten en € 10,- voor de kindermaten. Deze bedragen zijn inclusief een hapje en drankje tijdens de optocht.

AL 62 DEELNEMERS!!!


Mit ee dreifach kräftig, WDZ Alaaf!
D‘r Sjelleboomkloep en d‘r Road va Veer
09-01-2018

BEWEGEN IN DE KERSTVAKANTIE MET BAS EN WDZ

Op donderdag 4 januari namen ruim 50 kinderen van de basisscholen in Bocholtz en Simpelveld in de Sporthal Bocholtz deel aan samen sporten. Deze activiteit werd georganiseerd door samenBAS en WDZ. Tien leden van het WDZ jeugdkader hadden een inspirerend circuit uitgezet, waarin alle kinderen aan hun trekken konden komen.
Tussendoor werd een gezonde fruithap geserveerd.
Ook op de tribunes genoten de toeschouwers van het plezier van de kinderen.
De organisatie was in handen van de WDZ werkgroep “Basje": Jesse Lipperts, Maud Lipperts, Francoise Vaessen-Bouhuis, Toos Brands-Snellens, Martine Lux-Schepers, Annie Flekken-Schins, Marvin Everartz, Kyra Nicolaye, Esther Vaessen, Casper Horbach, Nicolle Ortmans en Kim Verhoeve in samenwerking met Ken Diedering en Elvera Weusten van samenBAS.

05-01-2018

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

WDZ O15-2 - DVO O15-3 0 - 2
De thuiswedstrijd van de O15 werd verplaatst naar Sittard, omdat daar op kunstgras gespeeld kan worden en onze doorweekte velden gesloten zijn. Vervelend voor kinderen, ouders en leiders, maar we moeten maar roeien met de riemen die we hebben.
De jeugdspelers legden een prima partij op de kunstmat, maar moesten toch het onderspit delven. Korte tijd teleurgesteld, maar op de terugweg was het plezier weer bij iedereen terug. Dank aan DVO voor het ons uit de nood helpen, de jongens en meisjes hebben in ieder geval kunnen voetballen.

17-12-2017

WINTERSTOP

We gaan enkele weken stoppen met trainen op de velden. Door sneeuw en regen zijn onze velden doorweekt en niet bespeelbaar. Vanaf vandaag 13 december gaan de velden dicht voor trainingen. Op maandag 22 januari gaan ze weer open. Mocht de KNVB nog wedstrijden laten inhalen, dan beslist consul Joep Wetzels of deze kunnen doorgaan. Buiten de weken van veldsluiting beslist de consul eveneens over het wel of niet doorgaan van trainingen.
We realiseren ons terdege dat het vervelend is als trainingen niet doorgaan, maar laten we allemaal ons gezond verstand gebruiken en handelen in het belang van alle spelende leden.
Het bestuur.
13-12-2017

DAG VAN DE VRIJWILLIGER

Donderdag 7 december is de nationale dag van de vrijwilliger. Een mooi moment om de grote groep van vrijwilligers die bij WDZ dag in dag uit veel werk verzet en telkens weer klaarstaat om de vereniging te helpen waar het nodig is eens goed in het zonnetje te zetten. Hartelijk dank hiervoor namens alle spelende en niet spelende leden. Het mooist zou natuurlijk zijn om persoonlijk langs te komen en jullie te danken, maar dan ben je wel enige dagen onderweg.
Dank je wel
07-12-2017

SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ WDZ

Op zaterdagmiddag 25 november zaten de WDZ jeugdspelers onder de negen jaar met hun broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes klaar in het WDZ clubhuis in afwachting van Sinterklaas en zijn Pieten.
Even na één uur werd er hard op de ramen geklopt en jawel hoor, daar stonden de Pieten en even later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen ontvingen hem en de Pieten met een luid gezongen “Zie ginds komt de stoomboot…".
De Goedheiligman nam plaats in een grote zetel en riep de kinderen in groepjes naar voren, over ieder kind hadden de Pieten aantekeningen gemaakt in het grote boek. Voor iedereen had de Sint een cadeautje en een zak snoep. Tussendoor werden de nodige Sinterklaasliedjes gezongen door de kinderen en de papa‘s en mama‘s en natuurlijk ook de opa‘s en oma‘s.
Een kleine twee uur later vertrok het gezelschap weer, hartstochtelijk uitgewuifd door de kinderen.

26-11-2017

UIT HET OOG...NIET UIT HET HART!

Op zaterdag 11 november bezocht de WDZ O15 de jeugdwedstrijd Roda JC O15-1 - Spartaan '20 O15-1. In het team van Roda JC speelt de vroegere teamgenoot van WDZ O15 Raf Copier. Het was een gezellig weerzien en de wedstrijd werd ook nog eens gewonnen door de thuisploeg met 2-0.

17-11-2017

DE SINT KOMT NAAR WDZ

Zaterdag 25 november
13.00 - 15.00 uur
Clubhuis WDZ
Voor alle kinderen onder de negen jaar.

Jeugdleden zijn welkom, maar ook hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Voor ieder kind heeft de Sint een cadeautje, maar wel even aanmelden natuurlijk, vóór 22 november.
Aanmelden kan per mail naar activiteiten@vvwdz.nl
Maak een mooie tekening voor de Sint en de Pieten en je krijgt een mooie zak snoep.
Mama's en papa's zijn ook welkom!

06-11-2017

ROGER RUNS FOR KIKA

Zondag 5 november is het zo ver, Roger van der Linden gaat na een periode van intensieve voorbereidingen de marathon van New York lopen. Hij gaat daar beslist een geweldige prestatie leveren, een prestatie die hij overigens in de voorbereiding al op bijzondere wijze heeft geleverd. Roger heeft namelijk inmiddels € 55.555,55 aan sponsorgeld binnengehaald voor KIKA. Uniek dus! Wij wensen Roger heel veel plezier en succes in de marathon van de Big Apple.

31-10-2017

SCHOT IN DE ROOS

Het eerste toernooi om de WDZ Open E-Talents Cup mag een groot succes genoemd worden. Zestien koppels in de leeftijd van 10 tot 30 jaar streden om de eer. Na de drie poulewedstrijden plaatsten zich acht koppels voor de kwartfinales. Vincent Debougnoux en Sem Sodermans namen het in de ene halve finale op tegen Jeroen Hünen en Lars Nicolaije. In de andere halve eindstrijd streden Tom Windmüller en Stijn Janssen tegen Vince Habets en Rik Baggen. Jeroen en Lars wonnen en evenzo Tom en Stijn. In de spannende finale trokken Tom en Stijn uiteindelijk aan het langste einde.
Op het veld waren een drietal skill games uitgezet. Alle deelnemers vertoonden hier hun kunsten onder toeziend oog van de spelleiders Ton Spons, Rob Ritzen, Oscar van der Steen en Roger Wetzels. Sander Schmitz ging hier met de eer strijken en Sem Sodermans eindigde als tweede.
Het toernooi vond plaats onder de enthousiaste leiding van Bas Bartels van Dutch Game Masters uit Eindhoven. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met BAS (Samen actief in Bocholtz en Simpelveld).
Dank aan onze fantastische kantineploeg voor deze avond: Marlies van der Leeuw, Rachel en Daniëlle Slangen, Jacqueline Lipperts en Miets Schepers.
21-10-2017

WDZ OPEN E-TALENTS CUP

GOED NIEUWS!!!
Op zaterdag 30 september heeft DutchGameMasters, de organisator van de E-Talents Cup, de leeftijdsbeperkingen voor deelname opgeheven.
Alle leeftijden kunnen meespelen!


Wie worden er esporter kampioen?

Op vrijdag 20 oktober organiseren we de WDZ Open E-Talents Cup. Dit toernooi is onderdeel van het FIFA clubkampioenschap van Nederland.
We gaan tijdens deze dag een FIFA Toernooi op het veld en in de kantine spelen. Dit is niet alles! Want wij hopen dat uit de deelnemers van beide toernooien esports teams gevormd kunnen worden, die later in competitie verband gaan spelen! Dus wie durft de strijd aan?

Vrijdag 20 oktober

17.00 – 21.00 uur

Sportpark Neerhagerbos, Bocholtzerheide


Meld je snel aan op:

https://www.e-talentscup.nl/club/BBJT56C


27-09-2017

TEAM VAN DE WEEK: O13-2

Zwaluwentoernooi
De O13-2 speelde op zaterdag 16 september in de tweede bekerwedstrijd tegen FC Kerkrade-W O13-2. In een spannende wedstrijd deden de jongens en meisjes niet onder voor de tegenstander. Op een wat ongelukkige manier ging de partij uiteindelijk verloren met 2-4. Toch een grote pluim van de leiders en de ouders voor het hele team. Prima gespeeld! Nicolle Ortmans maakte prachtige foto's van het gebeuren.
19-09-2017

WDZ O9 VAN START

De O9 is het nieuwe seizoen begonnen met een bekerwedstrijd. In Gulpen werd onder leiding van Kyra Nicolaye, Bart Wetzels en Norbert Ramakers op kunstgras gespeeld tegen de O9 van de FC Gulpen. Het was voor de jongens en meisjes nog even wennen, maar er werd met groot enthousiasme gevoetbald. De wedstrijd werd verloren, maar wie maalt hierom, het plezier was er niet minder om op deze tweede dag van september. Nicolle Ortmans maakte mooie foto's van de wedstrijd, die we jullie zeker niet willen onthouden.
Op zaterdag vinden op het Sportpark Neerhagerbos de nodige jeugdwedstrijden plaats. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.


07-09-2017

KICK-OFF WDZ JEUGD

Op zaterdag 19 augustus startte de WDZ jeugd met het nieuwe seizoen middels een gezamenlijke training. Het kader had een circuittraining uitgezet voor de deelnemers. Met veel enthousiasme voerden de jonge spelers de oefeningen uit onder toezicht van de jeugdleiders en onze technisch jeugdcoördinator Dave Janssen. De geestdrift van de kinderen belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen waarin we alle jeugdspelers en stafleden veel succes en plezier wensen. ER ZIJN NIEUWE FOTO'S TOEGEVOEGD!

19-08-2017

TECHNISCHE STAF O19 COMPLEET

Op zaterdag 12 augustus startte de WDZ O19 het seizoen met een trainingsdag. De ochtend vulden de trainers met een gevarieerd trainingsprogramma. De lunch bestond uit een groot bord pasta met een stevige saus. In de lunchpauze waren ook de trainers van het eerste en tweede elftal, René Küpper en René Smits, aanwezig. Ze zullen in het nieuwe seizoen regelmatig wedstrijden en trainingen van de O19 bezoeken en ook enige trainingen verzorgen. De dag werd afgesloten met enkele voetbalspellen.
Goed nieuws was het feit dat de technische staf van de O19 met grensrechter John Bindels compleet is. We wensen de spelers en de technische staf een mooi plezierig en succesvol seizoen.

13-08-2017

MOBIEL DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER

In het nieuwe voetbalseizoen gaat de KNVB over op een nieuwe registratie van de wedstrijdzaken. Het digitale wedstrijdformulier (DWF) maakt plaats voor het mobiele Digitale Wedstrijdformulier (mDWF).
Alle wedstrijden van O13 t/m het eerste zullen vanaf nu via de mobiele telefoon ingevuld kunnen worden. Hiervoor heeft de KNVB de "wedstrijdzaken app" ontwikkeld. Leiders en scheidsrechters kunnen hierin de spelers aangeven en de eindstand invullen. Deze app is echter ook heel handig voor de spelers van de teams. Alle wedstrijden en tijden zijn hier in terug te vinden, maar ook je eigen instellingen. Adresgegevens kunnen aangepast worden, net als je foto (tot oktober 2017).
WDZ heeft er voor gekozen om alle spelers onzichtbaar te houden voor andere gebruikers, maar ook deze "privé" instelling kun je zelf aanpassen zodat andere gebruikers je kunnen zien en volgen.
Voor de algemene zaken heeft de KNVB een filmpje gemaakt : https://www.youtube.com/watch?v=Fj5luxBcLCg
Na het downloaden van deze app, moet je je registreren met het E-mail adres wat is opgegeven bij het lid worden (dit is ook het E-mail adres wat bij de KNVB bekend is).
Mocht je niet meer weten welk E-mail adres dit is, of een nieuw adres willen gebruiken dan kun je contact opnemen via secretaris@vvwdz.nl
De app is inmiddels beschikbaar, dus wellicht interessant om alvast te kijken !?

10-08-2017

VEILIG SPORTKLIMAAT

Het komt gelukkig niet geregeld voor, maar toch dienen we in onze verenigingen altijd een strikt beleid te voeren aangaande preventie van ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag jegens sporters, zowel jeugd als senioren. Voorkómen is hier altijd veel beter dan genezen. WDZ staat voor een veilige sportomgeving. Iedere leider, trainer en begeleider krijgt een aantal gedragsregels voorgelegd, waaraan hij of zij zich middels ondertekening confirmeert. Verder vraagt de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Met ingang van het nieuwe seizoen gaan Nicole Scholl en Ruud Domen als vertrouwenspersonen voor de vereniging fungeren met als taken:
1. Opvang en begeleiding geven aan de klager gericht op het oplossen van de klacht.
2. Voorlichting geven over de functie van vertrouwenspersoon en over vormen van ongewenst gedrag.
3. Preventieve activiteiten organiseren gericht op voorkomen van ongewenst gedrag en onveiligheid.
4. Beleidsadvies geven aan het bestuur van de club gericht op de bevordering van de sociale veiligheid.
Nicole en Ruud zijn werkzaam in het onderwijs, waarbij ze op hun school ook de functie van vertrouwenspersoon vervullen. Ze zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@vvwdz.nl.
Natuurlijk kunnen we niet alle grensoverschrijdend gedrag uitbannen, maar ons is er wel alles aan gelegen om het te voorkomen. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten.

18-07-2017

DAVE JANSSEN TECHNISCH JEUGDCOÖRDINATOR

Vanaf begin augustus gaat Dave Janssen werken als technisch jeugdcoördinator bij WDZ. Dave werd 27 jaar geleden geboren in Weert en woont nu al jaren in Landgraaf, samen met zijn vriendin. Hij begon als jeugdvoetballer bij FC Oda in Weert en speelde later in de jeugd van SVN en bij de senioren van Bekkerveld.
Hij volgde de CIOS opleiding en behaalde het UEFA C trainersdiploma. In 2009 ging hij parttime werken bij Roda JC als trainer van de E- en de F-teams. Sinds 2015 is hij fulltime in dienst van de koempelclub als trainer-coach van de jongens onder 15 en hoofdscout van de jeugdafdeling.
Dave ziet het werk als technisch jeugdcoördinator van WDZ naast zijn baan bij Roda JC als een grote uitdaging en verheugt zich op de samenwerking.
We wensen Dave heel veel succes in zijn werk.
13-07-2017

WDZ JEUGDLEDEN GAAN HOGEROP

Onze jeugdleden Raf en Len Copier hebben een aantal proeftrainingen bij Roda JC in Kerkrade gevolgd en de technische staf van Roda JC was onder de indruk van hun talenten. Vanaf dit seizoen zijn de mannen in het geel-zwart te bewonderen. We missen ze natuurlijk niet graag in onze jeugdafdeling, maar deze kans moet je gewoon met beide handen grijpen. We wensen de beide jongens veel succes en plezier bij de koempelclub.


09-07-2017

ONDERSCHEIDING VOOR TOOS

Tijdens de WDZ jubilarissendag op zondag 2 juli werd Toos Brands volkomen verrast door een KNVB functionaris. Zij ontving namelijk de KNVB waarderingsspeld in goud voor haar vele verdiensten voor WDZ en de voetbalsport in het algemeen. Ze was in het verleden een van de grote kartrekkers van het vrouwenvoetbal in de vereniging. Ze is jaren actief geweest in het WDZ jeugdkamp.
Ruim 25 jaar geleden begon leidster Toos Brands met sporten voor vier en vijfjarige kinderen. De jeugdige sporters kregen, de liefde van de Italianen voor kinderen kennende, een Italiaanse naam, de bambini.
Zie verder onder Lees meer.


03-07-2017

SEIZOENSAFSLUITING JO7

Op vrijdag 30 juni was iedereen om kwart over zes aanwezig. Alle spelers, broertjes en zusjes, papa‘s en mama‘s hadden sportieve kleren aangetrokken. De organisatie stelde vier teams samen die de strijd met elkaar mochten aangaan. Diverse hindernissen moesten de deelnemers nemen, waarbij ook nog eens de snelheid van belang was.
Het eerste spel was het puzzel-modderspel. De deelnemers gingen over verschillende hindernissen om vervolgens in een zwembad met modder puzzelstukjes te zoeken.
Als tweede stond het kind-op-rug-pionnenspel op het programma. Hier moest geslalomd worden. De moeilijkheidsgraad hier was dat een ouder een kind op de rug moest nemen én het kind de bal ook nog eens moest vasthouden.

01-07-2017

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING

Op zaterdag 17 juni sloot WDZ het seizoen 2016-2017 af met een grote happening voor jong en oud. Om 13.00 uur begon de jeugd met allerlei spellen, waarin kracht, behendigheid en slimheid werden getest, op het voetbalveld. Verkoeling konden de kids zoeken op de grote buikschuifbaan, die voortdurend nat werd gehouden. De huldiging van de winnaars en de kampioenen sloot de activiteit af, waarna iedereen aanschoof bij de barbecue.
Om half zeven waren de senioren aan de beurt. In de inleidende film werd de ontvoering van ‘t Juupje getoond. Het was vervolgens aan de teams om in de diverse spellen goudstukken te winnen om ‘t Juupje vrij te kopen. En dat lukte uiteindelijk het team van het bestuur. De overwinning werd behaald in een serie van spellen zoals tijdschriften zoeken, ballen vangen, voetbalbiljart, rodeostier berijden, papieren pijltjes schieten met blaaspijp en een tweetal quizzen, waarbij in de laatste quiz de nodige kennis van de criminele wereld verlangd werd.
Gelukkig kon ‘t Juupje dus bevrijd worden en kon het feest losbarsten.
19-06-2017

JEUGDKAMP JUNIOREN IN LOPPEM

Op vrijdag 9 juni vertrokken onze juniorenleden met begeleiding per trein naar Loppem bij Brugge, alwaar intrek werd genomen in jeugdverblijf Merkenveld. Een prachtige bosrijke locatie met voetbalveldje, beken, vlot met eiland en een kampvuurplek. Verder mooie slaapvertrekken en een grote keuken met verblijfsruimte. Dankzij het uitstekende weer hebben onze jeugdleden volop gebruik kunnen maken van alle buitenfaciliteiten. Op zaterdag zijn wij naar “De Kijkuit outdoorsport" geweest waar kanopolo, een kajaktocht, hoogteparcours, klimmuur, tokkelbaan en boogschieten op het programma stonden. Uitdagende en grensverleggende activiteiten die, onder een professionele begeleiding, door de spelers met veel plezier werden beleefd.

16-06-2017

O9 ALWEER KAMPIOEN!

Op zaterdag 10 juni heeft de O9 van WDZ meegedaan aan het toernooi bij VV De Leeuw. Vanwege een aantal afmeldingen bij beide teams van de O9, werd er deze keer gevoetbald in een gemixte samenstelling van spelers van beide O9 teams. Het team bestond uit Riley Coerver, Nigel Coerver, Dante de Jong, Benthe Ortmans, Finn Ritt, Renée Ritzen, Viggo Heltzel, Thieme Vaessen, Lorenzo Wetzels, Kyano van Wijnen en Rodin Vanwersch.
De eerste wedstrijd was tegen Schaesberg. Een spannende pot met de betere kansen voor WDZ. Na 10 minuten was er nog steeds geen doelpunt gescoord en werd de eindstand 0-0. Vervolgens stonden er 2 wedstrijden tegen 2 verschillende teams van VV De Leeuw op het programma. Beide wedstrijden werden gewonnen door WDZ.
12-06-2017

TEAMUITJE JO9

Op woensdag 7 juni heeft de O9 een geweldig seizoen afgesloten met een teamuitje. Om 13.15 uur werd er vanuit WDZ gezamenlijk vertrokken naar Brunssum. Daar stond een wandeling op het programma over het Blotevoeten pad. Vol enthousiasme werd het uitdagende parcours afgelegd. De kinderen liepen over verschillende obstakels, hindernissen en door plassen water en modder. Na 1,5 uur lopend, klimmend en ploeterend de route afgelegd te hebben was een verfrissend wasbeurtje wel nodig.

08-06-2017

JEUGDKAMP 2016-2017

Traditioneel was het de woensdagavond voor Hemelvaartsdag weer een drukte van jewelste op het complex van WDZ. Die woensdagavond start immers al sinds jaar en dag het jeugdkamp voor onze spelers en speelsters van O7 t/m O13. Voor ongeveer 60 kinderen betekende dat rond 18.00u verzamelen, een mooi plekje bemachtigen in één van de 2 tenten op het complex, alles installeren en afscheid nemen van pa en/of ma.
Na het welkomstwoord werd de teamindeling, van de kinderen en de ongeveer 20 teamleiders en -leidsters, bekend gemaakt waarna meteen al keuzes moesten worden gemaakt: welke kleur petje en welke mascotte? Thema van dit jaar was F1, dus de mascottes waren de beroemde F1-coureurs, van Hamilton tot Vettel en natuurlijk was ook Max Verstappen erbij.

06-06-2017

UITSTAPJE BAMBINI NAAR GULPENERBERG

Op woensdag 31 mei gingen de bambini ter afsluiting van het seizoen op stap met de leidsters Toos, Martine, Annie en Kim. Hun reisdoel was de Natuurspeelplaats Gulpenerberg vlak bij het Mariabeeld gelegen. Op deze prachtige plek konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven met allerlei spelletjes. Verwoed groeven de kinderen in vermolmd hout naar kevers. Deze werden uitgebreid bestudeerd in een potje met vergrootglas, waarna de beestjes weer de vrijheid kregen.
In het warme weer waren verfrissingen en versnaperingen zeer welkom. Moe en voldaan van alle spellen toog de hele groep naar de ijsboerderij de Verloren Kost waar het Smurfenijs veruit favoriet was. Rond vijf uur kwam een eind aan het zeer geslaagde uitstapje met dank aan de leidsters, chauffeurs en de weergoden.

31-05-2017

AFSLUITEND TEAMUITJE O13-2

Omdat O13-2 op zaterdag 13 mei vrij was van competitieverplichtingen, werd besloten om deze zaterdag alvast te gebruiken voor de afsluiting. Er moesten weliswaar nog wat wedstrijden worden gespeeld, maar goed. Plaats van handeling was Outdoor Karting Vaals.
Het weer was ons gunstig gezind, met een lekker zonnetje erbij werd 's middags vertrokken naar de kartbaan. In de blokhut stond al alles gereed voor de barbecue, maar uiteraard moest er eerst worden geracet. In 2 voorronde-heats zou worden bepaald wie de snelste rondetijden hadden gereden om later op de dag in de finalerondes uit te maken wie zich de kartkoning van O13-2 kon noemen.

31-05-2017

MOOIE OPBRENGST WDZ KIENAVONDEN

De drie kienavonden van WDZ werden door veel mensen bezocht. Voor de bezoekers was het een leuke en ontspannende activiteit. Naast veel voldoening voor de organisatoren leverden de avonden ook een aardig bedrag voor de jeugdkampen op.
Op de beginavond van het jeugdkamp voor de pupillen, op woensdag 24 mei, kon het kiencomité aan de leiding van beide kampen voor elk kamp een enveloppe met 580 euro overhandigen.
Dank aan de deelnemers aan de kienavonden, aan de sponsors en aan het kiencomité.
We wensen de leiders en de deelnemers veel succes en plezier met de jeugdkampen.

24-05-2017

WDZ JO9-2 TWEE KEER IN EEN WEEK KAMPIOEN!

Nog amper tijd gehad om het feest van het kampioenschap van de competitie te verwerken, stond 3 dagen later alweer de volgende uitdaging te wachten voor WDZ O9-02: de Parkstad Limburg Cup, georganiseerd door voetbalvereniging SVN.
De eerste wedstrijd mocht WDZ O9-2 meteen vol aan de bak. UOW O9-1, uitkomend in de hoofdklasse, was namelijk de tegenstander. Tegen de verwachting in had WDZ de betere kansen, maar eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
23-05-2017

SEIZOENSAFSLUITING JEUGD: BOOTCAMP CIRCUIT

Het afgelopen seizoen hebben alle jeugdteams weer gestreden voor wat ze waard zijn. De trainers en trainsters hebben samen met hun teams veel werk verzet om er voor iedereen een succesvol, maar bovenal leuk seizoen van te maken. WDZ is dan ook enorm trots op haar jeugdafdeling!

WDZ biedt daarom ook dit jaar weer een grote gezamenlijke seizoensafsluiting aan alle leden, van jong tot oud, actief tot niet-actief! Voor de jeugdteams t/m O15 wordt een Bootcamp circuit uitgezet waar de teams onderling de krachten gaan meten en strijden voor de eerste plek!

Wanneer? Zaterdag 17 juni a.s.
Tijd? 12.00 uur aanwezig zijn
Waar? Sportcomplex WDZ
Wie? Alle jeugdleden EN broertjes/zusjes!!
De O17 en O19 mogen kiezen voor deelname aan jeugd en/of seniorenactiviteit!

Aanmelden? Meldt je aan via het inschrijfformulier op vvwdz.nl onder de knop seizoensafsluiting Jeugd
(Let op, het formulier kun je alleen invullen via een PC!! Lukt dit niet, kun je je aanmelden via activiteiten@vvwdz.nl)
& nbsp;
Vanaf 16.00 uur wordt de BBQ aangezet en kan iedereen, met consumptiebonnen, smullen van broodjes hamburger of frikandel!
Om 17.00 uur is de prijsuitreiking en worden de kampioenen van het seizoen in het zonnetje gezet.

Alle deelnemers en begeleiders van het Bootcamp circuit ontvangen een consumptiebon van de organisatie!

We hopen er weer een geweldige seizoensafsluiting van te maken met z‘n allen! Tot dan!
21-05-2017

ALLE HULP IS WELKOM

Op zaterdag 17 juni vindt de seizoensafsluiting van WDZ plaats.
Dit jaar is het thema van de seizoensafsluiting: “Bootcamp". Vanuit dit thema worden er, voor de seizoensafsluiting voor de jeugd, diverse opdrachten en spellen georganiseerd. Om deze middag in goede banen te kunnen leiden, hebben we net als vorig jaar alle hulp weer hard nodig. We hebben namelijk tijdens deze activiteit groepsbegeleiders en spelbegeleiders nodig. Hulp is dus hard nodig van 12.30 uur tot ongeveer 17.00 uur ! We hopen er samen met jullie hulp weer een geweldig spektakel van te kunnen maken en dat de kinderen het seizoen weer spetterend af kunnen sluiten.
Aanmelden om mee te helpen tijdens deze seizoensafsluiting kan per email naar Tomheltzel@home.nl.
Hopend dat er net als vorig jaar weer veel aanmeldingen zijn om mee te helpen. Alvast bedankt voor alle hulp.
Sportieve groet,
Activiteitencommissie Seizoensafsluiting WDZ
19-05-2017

WDZ JO9-2 KAMPIOEN

Het team van de JO9-2 was al kampioen voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen Amstenrade JO9-1. De ontmoeting met het op de tweede plaats geëindigde Amstenrade mocht dus als een huldigingswedstrijd gezien worden. De wedstrijd ging weliswaar verloren, maar dat zal ook wel te maken hebben gehad met het feit dat de jonkies al in een feestroes verkeerden. De spelers verweerden zich kranig met aan het hoofd de geweldig keepende Renée Ritzen......
Lees verder onder Lees meer


18-05-2017

JO9-2 KAMPIOEN

WDZ JO9-2 is één wedstrijd voor het eind van het seizoen al kampioen.
Op woensdag 17 mei speelt de JO9-2 tegen nummer 2 op de ranglijst Amstenrade JO9-1. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Het leek er lange tijd op dat de beslissing pas in de laatste wedstrijd zou vallen, maar inmiddels zijn de WDZ jeugdspelers niet meer in te halen. Uit 8 wedstrijden 24 punten halen is een puike prestatie en een overwinning komende woensdag betekent ongeslagen kampioen in de klasse.

SUPPORTERS WELKOM

16-05-2017

EERSTE WK-GANGER VAN WDZ!

Op 17 juni speelt Noah Drittij, onze keeper van de JO11, mee op het wereldkampioenschap voor adoptiekids. Het toernooi vindt plaats op Sportpark Blankenstein in Vianen. Noah speelt in het team van USA JO11. Liefst 76 landenteams, 11 continentteams en 5 wereldteams spelen in de diverse jeugdcategorieën van JO19 tot en met JO7.
Het is nu voor de tweede keer dat Noah deelneemt aan het toernooi. Vorig jaar was het een heel bijzondere ervaring voor de WDZ jeugdspeler. Op de foto staat Noah te midden van zijn teamgenoten van vorig jaar.
We wensen Noah met zijn team heel veel plezier en succes.

13-05-2017

FRITES SATÉ DAG

Het was op zondag 7 mei een drukte van jewelste op het WDZ sportcomplex. Traditioneel vindt rond de afsluiting van het seizoen de frites zuurvlees dag plaats. Dit jaar werd afgeweken van de traditie, overigens maar ten dele, het zuurvlees was vervangen door saté.
Een kleine 250 porties werden op deze dag uitgedeeld aan de spelers van de seniorenteams, leiders en supporters, maar ook aan de bambini en vergezellende familieleden. In het kader van het zilveren jubileum van de bambini verzorgden Toos Brands, Martine Lux en Kim Verhoeve een demonstratietraining van de bambini. Ook de WDZ mascotte ‘t Juupje nam deel aan de training. Na afloop waren er frites en kipnuggets voor de kleintjes en frites met saté voor de ouders en grootouders. De opa‘s en oma‘s die in februari deelgenomen hadden aan de opa en oma dag van de bambini kregen een certificaat van deelname en een medaille van Toos overhandigd.
Rond half zes konden de dames Tinie Schleijpen, Marion Hünen, Karin Spork, Patty Schijns en Toos Brands de patatkraam sluiten. Alles was op!
Dank aan de dames voor dit prachtig evenement.

07-05-2017

PAASHAAS BEZOEKT WDZ JEUGD

Op Paaszaterdag bracht de paashaas een bezoek aan de spelers van de JO9, JO7 en de bambini. Rond de klok van half elf verzamelden zich de kids met ouders, opa´s en oma´s en broertjes en zusjes in het clubhuis. Een half uurtje later kwam de paashaas binnenhuppelen en hij vroeg de kinderen of ze hem wilden helpen met het zoeken van de paaseieren die op de voetbalvelden verstopt waren.
Ongeveer vijftig kinderen gingen op zoek naar de verstopte eieren. Een aantal waren makkelijk te vinden, andere weer iets lastiger, maar alle eieren werden gevonden, zodat de paashaas opgelucht adem kon halen.
Terug in het clubhuis gingen alle bezoekers aan tafel voor de paaslunch. Ook het eiertietsjen ontbrak niet.
Tegen twaalf uur bedankte Wim Lauvenberg iedereen voor de komst en wenste alle bezoekers een mooi paasfeest. Voordat ze huis gingen, mochten alle kinderen bij de paashaas nog een verrassing ophalen.
Het was, ondanks het mindere weer, een gezellige morgen bij WDZ en alle kinderen hebben veel plezier gehad. Dank aan allen die geholpen hebben om dit feest te laten slagen.


16-04-2017

KIENEN VOOR JEUGDKAMPEN

HET MOET NIET GEKKER WORDEN.......!

De belangstelling voor het WDZ kienen ten bate van de WDZ jeugdkampen is groot. Er was op 21 maart een run op de aankoop van kienseries en daarbij willen de kienliefhebbers ook nog eens een favoriet plekje in de zaal hebben. Marion en Michel waren er al vroeg bij de vorige keer en dat zal ook nu weer het geval zijn. Jullie willen er toch zeker ook bij zijn. Er zijn leuke prijzen te winnen.

WDZ KIENEN OP DINSDAG 18 APRIL OM 19.30U IN HET WDZ CLUBGEBOUW!

11-04-2017

BAMBINI IN LINE UPOp donderdag 6 april beleefden de allerkleinste spelers van WDZ een onvergetelijke avond. Ze waren door Roda JC uitgenodigd om in het Parkstad Limburg Stadion mee te lopen in de line up van de spelers in de eredivisiewedstrijd Roda JC – PEC Zwolle. In de catacomben werden ze eerst allemaal goed geïnstrueerd over het oplopen met de spelers. Na een foto met de Roda JC mascotte ‘t Koempeltje mochten ze aan de hand van de PEC Zwolle spelers het veld op en dat maakte diepe indruk in een goed bezet stadion.
Na de line up gingen de kids met de begeleiders en ouders de tribune op om de wedstrijd verder te volgen. Een prachtige geste van Roda JC naar onze 25 jarige bambini afdeling.

31-03-2017

MEIDENVOETBAL

Voor alle meiden met een voetbalhart, organiseert WDZ op woensdagmiddag 12, 19 en 26 april van 14u tot 15u gratis en vrijblijvend een meiden inloopvoetbaltraining.
Deze trainingen zijn voor alle meiden vanaf 7 jaar woonachtig in Bocholtz en omstreken die zin hebben om te voetballen. Je mag zo vaak komen als je wilt en wanneer je wilt.
Bij voorkeur vragen we je om je aan te melden zodat wij de trainingen optimaal kunnen voorbereiden.
Dus vind je voetbal leuk en heb je zin in een middag vol spel en plezier samen met je vriendinnen, nichtjes, buurmeisjes of klasgenootjes... kom dan naar de inloopmeisjesvoetbaltraining van WDZ.
Inschrijven kan via e-mail adres: meidenvoetbal@vvwdz.nl

WDZ wil vanaf seizoen 2017- 2018 starten met eigen meisjesteam(s).

27-03-2017

VEILIG SPORTKLIMAAT

Het komt gelukkig niet geregeld voor, maar toch dienen we in onze verenigingen altijd een strikt beleid te voeren aangaande preventie van ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag jegens sporters, zowel jeugd als senioren. Voorkómen is hier altijd veel beter dan genezen. WDZ staat voor een veilige sportomgeving. Iedere leider, trainer en begeleider krijgt een aantal gedragsregels voorgelegd, waaraan hij of zij zich middels ondertekening confirmeert. Verder vraagt de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Onlangs hebben Nicole Scholl en Ruud Dohmen zich beschikbaar gesteld om als vertrouwenspersonen voor de vereniging op te treden. Natuurlijk kunnen we niet alle grensoverschrijdend gedrag uitbannen, maar ons is er wel alles aan gelegen om het te voorkomen. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten.
25-03-2017

KIENEN SUCCES

De eerste kienavond ten bate van de WDZ jeugdkampen was een succes. Ruim 75 enthousiaste kieners bevolkten op dinsdag 21 maart het WDZ clubhuis. Precies om half acht begonnen de kienmeesters Hub Donners en Harrie Kisters aan de eerste ronde. Kees de Heus trad op als controleur en mocht de mooie prijzen overhandigen.
In de pauze deelden de dames van de organisatie aan alle deelnemers een lekkere plak cake uit. Ook in de zeven rondes na de pauze bleef de animo van de kieners hoog en keken de dames en heren geconcentreerd naar de nummers op hun kaarten. De ene na de andere fraaie prijs reikte Kees uit, prijzen waarvoor WDZ de sponsors erg dankbaar is.
Rond de klok van tien kon de laatste keer afgeruimd worden en nodigde Hub Donners alle aanwezigen van harte uit voor de volgende kienavond op dinsdag 18 april.

20-03-2017

SCHOOLVOETBAL

Bij prachtig voorjaarsweer speelden de meiden en jongens van de basisscholen uit de regio op het Sportpark Neerhagerbos op de Bocholtzerheide de voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi. De jongens speelden met elf tegen elf op het grote veld en de meiden met zeven tegen zeven op een half speelveld. Over belangstelling hadden de jeugdige spelers niet te klagen, heel wat ouders, grootouders en broertjes en zusjes waren op het spektakel afgekomen.
Alle wedstrijden werden in goede banen geleid door WDZ jeugdleiders en clubscheidsrechters. Tussendoor konden de toeschouwers genieten van een kop koffie en een lekker stuk gebak uit oma´s gebakkraam. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de WDZ jeugdkampen.
Uiteindelijk wisten één jongensteam en één meidenteam van de basisschool Bocholtz zich te plaatsen voor de regiofinale, die op 17 mei in Simpelveld plaatsvindt.

18-03-2017

JEUGDKAMP 2017

Ook in 2017 organiseert voetbalvereniging WDZ voor de jeugdleden van de O7, O9, O11 en O13 een Jeugdkamp op de Bocholtzerheide.
Dit zal plaatsvinden van woensdag 24 mei 18:00 uur tot en met zaterdagochtend 27 mei 2016 +/- 12:00 uur. Dit is het Hemelvaartweekend.

Indien U Uw kind wil laten meedoen aan dit kamp, kunt U dan het bijgevoegde formulier Inschrijfformulier volledig invullen, en samen met het inschrijfgeld in een envelop inleveren vóór 20 april 2017 bij de jeugdleider van uw kind of direct bij het secretariaat (Nancy Degens, Rosaliestraat 14).
Helaas is het aantal beschikbare plaatsen niet ongelimiteerd en daarom zal er op volgorde van inleveren van het inschrijfformulier met inschrijfgeld, de plaatsen toekennen. We kunnen niet garanderen dat kinderen die 20 april nog in willen schrijven ook nog mee kunnen.

Schrijf dus snel in!!
Klik hier voor de informatiebrief
Mocht U nog vragen hebben, dan kunt U terecht bij de leider van het team of bij Nancy Degens-Theissen, Rosaliestraat 14 (06 – 50 64 65 28).

De Kamp commissie
05-03-2017

WDZ IN OPTOCHTEN

Op Carnavalsmaandag en –dinsdag nam de WDZ Sjelleboomkloeb met een groot gezelschap deel aan de optochten van Bocholtz en Lemiers. Gelukkig bleven de weergoden de carnavalisten redelijk welgezind. Donkere wolken, nogal wat wind, maar gelukkig bleef het grotendeels droog. De prachtig uitgedoste groep viel in de smaak van het publiek langs de rand van de wegen. In Bocholtz kreeg WDZ de tweede prijs bij de groepen. In Lemiers was op dinsdagmiddag de gezelligheid er zeker niet minder om. WDZ heeft zich duidelijk van haar beste kant laten zien in de beide optochten. Mooi voor Prins Marco I en Prins Wouter I en Prinses Iris in Bocholtz en voor Prins Jop I en de jarige Prinses Francis in Lemiers.

NIEUWE FOTO'S!
28-02-2017

CARNAVALSMIDDAG JEUGD

Op zaterdag 25 februari was de WDZ jeugd verzameld in het clubhuis om hun carnavalsfeest te vieren. De Bócheser Vasteloavendsverein Kalk an de Bóks bracht met de Raad van Elf en Prinsen en Prinses een bezoek. President Jean van Horssen speldde Jacqueline Lipperts de orde “Mit Hats en Zieël vuur Bóches" op voor haar vele verdiensten voor de vereniging.
Toen kon het feest echt losbarsten met prachtige optredens van de verschillende jeugdteams, zelfs het WDZ bestuur trad op. Het dansmarieche Jana Bleylevens liet een indrukwekkende show zien en natuurlijk ontbraken ook de Sjtuutbreur en de Kabènese niet.
Als verrassing kregen de leiders Toos Brands en Harrie Degens bij gelegenheid van het zilveren jubileum van de bambini zelfgemaakte bloemen van de kinderen als dank voor hun begeleiding.

NIEUWE FOTO'S!
26-02-2017

WINTERACTIVITEIT JO11

Op zaterdag 11 februari jl. hebben bijna 30 spelers van de O11 aan een leuke middag met activiteiten deelgenomen. Samen met de trainers zijn ze vanuit het WDZ clubhuis op pad gegaan voor een lange en avontuurlijke wandeling door het winterse landschap. Halverwege de wandeling hadden de leiders op de parkeerplaats van de bevriende voetbalvereniging SV Nijswiller een spellencircuit uitgezet. Vol geestdrift voerden de spelers de spellen uit.
Na terugkomst op de Bocholtzerheide was het clubhuis inmiddels omgebouwd tot huiskamerbioscoop en werd een spannende film vertoond. In de pauze van deze film deden de spelers zich tegoed aan heerlijke hamburgers. Moe, voldaan en met nog de nodige spanning in het lijf, als gevolg van het kijken naar de film, eindigde de “happening" rond de klok van zeven.
23-02-2017

BAMBINI OPA EN OMA DAG

Op woensdagmiddag 22 februari hadden de leiders van de bambini Toos en Harrie in het kader van het zilveren jubileum van de bambini alle oma‘s en opa‘s van de kinderen uitgenodigd om mee te doen bij een training. En daar hadden de grootouders wel oren naar gezien de grote opkomst. Vol enthousiasme werd in beide groepen met de kids meegedaan aan het spellencircuit dat de leiders in de sporthal Bocholtz hadden uitgezet. Na afloop ging natuurlijk iedereen op de foto en vervolgens waren er wafels en een drankje. Een prachtige middag voor jong en oud waarvoor dank aan de leiders en hun assistenten.

NIEUWE FOTO'S!
23-02-2017

JO15 KAMPIOEN NAJAAR

Op zaterdag 18 februari kon eindelijk de wedstrijd van de JO15 tussen WDZ en Sporting Heerlen gespeeld worden. Winst of gelijkspel zou het kampioenschap betekenen. Genoeg reden voor de nodige spanning vooraf. Maar over deze spanning werden de spelers al gauw heengeholpen door het grote aantal supporters langs de lijn. Uiteindelijk veroverde de JO15 met een duidelijke en fraaie 4-2 overwinning de titel. Na afloop van de wedstrijd werden de flessen met kinderchampagne op het veld ontkurkt en kon het feest beginnen.

20-02-2017

JONGER ORANJE TALENTENDAG

Het winnende doelpunt maken in een volgepakt stadion De Koel dat jouw naam schreeuwt, daar droom jij toch ook van? Woensdag 1 maart, in de carnavalsvakantie, kan deze droom in vervulling gaan. VVV-Venlo gaat namelijk tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek naar nieuwe voetbaltalenten. Locatie van deze voetbaldag is het complex van SHH in Herten.
Onze partnervereniging VVV uit Venlo biedt onze jeugdspelers aan om deel te nemen aan deze unieke voetbaldag. De hele dag voetballen en uitgebreid bekeken worden door de scouts van VVV-Venlo. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes – geboren tussen 2005 en 2011 – van zullen smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag bij SHH. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en krijgen de keepers een speciale clinic onder begeleiding van professionele keeperstrainers. Iedereen krijgt de kans om hun droom te verwezenlijken: een stage bij VVV-Venlo en/of een plek in de Jonger Oranje (regio)selectie.
14-02-2017

JEUGDKAMP JUNIOREN IN BELGIË

Aan het eind van voorjaarsseizoen biedt de jeugdafdeling aan alle jongeren in de leeftijdscategorie O15, O17 en O19 een weekendactiviteit aan.
Het uitstapje gaat van vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni 2017 plaatsvinden in de accommodatie “Hopper jeugdverblijf Merkenveld" te Loppem. Dit plaatsje, onderdeel van de gemeente Zedelgem, ligt een tiental kilometers van Brugge verwijderd. Meer informatie over de accommodatie is te vinden op:
www.hopper.be/nl/jeugdverblijf/merkenveld

14-02-2017

JO9 MIST DISTRICTSFINALE

Op zaterdag 4 februari heeft de JO9 in de regiofinale in Gulpen de overwinning op een haar na gemist.
De jongens en meiden leverden een spannende strijd, waarbij ze in alle wedstrijden hun stinkende best hebben gedaan. Ongeslagen, met slechts één gelijkspel, eindigden ze op een gedeelte eerste plaats. Omdat Hulsberg echter meer goals had gescoord, mochten zij door naar de district finales in Nederweert.
In de super spannende wedstrijd tegen Hulsberg kwam WDZ met 2-0 voor. Hulsberg scoorde de 2-1 en 10 seconden vóór het einde viel de 2-2. Deze goal bepaalde, dat WDZ niet door mocht naar de districtsfinale. Huilen troef bij onze dappere spelers, maar eigenlijk mogen ze dit gelijkspel als een grote overwinning zien, tijdens de veldcompetitie verloren ze nog dik van deze tegenstander. Dus voor alle spelers: top gespeeld!
08-02-2017

PRINSENRECEPTIE BOCHOLTZ

Prinsenreceptie Bocholtz
Wanneer: zaterdag 25 februari 2017
Tijd: 20.11 uur
Locatie: Harmoniezaal Bocholtz
Verzamelen: 20.00 uur in de hal van de Harmoniezaal

Klik hier voor de Nieuwsbrief: Nieuwsbrief februari.
05-02-2017

BAMBINI

Dit jaar vieren de WDZ bambini hun zilveren bestaansfeest. In het kader van dit feest organiseert de jeugdafdeling een aantal activiteiten. Op woensdag 22 februari is er een speciale middag voor de oma‘s en opa‘s van het kleine grut. Het is niet de bedoeling dat de grootouders alleen maar toekijken, ze gaan zelf actief aan de slag in de gymzaal. Ze gaan kennis maken met walking voetbal en samen met de kinderen sporten onder leiding van leiders Toos en Harrie en dat alles in het kader van meer bewegen voor jong en oud. Dus breng de gymschoenen mee en doe mee, ooms en tantes zijn overigens ook van harte welkom. Het feest begint om 16.00 uur in de sporthal aan de Wijngracht.
01-02-2017

CARNAVALS PROGRAM 2017

Carnavalsvridig 24 februari

WDZ Sjpasstempel je-öffent vanaaf 20.00 oer
21.11 oer Öffnung durrig d'r Road va Veer, Hoegheed Ralph I en de ex Prinsen van WDZ
21.30 oer Dansmarieche Jana Bleijlevens
21.45 oer Oesreiking WDZ Lid van Verdeenste - Orde van ut Joode Juupje
22.00 oer Abdicatie Prins Ralph I
22.30 oer Ut vermaarde en beruchte "Duo Pratsjik"
23.15 oer Proclamatie Hoegheed WDZ 2017
23.45 oer Duo Noetsjedaat: Winnaars Schlaager Arena Boches 2016
00.00 oer Traditioensopteane Domm & Doöl

Carnavalssamstig 25 februari
WDZ Jeugd-Sjpasstempel je-öffent vanaaf 13.00 oer en sjtart programma vanaaf 14.11 oer. Coördinatie en aanmelden optreanes beij Harry Lipperts.
27-01-2017

OPTOCHT

We beginnen weer allemaal de carnavalskriebels te krijgen. Op Carnavalsmaandag 27 februari trekt de optocht door Bocholtz en de Sjelleboomkloep van WDZ is vanzelfsprekend van de partij. De optocht van vorig jaar viel helaas letterlijk in het water, daarom hebben de Carnavalisten van de voetbalclub er dit jaar des te meer zin in. WDZ rekent op een grote groep deelnemers. Een groot aantal mensen heeft zich reeds aangemeld, maar deelnemen kan nog steeds! Alle jeugdleden, senioren, veteranen, dames, niet-spelende leden en aanhang zijn van harte welkom.
De organisatie van de Carnavalsgroep is ook deze keer in handen van Jacqueline en Harrie Lipperts.

Ut jeet droop-aa!
Zaterdag 18-2 a.s. kunnen de pakken afgehaald worden in de kantine van WDZ.
Van 10-12 uur zijn jullie daar van harte welkom.
Zoals eerder vermeld, vragen we dit jaar geen huur voor de pakken. Willen jullie wel € 7,50 voor de pruik meenemen?
De gewenste kleur kan dan worden uitgekozen en levering volgt later.

Ons lid Jop Snackers is dit jaar prins in Lemiers. We zijn dan ook van plan om op carnavalsdinsdag met de optocht in Lemiers mee te lopen.
Laten jullie zaterdag a.s. even weten of jullie dan ook meelopen?

Jruss, mit ee dreifach, kräftig WDZ Alaaf!
19-01-2017

PRINS WOUTER I & PRINSES IRIS I

Afgelopen weekend zijn de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging Kalk aan de Books uitgeroepen tijdens een geweldige zitting in de Harmoniezaal in Bocholtz!
Op zaterdagavond werd Marco Vanhommerig uitgeroepen tot Prins Marco I. Zondagmiddag werden tijdens de kinderzitting Wouter Ortmans uitgeroepen tot Prins Wouter I en Iris Sluijsmans tot Prinses Iris I om samen dit carnavalsseizoen te regeren over het Kalk aan de Books rijk in Bocholtz.

Wouter is speler van de O13 bij WDZ en zijn moeder Natacha is barvrijwilliger. Zijn vader Jo Ortmans komt Wouter regelmatig aanmoedigen op de voetbalvelden.
Iris is de dochter van Ralf en Mirian Sluijsmans welke WDZ een warm hart toedragen door hun sponsorschap.

Wij wensen Prins Marco I, Prins Wouter I en Prinses Iris I een fantastische carnaval toe met heel veel plezier!
16-01-2017

O9 OP UITSTAPJE NAAR AVONTURENLAND

Afgelopen woensdag 11 januari zijn de teams van O9 gezamenlijk op uitstapje geweest naar Avonturenland in Heerlen. Om 13.15 uur werd er gezamenlijk vertrokken vanaf de parkeerplaats van WDZ. Aangezien we onderweg de regen tegemoet reden waren we blij dat we een binnenactiviteit georganiseerd hadden. Bij aankomst mochten de kinderen die dat leuk vonden een uur gebruik maken van het indoorsoccerveld. Nadat de teams samengesteld waren, werd er een uur lang fanatiek gevoetbald. De overige kinderen waren in de grote hal aan het ravotten op de diverse speeltoestellen. Er werd geklauterd, gestoeid en heel veel gelachen. 
15-01-2017

TRAINING JEUGDTEAMS

M.i.v. 16 januari hebben de jeugdteams de veldtrainingen hervat, althans voor zo ver de weergoden het toelaten. Bij sneeuw en ijs zullen de trainingen toch weer in de zaal plaatsvinden. Met name het trainen op een van de speelvelden zal bij slechte weersomstandigheden niet mogelijk zijn.
Het programma van de voorjaarscompetitie is nog niet bekend, maar het zal starten na Carnaval, begin maart dus.
13-01-2017

ZAALCOMPETITIE JO9

Op zaterdag 21 januari vervolgt de JO9 de zaalcompetitie in Nuth. Het team is vlak voor Kerstmis succesvol begonnen met drie overwinningen en wel tegen vv Geuldal, vv Hulsberg en BMR. Riley, Finn, Dante, Ilya, Fedde, Sem, Renée, Nigel, Viggo en Benthe zorgden voor het succes onder het toeziend oog van hun leiders Tom Heltzel en Cyril Lux.
13-01-2017

BOSLOOP JO15

Wat is er nu leuker om na de feestdagen te starten met een bosloop in winterse sferen? Om al het overmatige eten van de afgelopen feestdagen op een goede manier te verteren en de Playstation ook eens wat rust te gunnen werd er door de dames en heren van de JO15 op zaterdag 7 januari een run van 6 km door het bos gelopen. Om 10.00uur werd er gestart vanaf de parkeerplaats voor het bos café Het Hijgend Hert in Vijlen.
12-01-2017

BAMBINI

In het kader van 25 jaar WDZ bambini organiseert de jeugdafdeling een aantal activiteiten. Op woensdagmiddag 25 januari vond in de sporthal Bocholtz een vriendjes en vriendinnetjesmiddag plaats. Onder leiding van de eveneens jubilerende leidster Toos Brands, Harrie Degens, Simone Lange, Ellen Hursel, Petra de Koning en Bert Vaessen vermaakte een grote groep kinderen zich een uur lang met allerlei spelletjes. De jeugd ontving met gejuich de WDZ mascotte ‘t Juupje. Het enthousiasme van de kinderen was groot en met moeite waren ze na afloop in de kleedruimte te krijgen, na eerst nog even op de foto met ‘t Juupje te zijn gegaan. In de kleedruimte kregen alle kinderen een drankje, een wafel of een stuk cake. Tenslotte kregen de deelnemers een mooie Juupje medaille en een kleurplaat met een afbeelding van de mascotte. Deze kunnen bij Harrie Degens of op woensdagmiddag tijdens de training van de bambini ingeleverd worden. Ze krijgen een mooie plaats in het WDZ clubhuis.

09-01-2017

JO15 en JO13 WINNAAR HALLENMASTERS 2016!!

Op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december namen de teams JO15-1, JO15-2, JO13-1 en JO13-2 deel aan het gerenommeerde boardingtoernooi "Hallenmasters" in Stein welk elk jaar georganiseerd wordt door RKSV De Ster.
We mogen gerust spreken van heel mooie resultaten van onze jeugdige spelers.

 
30-12-2016

VELDTRAINING

Van maandag 19 december tot maandag 16 januari zullen er geen veldtrainingen zijn voor de jeugdteams. Door de hoge trainingsintensiteit raken het trainingsveld en een van de speelvelden, waarop noodgedwongen getraind moet worden, in een slechte staat. Voor indoor trainingen voor de jeugdspelers zijn uren gehuurd in de Sporthal Bocholtz. Er zal ook mogelijk naar andere sportaccommodaties uitgeweken worden. De selectie traint wel buiten, maar zal wel geregeld moeten uitwijken naar een accommodatie met kunstgras.
27-12-2016

WDZ NAAR MSV DUISBURG

Op zaterdagmorgen 10 december vertrok de WDZ bus naar de wedstrijd MSV Duisburg – Fortuna Köln. In de goal van de thuisploeg ons vroegere jeugdlid Mark Flekken. Met 51 personen vertrok de bus naar Duisburg. De reis verliep voorspoedig en de laatste kilometer tot aan het stadion escorteerden twee motoragenten de bus tot aan het stadion en dat was toch wel spectaculair. Petje af voor de MSV Duisburg voor de wijze waarop ze dit alles geregeld hadden.
De supporters van de Bocholtzerheide hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd, die de ploeg van Mark met 2-0 wist te winnen. MSV Duisburg blijft door de overwinning leider in het klassement. Mark Flekken hield voor de elfde keer zijn doel schoon.
Voor Tijn Vaessen een bijzondere dag, hij mocht mee het veld op om samen met andere afgevaardigden van sportverenigingen een erehaag voor de spelers te vormen.
Dank aan MSV Duisburg, Mark Flekken, taxi van Meurs, chauffeur Willy van Uden, Vliex reizen, bakkerij Ivo Dreessen en tenslotte aan Margot en Jan voor de catering.

12-12-2016

JO9-2 KAMPIOEN

Op zaterdag 3 december is het JO9-2 team ongeslagen kampioen geworden. Met 9 overwinningen op rij en 103 gescoorde doelpunten zijn ze verdiend kampioen geworden. Het hele seizoen werd met veel passie en inzet gespeeld. De laatste wedstrijd zou eigenlijk uit gespeeld worden bij KCC1, maar ze kwamen graag naar ons toe om ons feestje compleet te maken. Er waren veel supporters aanwezig om ons team naar het kampioenschap te schreeuwen. Bij opkomst waren er fakkels te zien, een spandoek voor de kinderen, toeters en het opkomstlied waar Roda normaal mee het veld op komt. Onze tegenstander stond op het veld te klappen toen onze kinderen het veld opkwamen.
08-12-2016

SINTERKLAASMIDDAG

Op zaterdag 26 november bezocht Sinterklaas in gezelschap van twee Pieten in de middaguren het WDZ clubgebouw, waar een 75tal kinderen vol verwachting klaar zaten. Rond half 3 openden Fanny en Stijn het feest waarbij ze de kinderen meteen moesten vertellen dat de Sint wat later zou komen, omdat hij zich verslapen had doordat hij in de nacht wat lang op de daken was geweest. In het clubhuis was nauwelijks nog een plekje te krijgen, Sinterklaas moest dan ook via de nooduitgang zijn entree maken. Veel fraaie tekeningen waren voor de Sint gemaakt. De kinderen mochten een verhaaltje vertellen bij de Sint of een liedje zingen, maar ook Sinterklaas had heel wat te vertellen. In zijn dikke boek stonden heel wat verhalen over de kleintjes. Als beloning was er voor ieder kind een mooi cadeau. Tijmen Wetzels kreeg een extra zak snoep als beloning voor de mooiste tekening. De Sint en de Pieten genoten zichtbaar van alles wat het kleine grut liet zien. Maar niet alleen de Goedheilig Man, ook de ouders, die het feest bijwoonden. Dank aan alle medewerkers van deze geslaagde middag.
01-12-2016

JO11-1 KAMPIOEN

Op zaterdag 26 november werd de JO11-1 (voorheen de E1) de eerste kampioen van WDZ in het seizoen 2016-2017. Het team behaalde het kampioenschap in een beslissende thuiswedstrijd tegen de medekoploper Scharn uit Maastricht. Natuurlijk begonnen de spelers met de nodige zenuwen aan de wedstrijd, maar al gauw werd alle spanningen afgeworpen en werd de tegenstander geregeld in het nauw gebracht. Dit alles onder aanmoedigingen van de supporters langs de lijn. In een sportieve wedstrijd vertaalde de thuisploeg het goede voetbal en de enorme inzet in een klinkende 5-3 overwinning.
28-11-2016

IN DE WANDELGANGEN

Op de website van In de Wandelgangen staat deze week ons lid Jeuf Huppertz in het zonnetje als vrijwilliger van de week.

"Deze week in ‘De Vrijwilliger‘ hebben we de 84-jarige Jeuf Huppertz, die al vanaf 1971 actief is als vrijwilliger bij RKVV WDZ. Een actief voetbalverleden bij de club heeft Jeuf niet, maar als vrijwilliger heeft hij bijna elke functie bekleed bij WDZ. In 2005 ontving hij hiervoor ook een koninklijke onderscheiding! ‘De Vrijwilliger‘ van deze week, Jeuf Huppertz."
Kijk op:
http://indewandelgangen.com/news-detail/de-vrijwilliger-jeuf-huppertz-rkvv-wdz-
17-11-2016

25 JAAR WDZ BAMBINI

Het is woensdagmiddag 23 oktober 1991 als enige WDZ vrijwilligers op het sportcomplex heel verbaasd opkijken. Een zestal vier en vijfjarige dreumesen lopen het oefenveld op onder begeleiding van Toos Brands. Toos kennen ze nog wel als een van de speelsters van het damesteam. Vol verbazing kijken ze toe hoe Toos met de kleintjes aan de slag gaat en al heel snel raken de toeschouwers aangestoken door het enthousiasme van de kinderen. Het fenomeen “WDZ bambini" is geboren en naar later blijkt een groot succes, zowel voor deelnemende kinderen als voor de vereniging.
Vijfentwintig jaar lang traint Toos Brands nu al elke woensdag met de kinderen, daarbij geholpen door een in de jaren flink gegroeide groep aan assistenten. Toos is van huis uit onderwijzeres met speciale belangstelling voor het gymnastiekonderwijs. Haar eerste doelstelling is altijd geweest de kinderen vertrouwd te maken met bewegen, met balans in hun lichaam en dit alles in combinatie met balspel. Een spel dat gespeeld wordt in een groep, waarbij het zich thuis voelen in de groep een wezenlijk onderdeel vormt. Resultaat is van generlei belang, alleen het plezier in het spel en de individuele ontwikkeling van het kind telt.
In de afgelopen jaren heeft Toos heel wat kinderen onder haar hoede gehad. Het doet haar veel genoegen om een groot aantal terug te zien in de seniorenteams, zowel vrouwen- als mannenteams. Maar de grootste voldoening vindt ze in het feit dat er in de voetbalclub vriendschappen voor het leven zijn ontstaan, vriendschappen waar zij mede aan de basis heeft gestaan.
Met name voor haar vele verdiensten voor het WDZ jeugdvoetbal ontving Toos in 2009 bij het gouden jubileum van WDZ uit handen van burgemeester Reg van Loo van Vaals een Koninklijke Onderscheiding.

Foto: Toos Brands en Harry Degens met de bambini
19-10-2016

NIEUWE BALLEN

Op zaterdag 8 oktober mocht de 013-2 uit handen van de heer en mevrouw Hassert enkele ballen ontvangen. Namens de sponsorcommissie bedankte Roger Wetzels de beide sponsoren en bood hij mevrouw Hassert een boeketje bloemen aan.

Hartelijk dank namens onze jeugdafdeling.09-10-2016

KUNSTGRAS

In het onderzoek naar behoefte aan kunstgrasvelden bij de voetbalverenigingen en naar de haalbaarheid van eventuele aanleg heeft bureau Copier de inventarisatie bij de verenigingen en de KNVB afgesloten. De verenigingen hebben een enquête ingevuld en over de gegevens van de enquête hebben medewerkers van het bureau met de besturen afzonderlijk een gesprek gevoerd. De ingevulde enquêtes en de verslagen van de gesprekken zijn inmiddels naar de betreffende gemeenteambtenaren gestuurd. Het bureau Copier gaat nu hard aan de slag om aan de hand van de gegevens met voorstellen naar het gemeentebestuur te komen. Deze voorstellen zullen in de loop van de maand oktober gedaan worden. Eind van dit jaar, begin volgend jaar hoopt het college van B&W met een raadsvoorstel te komen.
02-10-2016

WIJZIGING SPELREGELS AMATEURVOETBAL

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen kan je  http://www.knvb.nl/assist/scheidsrechters/spelregelwijzigingen vinden. Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk: 

De blessurebehandeling in de A-categorie;
Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;
22-09-2016

GEZOND LEVEN ZOALS EEN PROF

Een geweldige happening op het Sportpark Neerhagerbos. Bijna 200 mensen aanwezig, meer dan 100 jeugdspelers, zestig ouders en meer dan dertig jeugdleiders. Een serieus onderwerp werd op zeer ludieke wijze gebracht. De aanwezigen zullen deze avond niet licht vergeten.
Heel veel dank aan de organisatoren van deze unieke gebeurtenis en alle medewerkers, afkomstig van Mondriaan Preventie, Roda JC en WDZ.

Klik ook zeker even op "lees meer" voor een mooi verslag van één van de aanwezige ouders.

12-09-2016

KICK-OFF WDZ-JEUGD

Op zaterdag 27 augustus trapt de WDZ jeugd officieel het nieuwe seizoen af. Op deze dag zijn alle jeugdcategorieën vertegenwoordigd. Alle spelers van O7 t/m O19 gaan een uurtje voetballend aan de slag volgens het schema: 11.00-12.00u: training O7, O9 en O11, 12.00-13:00u: training O13 en O15 en 13.00-14.00u: training O17 en O19.

Naast het voetbaluurtje organiseert de jeugdafdeling ook een aantal meer ludieke activiteiten waaraan de kinderen na hun training kunnen deelnemen. Voor de ouders is natuurlijk een mooi plekje op het terras voor het clubgebouw gereserveerd.

Vanaf maandag 5 september beginnen de trainingen voor de pupillen oftewel O7 t/m O13.
16-08-2016

NIEUWE AANPAK JEUGDVOETBAL

Voor de start van de nieuwe competitie is er veel aandacht geweest voor het concept jeugdvoetbal, zowel op de landelijke tv stations, in de kranten als in de nieuwsbrieven van de KNVB met de telkens terugkerende vraag: Is het alleen op prestatie gericht concept van jeugdvoetbal wel zo bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind? Voor de start van het seizoen worden bij vele clubs selectiedagen voor jeugdspelers gehouden. Op één of twee bijeenkomsten wordt bepaald op welk team een kind gaat spelen, deze selectie ligt dan voor het verdere verloop van het seizoen vast. Logischerwijs stressvolle momenten voor kind, ouders, maar ook jeugdkader.

WDZ heeft er voor gekozen het individuele kind in zijn ontwikkelingsleeftijd als uitgangspunt te nemen voor het plezier in het spel en de ontwikkeling van de talenten van het kind, zowel sociaal als voetbaltechnisch. Op 14 juli jl. is aan ouders en jeugdspelers uitleg gegeven over het nieuwe concept. Het betekent voor de aanpak van het jeugdvoetbal bij WDZ concreet dat niet meer zo sterk in teams gedacht wordt, maar meer in groepen. Binnen een bepaalde categorie trainen alle teams en spelers tegelijk, waarbij de groepsindeling tijdens de training kan wisselen. Verder kunnen teamsamenstellingen meerdere keren per jaar wisselen. Een speler wordt dus niet per definitie voor een heel seizoen vastgeplakt op een bepaald team.
We beseffen terdege dat het uitvoeren van het ambitieuze plan veel gaat vergen van het jeugdkader, maar ook van spelers en ouders. Het vergt een hoge mate van omdenken. De leiders zullen in hun werk ondersteund worden door een brede jeugdcommissie waarbij op de achtergrond nog een groep van experts op het gebied van onderwijs, pedagogiek en jeugdpsychologie het jeugdkader, spelers en ouders daar waar nodig zal begeleiden.
16-08-2016

EUREGIO VOETBALSCHOOL

Op vrijdag 2 september 2016 start de Euregioschool weer met de trainingen. De eerste groep begint om 19.00 uur op de velden van WDZ op Sportpark Neerhagerbos. Groep 2, de gevorderden, start om 20.00 uur. Tijdens de trainingsuren is het WDZ clubgebouw geopend.
De Euregio Voetbalschool is gespecialiseerd in het geven van techniek training volgens de Coervermethode. De deelnemers komen uit de hele regio, Vaals, Bocholtz, Simpelveld, Mechelen, Partij, Schin Op Geul, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. De leeftijd varieert van 5 tot 15 jaar. De school biedt de spelertjes een kans om zich verder te ontwikkelen door hen professionele begeleiding te bieden. Tijdens de trainingen zijn de kinderen continue met de bal bezig en hebben zo vele malen meer balcontact als bij de trainingen bij de voetbalvereniging. De trainingen worden door vier trainers en vier assistenten gegeven.
Aanmelden voor een kennismakingstraining kan via telefoon 043 – 306 28 98 of 06 – 12 84 02 98 of per mail naar Info@euregiovoetbalschool.nl.
16-08-2016

SPELREGELBEWIJS EN SPELREGELWIJZIGING

Op 1 september 2014 heeft de KNVB de regel ingevoerd dat alle O17 spelers, die het jaar daarna bij de O19 gaan spelen het spelregelbewijs moeten halen. De voetbalvereniging heeft de belangrijke taak om de jeugdspelers te informeren en te instrueren over de spelregels en te stimuleren in de juiste toepassing ervan. Om de verenigingen hierbij te helpen, heeft de KNVB spelregelplatform ontworpen, een website waarop verenigingen en individuele leden oefenmateriaal kunnen vinden en ook hier hun examen kunnen doen.
In het seizoen 2016-2017 zijn alle jeugdspelers, die geboren zijn in het jaar 2000 aan de beurt. Voor 12 WDZ jeugdspelers betekent dit dat ze komende maanden het spelregelbewijs moeten halen.

De FIFA heeft een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd, waarvan de belangrijkste zijn, dat de bal bij de aftrap ook naar achteren mag worden gespeeld en bij een overtreding in het strafschopgebied, waarbij een poging wordt gedaan om de bal te spelen, volgt niet meer naast de strafschop een rode kaart, maar een gele kaart. De straf werd als te zwaar ervaren.
 
20-07-2016

JEUGDAFDELING

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft de KNVB de indeling in teams in het jeugdvoetbal een andere naam gegeven. Bij de junioren spreekt men niet meer van A-, B- en C-teams, maar van O19, O17 en O15, waarbij de bovengrens van de leeftijd leidend is. En bij de pupillen niet meer van D-, E, F-teams en Minipupillen, maar van O13, O11, O9 en O7. De WDZ jeugdafdeling komt met zijn 180 jeugdleden in alle categorieën met één of meer vertegenwoordigende teams uit. Voor het grote aantal teams is natuurlijk ook een uitgebreid begeleidend kader nodig en hiervoor heeft de WDZ jeugdcommissie in goed en regelmatig overleg met leiders en trainers gezorgd.
Op donderdag 14 juli zijn alle ouders van de jeugdleden uitgenodigd voor een ouderavond, waarbij de jeugdcommissie de ouders uitgebreid gaat informeren en de dialoog met de ouders wil aangaan over de gang van zaken in het nieuwe seizoen, maar ook over de veranderende visie van WDZ op jeugdvoetbal.
20-07-2016

JEUGDLEIDERS MAKEN KENNIS MET DE TENNISSPORT

Op zaterdag 17 juli waren een aantal WDZ jeugdleiders met partners en kroost te gast bij de Tennisclub Bocholtz. Leden van de tennisclub hadden een afwisselend programma voor jong en oud in elkaar gestoken.

De jongsten vermaakten zich op de kleine baan met allerlei balvaardigheidsspellen. Op baan drie en vier werden de diverse basale spelonderdelen van tennis geoefend, zoals de forehand, de backhand,
de volley en de service. De training werd afgesloten met de “Witte Bazar Prijsmepper”. De bedoeling hierbij was om, als oefening van de forehand, de bal te doen belanden in een vak (één punt) of tussen de sporten van een ladder, hetgeen twee punten opleverde. Winnaar van de prijs werd Ron Hounjet, op de volgende plaatsen eindigden Birgit van der Linden, Lilian Smits, Nancy Degens en Jacqueline Lipperts.

Op baan 1 en 2 werd al snel het wedstrijdelement ingebracht. Tussen de wedstrijden door werd het “Ivo Dreessen Service-ace Spel” gespeeld. Hierbij diende de bal vanuit de service door een hoepel te gaan. René Smits bleek hierin het meest bedreven, gevolgd door John Bindels en Birgit van der Linden.

Als optelsom van technisch vernuft, tomeloze inzet, grenzeloze sportiviteit en de resultaten in de diverse onderdelen werd tenslotte nog de “Ivo Sport King of the Court 2016” prijs uitgereikt aan Norbert Ramaekers. Op de tweede plek eindigde Jo Speck en de bronzen plak ging naar Harry Lipperts.

Een eervolle vermelding verdient Harrie Degens, die als een ware Boris Becker over de baan vloog, helaas wel met enkele schaafwonden als gevolg, maar die konden Harrie niet hinderen.

Na alle inspanningen hadden de koks Bert Schijns en Jos Pluijmaekers voor een smakelijke maaltijd gezorgd met hotdogs en broodje kroket.
Een prachtige middag voor onze jeugdleiders waarvoor hartelijk dank aan de Tennisclub Bocholtz, de koks en de sponsors van de prijzen.

 
20-07-2016

TEAMUITJE B1

Helaas is er weer een einde gekomen aan een mooi seizoen met een geweldige groep, die op een mooie en sociale manier met elkaar omgaan en waarbij ook nog eens mooie resultaten zijn geboekt.
Wat wil je dan nog meer zou je denken………. dat iedereen met plezier heeft kunnen voetballen en weer een stapje verder is in hun ontwikkeling. Met een gemiddeld opkomstpercentage van ca 75% over de bijna 70 trainingen kunnen we alleen maar concluderen dat dit wel snor zit. Om op een leuke manier het seizoen af te sluiten wilden we graag een teamuitje organiseren maar wat ga je doen met mannen tussen de 15 en 17 jaar oud? Een moeilijke opgave waarbij het initiatief van de mannen zelf moest komen. Uiteindelijk was er een besluit genomen waar de gehele groep wel heel veel zin in heeft. KARTEN met daarna een barbecue, want van snelheid en lekker eten daar houden de mannen wel van.
14-06-2016

SAMENWERKING JEUGDVOETBAL

Als bestuur willen we graag de aanleiding van ons besluit om de Samenwerkingsovereenkomst Jeugdvoetbal WDZ en Sportclub ‘25 niet te continueren aan jullie allen toelichten.
Klik op "lees meer"voor deze toelichting.
10-06-2016

MEDEDELING VAN HET BESTUUR

Tijdens de ledenvergadering op woensdag 9 juni heeft het bestuur de leden medegedeeld dat de Overeenkomst tot Samenwerking Jeugdafdelingen van RKvvWDZ en Sportclub ‘25 die op 8 juni 2015 voor een jaar is gesloten, niet zal worden verlengd. Dezelfde avond is dit besluit aan de voorzitter van Sportclub '25 medegedeeld.

Het bestuur heeft de steun van de vele WDZ leden, waaronder veel jeugdleiders, in dit moeilijke besluit als zeer positief ervaren. We beseffen terdege dat veel vragen bij leden en ouders van kinderen leven rond dit besluit. Waarom stoppen met een samenwerking als de kinderen toch zo leuk met elkaar kunnen voetballen? Daar zal toch zeker geen enkel mens op tegen zijn? Voor de kinderen maakt de kleur van het shirtje toch niets uit? Heel terechte vragen.
09-06-2016

DIPLOMA

Op vrijdag 3 juni ontving René Smits, de trainer van onze B-jeugd, tijdens een gezellige avond in Valkenburg met nog vijf andere deelnemers, het diploma UEFA C / Trainer coach III.
Begin september 2015 is René in een groep van negen cursisten gestart met de opleiding bij de KNVB en op 12 mei jl. heeft hij het laatste examen gehaald.
De cursus bestond uit 24 bijeenkomsten, een spelregelexamen, een theorie-examen en 4 proeven van bekwaamheden. De docenten in de cursus waren Jo Slenter en John Ortmans.
René heeft heel veel vrije tijd en energie ingestoken in de cursus maar heeft naar zijn eigen zeggen de cursus met veel plezier gedaan en is blij met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens deze cursus.
Hij spreekt zijn dank uit naar zijn praktijkbegeleider Paul van Putten en de vereniging WDZ. Van beide heeft hij veel steun ondervonden tijdens deze opleiding.
Wij van onze kant wensen René natuurlijk heel veel succes.
 
Op de foto René te midden van de docenten Jo Slenter en John Ortmans en de overige cursisten.
06-06-2016

F4

Op dinsdag 31 mei ging de F4 met spelers, begeleiders en ouders op stap als afsluiting van het seizoen. De reis ging naar de indoorspeeltuin in Schin op Geul. Daar hebben alle deelnemers genoten van een heerlijke middag ravotten en bowlen. Na deze intensieve middag kreeg iedereen heerlijke frietjes met snacks. Al met al een fantastische afsluiting van een mooi seizoen.

Deze middag is geheel gesponsord door ‘de Vijver Specialist’, het bedrijf van Patrick en Belinda Clignet. Een geweldige geste waarvoor een welgemeend dankjewel van alle kinderen, leiders en begeleidende ouders.
06-06-2016

MINIPUPILLEN

De minipupillen van WDZ/Sportclub´25 speelden op zondag 29 mei hun eerste toernooi. Met twee teams namen ze deel aan het “Dylan Kors Toernooi" bij RKSV Sylvia. Eén team schopte het tot de kwartfinale, het andere team werd helaas in de poulefase uitgeschakeld.
Na afloop ontvingen alle kinderen een medaille voor hun deelname. Het was een leuk en leerzaam toernooi voor de allerkleinsten.
03-06-2016

F3 TOERNOOI WINNAAR

Zondag 29 mei ging de F3 naar het toernooi bij Minor. In een poule van 7 teams werd 1x tegen iedereen gespeeld. Op de vroege zondagochtend gingen de eerste wedstrijden nog een beetje moeizaam maar werden toch gewonnen. Bij de laatste wedstrijden werd met veel passie en inzet, mooie combinaties en veel doelpunten een geweldige prestatie neergezet, namelijk alle wedstrijden gingen gewonnen met een doelsaldo van 19 voor en 2 tegen.

Daarmee werd een seizoen van hard werken beloond met een 1e plaats en 2 mooie bekers, ook was er voor iedere speler een medaille als aandenken. Al met al een top prestatie van ons team.

 
03-06-2016

SEIZOENSAFSLUITING 2016

JEUGD
Op zaterdag 28 mei sloot WDZ het voetbalseizoen van de jeugd af met een groot spektakel op het sportcomplex. Het begon al om half een voor de jeugd. Op de velden was een groot spellencircuit uitgezet, waarin de jeugd hun onderlinge krachten konden meten.
Rond de 130 jeugdleden namen deel. Ze werden verdeeld in 18 teams met een gemengde leeftijdssamenstelling, variërend van 3 tot en met 14 jaar. De spelers van de C-jeugd fungeerden als teamcaptains. Negen spelleiders waren er om alles in goede banen te leiden. Onder aanvoering van de mascottes Juupje en Toppie werd het programma gestart met uit een gezamenlijke warming-up. Vervolgens kon begonnen worden aan de tien spelvormen. Balen vormden de rode draad per spel: reuzenballen, ballonnen, tennisballen, skippyballen, rugbyballen, voetballen, tafeltennisballen, strandballen en hockeyballen. Na afloop van de negende spelronde werd het actieve gedeelte afgerond met een sensationele survivalbaan.

Inmiddels kon de jury hard gaan rekenen om de einduitslag bekend te maken.
Vijftien teams eindigden op de vierde plaats, op de derde plek eindigde team Chelsea, team Ajax werd tweede en team PSV ging met de overwinning aan de haal.

SENIOREN
Op zaterdag 28 mei sloot WDZ het voetbalseizoen van de senioren af met een heel gevarieerd spellencircuit, uitgezet in het clubgebouw en op het voetbalveld. De ruim tachtig deelnemers waren verdeeld over 12 teams. Deze mochten beginnen met een aantal voorspellingen in te vullen over de komende Champions League finale. De ene helft mocht vervolgens binnen verder met de breintraining. Aan de hand van schitterende foto‘s en filmpjes met mascotte ‘t Juupje in de hoofdrol werd de kennis van de deelnemers over het reilen en zeilen van WDZ getest. De quiz mag met recht een topprestatie van de samenstellers genoemd worden en de foto‘s en films zullen nog vaak bekeken worden. De andere helft van de deelnemers mocht inmiddels buiten zijn behendigheid tonen in Jenga en met een pingpongballetje op het batje rondjes rennen over een wip. Toppunt van voetbalkunst was het trappen van de bal door een ring die vervoerd werd door een mensgroot kuiken op een brommer.
De honkbalclub uit Kerkrade verzorgde intussen een indrukwekkende clinic in honkballen, waarbij het werpen en slaan geoefend werd.

Na heel wat rekenwerk konden de winnaars bekend gemaakt worden, maar de exotische namen van de diverse
groepen heeft de schrijver deze niet kunnen onthouden. Of was het toch enige teleurstelling?

03-06-2016

SEIZOENSAFSLUITING BAMBINI

Op woensdagmiddag 25 mei was de laatste training van de WDZ-bambini. Maar in plaats van een normale training met wat ballen op het voetbalveld, werd dit iets compleet anders. Toos en Harrie hadden niet voor niks de hulp ingeroepen van Bert, die ons in de loop van dit seizoen al een paar keer goed had bijgestaan. Nadat iedereen afscheid genomen van pa, ma, opa en/of oma werd een wereldreis ondernomen. Voor de laatste training van dit seizoen had Toos namelijk een heel speciaal plekje gescout ergens in de hellingbossen van Meerssen.

Na aankomst aldaar moest eerst even de accu van iedereen worden opgeladen met wat ranja of water. En toen begon het echte werk. Bepakt en bezakt werd het bos ingestapt, en "helling"bos was zeker niet overdreven. Al vlug werd een plek gevonden om de eerste oefening te kunnen doen: abseilen. Het meegenomen touw werd goed vastgemaakt aan wat bomen, als extra zekerheid werd Bert er nog tussen geplaatst, en de eerste avonturiers begonnen onbevreesd aan hun toch naar beneden. Sommigen gebruikten de hele afdaling de voeten, anderen gingen toch al vlug over naar hun bips en maakten er een gigantische roetsjbaan van.

26-05-2016

WDZ JEUGDKAMP

Op woensdag 4 mei was het dan eindelijk zover, de start van het WDZ Jeugdkamp 2016. Vanaf 18.00u was het verzamelen geblazen en werden ongeveer 60 kids afgeleverd op het WDZ-terrein. Nadat iedereen z'n stekkie in de tenten had ingericht, werd de teamindeling bekend gemaakt en kon het feest echt gaan beginnen.

De eerste echte activiteit van het kamp vond 's avonds plaats, een griezeltocht in de omgeving van Bocholtz. Ruim 7 kilometer werd in het donker afgelegd - bij een enkele groep zelfs zonder de zaklampen - waarbij spoken, heksen, boeven en ander gespuis probeerden om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Na een korte nachtrust en het ontbijt werd de donderdag gestart met een voetbaltoernooi en voetbalvaardigheden. Lekker met een voetbal aan de slag in de zon, heerlijk genieten. Genoeg pauze, genoeg gezonde versnaperingen en genoeg spanning en sensatie.

Er zijn tevens nieuwe foto's toegevoegd aan het album!

26-05-2016

FOTO'S JEUGDKAMP

11-05-2016

SPEURTOCHT

Op vrijdag 21 oktober vindt de jaarlijkse WDZ speurtocht plaats voor jong en oud. Gestart wordt in groepen vanaf 19.00 uur vanuit het WDZ clubgebouw. De inschrijfkosten zijn 2,50 euro en kunnen voor de start betaald worden.

Er is voor een goed begaanbare route, die ook niet al te lang is, gezorgd. Halfweg is ook dit jaar weer een pauzeplaats. Rond half elf willen de organisatoren Wiel Ramakers en Wim Mennens de uitslag bekend maken.

Aanmelden kan, liefst per groep maar hoeft niet, via activiteiten@vvwdz.nl en voor 19 oktober!
08-02-2016

Alle thuiswedstrijden zaterdag 24-11 afgelast

Alle thuiswedstrijden van zaterdag 24 november zijn afgelast vanwege de gesteldheid van de velden.

24-11-2012