hoofdsponsor
subsponsoren

Vrouwen

Op de foto:
Staand v.l.n.r.: Peter Smeets (trainer), Kayra Fröls (grensrechter en keeperstrainer), Dajana Cvijanovic, Marle Holands, Mirthe Conraads, Chiara Willekes, Kimberly Schröder, Sanne van Vark en Desi Hamers.
Knielend: Sharon van Horck, Esmee Muijrers, Denise Ruijters, Maud Lipperts, Rian Smeets, Kyra Nicolaije, Marijn Scheepers en Fee Palmen.
Op de foto ontbreken: Eva Brands, Cigalle Stommen-Verhoeve, Yael Canisius, Janine Smeets, Kelly Kempener, Isabelle Stommen, Kris Grit en Kim Verhoeve.
 

Trainingstijden

Dinsdag van 19.30 tot 21:00 uur
Vrijdag van 19.30 tot 21:00 uur

Contactpersonen

Peter Smeets
Peter Smeets
Trainer
t. 06-53255082
e. familie-smeets@home.nl
Kris Grit
Kris Grit
Begeleidster
t. 06-15951975
e. krisjuh_8790@hotmail.com
Kim Verhoeve
Kim Verhoeve
Begeleidster
t. 06-30371617
e. kimverhoeve@hotmail.com
Kayra Fröls
Kayra Fröls
Keeperstrainer
t. 06-39228581
e. kayrafrols@gmail.com
Kayra Fröls
Kayra Fröls
Grensrechter
t. 06-39228581
e. kayrafrols@gmail.com
 
Datum Type Wedstrijd Uitslag Aanvang Locatie Scheidsrechter
- C WDZ VR1 - RKHSV VR1 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Bert Schijns
20-08 O WDZ VR1 - VV Sittard VR1 1 - 3 11:00 Sportpark Neerhagerbos Jurgen Spork Verslag

Zondag 20 Augustus

vvWDZ - vvSittard

Ruststand: 1-2

Eindstand: 1-3

Vandaag stond er na een goede voorbereiding de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander uit Sittard was naar Bocholtz afgereisd met een ervaren selectie. De oudste actieve speelster van de dames van Sittard is maar liefst 48(!) jaar jong.

Onze dames kwamen wat onwennig uit de startblokken. Dit leidde in de eerste 10 minuten tot een aantal gevaarlijke situaties voor het eigen doel, waarvan er een ook in een doelpunt resulteerde. Na deze snelle tegentreffer hebben onze dames zich goed herpakt en begon ook aan onze kant de bal goed te rollen. Het spel golfde dan ook op en neer, met kansjes voor beiden teams. Helaas wist de tegenstander de bal nog een keer in het doel te prikken. De volgende grote kans was voor onze dames. Rian kreeg een mooie kopkans, maar helaas was de timing niet op maat. De volgende kans was voor Dajana. Ze kneep na een rush op de rechterkant goed naar binnen en kwam oog in oog met de keepster te staan. Helaas zag ze haar inzet gepareerd worden. Even later kreeg ze een herkansing op aangeven van Denise. Weer stoomde Dajana aan de rechterkant op, waarna ze met de bal aan de voet naar binnen trok. Deze keer schoot ze de bal geplaatst langs de keepster en scoorde zo de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft kende een soortgelijk spelbeeld als het laatste halfuur van de eerste helft. Beiden teams kregen kansen in het doelgebied, maar door goed verdedigen en keeperswerk resulteerde dit nog niet in verdere doelpunten. Aan beide kanten belandde er een bal op de paal/lat. Je kon merken dat de teams na rust tegen elkaar opgewassen waren. Met nog 7 minuten op de klok soleerde Rian aan de rechterkant langs de lijn naar voren. Haar directe tegenstandster was ze kwijt, waardoor ze veel ruimte kreeg. Door een felle charge op de enkels werd ze uiteindelijk afgestopt. Rian ging dan ook (niet voor de eerste keer vandaag) naar de grond. De speelster van Sittard werd voor deze charge met een gele kaart beboet door de scheidsrechter. Hierna ging de wedstrijd weer in redelijk evenwicht verder. Een paar minuten voor het einde kregen we helaas nog een tegentreffer te verwerken. Een speelster van Sittard was zeer alert bij een miscommunicatie tussen onze achterhoede en keepster en kon de bal hierdoor makkelijk in het doel werken. Zo stond er een eindstand van 1-3 op het scorebord.

Volgende week zondag staat de volgende oefenpot op het programma. Dan nemen we deel aan het toernooi georganiseerd bij onze tegenstander van vandaag.

03-09 B WDZ VR1 - Armada VR1 4 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos Jan Bouhuis Verslag
WDZ - Armada 4-1 (3-0) 3 september 2017
De dames van WDZ troffen vandaag de dames van Armada als eerste tegenstander in de bekercampagne.
Met een uitgedunde selectie, aangevuld met twee dames uit de jeugd, stapten we vol goede moed het veld op. Aangemoedigd door een schare supporters namen we het heft al snel in handen. Het verzorgde en opbouwende spel, dat de trainer graag wilde zien, konden we in fases aardig op de mat leggen. Een doelpunt kon niet uitblijven. Na wat kleine kansjes was het uiteindelijk Dajana die ons op voorsprong zette. In de eerste helft wist ze nog twee keer het net te vinden en maakte zo een zuivere hattrick. Met een riante voorsprong van 3-0 gingen we de rust in.
In de tweede helft liepen we al snel tegen een tegentreffer aan. De dames van Armada hadden een paar tandjes bijgeschakeld en maakten de 3-1. Na deze treffer bleven ze sterk druk zetten, wat het voor ons moeilijk maakte om ons eigen spelletje te spelen. Een grote kans op de 3-2 kregen ze in de vorm van een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied. De bal werd echter in de muur geschoten.
Met nog 10 minuten op de klok werd de wedstrijd in het slot gegooid. Het was wederom Dajana die de keepster van Armada verschalkte en zo haar vierde doelpunt van de wedstrijd maakte en de eindstand op 4-1 bepaalde.

10-09 B RKHBS VR1 - WDZ VR1 7 - 2 11:00 Sportpark Imstenrade Verslag
RKHBS VR1- WDZ VR1 7-2 (6-0) 10 september
De eerste helft was er een om snel te vergeten. Slecht samenspel, slordige passes en het ontbreken van balcontrole zorgden ervoor dat we het onszelf heel erg moeilijk maakten. Tegenover vorige week waren we onherkenbaar. De tegenstander profiteerde hier optimaal van en wist maar liefst 6 keer doel te treffen. Tijdens de rust werd er een streep gezet onder de eerste helft en hebben we ons als team herpakt.
Aan het begin van de tweede helft lieten we dit meteen merken. Binnen vijf minuten hadden we een treffer te pakken. Het was Dajana die de bal voor ons binnen schoof. De rest van de wedstrijd hadden we het beste van het spel. Duels werden keer op keer gewonnen, er werd voor elkaar gevochten en de tegenstander werd onder druk gezet. We kregen een aantal goede kansen, maar verdere doelpunten bleven uit. De tegenstander kreeg welgeteld één kans. Helaas werd deze wel gepromoveerd tot een doelpunt. Het slotakkoord was toch nog voor ons. Na een mooie solo en een schot van Esmee, kon Rian uit de rebound de bal tegen de touwen werken. Hiermee stond de uitslag van 7-2 op het scorebord.

15-09 O WDZ VR1 - KCC '13 VR1 9 - 0 19:00 Sportpark Neerhagerbos Jurgen Spork Verslag
WDZ VR1 - KCC '13 VR1 9 - 0 Oefenwedstrijd Vrijdag 15 september

Om ons voor te bereiden op komend seizoen had onze trainer een oefenwedstrijd geregeld tegen de vrouwen van KCC'13. In deze wedstrijd hadden we hulp van 2 jongedames afkomstig van de jeugd van WDZ. Tevens was het de eerste wedstrijd van Marijn die een uitstekende eerste wedstrijd speelde.
Voordat het kladblokje erbij was gepakt, werd al de 1-0 gescoord door Rian, wat natuurlijk vertrouwen gaf voor het verdere verloop van de wedstrijd. De eerste kans van KCC'13 werd makkelijk door Sharon gepakt na een attente communicatie tussen haar en Desi. Na een verre uittrap die bij Esmee (jeugdspeelster) terecht kwam ging Esmee vol zelfvertrouwen richting de goal, waarbij ze in een solo actie 3 man passeerde en rustig in de verre hoek de bal plaatste, 2-0.
In de eerste helft waren de WDZ vrouwen voetballend beter, maar speelden ze wat afwachtend en nog niet volledig hun eigen spel. De 3-0 werd gescoord door Rian, nadat Sanne de bal veroverd had op het middenveld. Er kwamen vele kansen voor de WDZ vrouwen, KCC'13 werd niet meer gevaarlijk bij het doel van WDZ. 4-0 werd het door een snelle vleugelactie van Dajana, die de bal perfect voor de voeten legde van de meegelopen Fee (jeugdspeelster), die de bal strak in het net van de goal van KCC'13 schoot.
De ballen werden regelmatig te snel naar voren getrapt, waardoor de opbouw, waar de coach zo op hamert, achterbleef. Echter niet veel later viel er uit een opbouw volgens het “boekje" via keeper - achterhoede -middenveld- voorhoede (zoals ze het krijgen geleerd en de trainer het graag ziet) de 5-0. De eerste helft werd afgesloten met een wereldgoal van Esmee, met een afstandsschot van ruim 20 meter. Deze goal was zeker VI waardig, 6-0! Met deze uitslag gingen de dames de rust in.
In 2e helft ging de wedstrijd verder met 10 tegen 10. Dit omdat KCC'13 te veel geblesseerde dames had en de WDZ vrouwen zich van de sportieve kant lieten zien. De 2e helft kwam chaotisch op gang, waarbij WDZ op zoek was naar de rust in het spel. Toen de dames weer op gang waren, volgde al snel de 7-0. Deze werd gemaakt door Dajana na een mooi op maat gespeelde steekpass van Denise. 10 minuten later zette Kimberly de score op 8-0 via een soepel opgezet 1-2-tje met Esmee.
Na aftrap van deze goal veroverde de WDZ dames de bal door druk te zetten, waardoor Chiara binnen enkele seconden 9-0 maakte. 10...10...10, helaas zijn die er niet meer gekomen, maar het heeft niet veel gescheeld, want na een vrije trap van Kyra kopte Marle de bal zeer professioneel in, maar deze kwam op de lat terecht.
Ondanks de verdiende 9-0 overwinning hebben de dames enkele verbeterpunten uit de wedstrijd kunnen halen, waar ze samen verder mee aan de slag gaan.
 
 
 
 
17-09 B WDZ VR1 - BSV Limburgia VR1 1 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos Jurgen Spork
24-09 C WDZ VR1 - Schimmert VR1 4 - 0 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Jan Bouhuis Verslag
WDZ Vr1 - Schimmert Vr1 4-0 24 september 2017

Op deze mooie zondagmorgen stond voor onze dames de eerste competitiewedstrijd op het programma. 
De wedstrijd ging goed van start, want na 3 minuten mochten we het eerste doelpunt vieren. Na een kort genomen corner van Rian kwam de bal bij Mirthe en via een boogbal over de keeper bracht zij de stand op 1-0. Na een tiental minuten kwam het eerste kansje voor Schimmert, echter door een mooie redding van Sharon bleef het 1-0. Even later volgden er nog een aantal kansen voor onze dames, maar de bal wilde er niet in. Na een mooie aanval over de linkerkant kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Sanne en kon zij uithalen, helaas ging ook dit schot er niet in. De dames van Schimmert kregen voor rust nog een kans om op gelijke hoogte te komen, maar gelukkig ging ook dat schot naast. Vijf minuten voor tijd was er nog een mooi driehoekje te zien tussen Kimberly , Dajana en Sanne, maar ook nu ontbrak het geluk en ging de bal naast. En zo gingen we de rust in met een stand van 1-0.
We waren amper weer 5 minuten onderweg in de 2e helft toen de bal voor de voeten van Esmée kwam, ze passeerde de verdediging en scoorde zo de 2-0. Hierna volgden nog een aantal mooie aanvallen van onze dames voordat even later een overtreding door een speelster van Schimmert werd gemaakt. De bal lag op een mooie plek en werd dan ook prachtig door Mirthe in de rechterbovenhoek geschoten 3-0. Met een snelle uitbraak aan de kant van Schimmert kregen zij nog een kans om iets terug te doen, maar door goed verdedigingswerk ging deze bal niet in het doel. Even later volgde er een vrije trap voor de dames van Schimmert en was er chaos in het 16 metergebied, maar ook dit leverde geen tegendoelpunt op! Tien minuten voor tijd kwam de bal bij Esmée en met een mooie schijnbeweging speelde ze zich vrij en schoot de bal in de linkerbovenhoek, 4-0. In de laatste minuut was er nog een grote kans voor Denise. Ze kreeg de bal mooi aangespeeld door Dajana, die weer vrij had kunnen oplopen, maar de bal wilde er niet in waardoor de stand op 4-0 bleef staan.
Een super teamprestatie voor deze 1e competitiewedstrijd waar we trots op mogen zijn! Houdt dit vast en dan gaat het een mooi seizoen worden. Dames chapeau!!!

 
   
 
01-10 C Scharn VR1 - WDZ VR 1 1 - 2 12:00 Sportpark Scharn Verslag
Scharn VR1 - WDZ VR1 1-2 1 oktober 2017
Nadat we vorige week een prima wedstrijd op de mat hadden gelegd thuis tegen Schimmert, moesten we vandaag op bezoek bij de vrouwen van Scharn. Voor aanvang van de wedstrijd was er hier en daar wat spanning te voelen, vooral bij onze trainer.
Tijdens de eerste minuten wisten we al dat we een sterkere opponent getroffen hadden dan vorige week. Voetballend zat er genoeg vermogen in de ploeg, gesterkt door een aantal technisch vaardige speelsters die het merendeel van het Maastrichtse spel bepaalden.
Het spel golfde op en neer, met kansjes voor beide ploegen. Esmee wist als eerste een kans te verzilveren. Tegen de achterlijn aan gaf ze een hoge bal voor het doel. Deze draaide ver naar binnen en werd door de keepster van Scharn gepromoveerd tot een doelpunt. 0-1.
Het spelbeeld bleef hetzelfde. Beiden ploegen zetten aan, beide ploegen bleven gevaar creëren voor het vijandelijke doel. We dachten nog voor rust de 0-2 te scoren via Chiara, maar het doelpunt werd helaas afgekeurd. De scheidsrechter had eerder een overtreding geconstateerd bij het veroveren van de bal.
Aan het begin van de tweede helft zette Scharn meteen druk. De derde poging resulteerde in de gelijkmaker. Beiden teams kwamen vervolgens een paar keer goed weg. Onze defensie en keepster bleven overeind en wisten de tegenstander van scoren af te houden.
Langzaamaan kroop er steeds meer frustratie in het spel bij de vrouwen van Scharn. Wij lieten ons echter niet van de wijs brengen en bleven ons spel spelen. Onze inzet en ons doorzettingsvermogen werden tien minuten voor tijd beloond met een tweede treffer van Esmee. 1-2. Even leek het erop dat we de 1-3 nog konden scoren via Kyra, maar het ijzerwerk stond helaas in de weg.
Het laatste fluitsignaal klonk niet veel later. Tweede wedstrijd gespeeld, tweede wedstrijd gewonnen! Super teamprestatie neergezet waar de trainers en het team zeker trots op mogen zijn!

08-10 C Geusselt Sport VR1 - WDZ VR1 1 - 4 10:30 Sportpark Geusselt Zuid, Maastricht Verslag
Geusselt Sport vr 1 - WDZ vr 1 1 – 4 (8 oktober 2017)
Ondanks de afwezigheid van Janine, Kelly, Dajana, Fee en Eva vertrok een gemotiveerde groep van 15 speelsters in de vroege ochtend richting Maastricht. Vandaag stond de 3e competitiewedstrijd op het programma en wel uit tegen het voor ons onbekende Geusselt Sport.
Zes punten uit de eerste 2 wedstrijden is een super teamprestatie, maar zorgt ook voor een ongekende “druk" op onze selectie. Gesteund door de “emoticons", de trouwe supporters en achterban wordt er ook deze wedstrijd voortvarend gestart.
Al in de 3e minuut wordt er rond de 16 meter druk gezet op de achterhoede van de tegenstander, waardoor Rian in een 1 tegen 1 situatie de keeper onder druk zet en ietwat gelukkig scoort (0-1).
Het laag geklasseerde Geusselt Sport biedt echter zeer goede tegenstand en komt gedurende het eerste kwartier een aantal keren gevaarlijk in de beurt van onze goal. Sharon blijft koel op de juiste momenten en verdedigt haar doel voortreffelijk. Rond de 20ste minuut schiet Denise vanaf 20m op het doel, waarbij de keeper van Geusselt Sport moeite heeft om dit schot onder controle te krijgen. Binnen de minuut geeft Sanne een perfecte voorzet op Rian, maar zij schiet de bal over het doel.
Het spel golft op en neer en in de 28ste minuut geeft de scheidsrechter, na appelleren, een strafschop aan onze tegenstander wegens hands. Sharon duikt weliswaar in de goede hoek, maar de goed genomen penalty zit (1-1). Ons elftal raakt hierdoor niet van slag en blijft behoorlijk druk zetten op helft van de tegenpartij. Het is wederom Sanne die niet veel later Denise vrij speelt en haar schot vanaf 20m gaat nu fraai en onhoudbaar in de rechterbovenhoek (1-2). Tijdens de rust worden verbeterpunten besproken en de sterke punten van Geusselt Sport toegelicht.
In de 2e helft komen Maud en Esmee in het veld voor Kyra en Marijn. Ook de 2e helft beginnen we voortreffelijk, want in de 50ste minuut speelt Esmee zich goed vrij rond de 16 meter en schiet ze de bal met links in de rechterbenedenhoek (1-3). De uitstekend spelende Desi & Marle hebben hun tegenspeelster in de tang, waardoor de aanvalskracht van Geusselt Sport met de minuut vermindert. Na een kwartier in de 2e helft wordt Sanne vervangen door Yael en Chiara door Isabelle. De geblesseerd geraakte Esmee wordt rond de 75ste minuut vervangen door Chiara. Geusselt Sport krijgt nog één goede scoringskans, maar onze goalie hoeft niet echt in te grijpen. Het is Mirthe die een vrije trap vanaf 30m hard op doel schiet, waarbij de keeper de bal los laat en Rian alert reageert en scoort (1-4). Blij en moe gestreden vallen onze speelsters elkaar in de armen als de scheids de wedstrijd beëindigt. Wederom een verdiende overwinning behaald en nog steeds koploper in deze pittige klasse.

  +   +   = 9 uit 3 !!!

Komende zondag spelen we niet de volgende competitiewedstrijd tegen het sterke team van sv Geuldal/Sibbe, maar een oefenwedstrijd tegen de vrouwen van Passart/VKC. Op verzoek van
sv Geuldal/Sibbe is de wedstrijd verplaatst naar zondag 22 oktober (11.00 u).
15-10 O WDZ VR1 - RKHBS VR2 1 - 1 12:00 Sportpark Neerhagerbos Jurgen Spork Verslag
WDZ VR1 - RKHBS VR2 1-1 vriendschappelijk 15 oktober 2017
RKHBS blijft knap overeind bij WDZ
Op deze warmste  oktober sinds het meten van de temperatuur is begonnen traden op het 2e veld in Bocholtz de teams van WDZ en RKHBS II tegen elkaar in de arena voor een vriendschappelijk duel.
WDZ had via Passart/VKC te horen gekregen dat wij vrij waren en op zoek naar een tegenstander; en nodigde ons uit met als extra toetje; gebak/cake na afloop.
De dames van RKHBS zijn zeer ambitieus en vooral zeer spelgierig; als er gevoetbald kan worden dan voetballen ze; helaas lukt dit in competitieverband nog niet zo geweldig, want tot op heden zijn er pas twee duels gespeeld….
WDZ was ook vrij en zodoende kwam dit verzoek; na het regelen kwam pas de mededeling aan de dames dat WDZ toch echt met 9 uit 3 fier aan kop ging in de 5e klasse…. Nou ja, oefenduels zijn er om ritme te blijven houden, dames die normaliter niet in de basis staan speeltijd te gunnen en wat dingetjes uit te proberen.
Al deze facetten vielen samen in een prachtige wedstrijd waar met veel inzet gestreden werd en de vriendschappelijke sfeer zelfs al voor de wedstrijd aanwezig was.
RKHBS wilde gezien de zomerse temperaturen in de witte inlooptruitjes spelen maar dit is nou juist ook het tenue van WDZ; dus traden ze aan met hesjes. Maar toen WDZ dit zag werd meteen overgestapt op plan B; “ Geen probleem; wij hebben nog reserve rode truitjes liggen; is toch prima” 
Scheids was oké, aanvoerders oké; dus lekker ballen met korte mouwtjes.
Ze begon RKHBS om 12.03 met de volgende 11 aan de opstelling:
Imke; Patty, Deniece, Sara; Claudia; Suus D, Nathalie, Suus S; Samantha (rechtshalf; het moet niet gekker worden) en voorin Danielle en Demi.
Op de bank vandaag Anke, Ella (was wat laat…; klote toeristen ook in Nijswiller….) en Uschi die zo vriendelijk was geweest om da1 zonder veel succes uit te helpen bij Langeberg.
Alle andere zes dames waren door diverse redenen afwezig.
Zo trapten beide ploegen af op het uitstekende veld en ontspon zich een duel waarbij een buitenstaander niet kon zeggen welk team 5e en welk team 6e klasse speelde; er zat gewoon geen verschil in beide teams.
RKHBS verdedigde uitstekend; had een met de week beter wordende as Nathalie/Suus S en voorin had Danielle een vrije rol om op te duiken daar waar de bal was.
Omdat de WDZ dames nou niet bepaald de kleinste dames op deze planeet waren was er moeilijk doorkomen aan via de hoge bal; en was het eerste wapenfeit een afstandsschot van Suus S na 11 minuten dat nog van richting veranderd werd en hierdoor ternauwernood tot corner gewerkt kon worden door de WDZ keepster.
Ook de 2e kans was voor RKHBS toen Danielle een foute terugspeelbal onderschepte en rakelings naast schoot.
Hierna was het de beurt aan WDZ maar ook hier was de hulp van de tegenstander gevraagd; een zeldzame fout van Deniece werd niet  afgestraft omdat Imke redder in nood was.
Zo golfde het spel op en neer en was er sprake van een echte wedstrijd; iets dat wij niet direct hadden verwacht en WDZ zeker niet gehoopt.
Maar door een uitstekende teamdiscipline en spelopvatting kan RKHBS het gewoon elke tegenstander heel moeilijk maken.
Nog voor het half uur was er de derde kans van de dag voor RKHBS maar Demi schampte,  ondanks haar maat “ boot”  in de schoenen, de bal maar half waardoor de voorzet van Danielle niet het lot kreeg dat het verdiend had.
Na 31 minuten was het dan wel raak; de pass van achteruit kwam van Suus S en was subliem; de afronding vanuit een moeilijke hoek van Danielle zeer bekwaam en doeltreffend.
WDZ stond toch echt op achterstand tegen team II en dat was iets dat ze zeker niet verwacht hadden.
Voetballend waren beide teams aan elkaar gewaagd maar als er eens een gaatje viel stond de WDZ aanvalster vaak buitenspel. Dat dit al jaren niet alles zegt bewezen veel arbiters in het verleden door mij voor Jan met de korte achternaam te laten staan, maar deze scheids bewees dat er wel degelijk mensen bestaan die de regels wel kennen. Hij zag mij vlaggen, keek direct waar ik stond en besloot het gelijk aan mij te geven.
Zondag 15 oktober 2017; een unieke dag voor mij in dezen……
Zo werd de rust bereikt met een knappe 0-1 voorsprong en waren er al wat dames die de onverwachte oktoberhitte niet echt geweldig konden verdragen en aan vervanging toewaren.
Claudia had vooraf al aangekondigd slechts een helft te kunnen spelen en werd gewisseld. Patty zakte ook bijna door haar hoeven heen en werd gewisseld voor Uschi terwijl de verkouden Suus D al eerder vervangen was door Ella.
Zo veranderde de opstelling zowat per 10 minuten wat het spelbeeld uiteraard niet ten goede kwam, maar waar “Pietje”  en “Klaasje”  ook werden neergezet; iedereen knokte zich volledig leeg.
De storm die WDZ aan het begin opzette duurde ca. 10 minuten zonder echte kansen te creëren waarna RKHBS weer de regie in handen nam.
Soms schoot WDZ wel op goal maar dit waren relatief makkelijke prooien voor Imke die uitstekend stond te keepen, terwijl de counters van RKHBS keer op keer gevaarlijk bleven ondanks dat de thuisverdedigsters soms wel twee koppen groter waren dan Danielle; toch bleef dit Duracell konijntje gaan.
Na 68 minuten bracht het doorzetten van haar bijna de 0-2 op het bord, maar na een grote fout van de keepster belandde haar inzet in het zijnet.
Het duel kon nog alle kanten uit, maar het was na 79 minuten dat WDZ, gezien het iets betere spel in de 2e helft toch wel verdiend op gelijke hoogte kwam.
Nathalie’s sliding was net niet afdoende;  het blok van Sara werd nog harder geblokt door de WDZ aanvalster waarna de weg naar Imke openlag en met een knappe schuiver de gelijkmaker binnengeschoten. Een doelpunt dat enorm bejubeld werd aan Bocholtze zijde; een teken dat het met de teamspirit bij dit sympathieke team goed zit, maar ook een bewijs dat ze toch echt niet van ons wilden verliezen.
RKHBS wankelde, want het duel had heel veel kracht gekost, maar het op veel plaatsen ervaren team gaf niet op en onder leiding van de “ oudjes”  Deniece, Nathalie en Uschi werden lijf en leden in de strijd gegooid om dit gelijkspel over de streep te trekken.
Na 90 zware minuten was dit gelukt en mochten de dames van de Heerlerbaan met opgeheven hoofd het veld verlaten.
Het vooraf als een onmogelijk geziene opgave om de koploper van de 5e klasse in bedwang te houden was gelukt zonder hulp van scheidsrechter, paal, lat of falen van de tegenstander; nee op eigen kracht was dit gelukt.
Een hele knappe prestatie die het zelfvertrouwen en de goede teamsfeer dat het team, met de week meer begint uit te stralen, alleen maar meer zal laten toenemen.
Een speciaal woord aan WDZ: de ontvangst, scheidsrechter, de meiden zelf en de cake na afloop waren van heel hoog niveau; zeer gastvrij en zo kan een oefenduel niet alleen nuttig zijn maar vooral ook uitermate vriendschappelijk.
Thanks!

Verzorgd door Eric Roufs van RKHBS waarvoor dank.
29-10 C Weltania VR1 - WDZ VR1 4 - 0 9:30 Sportpark Terworm, Heerlen Verslag
Weltania Vr1 - WDZ Vr1 4 - 0
Op papier voor Welten geen makkelijke tegenstander, gezien de eerste positie van WDZ in de poule. Het begin was ietwat onrustig, maar aan beide kanten geen grote kansen. De dames van WDZ zetten goed druk op Welten maar een klein kwartiertje voor rust was het Chantal die knap scoorde uit de corner. Na de rust gingen beide teams er weer voor.
Het welbekende dipje van Welten was ook vandaag aanwezig wat erin resulteerde dat WDZ een aantal keer goed doorkwam en bijna de 1-1 scoorde. Goed teamwork en vooral knap keeperswerk kon dit voorkomen waarna Welten de jacht opende op de 2-0. Deze werd dan ook gemaakt door Sharon met een mooie schuiver in de verre hoek en uiteindelijk mocht ze ook de 3-0 en de 4-0 op haar naam schrijven.
Bron: Monique Luyten, ParkstadActueel.nl

 
05-11 C WDZ VR1 - RKMVC VR1 3 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Bert Schijns Verslag
WDZ - RKMVC 3-1
 
Na de domper van vorige week tegen en bij Weltania, moesten we vandaag met een uitgedunde selectie antreten tegen de dames van RKMVC. Gebrand op een overwinning, verschenen we onder toeziend oog van onze groeiende groep supporters aan de aftrap. De eerste paar minuten was het een beetje aftasten, maar daarna namen we al snel het heft in handen. Vooral het trio op de rechterflank was aardig op dreef. Marijn gaf na een dikke tien minuten spelen de aanzet voor het eerste doelpunt. Na goed combinatiespel ontving Sanne de bal en stoomde ze op richting doel. Met een knap geplaatst schot langs de paal, zette ze ons verdiend op voorsprong. Niet veel later lieten we ons echter helaas verrassen en maakten de dames van Mechelen de gelijkmaker. Opnieuw gingen we op zoek naar de voorsprong. Marle, die vandaag haar voorlopig laatste wedstrijd speelde, verraste vriend en vijand (maar zichzelf misschien nog wel het meest!) door de assist te geven voor het tweede doelpunt aan de kant van WDZ. Het was Esmee die de assist uitstekend benutte en zo mocht aantekenen voor de 2-1. Het derde doelpunt kwam van de schoen van Denise, die onze voorsprong wist uit te breiden naar 3-1. Er volgden in het restant van de eerste helft nog een aantal grote kansen, maar verdere doelpunten bleven uit.
In de tweede helft was het beste van het spel wederom voor de dames van WDZ, maar werden er veel minder kansen gecreëerd voor het doel. De tegenstander kreeg iets meer ruimte, maar onze defensie hield goed stand en wist onder uitstekende aanvoering van Kimberly de bepalende speelsters grotendeels onschadelijk te maken. Toch kregen ze nog een reuzekans om de aansluitingstreffer te maken. Na een snelle uitbraak kwamen ze met drie speelsters vrij voor onze keepster. De dame in balbezit koos er echter voor om zelf te schieten, waardoor Sharon kon pareren en een tweede tegentreffer voorkomen werd.
Na 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal en bleven de drie punten verdiend achter op de Bócheserhei!
 
12-11 C WDZ VR1 - SVME VR1 0 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos Jan Bouhuis Verslag
WDZ VR1 - SVME VR1   0 - 1
Je hebt van die dagen dat alles meezit, maar je hebt helaas ook van die dagen dat alles lijkt tegen te zitten. Zo’n dag dat alles tegen lijkt te zitten hadden de WDZ Vrouwen vandaag. Voor aanvang wisten we al dat het door het zompige veld een zware wedstrijd voor de benen ging worden, maar er werd zeker met goede moed aan de wedstrijd begonnen. Echter werd al snel duidelijk dat het voetballend vandaag ook geen makkie ging worden. Het spel van WDZ was het eerste half uur vooral gejaagd. De controle ontbrak grotendeels en veel ballen werden onnodig bij de tegenstander ingeleverd. De tegenstander wist er een paar keer goed uit te komen door gebruik te maken van hun snelheid op de vleugels. Dit resulteerde uiteindelijk in een voorzet die midden in het strafschopgebied in de voeten van de spits belandde. Onze verdediging was er niet op tijd bij, waardoor ze vrij kon uithalen en zo de 0-1 scoorde. We lieten de kopjes echter niet hangen en gingen in het restant van de eerste helft op jacht naar de gelijkmaker.
De tweede helft begonnen we zoals we de eerste geëindigd waren. We zetten de tegenstander meteen onder druk door hoog pressie te zetten; we waren fel in de duels en we vochten voor elke centimeter. De vrouwen van SVME werden keer op keer naar achteren gedrukt en konden bijna niks anders dan de bal over de zijlijn of naar voren te schieten. Voetballend kwamen ze er in de tweede helft bijna niet meer aan te pas. De kansen voor WDZ bleven niet uit, maar een doelpunt maken zat er vandaag uiteindelijk niet in. Hoewel we zeker een punt hadden verdiend, stonden we na 90 minuten voetbal met lege handen.
 
19-11 C SVO DVC"16 VR1 - WDZ VR1 1 - 1 11:00 Sportpark 't Brook, Gronsveld
03-12 C Leonidas-W VR1 - WDZ VR1 3 - 2 12:00 Sportpark Wolder, Maastricht Verslag
Leonidas Vr1 - WDZ Vr1 3 - 2  3 december 2017
Vandaag stond de wedstrijd tegen Leonidas op het programma. De ploeg uit Wolder stond eerste op de ranglijst, dus we wisten dat het een zware dobber ging worden.
De dames van Leonidas zetten vanaf de aftrap meteen goed druk en kregen binnen de kortste keren de kans om de score te openen, maar verzuimden hierin. Even later was het wel raak. De bal werd nauwkeurig in de lange hoek geschoven en zo stond binnen 10 minuten de 1-0 op het scorebord. We lieten de kopjes echter niet hangen en schakelden een paar tandjes bij. Bij balbezit lieten we met vlagen goed voetbal zien en dwongen we aardig wat kansen af. Bij balbezit van de tegenstander zaten we er kort en goed op, waardoor de dames van Leonidas weinig konden creëren voor het doel. Helaas wisten we voor rust de stand niet meer gelijk te trekken.
Al vroeg in de tweede helft werd er een zeer discutabele strafschop toegekend aan de thuisspelende ploeg. Deze werd onberispelijk in de linkerhoek geschoten en Leonidas wist zo de voorsprong te verdubbelen. Maar we wilden niks van opgeven weten en bleven voetballen. Uiteindelijk kwam er loon naar werken. Op de linkerflank was het Mirthe die de bal naar Esmee passte. Op de rand van het strafschopgebied kapte ze zich uitstekend vrij en schoot ze de bal onhoudbaar in de linkerhoek. De aansluitingstreffer was gemaakt. Vanaf de aftrap die volgde lieten we ons echter overrompelen. De verdediging werd ver naar achteren geduwd en zonder dat het de tegenstandster al te moeilijk werd gemaakt, kon ze de bal wederom knap zuiver in de hoek schuiven voor de 3-1.
Maar nog steeds gaven we niet op. We hadden het gevoel dat er iets te halen viel en bleven voor elke meter knokken. Net als in de eerste helft bleven we kansen creëren. Wederom wisten we de aansluitingstreffer te maken. Een ingooi werd onderschept, via Mirthe kwam de bal bij Eva, die de lange bal gaf op Dajana. Dajana stoomde door naar de achterlijn en gaf een voorzet op maat ter hoogte van de penaltystip, waar Denise stond te wachten. Ze kreeg de bal klasse op de pantoffel en
volleyde 'm zo op doel, 3-2! Wat een heerlijk doelpunt!
Helaas voor ons was dit uiteindelijk ook de eindstand en stonden we qua punten met lege handen. Wel was deze wedstrijd een mooie opsteker voor het moraal. Er is als TEAM (inclusief geblesseerden en toeschouwers!) gevoetbald en gestreden! Als TEAM gaan we er de volgende wedstrijd ook weer voor!
11-03 C RKMVC VR1 - WDZ VR1 2 - 7 11:00 Sportpark Spetserweide, Mechelen
25-03 C RKHSV VR1 - WDZ VR1 5 - 3 11:30 Sportpark
01-04 C WDZ VR1 - Geusselt Sport VR1 6 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Michel Nicolaije
08-04 C WDZ VR1 - Scharn VR1 2 - 0 11:00 Sportpark Neerhagerbos Jurgen Spork
20-04 C Schimmert VR1 - WDZ VR1 0 - 2 20:00 Sportpark Schimmert, Schimmert
22-04 C WDZ VR1 - SVO DVC"16 VR1 1 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Bert Schijns
29-04 C WDZ VR1 - Geeertruidse Boys VR1 4 - 2 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Jurgen Spork
06-05 C ST SV Geuldal/SV Sibbe VR1 - WDZ VR1 0 - 8 10:00 Sportpark Achter het Kasteel, Wijlre
15-05 C WDZ VR1 - ST SV Geuldal/SV Sibbe VR1 5 - 0 19:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Bert Schijns
20-05 C WDZ VR1 - Leonidas-W VR1 3 - 2 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Bert Schijns
27-05 C Geertruidse Boys VR1 - WDZ VR1 3 - 2 10:30 Sportpark Julianaweg, Sint Geertruid
31-05 C SVME VR1 - WDZ VR1 2 - 2 19:30 Sportpark Ir. Mirland, Eijsden
03-06 C WDZ VR1 - Weltania VR1 3 - 1 11:00 Sportpark Neerhagerbos, Bocholtz Huub Beckers